[Aktualności] Prawo jazdy na motocykl od 24 lat
wg mnie jeśli ktoś będzie chciał śmigać na ścigaczach 200km/h to równie dobrze może to robić bez prawka bo żadna PAŁA go nie złapie na tych swoich nowych skuterkach. Pomysł pożal się Boże<br><hr>k-750 russian moto
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ja na prawko zapisałem się w kwietniu , właśnie kończe jazdy a jest lipiec , mam 18 lat , i nikt mi nic nie mówił że nie moge
<br><hr>s

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Kuźwa, oni chcą wyeliminować piratów? Chyba ich poje.... Wiadomo, że chłopaki na moto, którzy nie mają jeszcze 24 lat nie zatrzymają się do kontroli tylko będą uciekać i gdzie tu teraz jest bezpieczeństwo na drodze?<br><hr>Mindplayer
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
I jak? Mamy koniec lata. Przyjęli tą ustawę cze jeszcze nie, czy pomysł w ogole padł? Ciekawi mnie to bo właśnie zamierzałem zabrać sie do kursu.<br><hr>dark
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Więcej wypadków drogowych powodują motocykliści czy osoby poruszające się samochodami...?? Zdecydowanie więcej jest tych drugich. Pomysł jest totalną porażką. Oczywiste, że osoby dorosłe będą się wypowiadały na TAK. Ponieważ zrazili się głupotą jeżdżących wyjątków. Spójrzcie na to z innej strony. Ile osób będzie pokrzywdzonych nową ustawą. Nie każdy jest potencjalnym samobójcą na dwóch kółkach! Motocykle od 24 lat samochody od 18 istny bezsens... Moim zdaniem po nowej ustawie zwiększy się piractwo drogowe, tylko że na 4 kółkach... Czy w tym kraju nie może być wszystko normalne!? Czy naprawdę trzeba stąd wyjechać?! Na rowerze przy dobrych wiatrach można rozwinąć prędkość +80km/h. To jest prędkość z jaką nie powinno się poruszać po mieście... proponuję zróbcie prawo jazdy także na rower, a o rolkach nie wspomnę....Wypadki były, są i będą! Zróbcie qrva wreszcie porządne drogi, a na pewno zmniejszy się ilość wypadków!<br><hr>zielony
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ich to popierdoliło myślicie ze ludzie będą czekać do 24 roku życia już od 17-18 lat będą bez prawka jeździć ja mam 17 lat i zapierdalam po ulicy Yamahą 450 Yz i co zrobi mi ktoś coś będzie jeszcze więcej wypadków bo ńikt nie bedzie czekał do 24 roku życia <br><hr>nieznany
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
jestem pewny ze to nie przejdzie. nikt nie będzie czekał do 24 lat żeby zrobić prawko. wszyscy będą jeździć bez co się wiążę z większą ilością wypadków spowodowanych np przez uciekanie przed policja.<br><hr>Radek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mam 21 lat Chciałem sobie kupić jakiś motocykl o małej pojemności, zrobić prawa jazdy i uczyć się jeździć jak Bug przykazał. Ale teraz jestem zmuszony kupić coś szybkiego i samemu się uczyć jeździć. To na pewno wpłynie na bezpieczeństwo. :/<br><hr>grifek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mam 21 lat. Chciałem sobie kupić motocykl z małą objętością, zdać prawo jazdy i uczyć się jeździć jak Bóg przykazał. Teraz jestem zmuszony kupić coś szybkiego i samemu się uczyć na tym jeździć. To na pewno wpłynie na bezpieczeństwo. :/ Gratulacje panie ministrze.<br><hr>griffek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Kategoria A – wszystkimi motocyklami ale: Motocyklem o mocy większej ni# 25 kW lub o stosunku mocy do masy własnej wy#szym od 0,16 kW/kg może kierować: 1) osoba posiadająca prawo jazdy kategorii A przez okres dłuższy ni# 2 lata, albo 2) osoba posiadająca prawo jazdy kategorii A, która ukończyła 24 lata.
Więc To Ma Wyglądać Tak Lecz:"Prezentujemy najważniejsze zmiany, jednak na dzień dzisiejszy nie jest wiadomo kiedy i czy w ogóle w tym kształcie projekt wejdzie pod obrady sejmu." z Projektu nowej ustawy ze strony <a href="http://www.prawko.com.pl/content/view/62/2" target="blank" class="link">http://www.prawko.com.pl/content/view/62/2</a>/<br><hr>Zwierzu
Więc To Ma Wyglądać Tak Lecz:"Prezentujemy najważniejsze zmiany, jednak na dzień dzisiejszy nie jest wiadomo kiedy i czy w ogóle w tym kształcie projekt wejdzie pod obrady sejmu." z Projektu nowej ustawy ze strony <a href="http://www.prawko.com.pl/content/view/62/2" target="blank" class="link">http://www.prawko.com.pl/content/view/62/2</a>/<br><hr>Zwierzu
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Może będzie to dziwny komentarz, ale jakiś. (inny). Pomyślmy, jade motorem 200 km/h, jesli dojdzie do wypadku to właśnie ja się zabije, rzadko kiedy ucierpi druga osoba. (co nie znaczy ze chce jezdzic 200 km/h - to tylko przyklad). Wprowadzili tą zmiane prawa jazdy, ok niech im bedzie. Ale załóżmy, że jestem nadziany i tata kupił mi wielkiego amerykanskiego muscle, silnik 8.3 600 km. Jesli sie rozwale zabije kilka osob, wiec... gdzie tu sens? Wypadkow na motocyklach jest wiecej tylko dlatego, że wiecej jest motocyklistów. pozdrawiam.<br><hr>bash
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Moim zdaniem dobrze że coś się dzieje w temacie prawka kat. A, ale przedstawiony przez rządzących projekt nie ma zbyt wiele sensu...
Prawo jazdy kat. AM - w 100 % popieram. Może mniej będzie smarkaczy na odblokowanych/tuningowanych cHIŃSKICH skuterach (skuterowca wal z gumowca
). Bo na dzień dzisiejszy to skuterem - motorowerem może jeździć praktycznie każdy, bez względu na wiedzę w temacie przepisów itd.
Stopniowanie dopuszczalnej max. mocy pojazdu dla młodego kierowcy - jak najbardziej, ale nie koniecznie w zaproponowany przez rząd sposób... Chociaż z drugiej strony ciekawe czy system stosowany np. w Niemczech przyjąłby się w Polsce? Bo w praktyce to jaki procent polskich motocyklistów zaczynał np. od 250-tki, żeby dojść do wprawy itd? No właśnie...
Także pomysł sam w sobie nie jest zły, gdyby tylko zmiejszyć koszta zdobywania kolejnych kat. (AM -> A1 -> A2 -> A)
Prawo jazdy kat. AM - w 100 % popieram. Może mniej będzie smarkaczy na odblokowanych/tuningowanych cHIŃSKICH skuterach (skuterowca wal z gumowca

Stopniowanie dopuszczalnej max. mocy pojazdu dla młodego kierowcy - jak najbardziej, ale nie koniecznie w zaproponowany przez rząd sposób... Chociaż z drugiej strony ciekawe czy system stosowany np. w Niemczech przyjąłby się w Polsce? Bo w praktyce to jaki procent polskich motocyklistów zaczynał np. od 250-tki, żeby dojść do wprawy itd? No właśnie...
Także pomysł sam w sobie nie jest zły, gdyby tylko zmiejszyć koszta zdobywania kolejnych kat. (AM -> A1 -> A2 -> A)
XF650
-
matheush - Świeżak
Polska wogole jest jakas popierd#lona. Przeciez to jeden chu#, te poje#y mysla ze 18-sto latek zacznie inaczej myslec w ciagu 6-sciu lat?! Pisza ze nastolatkowie sa nie doswiadczeni , gówno prawda! przeciez maja kursy jazdy, zawsze cos bedzie kumal, a nie wierze ze taki ktos kto zaczal chodzic na kurs na kat. A , nigdy nie mial stycznosci z motocyklem. Mam 17 lat, i juz jezdzilem na rf600 starego, i ogolnie jestem przeciw temu popierdolo#emu przepisowi na prawko od 24 lat
!!!<br><hr>xxx
!!!<br><hr>xxx
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jak to usłyszałem to myślałem że mnie hu* strzeli . Mój tata mam R1 mama R6 a ja mam 17lat i co myślicie że nie jeździłem na tych motorkach dobre sobie . Motocykle to jest jedna wielka pasja całej naszej rodziny i co teraz mam czekać do 24 lat . Na pewno nie !!!! Od zawsze powtarzano mi jeździj ostrożnie i uważaj na samochody bo tylko one mogą ci zrobi krzywdę. A teraz to na złość dla wszystkich będę brał mamy motor i pokarzę że nic sobie z tego nie robię !!!! SZEROKOŚCI I PRZYCZEPNOŚCI<br><hr>STUNTER 150
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
jakaś paranoja. I co myślą, że jak będzie prawko od 24 to ci młodsi nie będą jeżdzić bez prawka . Nic to nie zmieni. Jak ktoś ma nasrane w kasku to i tak spowduje wypadek czy ma 18 czy 40 lat. Debilizm.<br><hr>stonka
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
planowałem zakup virago 1100 na wakacje po 18 bo mam w maju ;D po kilku latach tłuczenia sie rmx ;| a teraz to mnie normalnie bulwers złapał i tym spospobem kupie sobie rm 250 bo co tu zrobic a amatorem nie jestem wiec tak czy inaczej będzie fajnie pozdro
<br><hr>RISE

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Uwialbiam Wasze zdolnosci czytania ze zrozumieniem, ciekawe jak co niektory radza sobie w szkole ?
Z projektu ustawy wynika, ze kazdy bedzie mogl na pierwsze moto kupic sprzet do mocy 47 KM.
Uwazam, ze to wcale nie malo.
Z projektu ustawy wynika, ze kazdy bedzie mogl na pierwsze moto kupic sprzet do mocy 47 KM.
Uwazam, ze to wcale nie malo.
| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
Ty masz za to problem ze skladaniem zdan:/ przeczytaj na spokojnie to co napisales i napisz jeszcze raz o co Tobie w zasadzie chodzi i jak ta wypowiedz ma sie do calego tematu. <br><hr>motofanKomentatorzy napisał(a):Uwialbiam Wasze zdolnosci czytania ze zrozumieniem, ciekawe jak co niektory radza sobie w szkole ? Z projektu ustawy wynika, ze kazdy bedzie mogl na pierwsze moto kupic sprzet do mocy 47 KM. Uwazam, ze to wcale nie malo. <br><hr>andy7<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl