Zakręt z koleinami...
• Strona 2 z 2 • 1, 2
dziury siÄ™ omija
tylko na polskich drogach zazwyczaj jest ich tak wiele, że się nie da. Najgorsze są te które zauważamy w ostatniej chwili na ślepym zakręcie, kiedy już nie możemy za wiele zrobić
i tu nawet jazda zgodnie z przepisami może nie pomóc uniknąć szlifa.

-
ZWA_Z434 - Świeżak
W Polsce niedługo po ulicach będą jeździć same suwy, quady i supermoto bo niczym innym się nie przejedzie.
f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
-
CeBeRek - Stały bywalec
-
SQ - Mieszkaniec forum
Tutaj w Polsce można powiedzieć ,że polskie drogi to jedna wielka koleina :] a należy przejeżdżać przez nie z taką prędkością aby się nie wypier*@ić. Jeśli nieznany teren to lepiej zwolnić i do tych 20km/h niż 50km/h i się wywrócić nie ?
No i należy przyhamować przed koleiną a nie wjeżdżając w nią z hamulcem
No i należy przyhamować przed koleiną a nie wjeżdżając w nią z hamulcem

Ostatnio edytowano 6/7/2008, 20:36 przez Fikol, łącznie edytowano 1 raz
-
Fikol - Świeżak
hefron napisał(a):Amerykę odkryłeś
Spóźnił się trochę.
-
CeBeRek - Stały bywalec
CeBeRek napisał(a):hefron napisał(a):Amerykę odkryłeś
Spóźnił się trochę.
Eee.. tam. Przestańcie, chłopaki.
Nie każdy może wiedzieć, że
Fikol napisał(a): No i należy przyhamować przed koleiną a nie wjeżdżając w nią z hamulcem
A teraz jeszcze wytłumaczcie, czym może grozić wjechanie w koleinę hamulcem

"Człowiek bez pasji jest martwy"
- gray wolf
- Świeżak
gray wolf napisał(a):CeBeRek napisał(a):hefron napisał(a):Amerykę odkryłeś
Spóźnił się trochę.
Eee.. tam. Przestańcie, chłopaki.
Nie każdy może wiedzieć, żeFikol napisał(a): No i należy przyhamować przed koleiną a nie wjeżdżając w nią z hamulcem
A teraz jeszcze wytłumaczcie, czym może grozić wjechanie w koleinę hamulcem![]()
Nawet spektakularnym wyrypaniem, spróbuj wjechać na leżącego policjanta z hamulcem zobaczysz ten efekt.
-
CeBeRek - Stały bywalec
silver napisał(a):Przesadzacie z tymi drogami, są w coraz lepszym stanie z roku na rok. Może dużo jeszcze brakuje, ale jednak to postępuje.
Pozdrawiam.
zgadzam siÄ™. jak nie wierzycie zapraszam do Rumuni.
-
SQ - Mieszkaniec forum
SQ napisał(a):silver napisał(a):Przesadzacie z tymi drogami, są w coraz lepszym stanie z roku na rok. Może dużo jeszcze brakuje, ale jednak to postępuje.
Pozdrawiam.
zgadzam siÄ™. jak nie wierzycie zapraszam do Rumuni.
Tekst roku 2008

Dzisiaj czytałem, że możemy nie zdążyć z autostradami do 2012 bo znów budowa ma stanąć na mniej więcej połtora roku...
-
CeBeRek - Stały bywalec
nie jestem zaskoczony. nigdy nie wierzyłem, że uda się dotrzymać tego terminu.
z domu do pracy mam jakieś 50km. jeżdżę autem. jakiś czas temu zaobserwowałem, że za jedną wsią posadzili ograniczenie do 40. kończy się po jakichś 5 km. powodem było wysmarowanie części drogi smołą i rozsypanie po niej żwiru. myślałem, że akurat ta gmina ma może taki kiepski pomysł. ale wczoraj okazało się, że na tych 50km są już w sumie 3 takie odcinki po jakieś 5km z rozsypaneym żwirkiem... super pomysł na naprawę dróg. co się stanie na motocyklu, jak za szybko potraktujemy zakręt wiadomo. dodam, że w autach nie ma lepiej, bo te kamyki tłuką przednie szyby!
z domu do pracy mam jakieś 50km. jeżdżę autem. jakiś czas temu zaobserwowałem, że za jedną wsią posadzili ograniczenie do 40. kończy się po jakichś 5 km. powodem było wysmarowanie części drogi smołą i rozsypanie po niej żwiru. myślałem, że akurat ta gmina ma może taki kiepski pomysł. ale wczoraj okazało się, że na tych 50km są już w sumie 3 takie odcinki po jakieś 5km z rozsypaneym żwirkiem... super pomysł na naprawę dróg. co się stanie na motocyklu, jak za szybko potraktujemy zakręt wiadomo. dodam, że w autach nie ma lepiej, bo te kamyki tłuką przednie szyby!
-
SQ - Mieszkaniec forum
No jak tłuką przednie szyby to pewnie też dają ostro po lakierze...
-
CeBeRek - Stały bywalec
-
SQ - Mieszkaniec forum
CeBeRek napisał(a):Dzisiaj czytałem, że możemy nie zdążyć z autostradami do 2012 bo znów budowa ma stanąć na mniej więcej połtora roku...
Ale tylko tych autostrad dofinansowywanych z UE. Wszystko przez przepisy polskie, które są inne z tymi co obowiązują w UE.
- Kam25
- Świeżak
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości