suzuki gsx 600f
• Strona 4 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
ostatnio w trasie moj zx spalil niecale 9 litrow....na 200 km
oczywiscie spokojna jazda
a jajo potrafilo zejsc do 4,5 a najwiecej chyba 7,5 mi spalilo

Ostatnio edytowano 19/5/2008, 12:17 przez palgumeniedusze, łącznie edytowano 1 raz
habba babba!
-
palgumeniedusze - Stały bywalec
mar111cin napisał(a):15l ?![]()
to jest nawet fizycznie niemożliwe żeby tyle ten motocykl wciągnął. No chyba że macie w takim super stanie że chodzi na dwa cylindry, prawie nie jedzie i większość paliwa idzie w tłumik. Do tego opony łyse jak kobyła i z ciśnieniem poniżej atmosferycznego.
naprawde 6l to norma dla tego motocykla przy dość dynamicznej jeździe na mieście i tak 140km/h w trasie, jakby mi spalił 7l to już bym się zdziwił.
A 15 to gratuluje zakupu złomu.
pamiętaj też że to nie simson i ma troche więcej biegów niż 3.
Ceberek, a powiedz mi czy Ty w ogóle jeździłeś motocyklem ? chodzi mi taki o pojemności conajmniej 600 i mający w dowodzie wpisany Twoje dane.
PS z tego co kojarze to w poważni ludzie gadali o bardzo ekonomicznym spalaniu R6 na torze, że około 9l wystarcza. Chciałbym zauważyć że gsxf nie ma tak wysilonego silnika, nie ma tylu koni i raczej z założenia służy do bardziej spokojnej jazdy.
I tu sie zgadzam . Jeszcze paru ludzi na forum ma jajko lub bandita z pewnoscia im pali podobnie . 15 litrów co to za złom musi byc ten motor . Nawet w te 10 nie jestem w stanie uwierzyć
-
dambandit - VIP Åšcigacz.pl
dla mnie to jest nie porozumienie...jak gsx-f potrafi komus spalic 15l to musi miec dawane po dupie ostro i jak juz ktos napisal jak ma 110km to musi z nich kozystac... jak chcecie jezdzic szybko a nie oszczednie to sa takie maszynki jak R1 , haya , gixer 1000 i jeszcze kilka szlifier po h-u-j katowac sprzet turystyczno -sportowy... mi jak by mial sprzet palic wiecej jak 10-12 litrow to bym kupil cos 150konnego a nie gnebil 78konnego eFa... no ale zalezy co kto lubi
pozdrowka
pozdrowka
nie polemizuj bo nie jestes predysponowany do emanowania tak apodaktycznych percepcji... | (nie dyskutuj jak nie potrafisz...)
xD | | http://www.scigacz.pl/rider/16915/foto/album/712/

-
Szopekk - Świeżak
Szopekk napisał(a):dla mnie to jest nie porozumienie...jak gsx-f potrafi komus spalic 15l to musi miec dawane po d*** ostro i jak juz ktos napisal jak ma 110km to musi z nich kozystac... jak chcecie jezdzic szybko a nie oszczednie to sa takie maszynki jak R1 , haya , gixer 1000 i jeszcze kilka szlifier po h-u-j katowac sprzet turystyczno -sportowy... mi jak by mial sprzet palic wiecej jak 10-12 litrow to bym kupil cos 150konnego a nie gnebil 78konnego eFa... no ale zalezy co kto lubi
pozdrowka
Primo to 86 koni ma ten F;p Po drugie czytanie ze zrozumieniem sie kłania!!!15l gsxf pochłonął na A4 przy ciągłym maxie!! Nie wierze,że nie sprawdziliście maxa nigdy!Gdybyście mieszkali pare km od autostrady też by Was kusiło.Nie mówię że on na co dzień pali 15!Uczepiliście się tej cyfry jak rzep psiego ogona!
600:D Spawacz ram....
- milus
- Świeżak
Dalej podtrzymane, że bandit 600 przy 200 pali 7l ??
f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
-
CeBeRek - Stały bywalec
No więc też wrzucę swoje 3 grosze
. No więc od niecałych 2 miechów posiadam GSX'Fa z 91 o przebiegu ponad 90k. Na początku jeździłem bez regulacji po poprzednim właścicielu, palił mi koło 8.2-8.5 na mieście/trasie (50/50) z częstą jazdą w 2 osoby i naprawdę bez żadnego opuszczania manetki. Następnie zostały przeczyszczone gaźniki, wyregulowane i zsynchronizowane gdyż przelewało się w nich (czyt. średniej wielkości kałuża pod światłami
). Trochę się wybuliłem bo trza jeszcze było zawory ustawić i takie tam, ale chodzi z deka lepiej, ale jest zawsze suchy. No więc zapodałem nad morze - 320km w 3h, także aż tak wolno nie jechałem
, ale wiadomo, że trasa no i tam spalił 6.5l. Aktualnie 50/50 miasto/trasa - bo taki mam dojazd na uczelnie, to spala koło 7.1-7.2. Przejechałem w ten sposób już parę klocków i zawsze przeliczam spalanie po tankowaniu
, więc nawet nie będzie mi się chciało odpisywać na posty w stylu: "pipa - niemożliwe." Bree. 

RR4L
-
Kojot_RR - Świeżak
Tak w ogóle to czajcie pacjenta
. Przed chwilą kumpel podesłał ( ogólnie tło strony z d*py - dosłownie
), ale filmik pierwsza klasa
.
http://grab.orsm.net/php/movies.php?fil ... _bikes.wmv
Otworzyłem stronę w FireFoxie (może jakieś kodeki), nie chciało odpalić,
ale można ściągnąć spokojnie - naprawdę warto
.

http://grab.orsm.net/php/movies.php?fil ... _bikes.wmv
Otworzyłem stronę w FireFoxie (może jakieś kodeki), nie chciało odpalić,
ale można ściągnąć spokojnie - naprawdę warto

RR4L
-
Kojot_RR - Świeżak
Ja mieszkam 10 km od A4 wjazd w miejscowosci olszowa . Jezdze tą autostrada naprawde czesto do wrocka czy do gliwic . Przy predkosci 180-200 pali 7 litrów sprawdzone wieloktornie . I jesli ktos ma tu jakieś watpliwosci to niech tylko sie przejasni bo aktualnie leje juz 3 dzień i jedziemy sprawdzić . Wiem co mówie nie boje sie weryfikacji . Odemnie do wrocka jest około 140 km czego 10 km dojazdu do autostrady a potem 130 do wrocka jak mówie zawsze jade tak 180-200 i gdy tankuje we wrocku jeszcze nigdy nie weszło mi więcej jak 10,5 litra .
był suzuki bandit 600n będzie ......
-
dambandit - VIP Åšcigacz.pl
-
CeBeRek - Stały bywalec
Słuchajcie moje moto ma dynojety, zupełnie inaczej ustawiony zapłon, sportowe filtry, i sportowe kominy, wszystkie doloty i wyloty są delikatnie poszerzone i wypolerowane więc tam sie leje jak wiadrem. Biorąc pod uwage że udało sie wycisnąć 118 koni z tak starej gaźnikowej 600, to nie ma nic za darmo i nie ma sensu porównywać z 78 konnym jajem czy banditem czy 50 konną xj 600. Nie jeździłem banditem tyle żeby policzyć ile pali, zależy od egzemplarza, wyregulowania, zużycia silnika, stylu jazdy. O co sie wogóle spieracie cezare ma thunderace i mówi że pali mu ok 8 a mój znajomy robi spalania między 10-12 litrów tym samym modelem, pewnie obaj mówią prawde. Bezsensowna awantura, zależnie od warunków różnice w spalaniu mogą sięgać nawet kilku litrów.
-
icid - VIP Åšcigacz.pl
o rzesz q... ale spam polecial. Milus caly czas twierdzisz ze z twoim moto jest wszysto wpozadku?? Jakos wiekszosc ludzi ktozy jezdza/jezdzili na gsxf/bandita twierdzi ze spalanie na poziomie 9litrow jest troche za duze, a 15 nie do osiagniecia. Co do maxa to sprawdzalem ale utrzymywanie go duzej niz przez chwile jakos mnie nie bawi. Jadac z łodzi do poznania autostrada przy predkosci 180-200 moto nie przekroczylo 8l/100km. Jestem ciekawy ile oleju musiales dolac po 100km zrobionych na vmax'ie...
Suzi GSX 600F `97 | <a href="http://quadylodz.pl"target="_blank">Imprezy integracyjne dla firm</a> | http://bikepics.com/members/the69x/ | http://www.youtube.com/watch?v=lAjMBxQhTGs
-
the69x - Świeżak
No odpowiem bo widzę ,że martwisz się o moje moto.Oleju nic nie ubyło.Wymieniałem go wcześniej więc wiem jaki był stan i póki co nic nie poszło.Czytuje ,że myli się mój czajnik z jajkiem więc wypraszam sobie takie uwagi.
A co do moto to tak twierdze ze jest w niezłym stanie.Nie powiem,że pewnie mógłby palić mniej.Ale przecież nawet żebym wszystko nowe wstawił to spalanie nie spadnie o 4l.<lol>

- milus
- Świeżak
z mojej strony koniec dyskusji, bo ciezko cos sensownego w tych tematach pozniej znalesc... CeBeRek od dzis jestes dla mnie miSZCZEM, poklony dla Ciebie...
Ostatnio edytowano 19/5/2008, 20:49 przez the69x, łącznie edytowano 2 razy
Suzi GSX 600F `97 | <a href="http://quadylodz.pl"target="_blank">Imprezy integracyjne dla firm</a> | http://bikepics.com/members/the69x/ | http://www.youtube.com/watch?v=lAjMBxQhTGs
-
the69x - Świeżak
Dyskusja jest stricte akademickim spamem - polecam milusiowi i CeBeR`kowi ostudzenie sie szklanka zimnej wody.
Niebawem dzien dziecka, zrobcie cos dobrego i zawiezcie prezenty do domu dziecka czy sierocinca. Przy okazji pogadacie "na poziomie".
Niebawem dzien dziecka, zrobcie cos dobrego i zawiezcie prezenty do domu dziecka czy sierocinca. Przy okazji pogadacie "na poziomie".
Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
(otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)

-
simonw - Mieszkaniec forum
Ble ble widzę, że grupa trzymająca władze woli dalej ze swoimi pupilkami żyć w błogiej świadomości w innym wymiarze.Pozdrawiam tym samym kończąc mój udział w tym temacie.Mam nadzieje, że kogoś nakłoniłem do myślenia.
Ku chwale banditów co palą 6 przy 200 i łamiących sie ramach w kawach!!
Ku chwale banditów co palą 6 przy 200 i łamiących sie ramach w kawach!!
- milus
- Świeżak
• Strona 4 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 25 gości