honda cb 500 czy suzuki gs 500
ło jezu ale wszyscy tu jadą biedną er-5! bez przesady! Ja własnie ten motór sobie kupiłem jako pierwszy poważny i jestem BARDZO zadowolony. Moze faktycznie nie jest zbyt dynamiczny ale kwadratowe GSy kumpli zostawia za sobą bez wiekszych problemów. Design chyba najladniejszy z tych czterech (kwestia gustu ale większosc sie chyba ze mną zgodzi), a powyżej 140km/h bez owiewki to jak już ktos wspomniał żadna przyjemność więc co za różnica który pojedzie najszybciej?
Staram się dbać o swoje moto i go nie katować, ale nie jeżdze tez jak dziadek, i poki co NIC mi się z nim nie stało. Być może w przypadku innych modeli kawa jest faktycznie gorsza od np. hondy, ale w klasie 500ccm muszę stanowczo się przeciwstawić ogólnej opinii że jest gorsza. Normalny zajebisty motorek.
i kropka.
Staram się dbać o swoje moto i go nie katować, ale nie jeżdze tez jak dziadek, i poki co NIC mi się z nim nie stało. Być może w przypadku innych modeli kawa jest faktycznie gorsza od np. hondy, ale w klasie 500ccm muszę stanowczo się przeciwstawić ogólnej opinii że jest gorsza. Normalny zajebisty motorek.
i kropka.
Mogę pomóc nakręcić lub zmontować jakiś dobry film motocyklowy 

-
Scarlet - Świeżak
spazz napisał(a):strach to na wirowce tyle jechac. co to za desperat byl?
Kumpel, jezdzimy razem

Warto nadmienic ze jechal z plecaczkiem, plecaczek trzymal jeszcze dosyc spore wiaderko na ryby

Odebralem cebulke od mechanika. Nie ten sam motor

Motocykl '94 + rejestracja + OC + serwis = 7500pln
Żeby miec w dobrym stanie cebulke trzeba mniej wiecej tyle wyłożyć. Jak do tej pory motocykl jest rewelacyjny, ale podejrzewam, ze wymieniane wyzej sprzety (GS, GPZ, ER-5) są porównywalne pod warunkiem ze są w dobrym stanie.
pzdr!
Edit:
Co do hamulców to warto zrobic przeglad po zakupie. Ja mam nowe tłoczki, klocki oraz przewod w stalowym oplocie (przod) i dało to sporo (teraz mam hamulec z przodu, czego nie moglem powiedziec zaraz po zakupie). Generalnie poprawa spora. A tył? Niby bęben, ale daje rady

- Skierbol
- Świeżak
Dokladnie Scarlet. Er5 dobre moto na poczatek. U siebie zmienilem oplot na stalowy(HEL) i klocki sportowe to przynajmniej zaczal wmiare normalnie hamowac. Plecam kazdemu taka zmiane bo daje naprawde sporo a koszt nie jest duzy... Pzdr
ER-5 => hornet 600
- arek2525
- Świeżak
mam pytanie. jak sprawuje sie tylnie zawieszenie CB 500 podczas jazdy z pasazerem? i jezeli prawie zawsze jezdzi sie we dwoje to jak dlugo to zawieszenie wytrzyma,bo czytalem ze we dwoje tyl nie raz dobija. a jak jest na prawde?
XR 400R | | Kula daje fula
| | https://www.youtube.com/watch?v=2Cq4e3WiCr0

-
Kula07 - Stały bywalec
ja tam jechałem ponad 1000km z pasażerem i bagażami na mojej CeBie i jakoś nic się nie stało, to że zawieszenie dobije, nie znaczy że się popsuło/zaraz się popsuje. zawias w CB ma kilka opcji regulacji więc jakoś sobie dopasujesz.
*-jeżeli twój pasażer będzie ważył ponad 150kg i ty tyle samo to zawias w każdym moto dobije.
coś to wspaniałe i piękne odmalowane i odpicowane kawasaki nie chce sie sprzedać...
*-jeżeli twój pasażer będzie ważył ponad 150kg i ty tyle samo to zawias w każdym moto dobije.
kamil.k napisał(a):nie wiedzialem gdzie to wkleic ale jest po prostu piękna.może ktos akurat szuka
http://moto.allegro.pl/item439864186_ka ... owany.html
coś to wspaniałe i piękne odmalowane i odpicowane kawasaki nie chce sie sprzedać...
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
ni ni nie waze tyle i pasazer tez nie
a jak jest w gs 500?
po jak dlugim czasie podczas jazdy zaczyna sie czuc niewygode? i czy jazda z plecaczkiem nie jest zbyt meczaca? czy plecaczkowi jest w miare wygodnie? i jaki dystan mozna w miare wygodnie przejechac we dwoje?

a jak jest w gs 500?
po jak dlugim czasie podczas jazdy zaczyna sie czuc niewygode? i czy jazda z plecaczkiem nie jest zbyt meczaca? czy plecaczkowi jest w miare wygodnie? i jaki dystan mozna w miare wygodnie przejechac we dwoje?

-
Kula07 - Stały bywalec
tyle wiem
tylko czytalem ze gs jest mniej wygodny,a nawet nie wygodny i chcialem sie dowiedziec jak too jest w praktyce,tak jak wyzej pisalem po jakim czasie czuc nie wygode itd...

-
Kula07 - Stały bywalec
tylko ze ja sie o to nie pytam...

-
Kula07 - Stały bywalec
na CB robię spokojnie 200km, myślę że zrobiłbym z 250 bez zatrzymywania, ale jak jechałem w trasę to pasażer marudził żeby się co 180km zatrzymywać bo musu się trochę poruszać...
ogólnie dużo zależy od kierowcy i jego wytrzymałości...
ogólnie dużo zależy od kierowcy i jego wytrzymałości...
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
spazz... cala klasa 500 ma (niestety) tylko 1 wydech
gs w DWIE osoby na dlugie trasy odpada (zreszta nie oszukujmy sie, nie do tego byl zrobiony), za to do krecenia sie w kolo komina spokojnie daje rade

gs w DWIE osoby na dlugie trasy odpada (zreszta nie oszukujmy sie, nie do tego byl zrobiony), za to do krecenia sie w kolo komina spokojnie daje rade
GS 500E '93 --> VFR 800 '00
-
Kris2k - VIP Ścigacz.pl
Pająk napisał(a):No tak dwusuwową.. I w dodatku ściągniętą prosto z toru moto GP czy jak to się tam kiedyś nazywało.
z toru Grand Prix po prostu sie to kiedys nazywalo

spazz oczywiscie musial udowodnic ze mial racje... no i w zasadzie mial

GS 500E '93 --> VFR 800 '00
-
Kris2k - VIP Ścigacz.pl