yamaha xs400 - zdechła po deszczu
• Strona 1 z 1
yamaha xs400 - zdechła po deszczu
Witam,
Mam problem z yamaha xs 400 12e dohc. Generalnie motocykl - mimo wieku (25 lat) sprawuje się bez problemu. Ostatnio niestety zdechł. Chodził normalnie, na jedną noc zapomniałem schowac go do garazu, a akurat padalo. Rano niby odpalil z kluczyka, ale po chwili zgasł. Wziąłem na popych - odpalil. Przejechalem ok. 1 km i motocykl zgasl. Do tej pory nie udalo mi sie go odpalic:/. Naladowalem akumulator - mozna krecic do bolu, czasem jedynie strzeli w tlumik. Nawet nie zlapie na chwile. Iskra niby jest, ale pada jak na moj gust za czesto. Gaznik, kable - wszystko wydaje sie ok. Nie mam pojecia co to moze byc. Czy np. gdyby zepsuł się modul zaplonowy iskra moglaby padac?
Czy ktos spotkal sie z podobnym problemem?
Bede bardzo wdzieczny za jakakolwiek wskazowke.
Pozdrawiam,
Maciek
Wa-wa
Mam problem z yamaha xs 400 12e dohc. Generalnie motocykl - mimo wieku (25 lat) sprawuje się bez problemu. Ostatnio niestety zdechł. Chodził normalnie, na jedną noc zapomniałem schowac go do garazu, a akurat padalo. Rano niby odpalil z kluczyka, ale po chwili zgasł. Wziąłem na popych - odpalil. Przejechalem ok. 1 km i motocykl zgasl. Do tej pory nie udalo mi sie go odpalic:/. Naladowalem akumulator - mozna krecic do bolu, czasem jedynie strzeli w tlumik. Nawet nie zlapie na chwile. Iskra niby jest, ale pada jak na moj gust za czesto. Gaznik, kable - wszystko wydaje sie ok. Nie mam pojecia co to moze byc. Czy np. gdyby zepsuł się modul zaplonowy iskra moglaby padac?
Czy ktos spotkal sie z podobnym problemem?
Bede bardzo wdzieczny za jakakolwiek wskazowke.
Pozdrawiam,
Maciek
Wa-wa
- macieks124
- Świeżak
- ciosmaciej
- Świeżak
W B6 zauważyłem że mój B6 potrafi zgasnąć w solidny deszcz i zobaczyłem że przewody wysokiego napięcia nadają się do wymiany.
Po wymianie przewodów wysokiego napięcia miałem problemy w każdy deszcz( w sumie 2
).
Nowe przewody są chyba ciut mniejsze.
Woda dostawała nawet w gniazda cewek.
Uszczelniłem przy fajce i przy cewce i problem zniknął.
Tyle ode mnie.
Po wymianie przewodów wysokiego napięcia miałem problemy w każdy deszcz( w sumie 2

Nowe przewody są chyba ciut mniejsze.
Woda dostawała nawet w gniazda cewek.
Uszczelniłem przy fajce i przy cewce i problem zniknął.
Tyle ode mnie.
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Ścigacz.pl
Wymień, ewentualnie wygrzej nad gazówką świece. Powinno pomóc. Przy okazji sprawdź przerwę na świecach.
http://filmy.scigacz.pl/Julien_Dupont_trial_Ateny Inter:pediatric
-
Grzybu - Bywalec
Wielkie dzięki za informacje - wszystkie sprawdziłem. Niestety wszystkie znaki na niebie wskazują, że padł moduł zapłonowy - instalacja jest w koszmarnym stanie - po deszczu gdzieś zwarło i padło na moduł:(. W sobote jest bajzel w Łodzi i mam nadzieje, ze uda mi sie te urządzonko zakupic.
Dzieki jeszcze raz!
Pozdrawiam,
Maciek
Dzieki jeszcze raz!
Pozdrawiam,
Maciek
- macieks124
- Świeżak
Witam raz jeszcze!
Po poprawieniu lutów na plyce od zaplonu i wymianie swiec iskra wrocila. Niestety dalej mam problem z odpaleniem - mozna krecic do upadlego i nic. Na moj gust to swiece nie sa na tyle mokre na ile powinny. Moze rozrzad sie przestawil od "brania na popych"?
Jest to mozliwe?
Pozdrawiam,
Maciek
Po poprawieniu lutów na plyce od zaplonu i wymianie swiec iskra wrocila. Niestety dalej mam problem z odpaleniem - mozna krecic do upadlego i nic. Na moj gust to swiece nie sa na tyle mokre na ile powinny. Moze rozrzad sie przestawil od "brania na popych"?
Jest to mozliwe?
Pozdrawiam,
Maciek
- macieks124
- Świeżak
Rozrząd to raczej mało prawdopodobne - prędzej by łańcuszek pękł niż się przestawił o ząb.
ssanie działa? Po dłuższym kręceniu na ssaniu świece powinny być mokre. Oczywiście jeżeli silnik jest zimny.
ssanie działa? Po dłuższym kręceniu na ssaniu świece powinny być mokre. Oczywiście jeżeli silnik jest zimny.
http://filmy.scigacz.pl/Julien_Dupont_trial_Ateny Inter:pediatric
-
Grzybu - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa