Problem z tymnym heblem ;/
• Strona 1 z 1
Problem z tymnym heblem ;/
witam mam problem z tylnym hebelkiem....
wiec problem polega na tym ze jak jade sam to nie ma problemu wszystkie heble pracuja ok!!! ale problem zaczyna sie jak jade z pasazerem..... wtedy tylni hebel znika... pedal idzie do konca moge pompowac a on nie hamuje.... jak plecaczek zejdzie z moto podpompuje hebel i hamuje na nowo jesli plecak wsiadzie znuw hamulca nie ma... co to moze byc?????? poziom plynu jest ok!!!
dzieki za rady!!!!
wiec problem polega na tym ze jak jade sam to nie ma problemu wszystkie heble pracuja ok!!! ale problem zaczyna sie jak jade z pasazerem..... wtedy tylni hebel znika... pedal idzie do konca moge pompowac a on nie hamuje.... jak plecaczek zejdzie z moto podpompuje hebel i hamuje na nowo jesli plecak wsiadzie znuw hamulca nie ma... co to moze byc?????? poziom plynu jest ok!!!
dzieki za rady!!!!
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
Wygląda na zapowietrzenie albo padniętą pompę ham.
Jak wyglÄ…dajÄ… klocki?
Jakie masz przewody?
Jak jedziesz sam to da radę zablokować tylne koło?
piszesz, że po "podpompowaniu" działa jak jedziesz solo,
więc ewidentnie masz coś nie tak, spróbuj zmienić płyn i odpowietrzyć. Powinno pomóc
Jak wyglÄ…dajÄ… klocki?
Jakie masz przewody?
Jak jedziesz sam to da radę zablokować tylne koło?
piszesz, że po "podpompowaniu" działa jak jedziesz solo,
więc ewidentnie masz coś nie tak, spróbuj zmienić płyn i odpowietrzyć. Powinno pomóc

MMMOTÓRR!!
- lysy5g1
- Świeżak
klocki sa ok przewod jakis zwykly gumowy chyba zbrojony w srodku:) po zejsciu plecaka musze go podpompowac o hamuje wtedy dobrze nawet zablokuje tylne kolo( coprawda z lekkimi bulami i dosc ostro musze wdusic pedal ale zablokuje a z pasazerem nie darady pedal idzie w "deske" tylny hamulkec nie potrzebuje ostrago bo to przeciez hamulec asekuracyjny.... pozdrawiam... wlasnie ide robebeszyc hebla i zobaczyc co jest nie tak... dam znac jak odkryje co to...
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
-
wiec dopiero dzis doszedlem co jest nie tak (napisze by ktos na przyszosc wiedzial):
kolo porzednik mial slizg na prawa str.. (na tlumik)
i dogiol sie do strony kola...
co za tym idzie jakjade sam to ok
ale jak pojdzie obciazenie to tlumik cociska caly zacisk do kola co oddala "ruchomy " zacisk do kola a zeby zacisk zadzialala-zacisnol tarcze musi dostac cisnienia z pompy "odsunac" od kola i wtady zaciskja tarcze
a ja mialem ze jak usiadl pasazer tlumik sie obnizyl pod jego ciexzarem i ocieral o zacisk osuwajac go "do kola" gdzie nie bylo sznas do uzyskania cisnienia w wezyku i zacisniecia tarczy.... Pewnie mnie malo kto zrozumial ale proponuje to przeczytac na spokojnie i naprawde to blachostka a uniemozliwia dzialanie tylnego hebla.... pozdrawiam...
kolo porzednik mial slizg na prawa str.. (na tlumik)
i dogiol sie do strony kola...
co za tym idzie jakjade sam to ok
ale jak pojdzie obciazenie to tlumik cociska caly zacisk do kola co oddala "ruchomy " zacisk do kola a zeby zacisk zadzialala-zacisnol tarcze musi dostac cisnienia z pompy "odsunac" od kola i wtady zaciskja tarcze
a ja mialem ze jak usiadl pasazer tlumik sie obnizyl pod jego ciexzarem i ocieral o zacisk osuwajac go "do kola" gdzie nie bylo sznas do uzyskania cisnienia w wezyku i zacisniecia tarczy.... Pewnie mnie malo kto zrozumial ale proponuje to przeczytac na spokojnie i naprawde to blachostka a uniemozliwia dzialanie tylnego hebla.... pozdrawiam...
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
-
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości