[Aktualności] Wypadek motocyklistów w Legionowie
Jeśli to prawda o czym piszesz , to rzuca zupełnie inne spojrzenie na ten wypadek. do tej pory myślałem że wina jest po obu stronach ,teraz chyba nie macie wątpliwości....<br><hr>rikoKomentatorzy napisał(a):Rozmawiałem z naocznym świadkiem który też zeznawał na policji wiadomość 100 % pewna , ów świadek stał na wyskości znaku drogowego ograniczenie prędkości 40 km/h jak motocykliści ruszyli od ronda sowińskiego zresztą zeznało tak mnóstwo osób mijany świadek stwierdził że jechali bardzo szybko, wrecz przez ułamek pomyślał ze może komus się coś stać , udał się szybko w stronę skrzyżowania, na nieszczęście nie trzeba było długo czekać ot i cała prawda zresztą zobaczycie czas pokaże kto miał rację i gadanie że jechali 60 km/h jest bardzo nie na miejscu i obraża uczciwych ludzi. Zresztą kto tak myśli nie ma pojęcia o pomiarze drogi hamowania bo to na pewno wykaże.<br><hr>wiarygodny<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
1. Kierujący pojazdem, zbliżając się do skrzyżowania, jest obowiązany zachować szczególną ostrożność i ustąpić pierwszeństwa pojazdowi nadjeżdżającemu z prawej strony, a jeżeli skręca w lewo - także jadącemu z kierunku przeciwnego na wprost lub skręcającemu w prawo.Komentatorzy napisał(a):Przecież wiadomo jak dwóch motocyklistów wjechało w auto tzn że się ścigali bo jechali koło siebie. A poza tym to Auto już było na jezdni tak że ono wcale się nie włączało do ruchu po prostu przepuszczało inny samochód z prawej strony. A wyobraźcie sobie taka sytuację że ktoś wyjeżdża z parkingu i samochód mu zgaśnie , wcale nie zdarza się to tak rzadko i co ja się jedzie nawet 70 km w tym miescu to się zdąży wyhamować
Przyłączam sie do opini że Pani jest bez winy, gdyby nie wygłupy nie wiadomo nawet czy nie pod wpływem narkotyhów motocyklistów do wypadku by nie doszło. Przeciez w tamtym miejscu bez przerwy ktoś włącza się do ruchu<br><hr>robert<br>Komentatorzy napisał(a):robert w innym miejscu czytałem gościa co się podpisał "świadek" że ta pani nawet nie wyjechała z parkingu. Ty piszesz, że już dawno wyjechała i była na drodze. Weście sie zdecydujcie barany i przyjmijcie jeden stek bzdur jakie wypisujecie a nie kilka wersji!!!<br><hr>Arti<br>
2. Przepisu ust. 1 nie stosuje się do pojazdu szynowego, który ma pierwszeństwo w stosunku do innych pojazdów, bez względu na to, z której strony nadjeżdża.
3. Przepisy ust. 1 i 2 stosuje się również w razie przecinania się kierunków ruchu poza skrzyżowaniem.
pkt3. czyli dotyczy to naszej sytuacji czyli wyjazdu spod parkingu Błękitne Centrum przecięcie się poza skrzyżowaniem (niejako wyjazd taki też można zakwalifikować jako skrzyżowanie i dlatego się stosuje do niego te przepisy o których mowa powyżej)
czyli kobieta zeznała: zbliżała się do skrzyżowania ostrożnie się wychyliła - wolne z lewej ,bo nie widziała jeszcze tych
szybkich motocyklistów, w tym czasie z prawej strony od kliniki Mediq wyjechało auto , kobieta go postanawia przepuścić zgodnie z powyższymi przepisami , jest pewna bo z lewej nic nie jechało kto by mógł przewidzieć że o tej porze na tej drodze będą jechali motocykliści z taką prędkością. wszystko jasne zbierając wszystkie dane . Motocykliści ją za późno zauważyli ona już była na drodze i wcale im nie zajechała . Przecież powinni przewidzieć że zbliżają sie do skrzyżowania i nie jechać z taką prędkością nie wiem na co oni liczyli.
No to teraz się zastanów kto ma rację<br><hr>poinformowany+++
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jezeli ktos ma watpliwosci ze winna jest po stronie kierowcy auta to jest nie spelna rozumu...zobacz "baranie" ze auto jest udezone w bok to jak mogla juz sie wlaczyc do ruchu!!!!!! zycze powrotu do zdrowia motocyklista........... <br><hr>kol
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jeszcze jedno jakim prawem oceniacie ludzi nie znajac ich romek nie mam slow do twojego komentarza mam nadzieje ze nie masz prawo jazdy i nigdy nie wyjedziesz na droge skonczony id......to ze ktos jest bywalcem tego lub innego miejsca nie czyni go przestepca lub innym zwrodnialcem...tylko "SPOLECZNIAKI" moga tak myslec. najlepiej zeby wszystkich wsadzic do wiezienia a wy bedziecie mogli chodzic sami po ulicach z kotem na smyczy <br><hr>kol
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ale kogo nazywasz baranem podaj nick bo nia wiadomo do kogo..?Komentatorzy napisał(a):Jezeli ktos ma watpliwosci ze winna jest po stronie kierowcy auta to jest nie spelna rozumu...zobacz "baranie" ze auto jest udezone w bok to jak mogla juz sie wlaczyc do ruchu!!!!!! zycze powrotu do zdrowia motocyklista........... <br><hr>kol<br>
Z twojej wypowiedzi nie bardzo rozumiem co chcesz przekazać.
No w bok bo już stała na lewym pasie tylko przepuszczała auto z prawej . To oni na nią najechali . Słusznie zauważyłeś ona się nie włączała do ruchu ona jut tam była, tylko impet uderzenia przesunął ją do tyłu. Zresztą poczytasz sam
Zapraszam na forum wpisz w google makabra w legionowie
tam siÄ™ dowiesz wszystkiego
I kolego nie nazywaj nikogo baranem Miłej nocy<br><hr>prawniczka
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jeżeli potrafi pan czytać ze zrozumieniem to uznał by pan ten artykuł jako bardzo obiektywny i stonowany, chociażby w porównaniu do tego co napisali na portalu TVN. I jeżeli pan naprawde czytał co zostało napisane to napewno nie komentował by pan tego w taki sposób. <br><hr>TasiorKomentatorzy napisał(a):Ten artykuł jest bardzo nie obiektywny . Nie wspomniano nic o prędkości i brawurze motocyklistów. A co ferowania wyroków kto jest winny ,jest sąd. A nie jakaś pani co nawet wypadku nie widziała. A ja bym napisał że jak zwykle za wypadek odpowiada brawura i prędkość. Ale rozumiem przecież to strona reklamująca motory więc nie mogą być "B"<br><hr>obiektywny<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mam pytanie. Czy pani kiedykolwiek prowadziła motocykl???<br><hr>TasiorKomentatorzy napisał(a):Niektórzy szczególnie ta młodsza część Forum nieznająca w ogóle przepisów ruchu drogowego widzi tylko to że kobieta im wyjechała, otóż zaraz przytoczę najnowsze przepisy , zarówno motocykliści jak i kobieta są zobowiązani : motocykliści do przestrzegania prędkości , kobieta do należytej ostrożność przy wjeżdżaniu na jezdnię. i tu na pierwszy już rzut oka widać że wina jest po obu stronach.
Oto przepisy:
1. Kierujący pojazdem jest obowiązany jechać z prędkością zapewniającą panowanie nad pojazdem, z uwzględnieniem warunków, w jakich ruch się odbywa, a w szczególności: rzeźby terenu, stanu i widoczności drogi, stanu i ładunku pojazdu, warunków atmosferycznych i natężenia ruchu.
2. KierujÄ…cy pojazdem jest obowiÄ…zany:
1. jechać z prędkością nieutrudniającą jazdy innym kierującym;
2. hamować w sposób niepowodujący zagrożenia bezpieczeństwa ruchu lub jego utrudnienia;
3. utrzymywać odstęp niezbędny do uniknięcia zderzenia w razie hamowania lub zatrzymania się poprzedzającego pojazdu.
1. Prędkość dopuszczalna pojazdu lub zespołu pojazdów na obszarze zabudowanym w godzinach 500-2300 wynosi 50 km/h, z zastrzeżeniem ust. 2.
1a. Prędkość dopuszczalna pojazdu lub zespołu pojazdów na obszarze zabudowanym w godzinach 23.00-5.00 wynosi 60 km/h, z zastrzeżeniem ust. 2.
2. Prędkość dopuszczalna pojazdu lub zespołu pojazdów w strefie zamieszkania wynosi 20 km/h.
3. Prędkość dopuszczalna poza obszarem zabudowanym, z zastrzeżeniem ust. 4 i 5, wynosi w przypadku:
Czyli wszystkie prawie punkty zostały naruszone przez motocyklistów
teraz przepisy dotyczÄ…ce kobiety
1. Włączanie się do ruchu następuje przy rozpoczynaniu jazdy po postoju lub zatrzymaniu się niewynikającym z warunków lub przepisów ruchu drogowego oraz przy wjeżdżaniu:
1. na drogę z nieruchomości, z obiektu przydrożnego lub dojazdu do takiego obiektu, z drogi niebędącej drogą publiczną oraz ze strefy zamieszkania;
2. na drogÄ™ z pola lub na drogÄ™ twardÄ… z drogi gruntowej;
3. na jezdnię z pobocza, z chodnika lub z pasa ruchu dla pojazdów powolnych;
3. a) na jezdnię lub pobocze z drogi dla rowerów, z wyjątkiem wjazdu na przejazd dla rowerzystów;
4. pojazdem szynowym - na drogę z zajezdni lub na jezdnię z pętli.
2. Kierujący pojazdem, włączając się do ruchu, jest obowiązany zachować szczególną ostrożność oraz ustąpić pierwszeństwa innemu pojazdowi lub uczestnikowi ruchu.
naruszyła 2 punkt
Kobieta twierdzi że jak wjeżdżała to było pusto z prawej przepuściła samochód i dlatego czekała na lewym pasie można w to wierzyć lub nie ale brzmi sensownie
Natomiast przekroczenie prędkości motocyklistów jest bezdyskusyjna.
Załóżmy że motocykliści jadą z dozwoloną prędkością a kobieta wymusza na 100% . Doszło by najwyżej do drobnej stłuczki wypłacono by pieniądze z odszkodowania i po temacie. Natomiast wydaje mi się że jakby jechali normalnie do zdarzenia w ogóle by nie doszło. Ale o tym zadecyduje biegły sądowy
Ważne jest tylko to aby wszyscy powrócili do zdrowia !<br><hr>prawniczka<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Właśnie czytam i widze jakie dyrdymały piszesz, zaprzestań tego i tyle. Pozdrawiam<br><hr>TasiorKomentatorzy napisał(a):Ludzie o czym Wy ti piszecie..? Niech jeden z drugim idzie na tą ulicę pod błękitne centrum, i zobaczy co się dziej bez przerwy ktoś wyjeżdża , cofa jak ktoś wyjedzie komuś drugi zahamuje i nie ma żadnych wypadków. A teraz nałóżcie na to trzech ścigających się motocyklistów jadących z zabójcza prędkością i wyobraźcie sobie co się dalej stanie. Ciekawe czy jeśli by na Was trafiło jadących autem - przeciez to jest tylko jedno odwrócenie głowy teraz droga wolna a zaraz już nie...Przecież na tej drodze jest zakaz do 40 km/h a tu nie którzy mówią że to nic ,że to ona winna bo wyjeżdżała po pierwsze policjanci jej nie ukarali mandatem czyli do wyroku sądu na razie obie strony są w próżni. ( Po za tym sam wyjeżdżam na tą drogę często i jeśli wiem że jest ogramiczenie do 40 to śmiał można wyjeżdżać nawet jeśli pojazd jest ode mnie o 50 m. Z zeznań świadków wynika że motocykliści jak hamowali było duż dalej. Po drugie jakby nie przekroczyli prędkości nie doszło by do wypadku. Cyli wina jest raczej po stronie motocyklistów. Ktoś tu się wypowiedział że znalęźli przy nich amfe..?
No to tłumaczy fakt dlaczego drugi mógł zbiec.<br><hr>riko<br>Komentatorzy napisał(a):Policjanci przy motocykliście znaleźli Amfetaminę , są bywalcami siłowni nad Carrefour przy Piłsudskiego. Nie wiadomo czy nie brali też sterydów, a wiadomo to wzbudza agresję tą na drodze też !!!
Więc proszę motocyklistów innych o obiektywne wypowiedzi. Bo uważacie że jak Kobieta za kółkiem to już nic nie potrafi Otóż nie ja sama biore udział w rajdach samochodowych i nie jednemu z Panów bym mogła czegoś nauczyć. Z tego co wiem to kierowca co jest w cieżkim stanie był początkującym motocyklistą, A Ta PAni ma prawo jazdy już pewnie z dwadzieścia lat więc oceńcie sami<br><hr>misia<br>Komentatorzy napisał(a):Skąd wiesz jesteś z policji??<br><hr>Tasior<br>Komentatorzy napisał(a):Akurat znam tych Panów z widzenia i wiem w jakim towarzystwie sie obracają, szpan to dla nich najważniejsze , a TO że znaleźli przy nich amfę ktos pierwszy już napisał na forum<br><hr>misia<br>Komentatorzy napisał(a): Wnioskuje z twojej wypowiedzi że siejesz ploty.Niesprawdzone informacje mogą wyrządzić więcej szkody niż myślisz. Mam nadzieję że jak to do Ciebie dotrze to przynajmniej będziesz miała na tyle odwagi żeby ich przeprosić!<br><hr>Tasior<br>Komentatorzy napisał(a):Co do amfy to ktoś już napisał poczytaj no forum ja tylko powtarzam, a Wy co robicie jak nie powielacie plotki że kobieta im wyjechała nagle guzik prawda... byłeś przy wypadku że się tak mądrzysz czy powtarzasz opinie za kimś jak papuga...<br><hr>misia<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
moge pokazać ci jaki ryk silnika produkuje motocykl prz 60 na godzine<br><hr>TasiorKomentatorzy napisał(a):ciekawe z jaka predkoscia jechali motocyklisci...??? Bo jak z duzo wieksza niz dopuszczaja przepisy w tym miejscu to oni powinni poniesc konsekwencje, a nie bogu ducha winna kobieta z auta.
oczywiscie zal mi chlopakow, ale w wiekszosci przypadkow jestesmy sami sobie winni
dodam, ze jestem motocyklista, nie teoretykiem i robie rocznie ok 18 tys km,<br><hr>motocyklista <br>Komentatorzy napisał(a):Wydaje sie ze nie jechali zbyt szybko w granicach 60+ gdyby jechali szybciej ta mikra miala by wieksze uszkodzenia pozatym uwazac powinny obie strony i motocyklisci i kierowcy samochodow jesli jedna strona zawiedzie efekt jest widoczny<br><hr>Birol<br>Komentatorzy napisał(a):Jak nie masz pojjęcia to się nie wypowiadaj taki motocykl jest lżejszy od auta o około 4,5 raza. Hamulce sa zdecydowanie lepsze niż w aucie . Auto z prędkości 100km/h o podobnej masie hamuje do zera w okolicy 37-40 metró. A motocykl nie mógł wyhamować z e stu mterów , musiał się koleś położyć bo w tym widział szanse. o czy to świadczy ono o tym że musiało być minimum 150 km , zresztą jak sie kolesie ścigali to chyba nie po to żeby 60 km/h jechać jak na jedynce juz na suzuki GSR można jechac 130 więc nie gadaj głupot- pewnie to Twoi kumple...?
Po drugie uszkodzenia w Nissanie są takie że auto do kasacji przesuniety próg i słupki auto zupełnie wypatrzone z geometrii, a to że kobieta przeżyła może zawdzięczać pasom, poduszcze bocznej i wzmocnionym drzwiom belką stalową jakby nie ta belka pewnie ten motocyklista by wjechał motorem jej do środka. Po za tym głębokość wgniecenia blachy w drzwiach świadczy o bardzo dużej prędkości ale o tym zadecyduje już biegły sądowy
Tak że jak się nie znasz to nie pisz głupot
<br><hr>biegły w szkodach komunikacyjnych<br>Komentatorzy napisał(a):Jeżeli jesteś taki biegły w szkodach komunikacyjnych to byś wiedział że realna droga hamowania z 60+ to jest jakieś 60-70 metrów przy normalnym hamowaniu, poza tym po uszkodzeniach micry widać że prędkość była nieduża. Uwierz mi że jeżeli jechaliby 100 km/h to wbiliby się w ten samochód na 100%.
Tak naprawdę niema co dyskutować, i osądzać od tego jest policja a nie my. Życzę wszystkim poszkodowanym szybkiego powrotu do zdrowia.<br><hr>Tasior<br>Komentatorzy napisał(a):Tak to nie widziałeś tego wgniecenia do srodka gdyby nie belka wzmacniająca ,pewne jest tylko jedno że zabili by kobitę i Tu mówisz że jechali 60 km/h a od kiedy to taki ryk silnika jest przy takiej prędkości a ryk słyszeli wszyscy. Zależy też co masz na myśli
60+ Czy 140 km/h ..? Moja ciotka ma wagę 140 kg i też sie ją określa +90. Przecież wiadomo jest tam słabsza widoczność i duży ruch. A jakby dziecko wyskoczyło nagle i by zabili go to co...?
Szczęscie w nieszczęsciu że kobiecie chyba się nic nie stało chociaż miała zakrwawioną głowę. A Twój kolega siAudi A6 3.2 FSI Quattro ukarał sam. Chłopie pomyśl to jet miasto ludzie auta mają prawo wyjezdżać z parkingów i jeśli ktoś normalnie jedzie to nawet jak druga strona go nie zauważy nie dojdzie do tragedii. Idz pod Błękitnę Centrum jak ktos tu już napisał i poobserwuj ruch to zobaczysz co się tam dzieje i nałóż na tą sytuację Twoich kolegów ścigającyych sie na motorach . Bo to że się ścigali to wiem na pewno. I wyobraź co się może stać.
I przestań ich bronić sam jechałem kiedyś autem po mieście stare czasy jeszcze wtedy było można 60 km/h po mieście
Wyskoczyło mi dziecko wprost pod auto (porównaj masę auta do motocykla) to było gdzieś 10 metrów i normalnie wyhamowałem dostał zdrezakiem tylko w kolano. POszedłem z chłopakiem do rodziców to jeszcze załapał lanie że się bawił na ulicy. A oni jechali 60 km/h był słoneczny dzień i nie mogli zachamować..? A ja Ci powiem tak pędzili jak wściekli nie mając i nie szanująć innych użytkowników drogi.
Rozmawiałem z mim kolega też biegłym tylko w sądzie że tutaj nie ma żadnych wątpliwości co do winy . <br><hr>biegły w szkodach komunikacyjnych<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Niemasz pojęcia jakiego idiote z siebie robisz, więc ja ci zwracam uwage i proszę cie zaprzestań swoich debilnych praktyk.<br><hr>TasiorKomentatorzy napisał(a):Wsadzić do więzienia autorów komentarzy na forum TVN24!!! Napisałem na forum TVN24 i napiszę jeszcze raz. Żal mi kobiety, która spowodowała wypadek. Na pewno nie zrobiła tego specjalnie i teraz będzie ponosiła konsekwencje swojego gapiostwa. Dużo większy żal mam do chłopaków, którzy przy wyjeździe z parkingu pojechali tak brawurowo i nieroztropnie. Wszyscy wiemy, że jazda na motocyklu jest niebezpieczna ze względu na zagrożenie ze strony samochodów. Dlatego musimy dbać o swoje 4 litery. Często widzę na ulicach Warszawy idiotów jeżdżących po ulicach na kole. Ryzykują własne życie i zdrowie, często je tracą, a przy okazji pracują na negatywną opinię o całym środowisku. Krótko mówiąc o nas wszystkich.
Ale to, co wypisują ludzie pod newsem, zasługuje na prokuratora. Dokonują werbalnego linczu motocyklistów. Bezprawnie, niesprawiedliwie, w przypływie jakieś ślepej nienawiści. Oto, co napisałem na forum TVN24:
"Treść komentarzy na tym miernym forum wskazuje, że istnieje społeczne przyzwolenie na karanie motocyklistów śmiercią za wykroczenia drogowe. Jeżeli motocyklista przekracza prędkość, to można go zabić, zajeżdżając mu drugę jak ta Pani. I to jest OK. Bo to motocyklista to złe. Wobec takiej agresji i braku poszanowania prawa ze strony użytkowników samochodów zgłaszam propozycję podpalania samochodów i zabijania losowo wybranych kierowców, którzy złamią jakiś przepis.
Jeżeli motocykliści złamali przepisy, to powinni ponieść karę. Ale kara śmierci czy bardzo ciężkich obrażeń ciała jest samowolką, linczem i jeżeli Państwo nie jest w stanie obronić grupy swoich obywateli przed agresją, wtedy grupa ta powinna mieć prawo do samoobrony i do odpowiedzenia agresją na agresję."
Jeżeli część społeczeństwa przyzwala na to, aby nieostrożni głupcy w autach łamiąc prawo zabijali i ranili motocyklistów, to tak samo jakbyśmy my nawoływali do zabijania kierowców samochodów i podpalania aut za to, że łamią przepisy (na przykład wymuszają pierwszeństwo czy przekraczają prędkość).<br><hr>Tomek Alonzo<br>Komentatorzy napisał(a): ty moronie to nie babka zapier..... jak glupia tylko ci kolesie. jakby jechali 50/h to nic by sie niikomu nie stalo. to ze maja fajne motory nie zobowiazuje ich do popisywania sie przed innymi ich osiagami. ich glupota ich konsekwecje. kobieta bedzie tlumila w sobie zal i byc moze nie wsiadzie za kierownice wiecej bo takich dwoch palantow urzadzilo sobie wyscigi w srodku miasta.<br><hr>kierowca<br>Komentatorzy napisał(a):nadal widzę że.... DEBIL JESTEŚ.... idź do domu i przemyśl swoje postępowanie.<br><hr>Tasior<br>Komentatorzy napisał(a): A Debil To Ty jestes i to wyjątkowo wredny znam Cię<br><hr>Sylwek<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
a był szczepiony ??? czy zaraził cie<br><hr>TasiorKomentatorzy napisał(a):Ludzie... wezcie pomyslcie 2 razy zanim cos napiszecie, kobieta niemal nie zabila 2 chlopakow a wy jej jeszcze bronicie... co wam zrobili motocyklisci? pogryzli was? w zyciu nie jezdzilem motorem ale rozumiem innych ludzi, badzcie troche tolerancyjnij, zwyklu srodek transportu, nawet lepszy niz samochod...
Tak nawiasem, zderzenie 2 samochodow to codziennosci, a podajcie mi przypadek gdzie zderzaja sie 2 motocykle?? i kto tu jezdzi nie ostroznie? i nie mowcie mi o predkosci, bo zaden z was nie jezdzi 50 bo sie nie da, samochod byscie zajechali taka predkoscia... pomyslcie ludzi!<br><hr>Wafer<br>Komentatorzy napisał(a):tak,ja zostałem pogryziony przez motocykliste.<br><hr>pogryziony<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Drogi Bogdanie, na wstępie mam pytanie do ciebie, mianowicie czy kiedykolwiek jeździłeś na motocyklu??? i nie mam tu na myśli wsk, mz, shl czy inne takie. Po drugie wcale nie uwarzam że ludzie którzy komentują to debile uważam ich zachowanie w tym danym momęcie za debilne (a debil używam jako skrót myślowy, z resztą tak jak ty). Po trzecie współczuje wyszystkim poszkodowanym w tym wypadku ( Nie wykluczając z tego kierowcy tego auta). Po czwarte nie feruje tutaj żadnych wyroków bo od tego jest policja i sądy a nie ja. Po piąte jeżeli twierdzisz że motocykliści to bandyci, w tym momęcie obrażasz mnie bo ja bandziorem nie jestem. Więc muszę wyrazić sprzeciw przeciwko temu co napisałeś i stwierdzić że osoby które mają tylko kat B to bandyci (niezrozum mnie źle self defence ). Kolejną rzeczą jaką napisałeś co by było gdyby, więc drogi Bogdanie jak już zapewne się zoriętowałeś jestem posiadaczem obu kategorri i miałem wiele sytuacji "awaryjnych" i jadąc motocyklem i samochodem więc pozwól że nie będe się wypowiadał jak ludzie prowadzą. Jeżeli chcesz wiedzieć ile wypadków powodują kierowcy samochodów a ile kierowcy motocykli polecam strone KGP tam są statystyki i zobaczysz jaka jest prawda. To co napisałem na tym foru to tyle że po zdjęciu i uszkodzeniach wnioskuje że prędkość była nie duża, i tak bronie tych motocyklistów przed takimi stwierdzeniami że to napewno ich wina. (tak by the way wiesz ilu kierowców aut się ściga i jak często przekraczają dozwoloną prędkość???) P.S. Drogi Bogdanie dziękuje ci na zwrócenie mi uwagi żebym ludzi nie obrażał, masz co do tego trochę racji poniosło mnie więc Przepraszam. Teraz jeżeli moge ciebie poprosić abyś jednego dnia jadąc do pracy pojechał swoim autem zgodnie z przepisami, zobaczysz co się będzie działo. (ja już prubowałem kilka razy). Pozdrawiam <br><hr>TasiorKomentatorzy napisał(a):Wsadzić do więzienia autorów komentarzy na forum TVN24!!! Napisałem na forum TVN24 i napiszę jeszcze raz. Żal mi kobiety, która spowodowała wypadek. Na pewno nie zrobiła tego specjalnie i teraz będzie ponosiła konsekwencje swojego gapiostwa. Dużo większy żal mam do chłopaków, którzy przy wyjeździe z parkingu pojechali tak brawurowo i nieroztropnie. Wszyscy wiemy, że jazda na motocyklu jest niebezpieczna ze względu na zagrożenie ze strony samochodów. Dlatego musimy dbać o swoje 4 litery. Często widzę na ulicach Warszawy idiotów jeżdżących po ulicach na kole. Ryzykują własne życie i zdrowie, często je tracą, a przy okazji pracują na negatywną opinię o całym środowisku. Krótko mówiąc o nas wszystkich.
Ale to, co wypisują ludzie pod newsem, zasługuje na prokuratora. Dokonują werbalnego linczu motocyklistów. Bezprawnie, niesprawiedliwie, w przypływie jakieś ślepej nienawiści. Oto, co napisałem na forum TVN24:
"Treść komentarzy na tym miernym forum wskazuje, że istnieje społeczne przyzwolenie na karanie motocyklistów śmiercią za wykroczenia drogowe. Jeżeli motocyklista przekracza prędkość, to można go zabić, zajeżdżając mu drugę jak ta Pani. I to jest OK. Bo to motocyklista to złe. Wobec takiej agresji i braku poszanowania prawa ze strony użytkowników samochodów zgłaszam propozycję podpalania samochodów i zabijania losowo wybranych kierowców, którzy złamią jakiś przepis.
Jeżeli motocykliści złamali przepisy, to powinni ponieść karę. Ale kara śmierci czy bardzo ciężkich obrażeń ciała jest samowolką, linczem i jeżeli Państwo nie jest w stanie obronić grupy swoich obywateli przed agresją, wtedy grupa ta powinna mieć prawo do samoobrony i do odpowiedzenia agresją na agresję."
Jeżeli część społeczeństwa przyzwala na to, aby nieostrożni głupcy w autach łamiąc prawo zabijali i ranili motocyklistów, to tak samo jakbyśmy my nawoływali do zabijania kierowców samochodów i podpalania aut za to, że łamią przepisy (na przykład wymuszają pierwszeństwo czy przekraczają prędkość).<br><hr>Tomek Alonzo<br>Komentatorzy napisał(a):Nic dodać, nic ująć<br><hr>Tony<br>Komentatorzy napisał(a):Miała wyobrazić sobie pędzących motocyklistów??
Z resztą słyszałam od gapiów że Ci faceci się ze sobą ścigali, więc jeżeli się ścigali to rzeczywiście mogła ich nie zauważyć.
Uważam że wina jest po obu stronach. Oni nie powinni byli tak szybko jechać (jeszcze nigdy nie widziałam gości na ścigaczach którzy by wolno jechali nawet w mieście bo na 3 pasmówce to rozumiem, a słyszałam też że znaleźli przy nich amfetaminę to prawda?), ona powinna być bardziej ostrożna podczas dołączania się do ruchu, zwłaszcza że tam jest ograniczona widoczność przez parkujące samochody.
Z resztą ludzie.. nam jest łatwo mówić co ONI powinni byli zrobić. To mogło spotkać każdego. Motocykliści zwykle jeżdżą szybko. A tam jest na dodatek kiepska widoczność, trzeba trochę wyjechać samochodem żeby zobaczyć czy można dołączyć się do ruchu. Na pewno ta Pani jest w szoku, ma do siebie jakieś pretensje, że np. mogła wyjechać 5 minut później itd. Tym bardziej że przez nią facet wylądował w szpitalu.
Mój ojciec miał rok temu wypadek samochody tyle że była 1 osoba śmiertelna. Więc wiem co ta młoda kobieta i jej rodzina będą przeżywać. Całe szczęście że facet przeżył.
3mam kciuki za tą Panią żeby poradziła sobie psychicznie po tym wypadku, bo będzie niezłe stresy przechodziła i za poszkodowanego, oby się wykurował i zaczął chodzić.<br><hr>Kociczek<br>Komentatorzy napisał(a):Zamiast pędzących powinno być - rozcinających powietrze z zawrotną szybkością 60km/h...<br><hr>paproch_<br>Komentatorzy napisał(a):Bardzo ładne)<br><hr>Tasior<br>
Komentatorzy napisał(a):Odrazu widać Tasior że jesteś nieobiektywny bo Ci co są za Twoimi kumplami to cacy a przeciwko debile. Wiadomo bronisz swoich kolesi bandytów na motorach bo tak to trzeba powiedzieć. Ciekawe jakby oni w tym czasie potrącili kogoś z Twoich bliskich czy
też byłbyś tak stronniczy. Pomyśl choć przez chwilę jakby jechali przepisowo to najwyżej by motorki podrapali i wszystko byłoby ok Jak wina kobiety dostali by z ubezpieczenia pieniążki. A tu po co w ogóle to roztrząsac taka prędkośc w tym miejscu to trzeba byc masz rację DEBILEM<br><hr>Bogdan<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Co Ty w ogóle gadasz za głupoty o narkotykach i sterydach?!?!?! Nie znaleźli niczego takiego!!! I jak nie wiesz czegoś w 100% na ten temat to nie gadaj takich głupot!!! Wiem bo znam tego chłopaka który leży teraz w szpitalu i walczy o życie!!!Komentatorzy napisał(a):Ludzie o czym Wy ti piszecie..? Niech jeden z drugim idzie na tą ulicę pod błękitne centrum, i zobaczy co się dziej bez przerwy ktoś wyjeżdża , cofa jak ktoś wyjedzie komuś drugi zahamuje i nie ma żadnych wypadków. A teraz nałóżcie na to trzech ścigających się motocyklistów jadących z zabójcza prędkością i wyobraźcie sobie co się dalej stanie. Ciekawe czy jeśli by na Was trafiło jadących autem - przeciez to jest tylko jedno odwrócenie głowy teraz droga wolna a zaraz już nie...Przecież na tej drodze jest zakaz do 40 km/h a tu nie którzy mówią że to nic ,że to ona winna bo wyjeżdżała po pierwsze policjanci jej nie ukarali mandatem czyli do wyroku sądu na razie obie strony są w próżni. ( Po za tym sam wyjeżdżam na tą drogę często i jeśli wiem że jest ogramiczenie do 40 to śmiał można wyjeżdżać nawet jeśli pojazd jest ode mnie o 50 m. Z zeznań świadków wynika że motocykliści jak hamowali było duż dalej. Po drugie jakby nie przekroczyli prędkości nie doszło by do wypadku. Cyli wina jest raczej po stronie motocyklistów. Ktoś tu się wypowiedział że znalęźli przy nich amfe..?
No to tłumaczy fakt dlaczego drugi mógł zbiec.<br><hr>riko<br>Komentatorzy napisał(a):Policjanci przy motocykliście znaleźli Amfetaminę , są bywalcami siłowni nad Carrefour przy Piłsudskiego. Nie wiadomo czy nie brali też sterydów, a wiadomo to wzbudza agresję tą na drodze też !!!
Więc proszę motocyklistów innych o obiektywne wypowiedzi. Bo uważacie że jak Kobieta za kółkiem to już nic nie potrafi Otóż nie ja sama biore udział w rajdach samochodowych i nie jednemu z Panów bym mogła czegoś nauczyć. Z tego co wiem to kierowca co jest w cieżkim stanie był początkującym motocyklistą, A Ta PAni ma prawo jazdy już pewnie z dwadzieścia lat więc oceńcie sami<br><hr>misia<br>
R... 3m siÄ™ i wracaj do zdrowia!!! <br><hr>Szt
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
p u k n i j s i ę w ł e b i d i o t k o<br><hr>SztKomentatorzy napisał(a):Ludzie o czym Wy ti piszecie..? Niech jeden z drugim idzie na tą ulicę pod błękitne centrum, i zobaczy co się dziej bez przerwy ktoś wyjeżdża , cofa jak ktoś wyjedzie komuś drugi zahamuje i nie ma żadnych wypadków. A teraz nałóżcie na to trzech ścigających się motocyklistów jadących z zabójcza prędkością i wyobraźcie sobie co się dalej stanie. Ciekawe czy jeśli by na Was trafiło jadących autem - przeciez to jest tylko jedno odwrócenie głowy teraz droga wolna a zaraz już nie...Przecież na tej drodze jest zakaz do 40 km/h a tu nie którzy mówią że to nic ,że to ona winna bo wyjeżdżała po pierwsze policjanci jej nie ukarali mandatem czyli do wyroku sądu na razie obie strony są w próżni. ( Po za tym sam wyjeżdżam na tą drogę często i jeśli wiem że jest ogramiczenie do 40 to śmiał można wyjeżdżać nawet jeśli pojazd jest ode mnie o 50 m. Z zeznań świadków wynika że motocykliści jak hamowali było duż dalej. Po drugie jakby nie przekroczyli prędkości nie doszło by do wypadku. Cyli wina jest raczej po stronie motocyklistów. Ktoś tu się wypowiedział że znalęźli przy nich amfe..?
Więc proszę motocyklistów innych o obiektywne wypowiedzi. Bo uważacie że jak Kobieta za kółkiem to już nic nie potrafi Otóż nie ja sama biore udział w rajdach samochodowych i nie jednemu z Panów bym mogła czegoś nauczyć. Z tego co wiem to kierowca co jest w cieżkim stanie był początkującym motocyklistą, A Ta PAni ma prawo jazdy już pewnie z dwadzieścia lat więc oceńcie sami<br><hr>misia<br>Komentatorzy napisał(a):Skąd wiesz jesteś z policji??<br><hr>Tasior<br>Komentatorzy napisał(a):Akurat znam tych Panów z widzenia i wiem w jakim towarzystwie sie obracają, szpan to dla nich najważniejsze , a TO że znaleźli przy nich amfę ktos pierwszy już napisał na forum<br><hr>misia<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mowiac slowo "baran" mialem na mysli osobnika meskiej pł. napewno nie Ciebie....po za tym jezeli ktos stoi w poprzek drogi i czeka az go wpuszcza na prawy pas to mowiac ladnie wpycha sie na sile...i wymusza pierwszenstwo jadacym lewym pasem w tym wypadku motocyklista!!!! <br><hr>kolKomentatorzy napisał(a):Jezeli ktos ma watpliwosci ze winna jest po stronie kierowcy auta to jest nie spelna rozumu...zobacz "baranie" ze auto jest udezone w bok to jak mogla juz sie wlaczyc do ruchu!!!!!! zycze powrotu do zdrowia motocyklista........... <br><hr>kol<br>Komentatorzy napisał(a):Ale kogo nazywasz baranem podaj nick bo nia wiadomo do kogo..?
