[Aktualności] Prawo jazdy na motocykl od 24 lat
<a href="http://sonda.hanzo.pl/sondy,1904,n2xakpj8F29Sg2c0.html" target="blank" class="link">http://sonda.hanzo.pl/sondy,1904,n2xakpj8F29Sg2c0.html</a><br><hr>K1C3KKomentatorzy napisał(a):Mowicie, że 30 albo nawet 35lat na motcykl. Jak ktoś ma mało wyobraźni to nawet po takim wieku nie zmieni się to...
Moze by tak całkowicie zabronić robienia prawa jazdy na motor i jeszcze na samochód, no bo przeciez codziennie ludzie giną od wypadków samochodowych...
jeśli to wejdzie w zycie to nie jestem pewien czy wytrzymam do takiego wieku, na sprzecie 125ccm... Bede jeździł bez uprawnien<br><hr>Fenek16<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jak dla mnie to może być i od 40 lat. I tak jeżdżę bez kat A i nie zapłacę powtórnie za egzamin dopóki w Polsce nie będzie normalnego systemu zdawania na prawo jazdy (coś np jak w Irlandi). Zamiast placić haracz za niesłuszne poprawki wolę zapłacić kolegium. Prawdopodobienstwo tego drugiego jest mniejsze niz tego zaliczenie egzaminu w zdegenerowanym WORD. Egzamin zdany badź też nie, nie świadczy o umiejętnościach zdającego lecz jedynie o chwilowym stanie egzaminatora. Dla mnie takie przepisy nie maja najmniejszej wartości i wybieram droge anarchi.<br><hr>Easy Rider
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
zaraz zaraz... czy jesli to ma wejsc na lato ... to co z ludzmi ktorzy sa w trakcie kursow?:| mamy sobie darowac? razem ze mna na wyklady na kat A jest 5,6 osob... pewnie w wiekszych miastach , jest wiecej osob na kategorie A....
poza tym... nie kazdy kupujac motor mysli o pedzeniu i szybkim oddawaniu narzadow albo co z Tymi co juz maja prawko na A?
Jesli wyjdzie oficjalna petycja do ministerstwa. to podpisuje sie pod nia
<br><hr>Alus
poza tym... nie kazdy kupujac motor mysli o pedzeniu i szybkim oddawaniu narzadow albo co z Tymi co juz maja prawko na A?
Jesli wyjdzie oficjalna petycja do ministerstwa. to podpisuje sie pod nia
<br><hr>Alus
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
po tym co dzisiaj zobaczylem w faktach myslalem ze mnie **** strzeli. co za debil to wymyślił. chciałem zrobić prawko w ciągu wakacji a tu patrzę pan minister wyskakuje z jakimś chorym pomysłem
nosz kurwa dostaję dowód osobisty, i powinienem mieć prawo robić to co mi się podoba, najlepiej wogóle usuńcie możliwość zdawania prawa jazdy, albo kurwa zróbcie prawo jazdy za poruszanie się w butach! teraz to się dopiero kurwa zacznie, jazda nie przygotowanych młodych ludzi na motocyklach, uciekających przed policją bez prawa jazdy.
ciekawe co z ludźmi co mają mztki, wski, czety, przeciez wielu ludzi odziedziczyło taki sprzęt, a teraz mają wała. KURWA MAĆ PARANOJA
nosz kurwa dostaję dowód osobisty, i powinienem mieć prawo robić to co mi się podoba, najlepiej wogóle usuńcie możliwość zdawania prawa jazdy, albo kurwa zróbcie prawo jazdy za poruszanie się w butach! teraz to się dopiero kurwa zacznie, jazda nie przygotowanych młodych ludzi na motocyklach, uciekających przed policją bez prawa jazdy.
