R6 brak mocy, przerywa, dziwny odglos
• Strona 1 z 1
R6 brak mocy, przerywa, dziwny odglos
Witam. Jezdizlem dzis troche na kole... Postawilem to sobie na jedynce, opadlem i zaraz w siklniku pojawil sie niepokojocy mnie metaliczny odglos, po czym motor przerywal i stracil na mocy. Dowiedizlaem sie ze to jakby objawy ze motor nie przepala na wszystkie gary. Jest mozliwosc ze odpial sie jakis kabel z fajki, czy swiecy a moze cewki ? Czekam na podpowiedzi, z gory dzieki
-
Lukas_dan - Świeżak
Krótkotrwały metaliczny odgłos? czy przez cały czas on występuje? czy może był tylko podczas schodzenia z gumy?
F4 00'
-
Głodny Wiedzy - Świeżak
Głodny Wiedzy napisał(a):Krótkotrwały metaliczny odgłos? czy przez cały czas on występuje? czy może był tylko podczas schodzenia z gumy?
Dziwny metaliczny odglos wystepuje przez caly czas...:/
Zszedlem z gumy i juz tak zostalo... powtorze ze motocykl jakby przerywal do tego ten metalicnzy odglos i brak mocy... Jutro odkrece bak i zobacze czy przepala na wszystkie gary
-
Lukas_dan - Świeżak

wydaje mi się że jak by padła świeca nie stukało by. A z kąd dochodzi ten stuk?
Metaliczny dźwięk z silnika to bardzo nieciekawa sprawa :/ jak mi mechanik powiedział co może być przyczyną stukotu to się aż za głowę złapałem :/
F4 00'
-
Głodny Wiedzy - Świeżak
Swiece odkrecone i okazalo sie ze przy jednej swiecy jest skrzywiona, przygieta elektroda... Jutro od kumpla bede mial komplet swiec, przykrece i zobacze co dalej 

-
Lukas_dan - Świeżak
Elektrody w świecach się tak same nie krzywią, mógł ci strzelić korbowód. Koleżanka tak miała w R6, korbowód wypadł z przodu bloku silnika, a mimo to silnik odpalał i nawet dało się jakoś jechać na 3 garach.
http://bikepics.com/members/numberuno/ | | www.diety-treningi.pl Jakby ktoś potrzebował, zapraszam.
- numberuno
- Świeżak
-
skwy - VIP Åšcigacz.pl
Swiece wkrecone i okazalo sie ze jednak cylinder nie trzyma cisnienia. Na jednym gazniku(gdzie ta swieca byla przygieta i lekko uszczerbiona) wypycha powietrze. Glowna przyczyna tego moze byc zawor...
Kompletnie nie wiem co mam robic, licze na wasza pomoc, porady. Jestem swiezy w tych sprawach mechanicznych i nie mialbym zadnego mechanika, ktory by sprawe zalatwil. Mieszkam w Lidzbarku k.Dzialdowa woj warminsko-mazurskie i moze znacie kogos sprawdzonego lub zaklad, ktory za normalne pieniadze by sprawe zlatwil ?, w ogole jakie to mniej wiecej koszta ? Na dzien dzisiejszy na pewno wiem ze mnie na to nie bedzie stac... Przyszla szkola, wiec dojazdy i inne wydatki... trzeba bedzie sie ogarnac w ta zime...
Jakby ktos cos wiedzial to mile beda wszystkie wypowiedzi.
Za brak zrozumienia i roznego typu docinek z gory dziekuje...
Kompletnie nie wiem co mam robic, licze na wasza pomoc, porady. Jestem swiezy w tych sprawach mechanicznych i nie mialbym zadnego mechanika, ktory by sprawe zalatwil. Mieszkam w Lidzbarku k.Dzialdowa woj warminsko-mazurskie i moze znacie kogos sprawdzonego lub zaklad, ktory za normalne pieniadze by sprawe zlatwil ?, w ogole jakie to mniej wiecej koszta ? Na dzien dzisiejszy na pewno wiem ze mnie na to nie bedzie stac... Przyszla szkola, wiec dojazdy i inne wydatki... trzeba bedzie sie ogarnac w ta zime...
Jakby ktos cos wiedzial to mile beda wszystkie wypowiedzi.
Za brak zrozumienia i roznego typu docinek z gory dziekuje...
Ostatnio edytowano 28/10/2008, 18:33 przez Lukas_dan, łącznie edytowano 1 raz
-
Lukas_dan - Świeżak
Nie wydaje mi sie ze to kwestia wyregulowania zaworow... Stalo to sie wszystko po upadku na przednie kolo, wiec cos stac sie musialo...
-
Lukas_dan - Świeżak
-
Głodny Wiedzy - Świeżak
Witam,moim zdaniem ten metaliczny odgłos to tłok pukający w głowice,najprawdopodobniej stuknął ci na panewce korbowodowej a to już poważniejsza naprawa,podczas jazdy na kole jest gorsze smarowanie, ale oczywiście mogę się mylić.
- JAXON80
- Świeżak
Wchodzi w gre urwanie zaworu... ?
Bo jak to mi odpisali na forum.motocyklistow.pl ze najtansza naprawa moze byc drugi silnik... zastanawialem sie nad tym, bo chociaz czesc sie wroci ze starego silnika...
Bo jak to mi odpisali na forum.motocyklistow.pl ze najtansza naprawa moze byc drugi silnik... zastanawialem sie nad tym, bo chociaz czesc sie wroci ze starego silnika...
-
Lukas_dan - Świeżak
Kolega piszac, wspomial mi rowniez:
"wydaje mi sie że sprawa jest jasna nie dopaliło mieszanki i przy opadaniu wszystko na raz się spaliło od której to siły naruszona została elektroda , ja też tak kiedyś miałem ale sie na szczescie nie uszczerbało nic . Opiłek prysnoł w gniazdo zaworowe i miej nadzieję że po prostu zarysował się zawór to koszt będzie nie wielki bo jeśli opiłek dostał się pomiedzy tłok a tulej cylindra to cienka sprawa!!!!!!"
"wydaje mi sie że sprawa jest jasna nie dopaliło mieszanki i przy opadaniu wszystko na raz się spaliło od której to siły naruszona została elektroda , ja też tak kiedyś miałem ale sie na szczescie nie uszczerbało nic . Opiłek prysnoł w gniazdo zaworowe i miej nadzieję że po prostu zarysował się zawór to koszt będzie nie wielki bo jeśli opiłek dostał się pomiedzy tłok a tulej cylindra to cienka sprawa!!!!!!"
-
Lukas_dan - Świeżak
Tak czy inaczej musisz zwalić głowicę, bo takie gdybanie to sobie można o kant d.. potłuc. Bez tego nic się nie dowiesz o przyczynach i skutkach awarii.
http://bikepics.com/members/numberuno/ | | www.diety-treningi.pl Jakby ktoś potrzebował, zapraszam.
- numberuno
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 9 gości