Jazda bez prawka !
ja smigalem tzr bez prawka i paierów polskich zrobilem ponad 1000 km i bez zadnych konsekwencji tera smigam juz legalnie ale znam historie jak moja bez prawka ktora skonczyla sie nie udaną próbą ucieczki i nieprzyjemnosci wielkie z tego wyszly 

sc33 FireBlade
-
JędrekZDW - Bywalec
A jeśli ma taka sytuacje: W przyszłym tygodniu zamierzam kupić Honde NS1 ( pojemność 74cm3 ) która jest zarejestrowana na motor, i od razu chce zrobić A1. Tylko ze zanim zrobię A1 to trochę potrwa, i chciałem w tym czasie jeździć już na tym moto. Może mi ktoś napisać jakie będą konsekwencje jeśli zatrzyma mnie policja ?? Oczywiście motor ten jest zarejestrowany i ubezpieczony w Polsce. Jeśli to robi jakoś różnice to w Listopadzie kończę 17lat.
,
,
-
mateusz_654 - Świeżak
mateusz_654 napisał(a):A jeśli ma taka sytuacje: W przyszłym tygodniu zamierzam kupić Honde NS1 ( pojemność 74cm3 ) która jest zarejestrowana na motor, i od razu chce zrobić A1. Tylko ze zanim zrobię A1 to trochę potrwa, i chciałem w tym czasie jeździć już na tym moto. Może mi ktoś napisać jakie będą konsekwencje jeśli zatrzyma mnie policja ?? Oczywiście motor ten jest zarejestrowany i ubezpieczony w Polsce. Jeśli to robi jakoś różnice to w Listopadzie kończę 17lat.
,
odpuść, odpuść sobie..
Dostaniesz w dupę od rodziców jak będą musieli za ciebie zapłacić ..
(btw. tyle się mówi o bezstresowym wychowaniu lol ),
Życie jest za krótkie żeby być małym.
yamaha R6
yamaha R6
-
olo113 - VIP Åšcigacz.pl
Nie rozumiem moderacji tego forum.
Po pierwsze co robi temat "Jazda bez prawka" w dziale Technika jazdy.Nadaje się on raczej do działu prawo.
Po drugie w dziale motocykle był temat o rejestracji motocykla 125 jako motorower czy coś takiego.Od razu został zablokowany - BO TO NIELEGALNE.
"Jazda bez prawka" raczej też jest nielegalna i temat ma się świetnie od kilkunastu stron.
Po trzecie to mam wrażenie,że moderacja w ogóle nie sugeruje się opiniami użytkowników forum,a chyba to im ma się tutaj podobać i moderacja powinna zadbać o swoich userów.
To tylko moje subiektywne spostrzeżenia.
Po pierwsze co robi temat "Jazda bez prawka" w dziale Technika jazdy.Nadaje się on raczej do działu prawo.
Po drugie w dziale motocykle był temat o rejestracji motocykla 125 jako motorower czy coś takiego.Od razu został zablokowany - BO TO NIELEGALNE.
"Jazda bez prawka" raczej też jest nielegalna i temat ma się świetnie od kilkunastu stron.
Po trzecie to mam wrażenie,że moderacja w ogóle nie sugeruje się opiniami użytkowników forum,a chyba to im ma się tutaj podobać i moderacja powinna zadbać o swoich userów.
To tylko moje subiektywne spostrzeżenia.

kretyn jakich mało
- Labiss
- MEGA TROLL
Jednak nie mając prawa jazdy niczego nie fałszujesz.
f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
-
CeBeRek - Stały bywalec
Nie jest zgodna z prawem i oczywistym jest że prawo jazdy powinno sie zrobić bo nie jest to ani trudne ani czasochłonne.
Nie jest zwiÄ…zany z technikÄ… jazdy tylko jak najbardziej z prawem.
Nie jest zwiÄ…zany z technikÄ… jazdy tylko jak najbardziej z prawem.
f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
-
CeBeRek - Stały bywalec
hehe. Najlepiej strajk głodowy...
Ja uważam, że jezda bez prawka jak najbardziej ma wiele wspólnego z techniką jazdy, ponieważ zupełnie inaczej się jeździ z prawkim i bez. Jadąc po mieście bez prawka nie łamiemy przepisów, nie zaginamy blach i staramy nie rzucać się w oczy (przynajmniej ja tak mam). A jadąc z prawkiem możemy sobie pozwolić na więcej...
Ja uważam, że jezda bez prawka jak najbardziej ma wiele wspólnego z techniką jazdy, ponieważ zupełnie inaczej się jeździ z prawkim i bez. Jadąc po mieście bez prawka nie łamiemy przepisów, nie zaginamy blach i staramy nie rzucać się w oczy (przynajmniej ja tak mam). A jadąc z prawkiem możemy sobie pozwolić na więcej...
Lewy pas, gaz na koło -Wtedy czuje się wesoło ;]
-
zephyr47 - Bywalec
Hahaha,zephyr,ale argument strzeliłeś niech cię chu . .
W taki sposób to ja mogę udowodnić,że da się powiesić słonia na stokrotce.Daj spokój stary.
Hehe,jeszcze mi napisz,że ktoś się tutaj pytał czy lepiej będzie brał winkle z dokumentem w kieszeni lub bez.
W sumie wiesz co ? Ja jak prawka kiedyś zapomniałem z domu to gorzej mi gumy szły.
(otwórz link)
W taki sposób to ja mogę udowodnić,że da się powiesić słonia na stokrotce.Daj spokój stary.
Hehe,jeszcze mi napisz,że ktoś się tutaj pytał czy lepiej będzie brał winkle z dokumentem w kieszeni lub bez.
W sumie wiesz co ? Ja jak prawka kiedyś zapomniałem z domu to gorzej mi gumy szły.

kretyn jakich mało
- Labiss
- MEGA TROLL
zephyr47 napisał(a):hehe. Najlepiej strajk głodowy...
Jak sobie z prawkiem na dużo pozwalamy, to szybko można zejść do momentu w którym to prawko jest nam zabrane ;D
-
CeBeRek - Stały bywalec
Nie, no. Jak nam już zabiorą albo odroczą to można iść na całość
bo się nie ma nic do stracenia, ale jak się go jeszcze nie ma i podczas oczekiwania na niego chce się tylko normalnie jeździć, po mieście i po zlotach to się robi wszystko, żeby się nie rzucać w oczy i rzeby ci go nie odroczyli...
Ja mam zupełnie inną technikę jazdy z prawkiem i bez niego...
Wiadomo, że jak chcesz popróbować winkle to tam gdzie nie ma dużego ruchu a nie w mieście i tam jest wszystko jedno czy z prawkiem czy bez.
Nie mówię o sytuacjii kiedy masz prawko tylko go z domu zapomniałeś.

Ja mam zupełnie inną technikę jazdy z prawkiem i bez niego...
Labiss napisał(a): Hehe,jeszcze mi napisz,że ktoś się tutaj pytał czy lepiej będzie brał winkle z dokumentem w kieszeni lub bez.
Wiadomo, że jak chcesz popróbować winkle to tam gdzie nie ma dużego ruchu a nie w mieście i tam jest wszystko jedno czy z prawkiem czy bez.
Labiss napisał(a): W sumie wiesz co ? Ja jak prawka kiedyś zapomniałem z domu to gorzej mi gumy szły.(otwórz link)
Nie mówię o sytuacjii kiedy masz prawko tylko go z domu zapomniałeś.
Lewy pas, gaz na koło -Wtedy czuje się wesoło ;]
-
zephyr47 - Bywalec
Drodzy koledzy i koleżanki z tego co wyczytałem w wątku większość myśli o mandacie, prawie w sądzie 24h, rozbitym moto, czy straconym ubezpieczeniu.
Dla tych co nie mają lejców zanim odpalą sprzęta niech pomyślą jakby się czuli gdyby zabili dzieciaka na przejściu, albo czyjąś mamuśkę co zajechała im drogę wymuszając pierwszeństwo.
Gwarantuję do końca życia spanie nie przychodziłoby łatwo, szczególnie na więziennej pryczy.
W takim przypadku nie ma że nie wiedziałem albo nie chciałem. Jesteś winien wypadku nawet jak miałeś pierwszeństwo. Jesteś szosowym killerem i zbrodniarzem. To raz...
Daw jeśli komuś w wypadku bez prawka uszkodzisz powiedzmy wątrobę to przegrasz każdy proces cywilny i resztę życia pracujesz na odszkodowanie dla poszkodowanego bo OC Cie nie obejmuje oczywiście.
Podobnie jest z pijanymi i zaćpanymi skur** za kierownicą czy to motocykla czy to samochodu.
Nie pozwólcie żeby wasza przyjemność nie stała się cudzą tragedią. Wszystko jest dla ludzi z głową.
pzdr
Doc
Dla tych co nie mają lejców zanim odpalą sprzęta niech pomyślą jakby się czuli gdyby zabili dzieciaka na przejściu, albo czyjąś mamuśkę co zajechała im drogę wymuszając pierwszeństwo.
Gwarantuję do końca życia spanie nie przychodziłoby łatwo, szczególnie na więziennej pryczy.
W takim przypadku nie ma że nie wiedziałem albo nie chciałem. Jesteś winien wypadku nawet jak miałeś pierwszeństwo. Jesteś szosowym killerem i zbrodniarzem. To raz...
Daw jeśli komuś w wypadku bez prawka uszkodzisz powiedzmy wątrobę to przegrasz każdy proces cywilny i resztę życia pracujesz na odszkodowanie dla poszkodowanego bo OC Cie nie obejmuje oczywiście.
Podobnie jest z pijanymi i zaćpanymi skur** za kierownicą czy to motocykla czy to samochodu.
Nie pozwólcie żeby wasza przyjemność nie stała się cudzą tragedią. Wszystko jest dla ludzi z głową.
pzdr
Doc
- Doktor
- Świeżak
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości