Zobacz wątek - <i>[Aktualności]</i> Prawo jazdy na motocykl od 24 lat
NAS Analytics TAG

[Aktualności] Prawo jazdy na motocykl od 24 lat

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez Misha600 » 8/4/2008, 21:27

moze sprostojmy jakos sprawe:) bo ja slyszalem ze teraz od 20 lat ma byc prawko a w wieku 18 lat robimy a2(do60kw-tak mi sie zdaje) wiec prosilbym kogos kto sledzi uwaznie tematy z prawkiem i wytlumaczenie sprawy:)
Misha600
Świeżak

WYSŁAĆ LINKA!

Postprzez Fonder » 9/4/2008, 07:49

Poprostu niech ktos wysle to tego "ministra" za dyche link do tego forum i niech sobie poczyta vo prawdziwi motocykliści o tym myślą!!To jest najlepszy pomysł!Bo i tak **** to da!Wiec lepiej niech nie wydaje kasy jakies pojebane ustawy tylko na autostrady i szkolenia!Pozdrawiam!
CBR F3 PC 31
Fonder
Świeżak

Postprzez Komentatorzy » 10/4/2008, 16:51

to jest smieszne... jestem miłośnikiem szlifierek i właśnie robie prawko kat. B i jeśli sie nie wyrobie do wprowadzenia tej bezsensownej ustawy to będę jeździł bez "kwitów"...<br><hr>koolejarz
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 13/4/2008, 12:46

..Ich chyba naprawde poje**ło... Ci co nie zdaza zrobic prawka nie sadze by czekali 6 lat dłuzej na to by wsiasc na motor.. Motocykl to moja pasja.. mam prawie 18 lat, i jezeli nie zdaze zrobic to i tak sobie kupie motor i bede jezdził bez.. trudno, zabije sie czy nie to moja sprawa.. zgine w przekonaniu na tym co kochałem..!! pozdro!! <br><hr>Andrzej
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 13/4/2008, 20:03

mam pytanie, jezeli jestem z 1990 roku i w tym roku koncze 18 lat ale w grudniu to bede musial czekac do 24 lat? bo to troche nie fair jezeli inni urodzeni wczesniej w moim roczniku beda mogli je zrobic teraz. Prosil bym o pomoc!<br><hr>gros
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 16/4/2008, 14:40

Wsiądę na motor w wieku 24 lat i będę bardziej doświadczony tak?
popier**lilo ich chyba... <br><hr>qb
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 16/4/2008, 18:07

Wyobraźnia naszych polityków jest bardzo wybujana>>> to są idioci z idiotycznymi pomysłami, zajęli by sie lepiej biedą naszego kraju a nie wymyślaniem coraz to głupszych przepisów. kto będzie miał jeździć i tak to będzie robił :D:D:D<br><hr>Medyk
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 16/4/2008, 20:32

Co za różnica czy motor czy samochód?! Jak masz kase to od 18 lat możesz sobie kupić Lamborghini a gdy bedziesz jeżdzić jak osioł to też na drzewie wylądujesz!!! Nie każdy motocyklista to wariat a chopper czy cruiser 300km/h nie poleci!! Niech lepiej jeszcze raz przemyśla tę ustawę palanty głupie!!<br><hr>Mati
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 16/4/2008, 20:43

Co za różnica motor czy samochód? Jak masz kasę na Lamborghini i "nierówno pod sufitem" to też na drzewie wylądujesz. Nie każdy motocyklista to wariat a chopper czy cruiser 300km/h nie poleci. Według mnie więcej wypadków powodują młodzi kierowcy samochodów a nie motocykliści. Niech lepiej jeszcze raz sie zastanowią palanty je**ne.<br><hr>Mati
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 17/4/2008, 14:30

Bede jezdzil bez prawka jak wiekszosc to jest proste bo nie mam zamiaru czekac az skoncze 24 lata pozdrawiam<br><hr>Marek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 19/4/2008, 16:19

Jaki problem.. to sie bdzie bez prawka jeździć.... nic to nie zmieni według mnie prawie 3/4 motocyklistów ma mniej niż 24 lata...<br><hr>FiLiPeK
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 22/4/2008, 16:26

dużo więcej ludzi ginie w samochodzie.. bez sensu od 24 lat??? to co ten motocyklista bedzie potrafił? nic!! ja tam bede jezdził bez prawka i mi to wisi, z resztą tak jak prawie każdy. Pozdrawiam ministra infrastruktury;/<br><hr>Garwolin
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 25/4/2008, 10:05

Tu nie chodzi o to czy jesteś doświadczony czy nie! Tu chodzi o to, że wraz z wiekiem zmienia się psychika. Przeanalizuj jeden z drugim ile gówniarzy się rozwala motorami w wieku ok. 20-21 lat a ilu powyżej 25. A widać, że niektórzy tutaj co się najbardziej bulwersują nie mają jeszcze nawet 20. Argument, że więcej ludzi ginie w samochodach też jest g**no wart. Jak ktoś myśli to wie, że samochodów jest chyba więcej niż motocykli. Wam się wydaje, że jak dostajecie prawko to już jesteście mistrzami kierownicy? Że te godziny na kursie cokolwiek was nauczą oprócz ruszania spod świateł? Pfff... trochę myślenia ludzie, to nie boli. A jak komuś nie pasuje poczekać te dwa czy trzy lata to niech rowerem jeździ.<br><hr>djr
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 27/4/2008, 08:52

Komentatorzy napisał(a):Tu nie chodzi o to czy jesteś doświadczony czy nie! Tu chodzi o to, że wraz z wiekiem zmienia się psychika. Przeanalizuj jeden z drugim ile gówniarzy się rozwala motorami w wieku ok. 20-21 lat a ilu powyżej 25. A widać, że niektórzy tutaj co się najbardziej bulwersują nie mają jeszcze nawet 20. Argument, że więcej ludzi ginie w samochodach też jest g**no wart. Jak ktoś myśli to wie, że samochodów jest chyba więcej niż motocykli. Wam się wydaje, że jak dostajecie prawko to już jesteście mistrzami kierownicy? Że te godziny na kursie cokolwiek was nauczą oprócz ruszania spod świateł? Pfff... trochę myślenia ludzie, to nie boli. A jak komuś nie pasuje poczekać te dwa czy trzy lata to niech rowerem jeździ.<br><hr>djr<br>
Po pierwsze drogi kolego to ja nie mysle tak ze mam prawko to jestem mistrzem bo to trzeba wiele km przejechac zeby umiec dobrze jezdzic a po drugie mowisz ze powyzej 25 lat rozwala sie mniej motocyklistow zgadzam sie ale to dlatego ze jezdza juz pare lat i maja doswiadczenie a jak wprawadza to badziewie to bedzie tak ze w wieku 25lat bedzie najwiecej wypadkow a w wieku 30 mniej bo od 25lat nabiora doswiadczenia moim zdaniem to nic nie zmieni bo jak ktos ma poryta banie to bedzie na kole jechal 200 w zabudowanym i jak ma sie rozwalic to sie rozwali pozdr<br><hr>aa
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 27/4/2008, 10:05

Komentatorzy napisał(a):Tu nie chodzi o to czy jesteś doświadczony czy nie! Tu chodzi o to, że wraz z wiekiem zmienia się psychika. Przeanalizuj jeden z drugim ile gówniarzy się rozwala motorami w wieku ok. 20-21 lat a ilu powyżej 25. A widać, że niektórzy tutaj co się najbardziej bulwersują nie mają jeszcze nawet 20. Argument, że więcej ludzi ginie w samochodach też jest g**no wart. Jak ktoś myśli to wie, że samochodów jest chyba więcej niż motocykli. Wam się wydaje, że jak dostajecie prawko to już jesteście mistrzami kierownicy? Że te godziny na kursie cokolwiek was nauczą oprócz ruszania spod świateł? Pfff... trochę myślenia ludzie, to nie boli. A jak komuś nie pasuje poczekać te dwa czy trzy lata to niech rowerem jeździ.<br><hr>djr<br>
Komentatorzy napisał(a):Po pierwsze drogi kolego to ja nie mysle tak ze mam prawko to jestem mistrzem bo to trzeba wiele km przejechac zeby umiec dobrze jezdzic a po drugie mowisz ze powyzej 25 lat rozwala sie mniej motocyklistow zgadzam sie ale to dlatego ze jezdza juz pare lat i maja doswiadczenie a jak wprawadza to badziewie to bedzie tak ze w wieku 25lat bedzie najwiecej wypadkow a w wieku 30 mniej bo od 25lat nabiora doswiadczenia moim zdaniem to nic nie zmieni bo jak ktos ma poryta banie to bedzie na kole jechal 200 w zabudowanym i jak ma sie rozwalic to sie rozwali pozdr<br><hr>aa<br>
Zgadzam się, że to może nie jest rozwiązanie. MOŻE. Tu chodzi o to, że w tym wieku ludziom zaczyna rozsądek podpowiadać, nie hormony. Nie mówię, że wszyscy młodzi to wariaci...ale przecież podobnie jest z samochodami. Owijają się o drzewa bo nie myślą. Z wiekiem trochę się zaczyna mysleć większą ilością szarych komórek, a nie tylko tą odpowiedzialną za wciskanie pedału gazu/odkręcanie manetki. Prawdą jest, że jakby znaleźli inne rozwiązanie, np. zaostrzenie procesu nauki prawa jazdy, bardziej rygorystyczny egzamin, to też by ludzie się pluli, że źle. A ci co mówią, że bez prawka będą jeździć bo coś...żałosne po prostu.<br><hr>djr
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 4/5/2008, 20:33

co za człowiek musi być z tego ministra ta ustawa jest tak idiotycznym pomysłem jeśli wejdzie w życie to wprowadzi duży zamęt w branży motocyklowej i nie sądzę aby to działanie zmniejszyło ilość wypadków nie chce o tym nawet myśleć sam będę miał w tym roku 18 i jeśli nie zdążę to będę jeździł bez prawka <br><hr>matliii
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 5/5/2008, 15:43

Komentatorzy napisał(a):Po pierwsze drogi kolego to ja nie mysle tak ze mam prawko to jestem mistrzem bo to trzeba wiele km przejechac zeby umiec dobrze jezdzic a po drugie mowisz ze powyzej 25 lat rozwala sie mniej motocyklistow zgadzam sie ale to dlatego ze jezdza juz pare lat i maja doswiadczenie a jak wprawadza to badziewie to bedzie tak ze w wieku 25lat bedzie najwiecej wypadkow a w wieku 30 mniej bo od 25lat nabiora doswiadczenia moim zdaniem to nic nie zmieni bo jak ktos ma poryta banie to bedzie na kole jechal 200 w zabudowanym i jak ma sie rozwalic to sie rozwali pozdr<br><hr>aa<br>
Komentatorzy napisał(a):Zgadzam się, że to może nie jest rozwiązanie. MOŻE. Tu chodzi o to, że w tym wieku ludziom zaczyna rozsądek podpowiadać, nie hormony. Nie mówię, że wszyscy młodzi to wariaci...ale przecież podobnie jest z samochodami. Owijają się o drzewa bo nie myślą. Z wiekiem trochę się zaczyna mysleć większą ilością szarych komórek, a nie tylko tą odpowiedzialną za wciskanie pedału gazu/odkręcanie manetki. Prawdą jest, że jakby znaleźli inne rozwiązanie, np. zaostrzenie procesu nauki prawa jazdy, bardziej rygorystyczny egzamin, to też by ludzie się pluli, że źle. A ci co mówią, że bez prawka będą jeździć bo coś...żałosne po prostu.<br><hr>djr<br>
no ja akurat bede jezdzil bez prawka jesli nie bede mogl zrobic. juz sam nie wiem jak to do konca jest ale prawko bede robil w sierpniu i zobaczymy czy bedzie mozna czy nie.<br><hr>aa
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 7/5/2008, 12:40

nie wiem jak mozna byc takim glupim i wymyslec taki glupi przepis.. <br><hr>rosiu
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 7/5/2008, 17:54

Tak teraz najwięcej będzie się rozwalać 24-30 latków bo będą doświadczeni tak jak teraz są doświadczeni 18-24 latkowie.<br><hr>Invincible
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 10/5/2008, 08:33

Cezary Grabarczyk powinien zadbac o stan naszych dróg.Wtedy poprawi sie bezpieczeństwo.<br><hr>gruby
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl