Scigacz 50cm z autmatyczna skrznia biegow lub skuter sportow
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Bierz biegowca, pojeździsz trochę skuterem i znudzi się Tobie szybko. Mówisz że manual to dla Ciebie udręka, a nawet nim nie jeździłeś (skrzynia w motorynce nie ma nic wspólnego z normalnym manualem
)
Ruszanie:
Puszczasz sprzęgło dodając jednocześnie gaz
Hamowanie:
Wciskasz sprzęgło i hamulec
Zmiana biegów:
Wciskasz sprzęgło i zmieniasz bieg
Zapalanie:
Tak samo zapala się jak moto z automatem
Cała filozofia - bardzo proste, 10 minut jazdy i od razu załapiesz.
Uczyłem już kilka osób obsługiwać manuala i łapali po kilku minutach.
Biegi: Nóżka do zmiany biegów jest po prawej stronie moto - obsługujesz nogą (w porównaniu do motorynki, w normalnych motocyklach skrzynia działa precyzyjnie i gładko)
Rozkład biegów:
5
4
3
2
LUZ
1
Podczas wbijania 2jki nie trzeba 2 razy naciskać - podczas jazdy skrzynia z 1 biegu od razu na 2 przeskakuje, omijając luz.
H4zell - kultury to chyba Ciebie w domu nie nauczyli, idź dziecko pobaw się w piaskownicy, bo do forum trzeba dorosnąć.

Ruszanie:
Puszczasz sprzęgło dodając jednocześnie gaz
Hamowanie:
Wciskasz sprzęgło i hamulec
Zmiana biegów:
Wciskasz sprzęgło i zmieniasz bieg
Zapalanie:
Tak samo zapala się jak moto z automatem
Cała filozofia - bardzo proste, 10 minut jazdy i od razu załapiesz.
Uczyłem już kilka osób obsługiwać manuala i łapali po kilku minutach.
Biegi: Nóżka do zmiany biegów jest po prawej stronie moto - obsługujesz nogą (w porównaniu do motorynki, w normalnych motocyklach skrzynia działa precyzyjnie i gładko)
Rozkład biegów:
5
4
3
2
LUZ
1
Podczas wbijania 2jki nie trzeba 2 razy naciskać - podczas jazdy skrzynia z 1 biegu od razu na 2 przeskakuje, omijając luz.
H4zell - kultury to chyba Ciebie w domu nie nauczyli, idź dziecko pobaw się w piaskownicy, bo do forum trzeba dorosnąć.
Ostatnio edytowano 8/7/2008, 21:25 przez wiklad, łącznie edytowano 3 razy
Yamaha TeTetka Szyćsetka -> to już przeszłość......w oczekiwaniu na kolejne moto

-
wiklad - VIP Ścigacz.pl
Wszyscy chcą mu doradzic dobrze to wyskakuje dziecko neo z lasu i pisze durnoty jeśli nawet nie wiesz o czym jest temat to się nie odzywaj , gościu wpakuje w skuter 50ccm 10tys i będzie nim jeździł 1 sezon bo na drugi będzie za słaby .h4zell napisał(a):ja pierodle jebani idoci az zal was czytac, chlopak chce automat to na *** mu na sile manuala wciskacie
Ja bym naprawdę kupił coś biegowego nie trzeba długo się uczyc

Sprzęgło w duł , gaz, sprzęgło bieg w góre .......
Naprawdę prosta sprawa

-
Tomek00 - Bywalec
twoja kasa?? chce to niech kupuje, a te pseudo scigacze 50ccm to totalna pomylka nie nadaje sie do niczego. Tak poza tym jak chce automata to niech bierze lepsze to niz zeby mial sie pozniej z manualem meczyc bo znawcy z forum tak poradzili.
moj blad- warna nie do tego posta... ale wiadomo o co chodzi- wystarczy przejzec posty h4zell'a... kravec
moj blad- warna nie do tego posta... ale wiadomo o co chodzi- wystarczy przejzec posty h4zell'a... kravec
- h4zell
- Świeżak
C-bool napisał(a):wiklad napisał(a):Nóżka do zmiany biegów jest po prawej stronie moto
Chyba chciałeś napisać po lewej...
O sory

h4zell napisał(a):twoja kasa?? chce to niech kupuje
Takie pytanie mogę zadać też Tobie, skoro nie Ty kupujesz moto to po co dajesz kolesiowi "rady". Twoja kasa? Twoje Moto?
No racja, 50tki to badziewie, niech kupi sobie od razu 600tkę do nauki obsługi manuala, albo nie, litra od razu, żeby nogami nie musiał sie odpychać przy starcie.h4zell napisał(a):a te pseudo scigacze 50ccm to totalna pomylka nie nadaje sie do niczego.
A ty czym kolego jeździsz? Skuterem? Czy od razu siadłeś na Erłana?
Kupi skuter, znudzi mu się szybko. Potem będzie szukał jakiegoś manuala i znowu będzie musiał kupić 50tkę żeby nauczyć się obsługiwać. A tak 2-3 latach może sobie juz 125 kupić (o ile A1 będzie miał)
Jeździłeś kiedykolwiek na manualnej? ZnaFFco?h4zell napisał(a): Tak poza tym jak chce automata to niech bierze lepsze to niz zeby mial sie pozniej z manualem meczyc bo znawcy z forum tak poradzili.
Ostatnio edytowano 8/7/2008, 22:11 przez wiklad, łącznie edytowano 2 razy
Yamaha TeTetka Szyćsetka -> to już przeszłość......w oczekiwaniu na kolejne moto

-
wiklad - VIP Ścigacz.pl
ojj widłak widłak
hmm ale żeby nie zapomniał że jak sie rusza to nie gaz do oporu tylko delikatnie puszcza sprzęgło i lekko kręci gazem żeby ruszyc
i tak apropo w biegówkach jest tak że one mają kopa dopiero od 8k obrotów nie wiem jak to w suszarkach jest bo nimi nie smigałem

i tak apropo w biegówkach jest tak że one mają kopa dopiero od 8k obrotów nie wiem jak to w suszarkach jest bo nimi nie smigałem

Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
Cichy18 napisał(a):no niby wiem ze najpierw odpalasz pozniej sprzeglo jedynka i tak dalej jak hamujesz sprzeglo i hamulec i wrzucasz na 1 chyba sam juz nie wiem
Na pewno masz samochód powiedz tacie, żeby Cie nauczył jeździć, na motocyklu poźniej robisz to samo. Tyle że sprzęgłem gazem i hamulcem podstawowym rękami.
f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
-
CeBeRek - Stały bywalec
wez cos normalnego i sie naucz a nie pozalujesz.
Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
(otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)

-
simonw - Mieszkaniec forum
Dzieki wszystkim za pomoc mysle ze zakupie sobie Aprille rs 50, mam nadzieje ze szybko naczue sie nia jezdzic xd i mam jedna jeszcze pytanko odnoscie startu, zeby rozpoczac jaze z wylaczonego motoru to odpalam go juz tylko przekreceniem kluczyka wtedy sprzeglo i jednyka czy inaczej?? a i jeszcze jedno bo jak sie zatrzymuje na swiatklach to wciskam sprzeglo, hamuje i na jedynke a jak calkiem wylaczam motor to zamiast tej jednyki wrzucam luz czy co??
- Cichy18
- Świeżak
przekręcasz kluczyk sprawdzasz czy jest luz jeśli tak to ok naciskasz starter i lekko gazu dodajesz
jak zapyrkocze czekasz chwilkę żeby sie moto nagrzał
następnie naciskasz kilka razy klamkę sprzęgła żeby sie rozchodziło
następnie naciskasz sprzęgło bieg do dołu to 1 i pomalutku ruszasz a później biegi do góry
a co do swiateł hamujesz tyłem i przodem wygodniej przynajmniej dla mnie a co do biegów zrzucasz na 1 zeby można było spokojnie ruszyć
a jak gasisz najlepiej na luzie zostawić
jak zapyrkocze czekasz chwilkę żeby sie moto nagrzał
następnie naciskasz kilka razy klamkę sprzęgła żeby sie rozchodziło
następnie naciskasz sprzęgło bieg do dołu to 1 i pomalutku ruszasz a później biegi do góry
a co do swiateł hamujesz tyłem i przodem wygodniej przynajmniej dla mnie a co do biegów zrzucasz na 1 zeby można było spokojnie ruszyć
a jak gasisz najlepiej na luzie zostawić

-
Bostorn - Moderator
Cichy18 napisał(a):wlasnie tak myslalem xd ale poszukuje jakiegos skutera ktory wyglada jak scigacz albo jakos "sportowo"
FAJNA JEST APRILIA RS 50 MAM I SOBIE CHWALE IDZIE MI 105KM/H
I DAŁEM 3 400 ZŁ MÓWIE CI FAJNY SPRZĘT POLECAM.

- kejsi
- Świeżak
kejsi napisał(a):PRZECIEZ W APRILI NIE MA BIEGÓW AUTOMAT JEST NIE MASZ BIEGÓW PUSZCZASZ GAZ I HAMUJESZ
Zależy w jakiej Aprili...
W RS 50 jest manualna skrzynia,
w SR 50 jest skrzynia automatyczna.
I na przyszłość EDYTUJ POSTY poprzez kliknięcie w ikonę EDYTUJ w górnym prawym roku swojej wiadomości

GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
kejsi napisał(a):PRZECIEZ W APRILI NIE MA BIEGÓW AUTOMAT JEST NIE MASZ BIEGÓW PUSZCZASZ GAZ I HAMUJESZ
Po 1 edytuj posty, po drugie nie kszycz..
Ktoś kto poprawiał ten post zrobił błęda

Co do tematu rs 50 bedzię dobrym wyborem

-
Tomek00 - Bywalec
kejsi napisał(a):Cichy18 napisał(a):wlasnie tak myslalem xd ale poszukuje jakiegos skutera ktory wyglada jak scigacz albo jakos "sportowo"
FAJNA JEST APRILIA RS 50 MAM I SOBIE CHWALE IDZIE MI 105KM/H
I DAŁEM 3 400 ZŁ MÓWIE CI FAJNY SPRZĘT POLECAM.
I myślisz że ktoś Ci wierzy, że idzie 105? Forum nie jest od tego żeby robić z siebie idioty, tylko wymieniać informacje.
f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
-
CeBeRek - Stały bywalec
Zależy czy patrzysz na licznik , jeśli tak to w to nie wierz bo niektóre liczniki potrafią przedobżyc przedkośc o nawet 20 km/h
Najlepszym i najużyteczniejszym pomiarem prędkości jest pomiar gps . Prędkośc jest mierzona w taki sposób że dokładniej się nie da , po za tym nie wiem czy rs dojdzie do 100 km/h , chyba do 90 ciężko
Najlepszym i najużyteczniejszym pomiarem prędkości jest pomiar gps . Prędkośc jest mierzona w taki sposób że dokładniej się nie da , po za tym nie wiem czy rs dojdzie do 100 km/h , chyba do 90 ciężko

-
Tomek00 - Bywalec
hmm chyba że na 70 zrobiona czy ile to sie zgodzimy
jak moja senda jakos 90 tylko leci.. nie wiem kumpel jechał z pasazerem i mowil z eniby ponad 80 wyskoczył ja narazie jechałem ją 80 ale to i tak wystarczy
w teren niestety za słaba

w teren niestety za słaba

-
Bostorn - Moderator
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Powrót do Motorowery do 50 ccm