No w bok bo już stała na lewym pasie tylko przepuszczała auto z prawej . To oni na nią najechali . Słusznie zauważyłeś ona się nie włączała do ruchu ona jut tam była, tylko impet uderzenia przesunął ją do tyłu. Zresztą poczytasz sam
I kolego nie nazywaj nikogo baranem Miłej nocy<br><hr>prawniczka<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
a o jakim wpychaniu mówisz przecież lewa była wolna przeczytaj sobie to: jakiś wasz sympatyk wypowiada się o tym motorzeKomentatorzy napisał(a):Jezeli ktos ma watpliwosci ze winna jest po stronie kierowcy auta to jest nie spelna rozumu...zobacz "baranie" ze auto jest udezone w bok to jak mogla juz sie wlaczyc do ruchu!!!!!! zycze powrotu do zdrowia motocyklista........... <br><hr>kol<br>Komentatorzy napisał(a):Ale kogo nazywasz baranem podaj nick bo nia wiadomo do kogo..?
I kolego nie nazywaj nikogo baranem Miłej nocy<br><hr>prawniczka<br>Komentatorzy napisał(a):Mowiac slowo "baran" mialem na mysli osobnika meskiej pł. napewno nie Ciebie....po za tym jezeli ktos stoi w poprzek drogi i czeka az go wpuszcza na prawy pas to mowiac ladnie wpycha sie na sile...i wymusza pierwszenstwo jadacym lewym pasem w tym wypadku motocyklista!!!! <br><hr>kol<br>
cytuje: Suzuki GSR jest idealnym...
motocyklem na miasto. Od 3000tys zwawo przyspiesza, od 6000tys jest jeszcze lepiej, a od 10000tys mamy tylek na miejscu pasazera. Od swiatel do swiatel 160km/h spojrzenie w lusterko, kierowcy samochodow dopiero ruszaja. czytaj to ostatnie słowo dopiero ruszają a on jedzie już 160 km/h , przeciaż nie ja to napisałem tylko sympatyk motocykli
a link do tego masz tu:
<a href="http://www.scigacz.pl/index.php?id=7916&obj=2208&portlet=comments%2Fcomment_show" target="blank" class="link">http://www.scigacz.pl/index.php?id=7916&obj=2208&portlet=comments%2Fcomment_show</a>
i co powiesz na to uwzględnij jeszcze drogę hamowania rozmawiałam dziś z panem z suzuki poland takie motocykle nawet jakby jecgały 100 km/h Pan powiedział że te motory praktycznie hamują w miejscy. a ja daje nie zachamują za 42 metry i co takie szkody by były. Ten pierwszy chłopak zatrzymał się na parkingu po lewej stronie . Pomyśl jaka była siła..<br><hr>prawniczka
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jak byla wolna gdy oni ja jechali!!!! powiedzmy sobie szczerze nie umiala ocenic predkosci z jaka sie do niej zblizali i tyle nie bron jej bo jest jej wina...ale nie zazdroszcze jej zyci z taka swiadomoscia ze przez nia ktos moze stracic zycie ktos kto ma rodzine i tyle.....!!!!!!! <br><hr>kolKomentatorzy napisał(a):Jezeli ktos ma watpliwosci ze winna jest po stronie kierowcy auta to jest nie spelna rozumu...zobacz "baranie" ze auto jest udezone w bok to jak mogla juz sie wlaczyc do ruchu!!!!!! zycze powrotu do zdrowia motocyklista........... <br><hr>kol<br>Komentatorzy napisał(a):Ale kogo nazywasz baranem podaj nick bo nia wiadomo do kogo..?
I kolego nie nazywaj nikogo baranem Miłej nocy<br><hr>prawniczka<br>Komentatorzy napisał(a):Mowiac slowo "baran" mialem na mysli osobnika meskiej pł. napewno nie Ciebie....po za tym jezeli ktos stoi w poprzek drogi i czeka az go wpuszcza na prawy pas to mowiac ladnie wpycha sie na sile...i wymusza pierwszenstwo jadacym lewym pasem w tym wypadku motocyklista!!!! <br><hr>kol<br>Komentatorzy napisał(a):a o jakim wpychaniu mówisz przecież lewa była wolna przeczytaj sobie to: jakiś wasz sympatyk wypowiada się o tym motorze
motocyklem na miasto. Od 3000tys zwawo przyspiesza, od 6000tys jest jeszcze lepiej, a od 10000tys mamy tylek na miejscu pasazera. Od swiatel do swiatel 160km/h spojrzenie w lusterko, kierowcy samochodow dopiero ruszaja. czytaj to ostatnie słowo dopiero ruszają a on jedzie już 160 km/h , przeciaż nie ja to napisałem tylko sympatyk motocykli
a link do tego masz tu:
<a href="http://www.scigacz.pl/index.php?id=7916&obj=2208&portlet=comments%2Fcomment_show" target="blank" class="link">http://www.scigacz.pl/index.php?id=7916&obj=2208&portlet=comments%2Fcomment_show</a>
i co powiesz na to uwzględnij jeszcze drogę hamowania rozmawiałam dziś z panem z suzuki poland takie motocykle nawet jakby jecgały 100 km/h Pan powiedział że te motory praktycznie hamują w miejscy. a ja daje nie zachamują za 42 metry i co takie szkody by były. Ten pierwszy chłopak zatrzymał się na parkingu po lewej stronie . Pomyśl jaka była siła..<br><hr>prawniczka<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
myślałby kto ze anioł drogowy sie znalazł- takich jak ty patafianów świetojebliwych na drodze jest pełno!!!! - ciekawe tylko z kad biorą sie wypadki przez nie uwage kierowców puszek bo patrzec im sie w lusteka nie chce ,fujary szpanuja na drodze prowadzac na śpiocha albo z komóreczką przy uchu-idz w cholere i sie nie wypowiadaj jak nie wiesz co piszesz<br><hr>dawczyniKomentatorzy napisał(a):ostatnio tez mi babka wyjechała,na dodatek zatrzymala sie w polowie drogi ze strachu jak mnie zobaczyła,obinąłem ja zaliczajac nieuniknionego szlifa,a babka ucieklateraz moto mam do malowania.<br><hr>borys<br>
Komentatorzy napisał(a): dobrze ze nie masz łba pustego do odmalowania. jakbys jechal tyle ile mozna to bys nie zaliczyl przecierki. myslicie ze jak przejedziecie 150/h albo wiecej na jednym kole to wam wszystko mozna i to takie trendy. na tor wyscigowy a nie na ulice!!!!! kolesie zapie...... wiec sa konsekwencje i kropka<br><hr>kierowca<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ja jej wcale nie bronię podchodzę obiektywnie czy ja kiedykolwiek napisałam że to motocykliści są winni..?Komentatorzy napisał(a):Jezeli ktos ma watpliwosci ze winna jest po stronie kierowcy auta to jest nie spelna rozumu...zobacz "baranie" ze auto jest udezone w bok to jak mogla juz sie wlaczyc do ruchu!!!!!! zycze powrotu do zdrowia motocyklista........... <br><hr>kol<br>Komentatorzy napisał(a):Ale kogo nazywasz baranem podaj nick bo nia wiadomo do kogo..?
I kolego nie nazywaj nikogo baranem Miłej nocy<br><hr>prawniczka<br>Komentatorzy napisał(a):Mowiac slowo "baran" mialem na mysli osobnika meskiej pł. napewno nie Ciebie....po za tym jezeli ktos stoi w poprzek drogi i czeka az go wpuszcza na prawy pas to mowiac ladnie wpycha sie na sile...i wymusza pierwszenstwo jadacym lewym pasem w tym wypadku motocyklista!!!! <br><hr>kol<br>Komentatorzy napisał(a):a o jakim wpychaniu mówisz przecież lewa była wolna przeczytaj sobie to: jakiś wasz sympatyk wypowiada się o tym motorze
a link do tego masz tu:
i co powiesz na to uwzględnij jeszcze drogę hamowania rozmawiałam dziś z panem z suzuki poland takie motocykle nawet jakby jecgały 100 km/h Pan powiedział że te motory praktycznie hamują w miejscy. a ja daje nie zachamują za 42 metry i co takie szkody by były. Ten pierwszy chłopak zatrzymał się na parkingu po lewej stronie . Pomyśl jaka była siła..<br><hr>prawniczka<br>Komentatorzy napisał(a):Jak byla wolna gdy oni ja jechali!!!! powiedzmy sobie szczerze nie umiala ocenic predkosci z jaka sie do niej zblizali i tyle nie bron jej bo jest jej wina...ale nie zazdroszcze jej zyci z taka swiadomoscia ze przez nia ktos moze stracic zycie ktos kto ma rodzine i tyle.....!!!!!!! <br><hr>kol<br>
Podchodzę do tego rzeczowo i sąd na pewno do tego tak podejdzie. Nie wiem czy czytałeś Twój kolega napisał że ten motocykl od świateł do świateł 160 km/h. Kierwowcy jeszcze nie zdążyli ruszyc może i tu tak było od ronda do świateł, może masz rację kobieta mogła ocenić źle prędkość ciekawe cz ty byś dobrze ocenił..? ( po za tym ktoś napisał że oni jechali bez włączony świateł) A może ich jeszcze nie widziała . Pomyśl załóżmy że oni jadą około 160 km/ h . Ona sie powoli wysuwa powoli ostrożnie ile to trwa 2,3 sekundy
O d ronda do tego miejsca jest około 600 metrów do setki ten motocykl ma około 3,5 sekundy, ona przepuszcza samochód z prawej który jedzie prawidłowo czyli wolno 40km/h potrwało może to jeszcze klilka sekund . przy tej prędkości motocykl sunie około 50 metrów na sekundę . Powiem ci tak mogła ich nie widzieć lub źle oceniła prędkość, ale wierz mi jak auto ma zamknięte szyby to nie słychać tego ryku silników o jakim ludzie mówili . I patrząc na zbliżający motocykl który jest jeszcze 200 metrów dalej trudno wyczuć ile on naprawdę jedzie , o to też pytałam , rozmawiałam z panami którzy się ścigają na torze wyścigowym . Zapytali się ile jechali i gdzie..? Pokazałam fotki z miejsca wypadku i powiedziałam że na zakazie 40 km/h to się tylko popukali bo głowie i pokęcili z politowaniem. Sami powiedzieli że takie szkody wyniknęły z ogromnej prędkości. Wy panowie to macie taką jakąs dziwną taktykę rzucicie parę słow że motocykliści w porzo , a kobita zła i tyle ,nie przytaczacie żadnych rozsądnych argumentów .
Powtarzam ja nie feruje wyroków od tego jest sąd. Ale bezdyskusyjne jest to że złamali mnóstwo przepisów zaczym doszło do kolizji<br><hr>prawniczka
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Musiales byc po dobrym piwie jak ci sie juz troilo w oczach i widziales trzech , w wypadku bylo tylko dwoch ,takich swiadkow naocznych najlepiej zaraz zamknac na izbie wytrzezwien<br><hr>MarkKomentatorzy napisał(a):Kobieta jest zupełnie bez winy. Widziałem wszystko. Trzech rozbuchanych motocyklistów urządziło sobie wyścigi. Ona po prostu taj setki kierowców wjeżdżała powoli na skrzyżowanie , przepuściła samochód z prawej srebrny nie pamiętam marki iczyli jak najbardziej w porządku to motocykliści powinni uważać bo ona juz była na drodze tylko że jechali za duuużooo szybką i juz nie dało sie tego uniknąć. Ona im wcale nie zajechała drogi tylko oni na nią wpadli hamując już zdaleka tylko nie dali rady. Później ten co przekoziołkował zwiał, a trzeci się ulotnił. Czyli jak tak byli bez winy to dlaczego ten trzeci nie został nie mówiąc już o drugim..? Ona po prostu stała na wolnym pasie przepuszczają auto z prawej które zanim przejechało upłynęlo z 3 sekundy. Jakby nie ten samochód pewnie by nie doszło do wypadku.<br><hr>romek<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 2 gości