Zobacz wątek - zabezpieczenia antykradziezowe........JAKIE?????
NAS Analytics TAG

zabezpieczenia antykradziezowe........JAKIE?????

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

zabezpieczenia antykradziezowe........JAKIE?????

Postprzez Bartman » 2/9/2006, 09:11

witam wszystich po raz kolejny.....
chcialbym was zapytac jak zabezpieczacie swoje moto przed zlodziejami??? jakiego uzywacie w tym celu sprzetu , a moze macie jakies swoje wyprobowane sposoby?? do wszytkich tych ktorzy maja blokady tarcz hamulcowych , łańuchy itp , prosze napiszcie mi jakie macie , jakie polecacie i czy to sie rzeczywiscie sprawdza i co myslicie o ytm zabezpieczeniu http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=122926901
Bartman
VIP Ścigacz.pl

Postprzez motoman » 2/9/2006, 10:07

ja polecam takie -> search.php

a to z allegro... XENA mam podobna, z mniejszym bolcem... ja jestem zadowolony ale za cicha jest.

pozdr
lubie sobie zjechać z gixera^^.
motoman
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Manhatan » 2/9/2006, 10:17

Mi się podobają tego typu alarmy, tymbardziej, że mają ten bajer z odpalaniem z pilota :D

http://www.allegro.pl/item123676888_pro ... renka.html

Tylko czy taki alarm to niejest jakiś shit?? No bo jeżeli się sprawdza no to fajna rzecz :roll:
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
Manhatan
VIP Ścigacz.pl

Postprzez motoman » 2/9/2006, 10:20

No mnie sie podobaja te piloty z wyswietlaczem i powiadamianiem na pilota o tym ze wlaczyl sie alarm, ze ktos do moto sie przystawia:D

a z tym odpalaniem na pilota to nie wiem jak to jest, ja tam zostawiam motor na biegu jak go zostawiam gdzies na miescie etc. a jak masz na biegu to i tak Ci nie odpali, wiec taki zbedny gadget do lansu chyba;)
motoman
VIP Ścigacz.pl

Postprzez PTB_PL » 2/9/2006, 12:14

mnie sie wydaje ale byl juz taki temat na forum.

Ja polecam zabezpieczenia na tracze hamulcowe i jakiegos dobrego U-locka
No i w góre serca ~ redukcja i powrót do góry
Trzymaj się STUNTU
PTB_PL
Świeżak

Postprzez dosiek77 » 3/9/2006, 19:34

Z U-loków polecam Magnum
dosiek77
Bywalec

Postprzez Mortifer » 3/9/2006, 22:32

Ja uzywam blokady na tarcze xena-fakt, jest za cicha ale przepilowac cholerstwo graniczy z cudem.
Co do alarmow-jestem za , ale tylko w polaczeniu z blokada mechaniczna-zeby dran nie przepchal wyjacego motocykla do swojego garazu.
Tak a'propos-kiedys ruszylem z zapieta blokada, wyrznalem sie a bolec w blokadzie sie wygial i nie dalo sie jej sciagnac. Zakupilem w pobliskim sklepie zelaznym brzeszczot i przepilowalem bolec(to nie byla xena tylko badziewie z lidla za 15zl). I pojechalem dalej. Rzecz dziala sie na rynku w Oswiecimiu w sobote ok poludnia. NIKT przez 20min nie zainteresowal sie, ze jakis koles piluje blokade w motocyklu, wlacznie ze straza miejska i gliniarzami.
Pozostawiam bez komentarza.
gsx-r 750
Mortifer
Świeżak

Postprzez motoman » 3/9/2006, 22:52

Mortifer napisał(a):Tak a'propos-kiedys ruszylem z zapieta blokada, wyrznalem sie a bolec w blokadzie sie wygial i nie dalo sie jej sciagnac [...] to nie byla xena tylko badziewie z lidla za 15zl).

W Xenie dobre jest to ze jak posadzisz dupsko na motonga i zapomnisz o "niej" to ona zacznie krzyczec na Ciebie:D

Mortifer napisał(a):NIKT przez 20min nie zainteresowal sie, ze jakis koles piluje blokade w motocyklu, wlacznie ze straza miejska i gliniarzami.
Pozostawiam bez komentarza.

no to zenada :?
motoman
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Mortifer » 4/9/2006, 01:51

Wlasnie dlatego kupilem xene-mysle ze ten cichy alarm bardziej jest na skleroze kierowcy niz na amatora cudzej wlasnosci :D
gsx-r 750
Mortifer
Świeżak

Postprzez motoman » 4/9/2006, 07:37

Ostatnio ktos sprzedajac moto, do disclocka dorzucał jeszcze przypominacz:) taka... nie wiem, gume czy tez taśme zakładaną na kierownice i dzwignie hamulca przedniego. Łapiac za kierownice odrazu sobie przypominasz + blokuje przednie kolo:) tylko ze zostawiajac moto w miejscu publicznym mozna sie tego gadgetu szybko pozbyc ;)
motoman
VIP Ścigacz.pl

Powrót do Motocykle