Falowanie motoru (rama) ?
• Strona 1 z 1
Falowanie motoru (rama) ?
Czesc
Mam pytanko do ludzi którzy naprawde mają pojęcie o motorach. Testowałem dzisiaj bandita 1200 który mial wymienione lagi po dzwonie, lagi wstawione z innego modelu niestety nie wiem z jakiego.
Na silniku nie ma oznak szlifu, na zadupku i baku także brak jakichkolwiek rysek.
Przy 80km/h jadąc bez trzymanki motor jechał prosto, bardzo łatwo utrzymywało sie równowage ale przy 160km/h zaczął lekko falować. Czy to oznacza że rama jest krzywa ? Czy w takie falowanie może motor wpadac przez zużyte opony badz szybke z przodu ?
Niestety ja nie mam duzego dośwaiadczenia w takich sprawach dlatego zwracam sie do was.
Mam pytanko do ludzi którzy naprawde mają pojęcie o motorach. Testowałem dzisiaj bandita 1200 który mial wymienione lagi po dzwonie, lagi wstawione z innego modelu niestety nie wiem z jakiego.
Na silniku nie ma oznak szlifu, na zadupku i baku także brak jakichkolwiek rysek.
Przy 80km/h jadąc bez trzymanki motor jechał prosto, bardzo łatwo utrzymywało sie równowage ale przy 160km/h zaczął lekko falować. Czy to oznacza że rama jest krzywa ? Czy w takie falowanie może motor wpadac przez zużyte opony badz szybke z przodu ?
Niestety ja nie mam duzego dośwaiadczenia w takich sprawach dlatego zwracam sie do was.
- b4ndzior
- Świeżak
-
falconiforme - VIP Ścigacz.pl
Ten bandit zalega na allegro już dość dawno, lagi są z jakieś kawy, nie jest po żadnym szlifie tylko po uderzeniu w tył jakiegoś samochodu, jak chcesz szukać śladów to raczej na przodzie silnika. Raczej nie jest prosty więc sobie odpuść 

-
icid - VIP Ścigacz.pl
icid napisał(a):Ten bandit zalega na allegro już dość dawno, lagi są z jakieś kawy, nie jest po żadnym szlifie tylko po uderzeniu w tył jakiegoś samochodu, jak chcesz szukać śladów to raczej na przodzie silnika. Raczej nie jest prosty więc sobie odpuść
puść linka do tego bandita o którym piszesz na prywatna wiadomość,
zobaczymy czy to ten o którym piszesz.
- b4ndzior
- Świeżak
-
icid - VIP Ścigacz.pl
-
falconiforme - VIP Ścigacz.pl
Nie jest krzywy jesli przy 80 jedzie prosto bez trzymania kierownicy.
Natomiast zastosowanie lag z Kawy moglo zabuzyc geometrie zawieszenia jak rowniez moga one byc za sztywne w stosunku do tylnego amora, ktory oryginalnie jest dosc miekki.
Trzeba troche pokombinowac i poeksperymentowac z ustawieniem zawieszenia, sprawdzic jaki jest stan tylnego amora i lacznikow, to wszystko moze miec znaczenie dla tego falowania.
Adam M.
Natomiast zastosowanie lag z Kawy moglo zabuzyc geometrie zawieszenia jak rowniez moga one byc za sztywne w stosunku do tylnego amora, ktory oryginalnie jest dosc miekki.
Trzeba troche pokombinowac i poeksperymentowac z ustawieniem zawieszenia, sprawdzic jaki jest stan tylnego amora i lacznikow, to wszystko moze miec znaczenie dla tego falowania.
Adam M.
- Adam M.
- VIP Ścigacz.pl
Ja nie polecam zakupu takiego ,,garażowego składaka" nie zapominajmy że to jest polska więc przy zakupie trzeba uważać 5 razy bardziej.
-
icid - VIP Ścigacz.pl
icid napisał(a): nie zapominajmy że to jest polska więc przy zakupie trzeba uważać 5 razy bardziej.
ja się z tym zgadzam, u nas się składa najgorsze trupy po strzale, zakłada się im nowe plastiki i dalej na handel, a później przy nagłym hamowaniu od 200km/h do zera moto szaleje po całym pasie...
dla porównania w niemcowni nikt nie składa rozbitych moto, bo i tak Polacy je wywiozą do siebie, a że u nas z takich motocykli nie robi się dawców części tylko "po małym szlifie, używany turystycznie przez kobietę" to już każdy wie...
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
Dobrze że z tobą wszystko jest jak należy, ale to już każdy wie po przeczytaniu kilku twoich tematówsenekkorzenna napisał(a):Adam ja to już dawno zauważyłem,z nim coś nie jest tak.![]()
![]()
![]()

-
icid - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1