spotkaliscie sie z czyms takim??
i jeszcze jedno wszyscy ktorzy widzieli ten sprzet widzieli go jak byl nowy lub roczny czy 2. Niech ktos tym polata jak bedzie mial 6-8 lat ciekawe czy dalej bedzie taki fajny i porownywalny ze znanymi markami siedzacymi w temacie od lat.
-
sooshe - Świeżak
...odpowiedzieli wielcy znawcy.
Prócz icida sami mięli do czynienia z gazetową wersją, a teraz nagle eksperci. Zobaczymy po 5 latach co to jest warte, obawiam się że te plastiki nie dotrwają.
Prócz icida sami mięli do czynienia z gazetową wersją, a teraz nagle eksperci. Zobaczymy po 5 latach co to jest warte, obawiam się że te plastiki nie dotrwają.
-
olo113 - VIP Åšcigacz.pl
Wy to jesteście.
Jest to kopia SV650 z delikatnymi zmianami.
Czytałem kiedyś testy i nic mu nie dolega.
Nowy kosztuje jakieÅ› 20 000.
Jest to kopia SV650 z delikatnymi zmianami.
Czytałem kiedyś testy i nic mu nie dolega.
Nowy kosztuje jakieÅ› 20 000.
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
Tak się tylko głupio zapytam:
Kto z dyskutujących w temacie jeździł czymś takim przynajmniej przez jeden sezon? Kto go serwisował?
Jeżeli nie, to bez obrazy, ale gadacie jak ślepi o kolorach
Dotyczy to zarówno krytyków jak i obrońców sprzęta
Kto z dyskutujących w temacie jeździł czymś takim przynajmniej przez jeden sezon? Kto go serwisował?
Jeżeli nie, to bez obrazy, ale gadacie jak ślepi o kolorach

Dotyczy to zarówno krytyków jak i obrońców sprzęta

"Człowiek bez pasji jest martwy"
- gray wolf
- Świeżak
Traperoso napisał(a):YZF R1 napisał(a):Honde, Yamaha, Kawasaki i Suzuki....
Należałoby zacząć i skończyć na Hondzie...
Honda to Honda! Nic więcej!
Gdybym mówił w kontekście jaką kupic kosiarke to wtedy bym zatrymał się na Hondzie....

CYTUJĘ
"i jeszcze jedno wszyscy ktorzy widzieli ten sprzet widzieli go jak byl nowy lub roczny czy 2. Niech ktos tym polata jak bedzie mial 6-8 lat ciekawe czy dalej bedzie taki fajny i porownywalny ze znanymi markami siedzacymi w temacie od lat."
P.S. Ale to dotyczy wszystkich motocykli... Zobacz Gixxer K5,K6 to nie koreańczyk a ramy pękają po 2, 3 latach myślisz ze wszystkie nowe motocykle znanych i szanowanych marek będą wieczna a koreańczyki się rozsypią, Susuki siedzi w temacie od lat i co?
-
YZF R1 - Moderator
sooshe napisał(a):najlepszy dowod na to ze sie nie nadaje. nikt z tego forum go nie kupil.jak by byl dobry wszyscy by nim latali. ja tam sie juz nie odzywam. moze znajomy jakis kupi to sie przejade nim i ocenie.
Komentarz nie potrzeba.
Jakiś czas temu widziałem SV650 nówkę 2007r. za 24tys.zł. Używkę na allegro 2006-2007 w granicach 15-16tys.zł. Ale musi być shit ta SVka taka tania no... jakby była dobra to całe forum by tym latało a tak...?
Półśrodki prowadzą do ćwierćrezultatów.
Suzi GS500F
Suzi GS500F
-
Inku - Bywalec
Jeżeli bym wiedział, że ten Hostung czy jak mu tam, zrobi mi taki przebieg jak powiedzmy CBR F3 to za tą cenę bym go od razu kupił.
Jakby ktoś z was na tym usiadł to od razu poczułby że to długo nie wytrzyma... Poróenajcie sobie stan CBR F3 z rocznika powiedzmy 1997 i wyobraźcie sobie jak będzie wyglądał hostung jak będzie miał 11 lat... Założe się, że te plastikowe manetki odpadną, a bak wgniecie się od leżenia na nim...
Jakby ktoś z was na tym usiadł to od razu poczułby że to długo nie wytrzyma... Poróenajcie sobie stan CBR F3 z rocznika powiedzmy 1997 i wyobraźcie sobie jak będzie wyglądał hostung jak będzie miał 11 lat... Założe się, że te plastikowe manetki odpadną, a bak wgniecie się od leżenia na nim...
Ostatnio edytowano 19/6/2008, 11:15 przez zephyr47, łącznie edytowano 1 raz
Lewy pas, gaz na koło -Wtedy czuje się wesoło ;]
-
zephyr47 - Bywalec
YZF R1 napisał(a):zrobi większy niż F3 uwierz...
Nie jestes w stanie tego udowodnic. Niby dlaczego mial by byc trwalszy niż f3 skoro jest z gorszych materialow robiony??
Inku napisał(a):Jakiś czas temu widziałem SV650 nówkę 2007r. za 24tys.zł. Używkę na allegro 2006-2007 w granicach 15-16tys.zł. Ale musi być shit ta SVka taka tania no... jakby była dobra to całe forum by tym latało a tak...?
Widziałes SVke w 2008 z 2007 tak??Podales ceny z allegro pewnie jeszcze ze stanow. My rozmawiamy o nowce kupionej w salonie jezdzonej po polsce kilka lat i jej niskiej cenie. Wiadomo ze szybko cena nowki samochodu czy motocykla spadnie ale tu chodzi o motor z 2005 roku ktory kupisz za 8000 do negocjacji pewnie za 7500 sie uda. To co to moze byc za jakosc...
Dla porownania ceny (pierwsze lepsze z allegro):
thundercat - 97r 8600zl
f3 - 97r 7999zł
fazer - 99r 7600zł
zzr 600 - 98 -8900zł
gsx 600f - 98 - 8900zł
itp jak widac ceny pokazuja co ile pochodzi za starsze modele trzeba polozyc niejednokrotnie wiecej pieniedzy co swiadczy o ich trwalosci. Gdyby tansze motocykle byly dobrej jakosci to napewno widzieli ich bysmy setki na naszych drogach. Kolejne pytanie Romet 250 taki chopper czy virago 535?? Cena za dobre virago (92-96) ok. 7000-8000 tyle samo placisz za rometa. Znowu jakosc jest odwrotnie proporcjonalna do ceny?? Takiego rometa napewno ktos na tym forum posiada i potrafi sie wypowiedziec.Nie chodzi o nowke sztuke taki 3 letni model (chociaz nie wiem od ktorego roku je produkuja)
Ostatnio edytowano 19/6/2008, 11:34 przez sooshe, łącznie edytowano 1 raz
-
sooshe - Świeżak
Człowieku. Gdyby było tak jak mówisz to od razu wszyscy sprzedalibyśmy swoje maszyny i przesiedli się na hostungi...
Ostatnio edytowano 19/6/2008, 11:29 przez zephyr47, łącznie edytowano 1 raz
-
zephyr47 - Bywalec
zephyr47 napisał(a):Człowieku. Gdyby było tak jak mówisz to od razu wszyscy sprzedalibyśmy swoje maszyny i przesiedli się na hostungi, bo stylistycznie nie jest źle
Człowieku, weź przeczytaj to co napisałeś zanim klikniesz "wyślij"
Suzi GS500F
Suzi GS500F
-
Inku - Bywalec
chłopaki, ale to są znawcy !
dziw bierze, że skoro to taki dobry sprzęt, to dlaczego nie jeżdzicie hostungem. Tylko bierzecie te droższe sprawdzone. No odpowiedzieć mi koledzy. Czyżby wewnętrzny strach i brak zaufania ?

dziw bierze, że skoro to taki dobry sprzęt, to dlaczego nie jeżdzicie hostungem. Tylko bierzecie te droższe sprawdzone. No odpowiedzieć mi koledzy. Czyżby wewnętrzny strach i brak zaufania ?
Życie jest za krótkie żeby być małym.
yamaha R6
yamaha R6
-
olo113 - VIP Åšcigacz.pl
sooshe napisał(a):Widziałes SVke w 2008 z 2007 tak??Podales ceny z allegro pewnie jeszcze ze stanow. My rozmawiamy o nowce kupionej w salonie jezdzonej po polsce kilka lat i jej niskiej cenie. Wiadomo ze szybko cena nowki samochodu czy motocykla spadnie ale tu chodzi o motor z 2005 roku ktory kupisz za 8000 do negocjacji pewnie za 7500 sie uda. To co to moze byc za jakosc...
Nie wiem czy ta nowa SV z rocznikiem wstecz była z USA czy nie. Nawet jeżeli to i tak nie widzę problemu.
Tak sobie myślę, jakim trzeba być matołem, żeby oceniać model motocykla, co więcej całą markę, na podstawie 1 (słowem: jednego) używanego egzemplarza?

Mówimy tu o cenie. Równie dobrze, ten grat może być krzywy.
Żeby była jasność, to nie miałbym ochoty kupić Hyosunga (nowego 2007r. - 20tys.zł) chociażby dlatego, że za 4tys.zł drożej mam nową SV też 2007r, którą później bez problemu sprzedam. Po 2: różnica w cenie jest zbyt mała żeby oszczędzając 4tys.zł mieć gorsze wykonanie (chociaż nie wiem w rzeczywistości jak to wygląda, nie znam motocykla, więc ten argument można pominąć), po 3: ten Hyosung ma obrzydliwy wygląd.
Suzi GS500F
Suzi GS500F
-
Inku - Bywalec
Ja właśnie oceniam jakość firmy hyostunga nie na podstawie tego egzemplarza, ale na podstawie tego, że niedaleko mojego domu jest firma gdzie handlują takim właśnie sprzętem (nowym) i dotykałem ich własnymi rękami.
Właśnie na tej podstawie twierdzę, że to syf
Właśnie na tej podstawie twierdzę, że to syf
Ostatnio edytowano 19/6/2008, 14:42 przez zephyr47, łącznie edytowano 1 raz
-
zephyr47 - Bywalec
nie jednego. Przejrzyj ogloszenia. Zobaczysz ceny i roczniki. W zyciu sie nie dogadamy. Nie nazywamy cie matołem bo masz inne zdanie. Ocena marki na podstawie cen to dobry wskaźnik jakości. Pracuje w branży czesci do samochodów ciezarowych i gwarantuje ci ze cena jest bardzo dobrym wyznacznikiem jakości.
-
sooshe - Świeżak
Poczytajcie test na stronce
http://serwisy.gazeta.pl/motocykle/1,56420,2023015.html
(tekst sponsorowany)
http://serwisy.gazeta.pl/motocykle/1,56420,2023015.html
(tekst sponsorowany)
- Adamo1
- Świeżak
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości