Zobacz wątek - Powsz. Prawo dostepu do broni, oraz legalizacja narkotykow?
NAS Analytics TAG

Powsz. Prawo dostepu do broni, oraz legalizacja narkotykow?

O wszystkim
_________

Postprzez Leitho » 25/8/2008, 15:50

1. Bron powinna byc ogolnie dostepna dla wszsytkich normalnych ludzi, koniec i kropka.
2. Dragi - tutaj jak dla mnie temat rzeka - jestem za calkowitym zalegalizowaniem narktoykow miekkich (tylko niech ktos nie mowi, ze nie ma takiego podzalu). Melvin napisales ze taka legalizacja przyniosla by zwiekszenie ilosci cpunow. Mylisz sie i to cholernie. W Holaandi po zalegalizowaniu ilosc tego "marginesu spolecznego" spadal 10 krotnie (!). Pozatym dlaczego marihuana pozostaje nielegalna, podczas gdy duzo gorszy narkotyk jest dostepny dla kazdego i znajduje spoleczne przyzwolenie? Mowie oczywiscie o etanolu. Pozatym jak burak bedzie chcial zaladowac w kanal, to zaladuje, wcale nie potrzebuje do tego legalnej gandzi. Natomiast kiedy taki czlowiek jak ja, bedzie chcial po ciezkim dniu pracy puscic dyma to ni huja nie moze, bo "demokratyczne i wolne" panstwo mu tego zabrania.
Na kolana chamy !
Leitho
VIP Ścigacz.pl

Postprzez melvin » 25/8/2008, 16:02

widziałem co nadmiar stuffu zrobił z moimi znajomymi,
feta podobnie, rozumiem czasem sobie zabakać tak 4fun
ale niestety ludzie przesadzają, i po legalizacji zioła mielibyśmy 2gie tyle ludzi pod sklepami tyle że ci nie pili by tanich win a palili stuff...
co do broni to niech będzie dostępna le po psychotestach i określeniu jaki rodzaj osobowości posiada nabywca...
chyba wszyscy pamiętają serię strzelanin w amerykańskich szkołach...
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! :twisted:
melvin
PierwszyOkrutny

Postprzez herbatkowy » 25/8/2008, 16:07

melvin napisał(a):
herbatkowy napisał(a):Gdyby cpun wiedzial ze zaplac sam za swoja glupote, inaczej zdechnie to pewnie by nie wzial zadnego swinstwa.

jakoś nie chce mi się w to wierzyć...
chyba nie wiesz jak myśli człowiek uzależniony,
jak ktoś jest w ciągu to nie myśli o tym co będzie jutro, nie zastanawia się że jutra może nie być. Dla człowieka uzależnionego liczy się tylko to skąd wziąć kasę i gdzie kupić... do tego raczej (jak np. goście pod sklepem) taki ćpun ni pójdzie do pracy żeby mógł sobie jutro kupić gramika.
on prędzej pójdzie kraść lub żebrać....
tak samo 12-14 latek tez nie będzie się zastanawiał nad tym że mu dragi zaszkodzą, tylko je weźmie...
zobacz jak było z fajkami, były na sklepowych półkach wszyscy palili i nawet profilaktyka mówiąca że są szkodliwe nie pomagała. dopiero od niedawna wchodzi nowa moda na niepalenie i dopiero teraz spada liczba dzieciaków palących pod szkołom...

Ale obczaj ze cpunow dzisiejszych nie uratujesz, my rozmawiamy jak zapobiec tworzeniu sie cpunow a to dwie rozne rzeczy. Nie musisz mi tlumaczyc kwesti co mysli uzalezniony bo takie rzeczy to chyba nic dziwnego. Nie moda na palenie odeszle ale ludzie zmadrzeli i zaczeli pomalu dostrzegac co im pomaga a co im szkodzi. Pomysl o przyszlosci a nie o tym co jest teraz.

"ustroj, w ktorym panstwo wie od obywatela lepiej, co jest dla obywatela dobre"

Pozwol, ze sam bede decydowac o tym, czy zapale, czy moje dziecko bedzie sie uczyc religi, czy nie. Nie bedzie o tym decydowac jakis frajer ktorego nazywa sie ministrem czy innym premierem. Jesli nie chcesz legalizacji, i wolnosci to glosuj dalej na PO, czy PiS, zreszta co to za roznica. Aha tylko potem nie placz i nie narzekaj, ze zarobki male a benzyna droga...

Leitho napisał(a):1. Bron powinna byc ogolnie dostepna dla wszsytkich normalnych ludzi, koniec i kropka.
2. Dragi - tutaj jak dla mnie temat rzeka - jestem za calkowitym zalegalizowaniem narktoykow miekkich (tylko niech ktos nie mowi, ze nie ma takiego podzalu). Melvin napisales ze taka legalizacja przyniosla by zwiekszenie ilosci cpunow. Mylisz sie i to cholernie. W Holaandi po zalegalizowaniu ilosc tego "marginesu spolecznego" spadal 10 krotnie (!). Pozatym dlaczego marihuana pozostaje nielegalna, podczas gdy duzo gorszy narkotyk jest dostepny dla kazdego i znajduje spoleczne przyzwolenie? Mowie oczywiscie o etanolu. Pozatym jak burak bedzie chcial zaladowac w kanal, to zaladuje, wcale nie potrzebuje do tego legalnej gandzi. Natomiast kiedy taki czlowiek jak ja, bedzie chcial po ciezkim dniu pracy puscic dyma to ni huja nie moze, bo "demokratyczne i wolne" panstwo mu tego zabrania.

O tym mowie... chcesz ? Cpaj, nie chcesz? Nie cpaj, tak czy siak ja jestem za tym zebys to TY decydowal o tym co zrobisz...
Na końcu będziemy pamiętać nie słowa naszych wrogów, ale milczenie naszych przyjaciół.
herbatkowy
Bywalec

Postprzez qbaso » 25/8/2008, 16:11

Argumentem do posiadania broni jest tu głównie wymieniany brak bezpieczeństwa, obrona własnego domu. Mimo iż sam ogólnie lubię broń, lubię z niej strzelać, chociaż swojej nie posiadam. Nie jestem zwolennikiem swobodnego dostępu do niej. Dostępność do niej powinna być łatwiejsza niż jest to obecnie. Np powinny zostać badania psychologiczne dla kandydata na posiadanie broni. Jednak najważniejszą sprawą, która dotyczy również posiadania broni jest zmiana prawa do obrony koniecznej. Chorym jest gdy człowiek został napadnięty we własnym domu w środku nocy (napastnik wchodzi wybitym oknem) strzela ostrzegawczo w sufit dwa razy a potem do napastnika. Później co sprawa w sądzie, bo chłopak z synem tego mężczyzny się pokłócił i chciał przyjść przeprosić. Tylko dlaczego w środku nocy i oknem. To powinno zostać zmienione przede wszystkim bo przestępcy ZDAJĄ SOBIE SPRAWĘ z tego że sądy często będą po ich stronie. Ktoś będzie chciał wyrwać komórkę z ręki , nie dasz się sklepiesz hamowi ryja . Jak będzie policja to widziała to większe problemy będzie miał "broniący się" a nie napastnik. W takich sprawach wyznaję zasadę "My home is my castle" wchodzisz na własną odpowiedzialność.
qbaso
Świeżak

Postprzez Taser » 25/8/2008, 16:16

olo113....z tymi gejami to tak troche brakiem tolerancji smierdzi, a lesbijki tez Ci przeszkadzaja? Co do broni....sprawa wzgledna ale raczej jestem na nie, do dragow to niech legalizuja sprawa kazdego idywidualnie. Ma to wszystko swoje wady i zalety, jednak Polskie spoleczenstwo nie doroslo do tego jak nawet nie potrafi poradzic sobie z demokracja, to co tu gadac o wolnosciach takich jak bron czy dragi, za daleko za murzynami jestesmy. Wyobraz co by sie dzialo na takiej paradzie rownosci. Olo pewnie by odstrzelil wszystkich po kolei....
Nie ma nic piekniejszego niz dwa kola i jeden slad...

Yamaha YZF 600 Thundercat :D
Taser
Bywalec

Postprzez MICH4Ł » 25/8/2008, 16:18

olo113 napisał(a):zdecydowanie nie zgadzam się z twoim punktem widzenia.
Dostęp do broni musi być ograniczony, społeczeństwo nie jest gotowe na ich użycie. Ponadto umożliwi to bardziej grupom przestępczym na działalność(przynajmniej tym amatorskim).
narkotyki to całkowita abstrakcja, nie popieram żadnego, nawet THC w małych ilościach. Przyzwalajac na marichuane dajemy zielone światło na mocniejsze dragi a i legalizację gejostwa

zgadzam sie ponadto taka broń może wpaśc w niepowołane ręce, moze dostać pozwolenie ktoś nie zrównoważony psychicznie i wtedy mzoe być problem, druga sprawa mozna tez ukraśc taką broń skutki moga być nieciekawe, co do narkotyków NIE LEGALIZOWAĆ w miejscach publicznych powinien byc zakaz palenia tytoniu, nie mam zamiaru wdychać tego smrodu bo jakiś idiota czy jakaś torba pali
Śmierć jeździ szybko nie daj się złapać
MICH4Ł
Świeżak

Postprzez melvin » 25/8/2008, 16:22

herbatka nie będę kontynuował tego tematu, bo mamy zupełnie odmienne poglądy i raczej nie dojdziemy do konsensusu...
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! :twisted:
melvin
PierwszyOkrutny

Postprzez turboponczek » 25/8/2008, 16:23

1. Porządny obywatel RP, nie mający problemów z prawem powinien mieć zwiększoną dostępność do broni. Nie mówie tutaj o dresach. Bo takiego dresa to i tak nie powstrzyma żadne prawo, nawet nie bedzie sie interesował czy broń jest zalegalizowana bo i tak zdobędzie broń jak będzie miał taki kaprys.

2. I tu najcekawsze. Podajcie mi jeden porządny powód dlaczego to Cannabis albo chociaż Łysiczka lancetowata czy też Cubensis nie mogą być legalne ? No?

World Health Organization podjeła badania wpływu zażywania marihuany na zdrowie człowieka. Badania trwały 15 lat !! I co najśmieszniejsze - okazało się że konopia jest *zdrowsza* i bezpieczniejsza a niżeli alkohol i tytoń. Niestety wyniki utajono bo wybuchł skandal gdy brytyjski magazyn "New Scientist" ukazał wyniki badań. Dodatkowo hiszpańscy onkolodzy udowodnili ze zawarte w konopii substacje hamują rozwój glejaka - nowotworu mózgu. Udowodniono też ze marihuana pozytywnie działa na Alzheimera, Parkinsona a nawet alkoholizm i anoreksje !!

Także warto pamiętać o tym że jedna z definicji narkotyku mówi:
"..że to substancja, której przyjmowanie powoduje po jakimś okresie używania uzależnienie fizyczne.."(wikipedia) - czego w wypadku marihuany nie udało się udowodnić, zatem w myśl tej definicji *nie* jest ona narkotykiem. Tytoń, alkohol jak najbardziej
Fakty i badania mówia same za siebie, i tutaj instytut Cato z Waszyngtonu stworzył miarę mocy uzależnienia:
- nikotyna 100
- alkohol 81
- marihuana 21
po za tym nigdy nie odnotowano przedawkowania marihuany, także nigdy nieudokumentowano żadnego przypadku śmierci w wyniku palenia marihuany. Z alkoholem tak się zdarzało, po za tym ile osób umiera na raka płuc w ciągu roku ? Spowodowane jest to paleniem tytoniu. Natomiast nie udokumentowano nigdy żadnego przypadku zachorowania na raka płuc od palenia *wyłącznie* marihuany.

Mozna spojrzeć z tej skąpej strony na legalizajce marihuany. W Holandii rynek marihuany przynosi rocznie 5 mld EUR rocznie, gdyby tak zalegalizowac i opodatkować marihuane w naszym państwie ?..

Jak to jest ze alkohol i tytoń są legalne a marihuana nie ? No własnie nie mam pojęcia.
Jestem w 100% za legalizacją konopii.
Fajnie by było zobaczyć pare coffee shopów w centrum Poznania, takich jakie istnieją w Amsterdamie.

Haha, ale jak my mamy sie brać za legalizacje marihuany skoro sam nasz premier nie wie co to ku*wa jest. Bożesz Ty.
http://www.youtube.com/watch?v=oSq1rOMBiZc
turboponczek
MEGA TROLL

Postprzez qbaso » 25/8/2008, 16:35

Co do tego co ponczek pisze to się zgadzam. Gdzieś czytałem że dawka śmiertelna marihuany to jest wypalenia na raz około 18000 skrętów. Mowa oczywiście o czystej "trawie". Powinno być zalegalizowane ale sprzedawane tylko w wyznaczonych miejscach, które podlegają kontroli jakości sprzedawanego towaru. Kto się troche orientuje to wie że to co można u nas kupić często z marihuaną ma niewiele wspólnego. Dodają do tego różnej chemii (cięższych dragów) żeby bardziej kopało.
qbaso
Świeżak

Postprzez siekson » 25/8/2008, 16:44

Hebratnik ile Ty masz lat? Bo jak czytam twoje posty to nie sposob nie zgodzic sie z melvinem:
melvin napisał(a):Herbatkowy z całym szacunkiem ale nie pier*ol głupot...

Sam chyba nie wiesz o czym piszesz. Po pierwsze prawo do broni w Polsce jest powszechne. I posiadanie broni jest legalne pod warunkiem posiadania pozwolenia. Kazdy obywatel spełniający okreslone kryteria moze starac sie o pozwolenie na bron. Jakby nie było powszechne to broń miałyby tylko służby mundurowe. A wymog uzyskania pozwolenia jest bardzo dobrym mechanizmem zapobiegajacym bandzie 12 latkow i paranoikow latajacymi z klamkami.

Na chyba ze ty mowisz o kupowaniu broni palnej w kioskach ruchu za okazaniem waznej legitymacji TKKF-u. Jesli tak to juz nie muszisz odpowieadac na moje pierwsze pytanie bo wiem ze masz 11 lat.

Po drugie gadanie typu: dzieciaki biora narkotyki bo sa zakazane to podobne zdanie slyszalem z ust mojego 15-letniego kuzyna. Rozumiem ze jak masz napisane na maszynce do mielenia miesa "Zakaz wsadzania kutacha" to pewnie od razu malego do srodka pakujesz bo przeciez zakazy trzeba lamac. Mam racje??
Ostatnio edytowano 25/8/2008, 16:46 przez siekson, łącznie edytowano 1 raz
siekson
VIP Ścigacz.pl

Postprzez melvin » 25/8/2008, 16:45

qbaso napisał(a):Dodają do tego różnej chemii (cięższych dragów) żeby bardziej kopało.

i później człowiek widzi własny oddech przez pół nocy...
melvin
PierwszyOkrutny

Postprzez turboponczek » 25/8/2008, 16:52

haha, na dodatek w Holandii można spalić gibona, ale tylko bez tytoniu, ponieważ palenie tytoniu jest zabronione w lokalach haha!!!!

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... toniu.html

Obrazek
turboponczek
MEGA TROLL

Postprzez herbatkowy » 25/8/2008, 16:57

Mam 17 lat, www.herbatkowy.fotka.pl nie wiem, moze i nie wygladam ale nie to jest tutaj problemem. Jak narazie to kilka osob lacznie ze mna podalo jakies powazne argumenty czy za czy przeciw, wiec czy jestem naprawde taki bezmyslny? Nie wiem, moze i tak. Powtorze jeszcze raz, ja chce decydowac o tym czy zapale czy nie. Poza tym siekson jesli pasuje ci sytuacja obecna w panstwie to ok, nie mam nic do tego ja cie nie obrazam i nie prowokuje. Ty glosujesz na kaczynskiego i ja nie mam nic do tego. Aha jedna sprawa sam pokazujesz swoj poziom intelektualny gdybys byl co najmniej powazny to bylbys w stanie przyjac inne zdanie od swojego a tutaj widze jakies problemy emocjonalne, ja cie nie wysmiewam, dlatego ze glosujesz na kaczynskiego/tuska/giertych czy reszte bandy, widzisz? Zreszta jestem zszokowany jaki poziom dyskusji prezentuje jeden z moderatorow... Oczywiscie pokazales juz swoje rozumowanie tekstem, ze 12 latkowie beda latac z bronia w reku :) No chyba ze 12 latkowie lataja z nozami, ja tam takowych nie widzialem. Poprostu wladza nie wprowadza powszechnego prawa dostepu do broni, zeby jak przyjdzie co do czego mogli wysadzic ciebie i twoja rodzine z domu, a ty nie bedziesz mogl sie bronic, co lepsze sam na to pozwalasz i sie z tym zgadzasz. Nie wiem jak ci, ale mi nie odpowiada zycie w "wolnym" panstwie, w ktorym wszystko jest ustalone, i nie mam zadnych praw. I gdy gosc przyjdzie do mojego domu noca w obronie rodziny go zabije, ide siedziec, jesli ci to pasuje to zycze powodzenia, i nie zycze ci abys znalazl sie w sytuacji w ktorej bedziesz zalowac, ze nie masz broni. Swoje w glowie mam, i teksty typu "ile masz lat?" najzwyczajniej mnie nie ruszaja, takimi tekstami wal do tych co pytaja sie czy mozna do skutera zakladac wydech od gsxr. Wiec okaz mi troche szacunku, bynajmniej dlatego, ze jestes tu moderatorem...

I co do dzieci z bronia, jesli nie rozumiesz jak temu zapobiec to nie widze sensu zebys sie wypowiadal w tym temacie. Wystarczy pomyslec momencik, i odrazi wpada do glowy slowo "rodzice" to ojciec ma pilnowac dzieciaka, i dopilnowac tego, zeby broni na oczy nie zobaczyl za dzieciecych lat. Niestety szefie albo chcesz zyc w rzeczywistym, wolnym panstwie gdzie kazdy odpowiada za siebie, pije lub nie pije to czego chce. Albo chcesz zyc w panstwie, w ktorym jest jak za czasow hitleryzmu, tyle ze zamiast jednego tyrana, rzadzi "paczka", efekty sa takie same.
Ostatnio edytowano 25/8/2008, 17:06 przez herbatkowy, łącznie edytowano 1 raz
Na końcu będziemy pamiętać nie słowa naszych wrogów, ale milczenie naszych przyjaciół.
herbatkowy
Bywalec

Postprzez cwaniak182 » 25/8/2008, 17:06

Moim zdaniem zalegalizowanie nawet lekkich jest niedopuszczalne, poniewaz ludzie beda mieli większy dostep ogólnie do środków odurzających.Dilerka tzw twardych narkotyków bedzie kwitła gdyż odrużnienie lekkigo narkotyku od twardego bedzie subiektywne. Dzieciaki beda cpały.
Legalizacja broni dla każdego obywatela- w zyciu! Jest możliwosc kupienia wiatrówki bez zezwolenia i ludzie strzelają z okien do ludzi, bywają takie przypadki. Nie wiem jak wam ale posiadanie broni nie dało by mi poczucie bezpieczenstwa

btw. Czy user herbatkowy nie jest jakoś spokrewniony z niedawnym uzytkownikiem neostrady herbatka?? :D:D:D:D
cwaniak182
Świeżak

Postprzez herbatkowy » 25/8/2008, 17:12

Chcesz zyc w panstwie jakim zyjesz teraz? Prosze bardzo nie chcij broni, nie chcij narkotykow i pozwol aby panstwo wsadzilo ci przyslowiowego kija w odbyt. To oni beda dyktowac, czego ma sie uczyc twoje dziecko, w kogo ma wierzyc i co ma dalej robic. Ten system jest bardziej pokrecony niz Ci sie wydaje :) Jeszcze raz powiem, albo chcesz prawdziwej wolnosci, albo jej nie chcesz... Od jakichs 2 miesiecy w USA jest juz zatwierdzona ustawa o powszechnym prawie do broni, podejrzewam, ze 60-70% amerykanow juz ja posiada. Jak narazie nie slychac o dzieciak latajacych z bronia, nikt nie robi zadnych masakr w sklepie... Trzeba myslec w nieco inny sposob, ludziom trzeba dac ta wolnosc ktora laczy sie z niebezpieczenstwami (narkotyki,bron) zeby wkoncu zrozumieli o co chodzi. Bo jak narazie to jest wszedzie ciemnota, zakazy i gadanie ze to niby wolna Polska... Jak widzisz jak na 17 lat jestem zdrowo pokrecony :) Gdyby ludzie zobaczyli na ulicy zacpanego trupa, to wiedzieliby czym sa narkotyki, a jak narazie to tylko mowi sie o tym ze sa zakazane, ze nie wolno, i ze to prawdziwy odlot :)

Jezeli ktos dalej twierdzi ze gadam glupoty, niech przeczyta moje posty kilka razy i zastanowi sie i pomysli w inny sposob niz teraz, moze wkoncu dojdzie o co mi chodzilo..
Ostatnio edytowano 25/8/2008, 17:16 przez herbatkowy, łącznie edytowano 1 raz
herbatkowy
Bywalec

Postprzez cwaniak182 » 25/8/2008, 17:16

Niektórym ludziom nie można dac 100% wolności poniewaz głupieją. Co by było gdyby po pijaku ktoś uzył tej broni bo myślałby że jest to pistolet na wode? Piszesz że bron jest ci potrzebna w celu obrony. Jezeli nie ma powszechnego dostepu do broni mniej bandytów ja posiada bynajmniej teoretycznie tak jest. Gdy bandyta wejdzie do ciebie do domu z kijem to macie większe prawdopodobienstow obydwaj na przeżycie i spraiwedliwy wyrok dla bandyty
cwaniak182
Świeżak

Postprzez Leitho » 25/8/2008, 17:17

cwaniak napisał(a):Moim zdaniem zalegalizowanie nawet lekkich jest niedopuszczalne, poniewaz ludzie beda mieli większy dostep ogólnie do środków odurzających.Dilerka tzw twardych narkotyków bedzie kwitła gdyż odrużnienie lekkigo narkotyku od twardego bedzie subiektywne.

niestety sa to twoje przemyslenia nie podparte zadnymi badaniami. Na przykladzie Holandi wyglada to tak - zalozmy pan X chce zapalic sobie, wiec gdzie idze - do dilera kupic nie wiadomo co, ile i skad, czy do sklepu po eleganckie wazone ziolko? Odpowiedz jest oczywista. Dilrzy traca w ten sposob klientow, zaczynaja zarabiac marne pieniadze na twardych dragach i jeden po drugim odpadaja z "rynku". Mniej dilerow, mniejszy kontkat z twrdymi dragami, mniej cpunow, cycus glancus.

cwaniak napisał(a):Gdy bandyta wejdzie do ciebie do domu z kijem to macie większe prawdopodobienstow obydwaj na przeżycie i spraiwedliwy wyrok dla bandyty

no 5 minut sie z podlogi zbieralem, normalnie tekst roku :lol:
Na kolana chamy !
Leitho
VIP Ścigacz.pl

Postprzez herbatkowy » 25/8/2008, 17:20

cwaniak182 napisał(a):Niektórym ludziom nie można dac 100% wolności poniewaz głupieją. Co by było gdyby po pijaku ktoś uzył tej broni bo myślałby że jest to pistolet na wode? Piszesz że bron jest ci potrzebna w celu obrony. Jezeli nie ma powszechnego dostepu do broni mniej bandytów ja posiada bynajmniej teoretycznie tak jest. Gdy bandyta wejdzie do ciebie do domu z kijem to macie większe prawdopodobienstow obydwaj na przeżycie i spraiwedliwy wyrok dla bandyty

A gdy bandyta wejdzie do twojego domu z bronia? To kto ma szanse? Po co gdybac? Ciagle piszecie "a co by bylo gdyby gosc narabany dostal bron itp" mowie wam kolejny raz otoz, albo chcecie rewolucji albo dalej bedzie jak jest. Powiem jeszcze, ze za uzywanie broni bez podstaw idzie sie siedziec!! Pamietajcie !! Sadzisz, ze jezeli chcialbym kogos zastrzelic nie dostalbym broni w ciagu 12 godzin?

Leitho napisał(a):
cwaniak napisał(a):Moim zdaniem zalegalizowanie nawet lekkich jest niedopuszczalne, poniewaz ludzie beda mieli większy dostep ogólnie do środków odurzających.Dilerka tzw twardych narkotyków bedzie kwitła gdyż odrużnienie lekkigo narkotyku od twardego bedzie subiektywne.

niestety sa to twoje przemyslenia nie podparte zadnymi badaniami. Na przykladzie Holandi wyglada to tak - zalozmy pan X chce zapalic sobie, wiec gdzie idze - do dilera kupic nie wiadomo co, ile i skad, czy do sklepu po eleganckie wazone ziolko? Odpowiedz jest oczywista. Dilrzy traca w ten sposob klientow, zaczynaja zarabiac marne pieniadze na twardych dragach i jeden po drugim odpadaja z "rynku". Mniej dilerow, mniejszy kontkat z twrdymi dragami, mniej cpunow, cycus glancus.

cwaniak napisał(a):Gdy bandyta wejdzie do ciebie do domu z kijem to macie większe prawdopodobienstow obydwaj na przeżycie i spraiwedliwy wyrok dla bandyty

no 5 minut sie z podlogi zbieralem, normalnie tekst roku :lol:

Jak narazie Leitho, jestes jednym z niewielu, ktorzy cos rozumuja :)
Wiekszosc (jak widac, przyklady wyzej) mysli, ze legalizacja - cpanie wszedzie zawsze i dla wszystkich. Otoz nie !! Legalizcja narkotykow to jednoczesnie zwycieztwo w walce z nimi !! Legalizujesz- pozbywasz sie problemu!! Kto ma leb swinstwa nie wezmie i koniec, bo robi sie to nudne. Dyskusja jak z czlonkami zakonu Ojca Dyrektora... Dzisiejsza wladza "walczy" z narkotykami, a taka walka nie ma konca !! Narkotykom trzeba uciac leb, a ucieciem lba jest legalizacja, pomyslcie troche blagam.
Ostatnio edytowano 25/8/2008, 17:26 przez herbatkowy, łącznie edytowano 1 raz
herbatkowy
Bywalec

Postprzez Invi » 25/8/2008, 17:26

siekson napisał(a):Sam chyba nie wiesz o czym piszesz. Po pierwsze prawo do broni w Polsce jest powszechne. I posiadanie broni jest legalne pod warunkiem posiadania pozwolenia. Kazdy obywatel spełniający okreslone kryteria moze starac sie o pozwolenie na bron. Jakby nie było powszechne to broń miałyby tylko służby mundurowe. A wymog uzyskania pozwolenia jest bardzo dobrym mechanizmem zapobiegajacym bandzie 12 latkow i paranoikow latajacymi z klamkami.

To spróbuj dostać to zezwolenie jeśli myślisz że to takie proste.

Jestem jak najbardziej za legalizacją broni (jak dres ma mieć klamkę to i tak będzie miał a tak będzie się musiał liczyć z tym że też mam czym strzelać) i lekkich narkotyków (nawet jeśli będzie więcej ćpunów, a raczej nie będzie to są oni wolnymi ludźmi ich sprawa co robią z własnym życiem).

Oczywiście pozwolenie na broń musi zostać ale na zasadzie czegoś w stylu prawa jazdy a nie pozwolenia na które normalny obywatel nie ma szans.

Co do narkotyków: skąd kasę bierze mafia? Narkotyki i alkohol bez akcyzy znieście akcyzę na wóde i zakaz narkotyków i mafie nam padną.
Invi
VIP Ścigacz.pl

Postprzez turboponczek » 25/8/2008, 17:26

cwaniak gadasz jak nasz premier. "Narkotyki są złe", "trzeba walczyć z marihuaną" - no kurna no ale dlaczego ?! Dlaczego tak o tytoniu/nikotynie lub alkoholu nie powiesz ?
turboponczek
MEGA TROLL

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hydepark