Wczoraj CARGO W-Wa - ma ktos info ??
Wczoraj CARGO W-Wa - ma ktos info ??
Jak tam, chlopaki pozbierali sie ?? Ma ktos informacje ??
Wygladalo nieciekawie
Wygladalo nieciekawie
- zakrzes
- Świeżak
Saimek napisał(a):a co byl jakis dzwon?
Oj, i to okrutny. Jeden lecial na tylnim kole dosc szybko, wpakowal sie w drugiego motocykliste, ktory wyjechal z prawej strony z predkoscia max. 20km/h. Obaj wystrzelili w kosmos, jeden spadl na slup z sygnalizacja swietlna i zsunal sie nieprzytomny. Jeden motor odrazu splonol, probowalismy go gasic, ale te 1kg. gasnice no nadaja sie co najwyzej do gaszenia kiepa. Dopiero z autobusu ktory tamtedy jezdzi ktos wyjal konkretna gasnice, i zgasili w pore zanim huknelo.
Nie bede sciemnial - nie znam ludzi - ba, nawet nie przepadam za motocylkami, czyli jestem typowy "gap"
Mam nadzieje ze nic im sie nie stalo
Tak mnie telepnelo, ze nie spalem do 4 rano, odnalazlem to forum po naklejce na jednym z motorow ktore tam byly.
Jezzu, jak on lecial ... stalem 10m. od nich.
Dajcie znac - strasznie jestem wstrzasniety
Aha - tak z obserwacji. Wszystko mozna. Naprawde, mozna sie wydurniac na motorze, ale czerwone swiatlo to swietosc, nawet gdy jest noc. Nic by sie nie stalo, doslownie nic - ale jeden przekozaczyl ...ehh.....
Ostatnio edytowano 8/9/2008, 15:27 przez zakrzes, łącznie edytowano 1 raz
- zakrzes
- Świeżak
-

Meciek - VIP Ścigacz.pl
Meciek napisał(a):cygan ten stunter?
Niewiem - nie wiem nawet czy to wlasciwie osoby. Zaznaczylem ze nicki uslyszalem od jakis smarkaczy na "komarkach" ktorzy przyjechali popatrzec, nie jestem w stanie tego w zaden sposob zweryfikowac. Latali podjarani tam i spowrotem - typowe szczawiki, wiec zrodlo niewiarygodne. Byli tam jacys kolesie tych poszkodowanych, ale stwierdzilem ze nie bede przeszkadzal - wiec nie wiem.
- zakrzes
- Świeżak
Taser napisał(a):a wiesz co za maszyny to bylu ktore sie zderzyly?
Niestety - tak jak pisalem - nie znam sie na motorach.
Zreszta, gdy nadjezdzal widac bylo tylko swiatla, wszysto trwalo sekunde. Jeden zapalil sie odrazu, drugi po tej sekundzie wygladal jak przyslowiowo zmielony pies razem z buda i lancuchem - nie do identyfikacji.
- zakrzes
- Świeżak
Z informacji jakie wyczytałam:
"jeden to (..) cygan i jego motocykl sie zapalil (bralem dosc intensywnie udzial w gaszeniu ale te samochodowe gasnice nadaja sie do ....) cygana stan jest stabilny (wiem tylko ze kontaktuje normalnie rozmawia po przeswietleniu z glowa wszystko oki reszty nie wiem) jutro bede w szpitalu to cos napisze, drugi niestety mi nieznany ale moge tylko potwierdzic ze amputowano mu noge druga polamana, miednica,zebra tez w proszku.chyba ten drugi jechal na suzuki k3-k4 rejestracja WL lub WWL. w kombi alpiny"
Ps. Meciek to nie Cygan z Bydgoszczy, czyli owy stunter, o którym pisałeś.
"jeden to (..) cygan i jego motocykl sie zapalil (bralem dosc intensywnie udzial w gaszeniu ale te samochodowe gasnice nadaja sie do ....) cygana stan jest stabilny (wiem tylko ze kontaktuje normalnie rozmawia po przeswietleniu z glowa wszystko oki reszty nie wiem) jutro bede w szpitalu to cos napisze, drugi niestety mi nieznany ale moge tylko potwierdzic ze amputowano mu noge druga polamana, miednica,zebra tez w proszku.chyba ten drugi jechal na suzuki k3-k4 rejestracja WL lub WWL. w kombi alpiny"
Ps. Meciek to nie Cygan z Bydgoszczy, czyli owy stunter, o którym pisałeś.
<i><b>"A żyć możesz tylko dzięki temu, za co mógłbyś umrzeć..."</b></i>
<b><i><a href="http://zmija.riderblog.pl/">Blog Żmii</i></b></a>
<b><i><a href="http://zmija.riderblog.pl/">Blog Żmii</i></b></a>
-

Lovtza - Moderator
kapota, jak bym sie obudzil bez nogi to bym psychicznie sobie nie poradzil.
w niczym kobieta nie wygląda tak dobrze, jak w niczym!
C Z E S C I (otwórz link) - GSX-R SRAD 6oo 75O «««
C Z E S C I (otwórz link) - GSX-R SRAD 6oo 75O «««
-

zzzubek - VIP Ścigacz.pl
cygan który brał udział w tym wypadku jest zdaje sie z raszyna jeżdzi naprawde super aż można powiedzieć że do przesady trochę przeginał od naocznego świadka wiem że koleś wyjechał mu na czerwonym moto cygana spłoneło i tak jak kolega wyżej napisał najwięcej obrażeń ma ten w którego udeżył cygan onma podobno połamane żebra i jest potłuczony
- bigger1
- Świeżak
pod tym linkiem macie filmik z cyganem który brał udział w tym crashu http://pl.youtube.com/watch?v=rgF2EBZBaZo
- bigger1
- Świeżak
http://forum.motocyklistow.pl/index.php ... try1299129
To jest artykuł z innego forum o tym zajściu.
A z tego co pamiętam, motocykl w który Cygan uderzył to Yamaha R1/R6. Gość zjeżdżał z wiaduktu i zatrzymał się na czerwonym. Ruszył i się spotkali :/. Problem w tym, że widziałem to z drugiej strony (światła były do mnie odwrócone, dlatego nie wiem, kto wjechał na czerwonym...
To jest artykuł z innego forum o tym zajściu.
A z tego co pamiętam, motocykl w który Cygan uderzył to Yamaha R1/R6. Gość zjeżdżał z wiaduktu i zatrzymał się na czerwonym. Ruszył i się spotkali :/. Problem w tym, że widziałem to z drugiej strony (światła były do mnie odwrócone, dlatego nie wiem, kto wjechał na czerwonym...
Motocykle są wszędzie...
- bitec
- Świeżak
zakrzes napisał(a):Aha - tak z obserwacji. Wszystko mozna. Naprawde, mozna sie wydurniac na motorze, ale czerwone swiatlo to swietosc, nawet gdy jest noc. Nic by sie nie stalo, doslownie nic - ale jeden przekozaczyl ...ehh.....
dokladnie. Za kazdym razem jak tam jestem nie moge sie napatrzec glupocie ludzkiej.
Zapieprzanie na czerwonym, gumowanie miedzy samochodami i w tym calym tlumie ludzi nie wiadomo co tam robiacych to debilizm dla mnie.
Miejsce kiedys bylo fajne, juz nie jest.
-

Kaja - VIP Ścigacz.pl
bigger1 napisał(a):naocznego świadka wiem że koleś wyjechał mu na czerwonym moto cygana
Oj, a mi się wydaje że ten koleś który jechał z wiaduktu, stanął grzecznie na czerwonym,poczekał na zmianę i ruszył. A cygan grzał na tylnim kole, i - WYDAJE MI SIĘ - że postanowił olać czerwone, bo fajnie mu szło - albo też źle obliczył zmianę świateł. Tak mi się wydaje, ale to trwało sekundy - więc nie będę się upierał, jeśli ktoś patrzył się w sygnalizator, i wie na pewno
Była też wersja że ten gość wyjechał mu z tłumu ustawionego przy drodze - ale to bzdura.
BTW - Podjechałem wieczorem na cargo, i popytałem kilku kolesi na motorkach. Podobno amputacja nogi to plota, obaj są w gipsach i to tyle. Chwała Bogu, a swoją drogą - głupi ma szczęście
@Kaja - miejsce zawsze jest fajne, ale ludzie....
- zakrzes
- Świeżak
Jezeli to co zakrzes pisze na temat skutkow jest prawda, to pozostaje sie tylko cieszyc ze nic wiecej sie nie stalo.
Bylem tam tej nocy, stalem 20m od miejsca wypadku.
Z tego co widzialem, to moto na gumie polecialo na czerwonych..
Lans gora..
Bylem tam tej nocy, stalem 20m od miejsca wypadku.
Z tego co widzialem, to moto na gumie polecialo na czerwonych..
Lans gora..
"You`re an accident waiting to happen" | | http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M961749 | ______ | fzs 600
- jot
- Świeżak
wypadek na cargo
Z tego co wiem a propo motocykli biorących udział w tym wypadku to wiem że jeden z nich to był suzuki gsx-r k4.Co do drugiego to niejestem pewien.
- maxR6
- Świeżak
jot napisał(a):Z tego co widzialem, to moto na gumie polecialo na czerwonych..
Lans gora..
To by się zgadzało z tym co mi się "zdawało" że widziałem.
Zdjęcie rozwiewa też kolejną wątpliwość. Że gość wyskoczył z chodnika, z pomiędzy ludzi. Kto zna miejsce, wie skąd było robione zdjęcie. Wrak leży po przeciwnej stronie skrzyżowania na którym stoją ludzie. Ewidentnie jechał z "góry". Ehh....
- Załączniki
-
- cargo.jpg (183.53 KiB) Przeglądane 9533 razy
- zakrzes
- Świeżak