Przerywajaca lampa stopu
• Strona 1 z 1
Przerywajaca lampa stopu
Ostatnio jechalem z gosciem na SV1000S i na ktorychs swiatlach zwrocil mi uwage ze tylnia lampa mi przerywa. Tego samego dnia sprawdzilem to i faktycznie. Przy wszelkich wstrzasach lampa (a wlasciwie uklad diod LED - wszystkich) potrafil przerywac na ulamek sekundy.
Nie mialem czasu zeby zbadac dokladniej. Dzisiaj mialem kilka wolnych godzin. Rozebralem caly tyl i mialem wszystkie kable na wierzchu. I ku mojemu zdziwieniu mimo wstrzasania, zginaniu itp lampa ani razu nie przerwala - jakby bylo wszystko ok.
Ma ktos pomysl co moze byc nie tak? Domyslam sie, ze gdzies nastepuje rozwarcie... ale gdzie?
edit: moto to 929, ale tylek jest od 1000rr.
Nie mialem czasu zeby zbadac dokladniej. Dzisiaj mialem kilka wolnych godzin. Rozebralem caly tyl i mialem wszystkie kable na wierzchu. I ku mojemu zdziwieniu mimo wstrzasania, zginaniu itp lampa ani razu nie przerwala - jakby bylo wszystko ok.
Ma ktos pomysl co moze byc nie tak? Domyslam sie, ze gdzies nastepuje rozwarcie... ale gdzie?
edit: moto to 929, ale tylek jest od 1000rr.
Jazda na moto to najprzyjemniejsza rzecz jaką można robić w ubraniu 

-
MadboY - VIP Ścigacz.pl
Morze problem tkwi w układzie STOP? byc morze przy hamowaniu twój czujnik od stopu szwankuje,niełączy i lampa mruga. Ja miałem kiedyś taki problem....
-
maatiaas - Świeżak
Sprawdzałeś w środku lampy? Żarówka może być źle wsadzona, zerwany drucik wolframowy który lata luzem w środku żarówki, albo coś się tam odpięło.
Yamaha TeTetka Szyćsetka -> to już przeszłość......w oczekiwaniu na kolejne moto

-
wiklad - VIP Ścigacz.pl
Wiklad - tam sa LEDy, wiec drucika wolframowego nie zaznasz
Nie wiem, moze i styk do zlaczy p-n sie uszkodzil, ale lampy od srodka nie ogladalem.. jeszcze.

Nie wiem, moze i styk do zlaczy p-n sie uszkodzil, ale lampy od srodka nie ogladalem.. jeszcze.
Jazda na moto to najprzyjemniejsza rzecz jaką można robić w ubraniu 

-
MadboY - VIP Ścigacz.pl
MadboY napisał(a):Wiklad - tam sa LEDy, wiec drucika wolframowego nie zaznasz![]()
Sory, nie doczytałem

Yamaha TeTetka Szyćsetka -> to już przeszłość......w oczekiwaniu na kolejne moto

-
wiklad - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa