Zobacz wątek - <i>[Aktualności]</i> Wypadek motocyklistów w Legionowie
NAS Analytics TAG

[Aktualności] Wypadek motocyklistów w Legionowie

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez Komentatorzy » 2/8/2008, 14:53

Komentatorzy napisał(a):ostatnio tez mi babka wyjechała,na dodatek zatrzymala sie w polowie drogi ze strachu jak mnie zobaczyła,obinąłem ja zaliczajac nieuniknionego szlifa,a babka uciekla :) teraz moto mam do malowania.<br><hr>borys<br>
Komentatorzy napisał(a): dobrze ze nie masz łba pustego do odmalowania. jakbys jechal tyle ile mozna to bys nie zaliczyl przecierki. myslicie ze jak przejedziecie 150/h albo wiecej na jednym kole to wam wszystko mozna i to takie trendy. na tor wyscigowy a nie na ulice!!!!! kolesie zapie...... wiec sa konsekwencje i kropka<br><hr>kierowca<br>
Z twojej wypowiedzi wnioskuje że... DEBIL JESTEŚ.<br><hr>Tasior
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 2/8/2008, 14:57

Komentatorzy napisał(a):Wsadzić do więzienia autorów komentarzy na forum TVN24!!! Napisałem na forum TVN24 i napiszę jeszcze raz. Żal mi kobiety, która spowodowała wypadek. Na pewno nie zrobiła tego specjalnie i teraz będzie ponosiła konsekwencje swojego gapiostwa. Dużo większy żal mam do chłopaków, którzy przy wyjeździe z parkingu pojechali tak brawurowo i nieroztropnie. Wszyscy wiemy, że jazda na motocyklu jest niebezpieczna ze względu na zagrożenie ze strony samochodów. Dlatego musimy dbać o swoje 4 litery. Często widzę na ulicach Warszawy idiotów jeżdżących po ulicach na kole. Ryzykują własne życie i zdrowie, często je tracą, a przy okazji pracują na negatywną opinię o całym środowisku. Krótko mówiąc o nas wszystkich.

Ale to, co wypisują ludzie pod newsem, zasługuje na prokuratora. Dokonują werbalnego linczu motocyklistów. Bezprawnie, niesprawiedliwie, w przypływie jakieś ślepej nienawiści. Oto, co napisałem na forum TVN24:

"Treść komentarzy na tym miernym forum wskazuje, że istnieje społeczne przyzwolenie na karanie motocyklistów śmiercią za wykroczenia drogowe. Jeżeli motocyklista przekracza prędkość, to można go zabić, zajeżdżając mu drugę jak ta Pani. I to jest OK. Bo to motocyklista to złe. Wobec takiej agresji i braku poszanowania prawa ze strony użytkowników samochodów zgłaszam propozycję podpalania samochodów i zabijania losowo wybranych kierowców, którzy złamią jakiś przepis.

Jeżeli motocykliści złamali przepisy, to powinni ponieść karę. Ale kara śmierci czy bardzo ciężkich obrażeń ciała jest samowolką, linczem i jeżeli Państwo nie jest w stanie obronić grupy swoich obywateli przed agresją, wtedy grupa ta powinna mieć prawo do samoobrony i do odpowiedzenia agresją na agresję."

Jeżeli część społeczeństwa przyzwala na to, aby nieostrożni głupcy w autach łamiąc prawo zabijali i ranili motocyklistów, to tak samo jakbyśmy my nawoływali do zabijania kierowców samochodów i podpalania aut za to, że łamią przepisy (na przykład wymuszają pierwszeństwo czy przekraczają prędkość).<br><hr>Tomek Alonzo<br>
Komentatorzy napisał(a): ty moronie to nie babka zapier..... jak glupia tylko ci kolesie. jakby jechali 50/h to nic by sie niikomu nie stalo. to ze maja fajne motory nie zobowiazuje ich do popisywania sie przed innymi ich osiagami. ich glupota ich konsekwecje. kobieta bedzie tlumila w sobie zal i byc moze nie wsiadzie za kierownice wiecej bo takich dwoch palantow urzadzilo sobie wyscigi w srodku miasta.<br><hr>kierowca<br>
Komentatorzy napisał(a):a gdyby Kierowca miał chodź troche pojęcia to by wiedział że nie jechali szybko. Tyle że jak większośc żyje w świadomości że jak motor to musi zapier.....! Gałganie ogarnij się i przestań pisac te brednie bo na pewno wstydza się za Ciebie w domu łącznie z psem! PS.Wskazówka obrotomierza mogła zatrzymać się i na 16tyś, siła bezwładności!<br><hr>Duży<br>
Duży to ty może i jesteś ale móżg wiekości twoich orzeszków. Pomyśl jak setki ludzi słyszało ryk silnika to znaczy piekielne obroty co w tym modelu na jedynce 130 , a na dwójce 170 km/h jaak motorek sobie pomyka 50 km/h to słychać tylko lekki pomruk To ty się ogarnij i sam jesteś gałgan i IQ (jak wiesz choć co to jest..? masz chyba na poziomie mojego jamnika<br><hr>łysy
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 2/8/2008, 15:01

Komentatorzy napisał(a):ciekawe z jaka predkoscia jechali motocyklisci...??? Bo jak z duzo wieksza niz dopuszczaja przepisy w tym miejscu to oni powinni poniesc konsekwencje, a nie bogu ducha winna kobieta z auta.
oczywiscie zal mi chlopakow, ale w wiekszosci przypadkow jestesmy sami sobie winni
dodam, ze jestem motocyklista, nie teoretykiem i robie rocznie ok 18 tys km,<br><hr>motocyklista <br>
Komentatorzy napisał(a):Wydaje sie ze nie jechali zbyt szybko w granicach 60+ gdyby jechali szybciej ta mikra miala by wieksze uszkodzenia pozatym uwazac powinny obie strony i motocyklisci i kierowcy samochodow jesli jedna strona zawiedzie efekt jest widoczny<br><hr>Birol<br>
Komentatorzy napisał(a):Jak nie masz pojjęcia to się nie wypowiadaj taki motocykl jest lżejszy od auta o około 4,5 raza. Hamulce sa zdecydowanie lepsze niż w aucie . Auto z prędkości 100km/h o podobnej masie hamuje do zera w okolicy 37-40 metró. A motocykl nie mógł wyhamować z e stu mterów , musiał się koleś położyć bo w tym widział szanse. o czy to świadczy ono o tym że musiało być minimum 150 km , zresztą jak sie kolesie ścigali to chyba nie po to żeby 60 km/h jechać jak na jedynce juz na suzuki GSR można jechac 130 więc nie gadaj głupot- pewnie to Twoi kumple...?

Po drugie uszkodzenia w Nissanie są takie że auto do kasacji przesuniety próg i słupki auto zupełnie wypatrzone z geometrii, a to że kobieta przeżyła może zawdzięczać pasom, poduszcze bocznej i wzmocnionym drzwiom belką stalową jakby nie ta belka pewnie ten motocyklista by wjechał motorem jej do środka. Po za tym głębokość wgniecenia blachy w drzwiach świadczy o bardzo dużej prędkości ale o tym zadecyduje już biegły sądowy

Tak że jak się nie znasz to nie pisz głupot

<br><hr>biegły w szkodach komunikacyjnych<br>
Jeżeli jesteś taki biegły w szkodach komunikacyjnych to byś wiedział że realna droga hamowania z 60+ to jest jakieś 60-70 metrów przy normalnym hamowaniu, poza tym po uszkodzeniach micry widać że prędkość była nieduża. Uwierz mi że jeżeli jechaliby 100 km/h to wbiliby się w ten samochód na 100%.

Tak naprawdę niema co dyskutować, i osądzać od tego jest policja a nie my. Życzę wszystkim poszkodowanym szybkiego powrotu do zdrowia.<br><hr>Tasior
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 2/8/2008, 15:03

Komentatorzy napisał(a):widzialem to i powiem wam ze nie jest to przyjemny widok.....ale musieli niezle zapieprzac bo jednemu wskazówka obrotomierza stanela na 8tyś<br><hr>N<br>
Komentatorzy napisał(a):jakiś Ty bystry a na dwójce przy 8.000 dajesz 180?
...<br><hr>dawca-zbawca<br>
Kolega ma rację na dwójce przy max obrotach w tym modelu jest 170 km/h i nie spieraj się facio jak jesteś lamerem !!!!

<br><hr>miłośnik suzuki
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 2/8/2008, 15:03

Komentatorzy napisał(a):Wsadzić do więzienia autorów komentarzy na forum TVN24!!! Napisałem na forum TVN24 i napiszę jeszcze raz. Żal mi kobiety, która spowodowała wypadek. Na pewno nie zrobiła tego specjalnie i teraz będzie ponosiła konsekwencje swojego gapiostwa. Dużo większy żal mam do chłopaków, którzy przy wyjeździe z parkingu pojechali tak brawurowo i nieroztropnie. Wszyscy wiemy, że jazda na motocyklu jest niebezpieczna ze względu na zagrożenie ze strony samochodów. Dlatego musimy dbać o swoje 4 litery. Często widzę na ulicach Warszawy idiotów jeżdżących po ulicach na kole. Ryzykują własne życie i zdrowie, często je tracą, a przy okazji pracują na negatywną opinię o całym środowisku. Krótko mówiąc o nas wszystkich.

Ale to, co wypisują ludzie pod newsem, zasługuje na prokuratora. Dokonują werbalnego linczu motocyklistów. Bezprawnie, niesprawiedliwie, w przypływie jakieś ślepej nienawiści. Oto, co napisałem na forum TVN24:

"Treść komentarzy na tym miernym forum wskazuje, że istnieje społeczne przyzwolenie na karanie motocyklistów śmiercią za wykroczenia drogowe. Jeżeli motocyklista przekracza prędkość, to można go zabić, zajeżdżając mu drugę jak ta Pani. I to jest OK. Bo to motocyklista to złe. Wobec takiej agresji i braku poszanowania prawa ze strony użytkowników samochodów zgłaszam propozycję podpalania samochodów i zabijania losowo wybranych kierowców, którzy złamią jakiś przepis.

Jeżeli motocykliści złamali przepisy, to powinni ponieść karę. Ale kara śmierci czy bardzo ciężkich obrażeń ciała jest samowolką, linczem i jeżeli Państwo nie jest w stanie obronić grupy swoich obywateli przed agresją, wtedy grupa ta powinna mieć prawo do samoobrony i do odpowiedzenia agresją na agresję."

Jeżeli część społeczeństwa przyzwala na to, aby nieostrożni głupcy w autach łamiąc prawo zabijali i ranili motocyklistów, to tak samo jakbyśmy my nawoływali do zabijania kierowców samochodów i podpalania aut za to, że łamią przepisy (na przykład wymuszają pierwszeństwo czy przekraczają prędkość).<br><hr>Tomek Alonzo<br>
Komentatorzy napisał(a): ty moronie to nie babka zapier..... jak glupia tylko ci kolesie. jakby jechali 50/h to nic by sie niikomu nie stalo. to ze maja fajne motory nie zobowiazuje ich do popisywania sie przed innymi ich osiagami. ich glupota ich konsekwecje. kobieta bedzie tlumila w sobie zal i byc moze nie wsiadzie za kierownice wiecej bo takich dwoch palantow urzadzilo sobie wyscigi w srodku miasta.<br><hr>kierowca<br>
nadal widzę że.... DEBIL JESTEŚ.... idź do domu i przemyśl swoje postępowanie.<br><hr>Tasior
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 2/8/2008, 15:05

Komentatorzy napisał(a):Ludzie o czym Wy ti piszecie..? Niech jeden z drugim idzie na tą ulicę pod błękitne centrum, i zobaczy co się dziej bez przerwy ktoś wyjeżdża , cofa jak ktoś wyjedzie komuś drugi zahamuje i nie ma żadnych wypadków. A teraz nałóżcie na to trzech ścigających się motocyklistów jadących z zabójcza prędkością i wyobraźcie sobie co się dalej stanie. Ciekawe czy jeśli by na Was trafiło jadących autem - przeciez to jest tylko jedno odwrócenie głowy teraz droga wolna a zaraz już nie...Przecież na tej drodze jest zakaz do 40 km/h a tu nie którzy mówią że to nic ,że to ona winna bo wyjeżdżała po pierwsze policjanci jej nie ukarali mandatem czyli do wyroku sądu na razie obie strony są w próżni. ( Po za tym sam wyjeżdżam na tą drogę często i jeśli wiem że jest ogramiczenie do 40 to śmiał można wyjeżdżać nawet jeśli pojazd jest ode mnie o 50 m. Z zeznań świadków wynika że motocykliści jak hamowali było duż dalej. Po drugie jakby nie przekroczyli prędkości nie doszło by do wypadku. Cyli wina jest raczej po stronie motocyklistów. Ktoś tu się wypowiedział że znalęźli przy nich amfe..?

No to tłumaczy fakt dlaczego drugi mógł zbiec.<br><hr>riko<br>
Komentatorzy napisał(a):Policjanci przy motocykliście znaleźli Amfetaminę , są bywalcami siłowni nad Carrefour przy Piłsudskiego. Nie wiadomo czy nie brali też sterydów, a wiadomo to wzbudza agresję tą na drodze też !!!

Więc proszę motocyklistów innych o obiektywne wypowiedzi. Bo uważacie że jak Kobieta za kółkiem to już nic nie potrafi Otóż nie ja sama biore udział w rajdach samochodowych i nie jednemu z Panów bym mogła czegoś nauczyć. Z tego co wiem to kierowca co jest w cieżkim stanie był początkującym motocyklistą, A Ta PAni ma prawo jazdy już pewnie z dwadzieścia lat więc oceńcie sami<br><hr>misia<br>
Komentatorzy napisał(a):Skąd wiesz jesteś z policji??<br><hr>Tasior<br>
Akurat znam tych Panów z widzenia i wiem w jakim towarzystwie sie obracają, szpan to dla nich najważniejsze , a TO że znaleźli przy nich amfę ktos pierwszy już napisał na forum<br><hr>misia
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 2/8/2008, 15:07

Komentatorzy napisał(a):Nic dodać, nic ująć<br><hr>Tony<br>
Komentatorzy napisał(a):Miała wyobrazić sobie pędzących motocyklistów??
Z resztą słyszałam od gapiów że Ci faceci się ze sobą ścigali, więc jeżeli się ścigali to rzeczywiście mogła ich nie zauważyć.
Uważam że wina jest po obu stronach. Oni nie powinni byli tak szybko jechać (jeszcze nigdy nie widziałam gości na ścigaczach którzy by wolno jechali nawet w mieście bo na 3 pasmówce to rozumiem, a słyszałam też że znaleźli przy nich amfetaminę to prawda?), ona powinna być bardziej ostrożna podczas dołączania się do ruchu, zwłaszcza że tam jest ograniczona widoczność przez parkujące samochody.
Z resztą ludzie.. nam jest łatwo mówić co ONI powinni byli zrobić. To mogło spotkać każdego. Motocykliści zwykle jeżdżą szybko. A tam jest na dodatek kiepska widoczność, trzeba trochę wyjechać samochodem żeby zobaczyć czy można dołączyć się do ruchu. Na pewno ta Pani jest w szoku, ma do siebie jakieś pretensje, że np. mogła wyjechać 5 minut później itd. Tym bardziej że przez nią facet wylądował w szpitalu.
Mój ojciec miał rok temu wypadek samochody tyle że była 1 osoba śmiertelna. Więc wiem co ta młoda kobieta i jej rodzina będą przeżywać. Całe szczęście że facet przeżył.
3mam kciuki za tą Panią żeby poradziła sobie psychicznie po tym wypadku, bo będzie niezłe stresy przechodziła i za poszkodowanego, oby się wykurował i zaczął chodzić.<br><hr>Kociczek<br>
Komentatorzy napisał(a):Zamiast pędzących powinno być - rozcinających powietrze z zawrotną szybkością 60km/h...<br><hr>paproch_<br>
Bardzo ładne :))<br><hr>Tasior
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 2/8/2008, 15:10

Komentatorzy napisał(a):Ludzie o czym Wy ti piszecie..? Niech jeden z drugim idzie na tą ulicę pod błękitne centrum, i zobaczy co się dziej bez przerwy ktoś wyjeżdża , cofa jak ktoś wyjedzie komuś drugi zahamuje i nie ma żadnych wypadków. A teraz nałóżcie na to trzech ścigających się motocyklistów jadących z zabójcza prędkością i wyobraźcie sobie co się dalej stanie. Ciekawe czy jeśli by na Was trafiło jadących autem - przeciez to jest tylko jedno odwrócenie głowy teraz droga wolna a zaraz już nie...Przecież na tej drodze jest zakaz do 40 km/h a tu nie którzy mówią że to nic ,że to ona winna bo wyjeżdżała po pierwsze policjanci jej nie ukarali mandatem czyli do wyroku sądu na razie obie strony są w próżni. ( Po za tym sam wyjeżdżam na tą drogę często i jeśli wiem że jest ogramiczenie do 40 to śmiał można wyjeżdżać nawet jeśli pojazd jest ode mnie o 50 m. Z zeznań świadków wynika że motocykliści jak hamowali było duż dalej. Po drugie jakby nie przekroczyli prędkości nie doszło by do wypadku. Cyli wina jest raczej po stronie motocyklistów. Ktoś tu się wypowiedział że znalęźli przy nich amfe..?

Komentatorzy napisał(a):Policjanci przy motocykliście znaleźli Amfetaminę , są bywalcami siłowni nad Carrefour przy Piłsudskiego. Nie wiadomo czy nie brali też sterydów, a wiadomo to wzbudza agresję tą na drodze też !!!

Więc proszę motocyklistów innych o obiektywne wypowiedzi. Bo uważacie że jak Kobieta za kółkiem to już nic nie potrafi Otóż nie ja sama biore udział w rajdach samochodowych i nie jednemu z Panów bym mogła czegoś nauczyć. Z tego co wiem to kierowca co jest w cieżkim stanie był początkującym motocyklistą, A Ta PAni ma prawo jazdy już pewnie z dwadzieścia lat więc oceńcie sami<br><hr>misia<br>
Komentatorzy napisał(a):Akurat znam tych Panów z widzenia i wiem w jakim towarzystwie sie obracają, szpan to dla nich najważniejsze , a TO że znaleźli przy nich amfę ktos pierwszy już napisał na forum<br><hr>misia<br>
Wnioskuje z twojej wypowiedzi że siejesz ploty.Niesprawdzone informacje mogą wyrządzić więcej szkody niż myślisz. Mam nadzieję że jak to do Ciebie dotrze to przynajmniej będziesz miała na tyle odwagi żeby ich przeprosić!<br><hr>Tasior
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 2/8/2008, 17:20

Komentatorzy napisał(a):ciekawe z jaka predkoscia jechali motocyklisci...??? Bo jak z duzo wieksza niz dopuszczaja przepisy w tym miejscu to oni powinni poniesc konsekwencje, a nie bogu ducha winna kobieta z auta.
oczywiscie zal mi chlopakow, ale w wiekszosci przypadkow jestesmy sami sobie winni
dodam, ze jestem motocyklista, nie teoretykiem i robie rocznie ok 18 tys km,<br><hr>motocyklista <br>
Komentatorzy napisał(a):Wydaje sie ze nie jechali zbyt szybko w granicach 60+ gdyby jechali szybciej ta mikra miala by wieksze uszkodzenia pozatym uwazac powinny obie strony i motocyklisci i kierowcy samochodow jesli jedna strona zawiedzie efekt jest widoczny<br><hr>Birol<br>
Komentatorzy napisał(a):Jak nie masz pojjęcia to się nie wypowiadaj taki motocykl jest lżejszy od auta o około 4,5 raza. Hamulce sa zdecydowanie lepsze niż w aucie . Auto z prędkości 100km/h o podobnej masie hamuje do zera w okolicy 37-40 metró. A motocykl nie mógł wyhamować z e stu mterów , musiał się koleś położyć bo w tym widział szanse. o czy to świadczy ono o tym że musiało być minimum 150 km , zresztą jak sie kolesie ścigali to chyba nie po to żeby 60 km/h jechać jak na jedynce juz na suzuki GSR można jechac 130 więc nie gadaj głupot- pewnie to Twoi kumple...?

Po drugie uszkodzenia w Nissanie są takie że auto do kasacji przesuniety próg i słupki auto zupełnie wypatrzone z geometrii, a to że kobieta przeżyła może zawdzięczać pasom, poduszcze bocznej i wzmocnionym drzwiom belką stalową jakby nie ta belka pewnie ten motocyklista by wjechał motorem jej do środka. Po za tym głębokość wgniecenia blachy w drzwiach świadczy o bardzo dużej prędkości ale o tym zadecyduje już biegły sądowy

Tak że jak się nie znasz to nie pisz głupot

<br><hr>biegły w szkodach komunikacyjnych<br>
Komentatorzy napisał(a):Jeżeli jesteś taki biegły w szkodach komunikacyjnych to byś wiedział że realna droga hamowania z 60+ to jest jakieś 60-70 metrów przy normalnym hamowaniu, poza tym po uszkodzeniach micry widać że prędkość była nieduża. Uwierz mi że jeżeli jechaliby 100 km/h to wbiliby się w ten samochód na 100%.

Tak naprawdę niema co dyskutować, i osądzać od tego jest policja a nie my. Życzę wszystkim poszkodowanym szybkiego powrotu do zdrowia.<br><hr>Tasior<br>
Tak to nie widziałeś tego wgniecenia do srodka gdyby nie belka wzmacniająca ,pewne jest tylko jedno że zabili by kobitę i Tu mówisz że jechali 60 km/h a od kiedy to taki ryk silnika jest przy takiej prędkości a ryk słyszeli wszyscy. Zależy też co masz na myśli
60+ Czy 140 km/h ..? Moja ciotka ma wagę 140 kg i też sie ją określa +90. Przecież wiadomo jest tam słabsza widoczność i duży ruch. A jakby dziecko wyskoczyło nagle i by zabili go to co...?
Szczęscie w nieszczęsciu że kobiecie chyba się nic nie stało chociaż miała zakrwawioną głowę. A Twój kolega siAudi A6 3.2 FSI Quattro ukarał sam. Chłopie pomyśl to jet miasto ludzie auta mają prawo wyjezdżać z parkingów i jeśli ktoś normalnie jedzie to nawet jak druga strona go nie zauważy nie dojdzie do tragedii. Idz pod Błękitnę Centrum jak ktos tu już napisał i poobserwuj ruch to zobaczysz co się tam dzieje i nałóż na tą sytuację Twoich kolegów ścigającyych sie na motorach . Bo to że się ścigali to wiem na pewno. I wyobraź co się może stać.

I przestań ich bronić sam jechałem kiedyś autem po mieście stare czasy jeszcze wtedy było można 60 km/h po mieście
Wyskoczyło mi dziecko wprost pod auto (porównaj masę auta do motocykla) to było gdzieś 10 metrów i normalnie wyhamowałem dostał zdrezakiem tylko w kolano. POszedłem z chłopakiem do rodziców to jeszcze załapał lanie że się bawił na ulicy. A oni jechali 60 km/h był słoneczny dzień i nie mogli zachamować..? A ja Ci powiem tak pędzili jak wściekli nie mając i nie szanująć innych użytkowników drogi.
Rozmawiałem z mim kolega też biegłym tylko w sądzie że tutaj nie ma żadnych wątpliwości co do winy . <br><hr>biegły w szkodach komunikacyjnych
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 2/8/2008, 19:38

tak sie sklad ze znam tego motocykliste i do poczatkujacego nie nalezy, malolatem tez nie jest!!!<br><hr>daga
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 2/8/2008, 19:56

Komentatorzy napisał(a):Przecież wiadomo jak dwóch motocyklistów wjechało w auto tzn że się ścigali bo jechali koło siebie. A poza tym to Auto już było na jezdni tak że ono wcale się nie włączało do ruchu po prostu przepuszczało inny samochód z prawej strony. A wyobraźcie sobie taka sytuację że ktoś wyjeżdża z parkingu i samochód mu zgaśnie , wcale nie zdarza się to tak rzadko i co ja się jedzie nawet 70 km w tym miescu to się zdąży wyhamować

Przyłączam sie do opini że Pani jest bez winy, gdyby nie wygłupy nie wiadomo nawet czy nie pod wpływem narkotyhów motocyklistów do wypadku by nie doszło. Przeciez w tamtym miejscu bez przerwy ktoś włącza się do ruchu<br><hr>robert<br>
robert w innym miejscu czytałem gościa co się podpisał "świadek" że ta pani nawet nie wyjechała z parkingu. Ty piszesz, że już dawno wyjechała i była na drodze. Weście sie zdecydujcie barany i przyjmijcie jeden stek bzdur jakie wypisujecie a nie kilka wersji!!!<br><hr>Arti
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 2/8/2008, 21:11

Komentatorzy napisał(a):Przecież wiadomo jak dwóch motocyklistów wjechało w auto tzn że się ścigali bo jechali koło siebie. A poza tym to Auto już było na jezdni tak że ono wcale się nie włączało do ruchu po prostu przepuszczało inny samochód z prawej strony. A wyobraźcie sobie taka sytuację że ktoś wyjeżdża z parkingu i samochód mu zgaśnie , wcale nie zdarza się to tak rzadko i co ja się jedzie nawet 70 km w tym miescu to się zdąży wyhamować

Przyłączam sie do opini że Pani jest bez winy, gdyby nie wygłupy nie wiadomo nawet czy nie pod wpływem narkotyhów motocyklistów do wypadku by nie doszło. Przeciez w tamtym miejscu bez przerwy ktoś włącza się do ruchu<br><hr>robert<br>
Komentatorzy napisał(a):robert w innym miejscu czytałem gościa co się podpisał "świadek" że ta pani nawet nie wyjechała z parkingu. Ty piszesz, że już dawno wyjechała i była na drodze. Weście sie zdecydujcie barany i przyjmijcie jeden stek bzdur jakie wypisujecie a nie kilka wersji!!!<br><hr>Arti<br>
no cóż nie odpowiadam za inne wypowiedzi. Być może kolo wnioskował ze zdjęcia pobo po uderzenie przez pierwszy motocykla auto zostało przesunięte do tyłu zresztą Policjant mierzył ti i był ślady gumy od nissana tak jak gdyby go ktoś sunął , czyli samochód już był na jezdni, czekał tylko na to że ten z prawej przejedzie i wtedy było bum<br><hr>robert
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 2/8/2008, 21:18

Komentatorzy napisał(a):wiesz co wiadomo że nie zrobiła tego specjalnie ale chodzi o to żeby kierowcy samochodów zaczeli właśnie działać świadomie i żeby takie sytuacje brali pod uwage. Ta kobieta zajechała bo nie była sobie w stanie wyobrazić że może jechać motocykl i o wyrobienie wsród kierowców samochów owej wyobrażni chodzi.

To może uratować wiele żyć<br><hr>pe<br>
no ciekawe czy Ty wyobraziłbyś sobie w tym miejscu motocyklistów pędzacych 180 km/h bo ja nie...
<br><hr>beata
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 2/8/2008, 21:23

Komentatorzy napisał(a):Akurat znam tych Panów z widzenia i wiem w jakim towarzystwie sie obracają, szpan to dla nich najważniejsze , a TO że znaleźli przy nich amfę ktos pierwszy już napisał na forum<br><hr>misia<br>
Komentatorzy napisał(a): Wnioskuje z twojej wypowiedzi że siejesz ploty.Niesprawdzone informacje mogą wyrządzić więcej szkody niż myślisz. Mam nadzieję że jak to do Ciebie dotrze to przynajmniej będziesz miała na tyle odwagi żeby ich przeprosić!<br><hr>Tasior<br>
Co do amfy to ktoś już napisał poczytaj no forum ja tylko powtarzam, a Wy co robicie jak nie powielacie plotki że kobieta im wyjechała nagle guzik prawda... byłeś przy wypadku że się tak mądrzysz czy powtarzasz opinie za kimś jak papuga...<br><hr>misia
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 2/8/2008, 21:30

Komentatorzy napisał(a):tak sie sklad ze znam tego motocykliste i do poczatkujacego nie nalezy, malolatem tez nie jest!!!<br><hr>daga<br>
Daga no jak znasz to napisz ile lat ma prawo jazdy , bo po zachowaniu na drodze wynika że nie jest doświadczonym użytkownikiem. Odpowiedz mi szczerze proszę czy Ty jechałabyś tak szybko na motocyklu o tej porze gdzie ludzie wychodzą z Błękitnego , a niektórzy do kliniki Mediq no odpowiedz czy jechałabys 170 km/h ? Przecież przy takiej prędkości jeśli by nawet
ktoś chciał Cię zobaczyć to nie zobaczy<br><hr>misia
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 2/8/2008, 21:33

Komentatorzy napisał(a):nadal widzę że.... DEBIL JESTEŚ.... idź do domu i przemyśl swoje postępowanie.<br><hr>Tasior<br>
A Debil To Ty jestes i to wyjÄ…tkowo wredny znam CiÄ™<br><hr>Sylwek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 2/8/2008, 21:41

Komentatorzy napisał(a):Nic dodać, nic ująć<br><hr>Tony<br>
Komentatorzy napisał(a):Miała wyobrazić sobie pędzących motocyklistów??
Z resztą słyszałam od gapiów że Ci faceci się ze sobą ścigali, więc jeżeli się ścigali to rzeczywiście mogła ich nie zauważyć.
Uważam że wina jest po obu stronach. Oni nie powinni byli tak szybko jechać (jeszcze nigdy nie widziałam gości na ścigaczach którzy by wolno jechali nawet w mieście bo na 3 pasmówce to rozumiem, a słyszałam też że znaleźli przy nich amfetaminę to prawda?), ona powinna być bardziej ostrożna podczas dołączania się do ruchu, zwłaszcza że tam jest ograniczona widoczność przez parkujące samochody.
Z resztą ludzie.. nam jest łatwo mówić co ONI powinni byli zrobić. To mogło spotkać każdego. Motocykliści zwykle jeżdżą szybko. A tam jest na dodatek kiepska widoczność, trzeba trochę wyjechać samochodem żeby zobaczyć czy można dołączyć się do ruchu. Na pewno ta Pani jest w szoku, ma do siebie jakieś pretensje, że np. mogła wyjechać 5 minut później itd. Tym bardziej że przez nią facet wylądował w szpitalu.
Mój ojciec miał rok temu wypadek samochody tyle że była 1 osoba śmiertelna. Więc wiem co ta młoda kobieta i jej rodzina będą przeżywać. Całe szczęście że facet przeżył.
3mam kciuki za tą Panią żeby poradziła sobie psychicznie po tym wypadku, bo będzie niezłe stresy przechodziła i za poszkodowanego, oby się wykurował i zaczął chodzić.<br><hr>Kociczek<br>
Komentatorzy napisał(a):Zamiast pędzących powinno być - rozcinających powietrze z zawrotną szybkością 60km/h...<br><hr>paproch_<br>
Komentatorzy napisał(a):Bardzo ładne :))<br><hr>Tasior<br>
Odrazu widać Tasior że jesteś nieobiektywny bo Ci co są za Twoimi kumplami to cacy a przeciwko debile. Wiadomo bronisz swoich kolesi bandytów na motorach bo tak to trzeba powiedzieć. Ciekawe jakby oni w tym czasie potrącili kogoś z Twoich bliskich czy
też byłbyś tak stronniczy. Pomyśl choć przez chwilę jakby jechali przepisowo to najwyżej by motorki podrapali i wszystko byłoby ok Jak wina kobiety dostali by z ubezpieczenia pieniążki. A tu po co w ogóle to roztrząsac taka prędkośc w tym miejscu to trzeba byc masz rację DEBILEM<br><hr>Bogdan
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 3/8/2008, 12:35

Niektórzy szczególnie ta młodsza część Forum nieznająca w ogóle przepisów ruchu drogowego widzi tylko to że kobieta im wyjechała, otóż zaraz przytoczę najnowsze przepisy , zarówno motocykliści jak i kobieta są zobowiązani : motocykliści do przestrzegania prędkości , kobieta do należytej ostrożność przy wjeżdżaniu na jezdnię. i tu na pierwszy już rzut oka widać że wina jest po obu stronach.

Oto przepisy:

1. Kierujący pojazdem jest obowiązany jechać z prędkością zapewniającą panowanie nad pojazdem, z uwzględnieniem warunków, w jakich ruch się odbywa, a w szczególności: rzeźby terenu, stanu i widoczności drogi, stanu i ładunku pojazdu, warunków atmosferycznych i natężenia ruchu.

2. KierujÄ…cy pojazdem jest obowiÄ…zany:

1. jechać z prędkością nieutrudniającą jazdy innym kierującym;
2. hamować w sposób niepowodujący zagrożenia bezpieczeństwa ruchu lub jego utrudnienia;
3. utrzymywać odstęp niezbędny do uniknięcia zderzenia w razie hamowania lub zatrzymania się poprzedzającego pojazdu.

1. Prędkość dopuszczalna pojazdu lub zespołu pojazdów na obszarze zabudowanym w godzinach 500-2300 wynosi 50 km/h, z zastrzeżeniem ust. 2.

1a. Prędkość dopuszczalna pojazdu lub zespołu pojazdów na obszarze zabudowanym w godzinach 23.00-5.00 wynosi 60 km/h, z zastrzeżeniem ust. 2.

2. Prędkość dopuszczalna pojazdu lub zespołu pojazdów w strefie zamieszkania wynosi 20 km/h.

3. Prędkość dopuszczalna poza obszarem zabudowanym, z zastrzeżeniem ust. 4 i 5, wynosi w przypadku:

Czyli wszystkie prawie punkty zostały naruszone przez motocyklistów

teraz przepisy dotyczÄ…ce kobiety

1. Włączanie się do ruchu następuje przy rozpoczynaniu jazdy po postoju lub zatrzymaniu się niewynikającym z warunków lub przepisów ruchu drogowego oraz przy wjeżdżaniu:

1. na drogę z nieruchomości, z obiektu przydrożnego lub dojazdu do takiego obiektu, z drogi niebędącej drogą publiczną oraz ze strefy zamieszkania;
2. na drogÄ™ z pola lub na drogÄ™ twardÄ… z drogi gruntowej;
3. na jezdnię z pobocza, z chodnika lub z pasa ruchu dla pojazdów powolnych;

3. a) na jezdnię lub pobocze z drogi dla rowerów, z wyjątkiem wjazdu na przejazd dla rowerzystów;
4. pojazdem szynowym - na drogę z zajezdni lub na jezdnię z pętli.

2. Kierujący pojazdem, włączając się do ruchu, jest obowiązany zachować szczególną ostrożność oraz ustąpić pierwszeństwa innemu pojazdowi lub uczestnikowi ruchu.

naruszyła 2 punkt

Kobieta twierdzi że jak wjeżdżała to było pusto z prawej przepuściła samochód i dlatego czekała na lewym pasie można w to wierzyć lub nie ale brzmi sensownie

Natomiast przekroczenie prędkości motocyklistów jest bezdyskusyjna.

Załóżmy że motocykliści jadą z dozwoloną prędkością a kobieta wymusza na 100% . Doszło by najwyżej do drobnej stłuczki wypłacono by pieniądze z odszkodowania i po temacie. Natomiast wydaje mi się że jakby jechali normalnie do zdarzenia w ogóle by nie doszło. Ale o tym zadecyduje biegły sądowy

Ważne jest tylko to aby wszyscy powrócili do zdrowia !<br><hr>prawniczka
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 3/8/2008, 13:08

Ten artykuł jest bardzo nie obiektywny . Nie wspomniano nic o prędkości i brawurze motocyklistów. A co ferowania wyroków kto jest winny ,jest sąd. A nie jakaś pani co nawet wypadku nie widziała. A ja bym napisał że jak zwykle za wypadek odpowiada brawura i prędkość. Ale rozumiem przecież to strona reklamująca motory więc nie mogą być "B"<br><hr>obiektywny
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 3/8/2008, 13:40

Rozmawiałem z naocznym świadkiem który też zeznawał na policji wiadomość 100 % pewna , ów świadek stał na wyskości znaku drogowego ograniczenie prędkości 40 km/h jak motocykliści ruszyli od ronda sowińskiego zresztą zeznało tak mnóstwo osób mijany świadek stwierdził że jechali bardzo szybko, wrecz przez ułamek pomyślał ze może komus się coś stać , udał się szybko w stronę skrzyżowania, na nieszczęście nie trzeba było długo czekać ot i cała prawda zresztą zobaczycie czas pokaże kto miał rację i gadanie że jechali 60 km/h jest bardzo nie na miejscu i obraża uczciwych ludzi. Zresztą kto tak myśli nie ma pojęcia o pomiarze drogi hamowania bo to na pewno wykaże.<br><hr>wiarygodny
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 5 gości

na górê