Zobacz wątek - <i>[Aktualności]</i> Wypadek motocyklistów w Legionowie
NAS Analytics TAG

[Aktualności] Wypadek motocyklistów w Legionowie

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez Komentatorzy » 1/8/2008, 09:08

Komentatorzy napisał(a):Tej kobiecie powinni dozywotnio zabra prawo jazdy!!Znam jednego z tych chłopaków i teraz przez tą k.... walczy o życie w szpitalu.Jechali po 60 kmh w chwili uderzenia...<br><hr> Kojot<br>
Rozumiem Twoją złość, zle uwierz nie zrobiła tego specjalnie. Trzeba mieć nadzieję, że Twój i nasz kolega wyjdzie z tego bez szwanku. Oby!<br><hr>Gnypek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 1/8/2008, 09:37

Komentatorzy napisał(a):ostatnio tez mi babka wyjechała,na dodatek zatrzymala sie w polowie drogi ze strachu jak mnie zobaczyła,obinąłem ja zaliczajac nieuniknionego szlifa,a babka uciekla :) teraz moto mam do malowania.<br><hr>borys<br>
Komentatorzy napisał(a): dobrze ze nie masz łba pustego do odmalowania. jakbys jechal tyle ile mozna to bys nie zaliczyl przecierki. myslicie ze jak przejedziecie 150/h albo wiecej na jednym kole to wam wszystko mozna i to takie trendy. na tor wyscigowy a nie na ulice!!!!! kolesie zapie...... wiec sa konsekwencje i kropka<br><hr>kierowca<br>
jasne moja wina,a babka ktora stanela na srodku drogi niczym nie zawinila ?no fakt jechalem 60 km/h .... łeb ok,ale twoja mame moge odmalować,oki ?<br><hr>borys
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Obiektywnie kilka faktów

Postprzez Shaft » 1/8/2008, 13:31

Witam

Szkoda chłopaków i szkoda też kobiety. Ale jak już ktoś napisał w ruchu drogowym należy bardzo uważać i przewidywać. Jeżdżę po Legionowie i wiem, że trzeba bardzo uważać nawet w samochodzie. Na motorach powinniśmy uważać jeszcze bardziej skoro społeczeństwo nas tak postrzega.

Jeden z motocyklistów prawko miał od roku. W Legionowie mamy bardzo dużo motocykli jak na nasze warunki. Wielu z nich szarżuje po mieście, ale też wielu z nich jeździ normalnie i nie ulega wypadkom. Pytam dlaczego tak jest ?

Proponuję poczekać, aż Legionowska Policja wyda orzeczenie w tej sprawie. Mając wszystkie informacje dotyczące prędkości można sobie pogadać.

Jedno jest pewne. Jeden z nich walczy o życie, a hieny forumowe dają upust swojemu nędznemu ego. Każdy z nas powinien być ostrożny i odpowiedzialny na drodze, ale też każdemu z nas zdarzyła się głupota za kierownicą.

Życzę szybkiego powrotu do zdrowia.
ResztÄ™ ocen zostawmy Policji.
Shaft
Świeżak

Postprzez Komentatorzy » 1/8/2008, 15:03

Komentatorzy napisał(a):Wsadzić do więzienia autorów komentarzy na forum TVN24!!! Napisałem na forum TVN24 i napiszę jeszcze raz. Żal mi kobiety, która spowodowała wypadek. Na pewno nie zrobiła tego specjalnie i teraz będzie ponosiła konsekwencje swojego gapiostwa. Dużo większy żal mam do chłopaków, którzy przy wyjeździe z parkingu pojechali tak brawurowo i nieroztropnie. Wszyscy wiemy, że jazda na motocyklu jest niebezpieczna ze względu na zagrożenie ze strony samochodów. Dlatego musimy dbać o swoje 4 litery. Często widzę na ulicach Warszawy idiotów jeżdżących po ulicach na kole. Ryzykują własne życie i zdrowie, często je tracą, a przy okazji pracują na negatywną opinię o całym środowisku. Krótko mówiąc o nas wszystkich.

Ale to, co wypisują ludzie pod newsem, zasługuje na prokuratora. Dokonują werbalnego linczu motocyklistów. Bezprawnie, niesprawiedliwie, w przypływie jakieś ślepej nienawiści. Oto, co napisałem na forum TVN24:

"Treść komentarzy na tym miernym forum wskazuje, że istnieje społeczne przyzwolenie na karanie motocyklistów śmiercią za wykroczenia drogowe. Jeżeli motocyklista przekracza prędkość, to można go zabić, zajeżdżając mu drugę jak ta Pani. I to jest OK. Bo to motocyklista to złe. Wobec takiej agresji i braku poszanowania prawa ze strony użytkowników samochodów zgłaszam propozycję podpalania samochodów i zabijania losowo wybranych kierowców, którzy złamią jakiś przepis.

Jeżeli motocykliści złamali przepisy, to powinni ponieść karę. Ale kara śmierci czy bardzo ciężkich obrażeń ciała jest samowolką, linczem i jeżeli Państwo nie jest w stanie obronić grupy swoich obywateli przed agresją, wtedy grupa ta powinna mieć prawo do samoobrony i do odpowiedzenia agresją na agresję."

Jeżeli część społeczeństwa przyzwala na to, aby nieostrożni głupcy w autach łamiąc prawo zabijali i ranili motocyklistów, to tak samo jakbyśmy my nawoływali do zabijania kierowców samochodów i podpalania aut za to, że łamią przepisy (na przykład wymuszają pierwszeństwo czy przekraczają prędkość).<br><hr>Tomek Alonzo<br>
Komentatorzy napisał(a): ty moronie to nie babka zapier..... jak glupia tylko ci kolesie. jakby jechali 50/h to nic by sie niikomu nie stalo. to ze maja fajne motory nie zobowiazuje ich do popisywania sie przed innymi ich osiagami. ich glupota ich konsekwecje. kobieta bedzie tlumila w sobie zal i byc moze nie wsiadzie za kierownice wiecej bo takich dwoch palantow urzadzilo sobie wyscigi w srodku miasta.<br><hr>kierowca<br>
A ciekawy jestem czy ty jeżdżąc autem tak nienagannie przestrzegasz przepisów i jak masz w terenie zabudowanym 40 to sie ciągniesz tą 40 bo ja jeżdżąc autem niewiedze żeby jakikolwiek inny kierowca tego przestrzegał<br><hr>xXx
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 1/8/2008, 15:17

Elo :) ja nie jeżdżę motorem ale wiem ze wina tkwi po obu stronach a wydaje mi sie ze nawet większa po stronie kierowców samochodów bo generalnie tylko potrafią psioczyć na motocyklistów jak to oni zapier..... a w sumie jeżdżąc po naszych drogach autem rzadko widzę żeby ktoś przestrzegał obowiązujących przepisów (odnośnie ograniczeń prędkości).
Wiadomo niektórzy przeginają jeżdżąc motorami po 2 paczki po mieście ale zdarzają sie tacy co i autem potrafią nieźle pocisnąć przez miasto , tak więc wszyscy musimy się jakoś dostosować do warunków i bardziej uważać a wszystkim życzę szerokiej drogi .

Pozdro<br><hr>xXx
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Ten filmik jest dość wymowny

Postprzez Shaft » 1/8/2008, 23:40

Ten filmik jest dość wymowny

http://pl.youtube.com/watch?v=Ipvu5TTqM8A&feature=related

Jak ktoś nie zna języka to LOOK znaczy patrzeć. AGAIN : Jeszcze raz/ponownie.. LOOK , LOOK and LOOK AGAIN.
Takie filmy powinno się wyświetlać na telebimach w miastach zamiast durnowatych reklam.

Pozdr
sh
Shaft
Świeżak

Postprzez Komentatorzy » 2/8/2008, 05:39

Komentatorzy napisał(a):Wsadzić do więzienia autorów komentarzy na forum TVN24!!! Napisałem na forum TVN24 i napiszę jeszcze raz. Żal mi kobiety, która spowodowała wypadek. Na pewno nie zrobiła tego specjalnie i teraz będzie ponosiła konsekwencje swojego gapiostwa. Dużo większy żal mam do chłopaków, którzy przy wyjeździe z parkingu pojechali tak brawurowo i nieroztropnie. Wszyscy wiemy, że jazda na motocyklu jest niebezpieczna ze względu na zagrożenie ze strony samochodów. Dlatego musimy dbać o swoje 4 litery. Często widzę na ulicach Warszawy idiotów jeżdżących po ulicach na kole. Ryzykują własne życie i zdrowie, często je tracą, a przy okazji pracują na negatywną opinię o całym środowisku. Krótko mówiąc o nas wszystkich.

Ale to, co wypisują ludzie pod newsem, zasługuje na prokuratora. Dokonują werbalnego linczu motocyklistów. Bezprawnie, niesprawiedliwie, w przypływie jakieś ślepej nienawiści. Oto, co napisałem na forum TVN24:

"Treść komentarzy na tym miernym forum wskazuje, że istnieje społeczne przyzwolenie na karanie motocyklistów śmiercią za wykroczenia drogowe. Jeżeli motocyklista przekracza prędkość, to można go zabić, zajeżdżając mu drugę jak ta Pani. I to jest OK. Bo to motocyklista to złe. Wobec takiej agresji i braku poszanowania prawa ze strony użytkowników samochodów zgłaszam propozycję podpalania samochodów i zabijania losowo wybranych kierowców, którzy złamią jakiś przepis.

Jeżeli motocykliści złamali przepisy, to powinni ponieść karę. Ale kara śmierci czy bardzo ciężkich obrażeń ciała jest samowolką, linczem i jeżeli Państwo nie jest w stanie obronić grupy swoich obywateli przed agresją, wtedy grupa ta powinna mieć prawo do samoobrony i do odpowiedzenia agresją na agresję."

Jeżeli część społeczeństwa przyzwala na to, aby nieostrożni głupcy w autach łamiąc prawo zabijali i ranili motocyklistów, to tak samo jakbyśmy my nawoływali do zabijania kierowców samochodów i podpalania aut za to, że łamią przepisy (na przykład wymuszają pierwszeństwo czy przekraczają prędkość).<br><hr>Tomek Alonzo<br>
Komentatorzy napisał(a): ty moronie to nie babka zapier..... jak glupia tylko ci kolesie. jakby jechali 50/h to nic by sie niikomu nie stalo. to ze maja fajne motory nie zobowiazuje ich do popisywania sie przed innymi ich osiagami. ich glupota ich konsekwecje. kobieta bedzie tlumila w sobie zal i byc moze nie wsiadzie za kierownice wiecej bo takich dwoch palantow urzadzilo sobie wyscigi w srodku miasta.<br><hr>kierowca<br>
a gdyby Kierowca miał chodź troche pojęcia to by wiedział że nie jechali szybko. Tyle że jak większośc żyje w świadomości że jak motor to musi zapier.....! Gałganie ogarnij się i przestań pisac te brednie bo na pewno wstydza się za Ciebie w domu łącznie z psem! PS.Wskazówka obrotomierza mogła zatrzymać się i na 16tyś, siła bezwładności!<br><hr>Duży
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 2/8/2008, 10:26

Ludzie widziałem wypadek od początku do końca. Przestańcie pisać głupoty że kobieta im zajechała im nagle drogę . przecież ślady hamowania motoru były wcześniej gdzieś ponad 100 metrów. Kobieta normalnie wysuwała się powoli bo z lewej na parkingu były ustawione samochody. Przepuściła samochód jeszcze z prawej i doszło do zderzenia. Przecież na odcinku 100 metrów samochód ważaćy 5 razy tyle co motor zahamuje w okolicy 35-40 m . Czyli policzcie sobi sami ile jechali. Naoczni świadkowie mówią że było to więcej niż 150. A poza tym jeden z nich zwiał z wypadku i pojawił się po godzinie ciekawe czy to ten sam...?<br><hr>robbie
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 2/8/2008, 12:50

Ludzie o czym Wy ti piszecie..? Niech jeden z drugim idzie na tą ulicę pod błękitne centrum, i zobaczy co się dziej bez przerwy ktoś wyjeżdża , cofa jak ktoś wyjedzie komuś drugi zahamuje i nie ma żadnych wypadków. A teraz nałóżcie na to trzech ścigających się motocyklistów jadących z zabójcza prędkością i wyobraźcie sobie co się dalej stanie. Ciekawe czy jeśli by na Was trafiło jadących autem - przeciez to jest tylko jedno odwrócenie głowy teraz droga wolna a zaraz już nie...Przecież na tej drodze jest zakaz do 40 km/h a tu nie którzy mówią że to nic ,że to ona winna bo wyjeżdżała po pierwsze policjanci jej nie ukarali mandatem czyli do wyroku sądu na razie obie strony są w próżni. ( Po za tym sam wyjeżdżam na tą drogę często i jeśli wiem że jest ogramiczenie do 40 to śmiał można wyjeżdżać nawet jeśli pojazd jest ode mnie o 50 m. Z zeznań świadków wynika że motocykliści jak hamowali było duż dalej. Po drugie jakby nie przekroczyli prędkości nie doszło by do wypadku. Cyli wina jest raczej po stronie motocyklistów. Ktoś tu się wypowiedział że znalęźli przy nich amfe..?

No to tłumaczy fakt dlaczego drugi mógł zbiec.<br><hr>riko
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 2/8/2008, 12:57

Komentatorzy napisał(a):Ludzie o czym Wy ti piszecie..? Niech jeden z drugim idzie na tą ulicę pod błękitne centrum, i zobaczy co się dziej bez przerwy ktoś wyjeżdża , cofa jak ktoś wyjedzie komuś drugi zahamuje i nie ma żadnych wypadków. A teraz nałóżcie na to trzech ścigających się motocyklistów jadących z zabójcza prędkością i wyobraźcie sobie co się dalej stanie. Ciekawe czy jeśli by na Was trafiło jadących autem - przeciez to jest tylko jedno odwrócenie głowy teraz droga wolna a zaraz już nie...Przecież na tej drodze jest zakaz do 40 km/h a tu nie którzy mówią że to nic ,że to ona winna bo wyjeżdżała po pierwsze policjanci jej nie ukarali mandatem czyli do wyroku sądu na razie obie strony są w próżni. ( Po za tym sam wyjeżdżam na tą drogę często i jeśli wiem że jest ogramiczenie do 40 to śmiał można wyjeżdżać nawet jeśli pojazd jest ode mnie o 50 m. Z zeznań świadków wynika że motocykliści jak hamowali było duż dalej. Po drugie jakby nie przekroczyli prędkości nie doszło by do wypadku. Cyli wina jest raczej po stronie motocyklistów. Ktoś tu się wypowiedział że znalęźli przy nich amfe..?

No to tłumaczy fakt dlaczego drugi mógł zbiec.<br><hr>riko<br>
Policjanci przy motocykliście znaleźli Amfetaminę , są bywalcami siłowni nad Carrefour przy Piłsudskiego. Nie wiadomo czy nie brali też sterydów, a wiadomo to wzbudza agresję tą na drodze też !!!

Więc proszę motocyklistów innych o obiektywne wypowiedzi. Bo uważacie że jak Kobieta za kółkiem to już nic nie potrafi Otóż nie ja sama biore udział w rajdach samochodowych i nie jednemu z Panów bym mogła czegoś nauczyć. Z tego co wiem to kierowca co jest w cieżkim stanie był początkującym motocyklistą, A Ta PAni ma prawo jazdy już pewnie z dwadzieścia lat więc oceńcie sami<br><hr>misia
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 2/8/2008, 13:08

Komentatorzy napisał(a):Ludzie o czym Wy ti piszecie..? Niech jeden z drugim idzie na tą ulicę pod błękitne centrum, i zobaczy co się dziej bez przerwy ktoś wyjeżdża , cofa jak ktoś wyjedzie komuś drugi zahamuje i nie ma żadnych wypadków. A teraz nałóżcie na to trzech ścigających się motocyklistów jadących z zabójcza prędkością i wyobraźcie sobie co się dalej stanie. Ciekawe czy jeśli by na Was trafiło jadących autem - przeciez to jest tylko jedno odwrócenie głowy teraz droga wolna a zaraz już nie...Przecież na tej drodze jest zakaz do 40 km/h a tu nie którzy mówią że to nic ,że to ona winna bo wyjeżdżała po pierwsze policjanci jej nie ukarali mandatem czyli do wyroku sądu na razie obie strony są w próżni. ( Po za tym sam wyjeżdżam na tą drogę często i jeśli wiem że jest ogramiczenie do 40 to śmiał można wyjeżdżać nawet jeśli pojazd jest ode mnie o 50 m. Z zeznań świadków wynika że motocykliści jak hamowali było duż dalej. Po drugie jakby nie przekroczyli prędkości nie doszło by do wypadku. Cyli wina jest raczej po stronie motocyklistów. Ktoś tu się wypowiedział że znalęźli przy nich amfe..?

Komentatorzy napisał(a):Policjanci przy motocykliście znaleźli Amfetaminę , są bywalcami siłowni nad Carrefour przy Piłsudskiego. Nie wiadomo czy nie brali też sterydów, a wiadomo to wzbudza agresję tą na drodze też !!!

Więc proszę motocyklistów innych o obiektywne wypowiedzi. Bo uważacie że jak Kobieta za kółkiem to już nic nie potrafi Otóż nie ja sama biore udział w rajdach samochodowych i nie jednemu z Panów bym mogła czegoś nauczyć. Z tego co wiem to kierowca co jest w cieżkim stanie był początkującym motocyklistą, A Ta PAni ma prawo jazdy już pewnie z dwadzieścia lat więc oceńcie sami<br><hr>misia<br>
No witam tu wszystkich swoją drogą jestem ciekaw co by się stało jakby nie uderzyli w tego nissana , przecież dalej jakieś 80 metrów jest skrzyżowanie a wcześniej ludzie piesi idący do kliniki i z kliniki. Pewnie bydszło do większej tragedii. Przecież jak zaczęli hamować od budynku energetyki ZEWT SA dlatego iż nissan stał na drodze z czego jasno wynika że nie zajechał tylki już tam był i to motocykliści powinni hamowac dużo wcześnie. Swiadkowie zdarzenia mówili że jeździli bez świateł , uwierzcie mi z 200 metrów w czarnym kombinezonie taki motocyklista jest bardzo słabo widoczny. I niech nie wypowiadają się tylko koledzy tych motocyklistów tylko obiektywni ludzie. Narazie nikomu nie postawiono zarzutów./<br><hr>bolo
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 2/8/2008, 13:19

Komentatorzy napisał(a):Większość Waszych komentarzy jest niestety żenująca. Nikt z Was nie zna okoliczności wypadku. Nie wiecie kto zawinił. W tej chwili oczywistym jest, że zawiniła kobieta wyjeżdżająca z ulicy podporządkowanej (!), ale oczywiście pędząc przez miasto 120 km/h (albo i więcej) motocykliśc czasemi sami są sobie winni. Uwierzcie, że większość kierowców nie ma pojęcia, że nasze maszymy robią 100 km/h poniżej 3 s. Oni pamiętają WSK i tym podobne maszyny, na których jeździli zaopatrzeniowcy PGR. Żal mi wszystkich uczestników wypadku, oczywistym jest, że nikt nie zrobił tego specjalnie, ani ta Pani, ani tym bardziej motocykliści. Nie wiem czemu na siłę tworzycie wojnę "My konta Oni". Jeżdżę motorem, kocham to, ale jeżdżę również puszką (pewnie jak każdy z Was). Miejmy dla siebie więcej szacunku, to myślę, że mniej będzie takich zdarzeń. Oby chłopak wyszedł z tego bez szwanku.<br><hr>Gnypek<br>
No wreszcie jakiś obiektywny komentarz. A ja wam mówię wszystki że kobieta wogóle nie zawiniła była już na jezdni przepuszczała samochód z prawj od strony kliniki Medo czyli jak najabardzie przepisowo . TO tak jakby samochód się zatrzymał przed przejściem dla pieszych a motocykl z boku wjechał na pieszego i miał pretensję że wyskoczył mu na jezdnię samochód który przepuszcza drugi samochód jak najbardzie prawidłow się zachował a jeśli by Ta Pani im zajechała to przecieżbyło byu zderzenie bardziej od czoła a maska tego auta jest zupełnie nie naruszona uderzył motocyklista w drzwi co sugeruje że ona juz była na jezdni a nie włączała się do ruch , motocyklista ją przecież zauważył bo się położył na boku jak widział że zahamować nie da rady ( Tak na oko przeciez po ryku silnika można wywnoskowac że jechali na wysokich obrotach i to na pewno nie była jedynka co daje minimum przy tym modelu 170 km /h<br><hr>ekspert
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 2/8/2008, 13:29

Kobieta jest zupełnie bez winy. Widziałem wszystko. Trzech rozbuchanych motocyklistów urządziło sobie wyścigi. Ona po prostu taj setki kierowców wjeżdżała powoli na skrzyżowanie , przepuściła samochód z prawej srebrny nie pamiętam marki iczyli jak najbardziej w porządku to motocykliści powinni uważać bo ona juz była na drodze tylko że jechali za duuużooo szybką i juz nie dało sie tego uniknąć. Ona im wcale nie zajechała drogi tylko oni na nią wpadli hamując już zdaleka tylko nie dali rady. Później ten co przekoziołkował zwiał, a trzeci się ulotnił. Czyli jak tak byli bez winy to dlaczego ten trzeci nie został nie mówiąc już o drugim..? Ona po prostu stała na wolnym pasie przepuszczają auto z prawej które zanim przejechało upłynęlo z 3 sekundy. Jakby nie ten samochód pewnie by nie doszło do wypadku.<br><hr>romek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 2/8/2008, 13:33

Komentatorzy napisał(a):Tej kobiecie powinni dozywotnio zabra prawo jazdy!!Znam jednego z tych chłopaków i teraz przez tą k.... walczy o życie w szpitalu.Jechali po 60 kmh w chwili uderzenia...<br><hr> Kojot<br>
Ty Kojot w ogóle nie powinien zabierać głosu> bo jesteś wyjątkowym prymitywem. A ja znam tą Panią i zapewniam Cię że jeździ lepiej od Tych twoich kolegów i ciebie razem wziętych<br><hr>marika
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 2/8/2008, 13:43

Komentatorzy napisał(a):ciekawe z jaka predkoscia jechali motocyklisci...??? Bo jak z duzo wieksza niz dopuszczaja przepisy w tym miejscu to oni powinni poniesc konsekwencje, a nie bogu ducha winna kobieta z auta.
oczywiscie zal mi chlopakow, ale w wiekszosci przypadkow jestesmy sami sobie winni
dodam, ze jestem motocyklista, nie teoretykiem i robie rocznie ok 18 tys km,<br><hr>motocyklista <br>
Komentatorzy napisał(a):Wydaje sie ze nie jechali zbyt szybko w granicach 60+ gdyby jechali szybciej ta mikra miala by wieksze uszkodzenia pozatym uwazac powinny obie strony i motocyklisci i kierowcy samochodow jesli jedna strona zawiedzie efekt jest widoczny<br><hr>Birol<br>
Jak nie masz pojjęcia to się nie wypowiadaj taki motocykl jest lżejszy od auta o około 4,5 raza. Hamulce sa zdecydowanie lepsze niż w aucie . Auto z prędkości 100km/h o podobnej masie hamuje do zera w okolicy 37-40 metró. A motocykl nie mógł wyhamować z e stu mterów , musiał się koleś położyć bo w tym widział szanse. o czy to świadczy ono o tym że musiało być minimum 150 km , zresztą jak sie kolesie ścigali to chyba nie po to żeby 60 km/h jechać jak na jedynce juz na suzuki GSR można jechac 130 więc nie gadaj głupot- pewnie to Twoi kumple...?

Po drugie uszkodzenia w Nissanie są takie że auto do kasacji przesuniety próg i słupki auto zupełnie wypatrzone z geometrii, a to że kobieta przeżyła może zawdzięczać pasom, poduszcze bocznej i wzmocnionym drzwiom belką stalową jakby nie ta belka pewnie ten motocyklista by wjechał motorem jej do środka. Po za tym głębokość wgniecenia blachy w drzwiach świadczy o bardzo dużej prędkości ale o tym zadecyduje już biegły sądowy

Tak że jak się nie znasz to nie pisz głupot

<br><hr>biegły w szkodach komunikacyjnych
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 2/8/2008, 13:50

Komentatorzy napisał(a):Ludzie... wezcie pomyslcie 2 razy zanim cos napiszecie, kobieta niemal nie zabila 2 chlopakow a wy jej jeszcze bronicie... co wam zrobili motocyklisci? pogryzli was? w zyciu nie jezdzilem motorem ale rozumiem innych ludzi, badzcie troche tolerancyjnij, zwyklu srodek transportu, nawet lepszy niz samochod...
Tak nawiasem, zderzenie 2 samochodow to codziennosci, a podajcie mi przypadek gdzie zderzaja sie 2 motocykle?? i kto tu jezdzi nie ostroznie? i nie mowcie mi o predkosci, bo zaden z was nie jezdzi 50 bo sie nie da, samochod byscie zajechali taka predkoscia... pomyslcie ludzi!<br><hr>Wafer<br>
To Ty pomyśl co jechałbyś samochodem bez świateł 180 km/h po mieście gdzie jest ograniczenie do 40 km/h , i śgigałbyś się tak ..?
Pomyśl chłopie ja też jeżdże na motorze i już nie raz posliznąlem sie przy prędkości80 km/h nawet nia miałem zdaretgo naskórka

nawet jakby oni jechali 80 km/h to spokojnie do niczego by nie doszło

Ciekaww jak ty byś wyjeżdżał co byś narobił teraz to wszyscy mądrzy jedno jest pewne gdyby nie ta prędkośc do wypadku by nie doszło<br><hr>obiektywny
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 2/8/2008, 14:05

Przecież wiadomo jak dwóch motocyklistów wjechało w auto tzn że się ścigali bo jechali koło siebie. A poza tym to Auto już było na jezdni tak że ono wcale się nie włączało do ruchu po prostu przepuszczało inny samochód z prawej strony. A wyobraźcie sobie taka sytuację że ktoś wyjeżdża z parkingu i samochód mu zgaśnie , wcale nie zdarza się to tak rzadko i co ja się jedzie nawet 70 km w tym miescu to się zdąży wyhamować

Przyłączam sie do opini że Pani jest bez winy, gdyby nie wygłupy nie wiadomo nawet czy nie pod wpływem narkotyhów motocyklistów do wypadku by nie doszło. Przeciez w tamtym miejscu bez przerwy ktoś włącza się do ruchu<br><hr>robert
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 2/8/2008, 14:09

Komentatorzy napisał(a):Witam Szkoda chłopaków i szkoda też kobiety. Ale jak już ktoś napisał w ruchu drogowym należy bardzo uważać i przewidywać. Jeżdżę po Legionowie i wiem, że trzeba bardzo uważać nawet w samochodzie. Na motorach powinniśmy uważać jeszcze bardziej skoro społeczeństwo nas tak postrzega. Jeden z motocyklistów prawko miał od roku. W Legionowie mamy bardzo dużo motocykli jak na nasze warunki. Wielu z nich szarżuje po mieście, ale też wielu z nich jeździ normalnie i nie ulega wypadkom. Pytam dlaczego tak jest ? Proponuję poczekać, aż Legionowska Policja wyda orzeczenie w tej sprawie. Mając wszystkie informacje dotyczące prędkości można sobie pogadać. Jedno jest pewne. Jeden z nich walczy o życie, a hieny forumowe dają upust swojemu nędznemu ego. Każdy z nas powinien być ostrożny i odpowiedzialny na drodze, ale też każdemu z nas zdarzyła się głupota za kierownicą. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia. Resztę ocen zostawmy Policji. <br><hr>Shaft<br>
Tak masz racje trzeba przewidywać Panom motocyklistom to chyba nie wyszło jadąc z taką prędkością po głownej arterii miasta w godzinach gdzie jest jeszcze stosunkowo duży ruch. Przecież idę o zakład że wtedy kto by nie wyjeżdżał doszło by do wypadku oni sie po prostu na tych motorach wyżywali. widziało to setki osób<br><hr>robert
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 2/8/2008, 14:47

Tak szczerze Tomku to zastanawiam się czy ty w takiej sytuacji jakbyś się znalazł pisał byś tak samo.<br><hr>Tasior
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 2/8/2008, 14:49

Komentatorzy napisał(a):Policjanci przy motocykliście znaleźli Amfetaminę , są bywalcami siłowni nad Carrefour przy Piłsudskiego. Nie wiadomo czy nie brali też sterydów, a wiadomo to wzbudza agresję tą na drodze też !!!

Więc proszę motocyklistów innych o obiektywne wypowiedzi. Bo uważacie że jak Kobieta za kółkiem to już nic nie potrafi Otóż nie ja sama biore udział w rajdach samochodowych i nie jednemu z Panów bym mogła czegoś nauczyć. Z tego co wiem to kierowca co jest w cieżkim stanie był początkującym motocyklistą, A Ta PAni ma prawo jazdy już pewnie z dwadzieścia lat więc oceńcie sami<br><hr>misia<br>
SkÄ…d wiesz jesteÅ› z policji??<br><hr>Tasior
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

na górê