ciekawe co z ludźmi co mają mztki, wski, czety, przeciez wielu ludzi odziedziczyło taki sprzęt, a teraz mają wała. KURWA MAĆ PARANOJA
- bbksk
- Świeżak
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Przecież to jest chore, pna minister pewnie nigdy w życiu nawet na motorynce nie siedział, debili na motocyklach nie brakuje, ale większość to normalni, spokojni użutkownicy motocykli. Jak młody człowiek ma zdobyć doświadczenie jak mu się tego zabrania, zastanówmy się, czy taki 24 letni głupek pierwszy raz w życiu wsiadający na motocykl czy 18 latek jeżdźący od powiedzmy 8 roku życia na motorynkach, skuterach i małych motocyklach?????? Uważam, dużo lepszy efekt dało by: naprawa polskich dróg, budowanie torów wyścigowych i lepsze szkolenie na kursach niż takie durne ograniczenia. Poza tym nie wszyscy od razu zaczynają od R1 albo GSX-R 1000... no ludzie czy w nie zgadzacie się ze mną??<br><hr>Gałgan
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
tak sobie czytam te głupie pomysły ministrów co do prawa jazdy i sie zastanawiam czemu nikt nie mówi głośno o tym żeby ustanowić jakiś górny pułap wieku co do możliwości prowadzenia czy to samochodu czy motoru. no bo kto bedzie lepszym kierowcą 20 latek czy emeryt po 70 roku życia ;// ŻAL.pl<br><hr>noqun
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Muszę Cię zmartwić - tylko 30% wypadków z udziałem motocyklów powstały z winy matocyklisty. pozdro<br><hr>GlonekKomentatorzy napisał(a):A moim zdaniem powinno być od 30 lat, albo jeszcze lepiej 35!!!!
Mało to idiotów na polskich drogach????
Większość śmiertelnych wypadków z udziałem motocykli było spowodowane małym doświadczeniem, brakiem wyobraźni zbyt młodych na motor ludzi.
Ja nie chce mieć nic wspólnego z 2-kołowymi demonami.
Na moich oczach zginą 19-letni chłopak i może to mnie tak naprawdę uświadomiło, że prędkość + głupota = śmierć, paraliż, itp.<br><hr>Tomek (16 lat)<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
dlamnie to jest idiotyzm 100% i tak osoby ktore nie maja 24 lat będą jeździć .. bez uprawnień i dopiero wtedy będzie dożo wypadków ucieczek przed policja i tp. ii co pozniej pan szanowny minister wymyslii ze od 30 albo w ogolę zakaże jazdę ? niech sie zastanowii nad tym co robi..!! <br><hr>Suzuki
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Zgadzam sie z Toba. A co do doświadczenia: to siedzac na kanapie go nie zdobedziemy, prawda??Komentatorzy napisał(a):Przecież to jest chore, pna minister pewnie nigdy w życiu nawet na motorynce nie siedział, debili na motocyklach nie brakuje, ale większość to normalni, spokojni użutkownicy motocykli. Jak młody człowiek ma zdobyć doświadczenie jak mu się tego zabrania, zastanówmy się, czy taki 24 letni głupek pierwszy raz w życiu wsiadający na motocykl czy 18 latek jeżdźący od powiedzmy 8 roku życia na motorynkach, skuterach i małych motocyklach?????? Uważam, dużo lepszy efekt dało by: naprawa polskich dróg, budowanie torów wyścigowych i lepsze szkolenie na kursach niż takie durne ograniczenia. Poza tym nie wszyscy od razu zaczynają od R1 albo GSX-R 1000... no ludzie czy w nie zgadzacie się ze mną??<br><hr>Gałgan<br>
Zapraszam na moja sonde na ten temat:
<a href="http://sonda.hanzo.pl/sondy,1904,n2xakpj8F29Sg2c0.html" target="blank" class="link">http://sonda.hanzo.pl/sondy,1904,n2xakpj8F29Sg2c0.html</a> <br><hr>K1C3K (16 lat)
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
I dziwic sie ze smieja sie z nas w Europie. :/Komentatorzy napisał(a):dlamnie to jest idiotyzm 100% i tak osoby ktore nie maja 24 lat będą jeździć .. bez uprawnień i dopiero wtedy będzie dożo wypadków ucieczek przed policja i tp. ii co pozniej pan szanowny minister wymyslii ze od 30 albo w ogolę zakaże jazdę ? niech sie zastanowii nad tym co robi..!! <br><hr>Suzuki<br>
<a href="http://sonda.hanzo.pl/sondy,1904,n2xakpj8F29Sg2c0.html" target="blank" class="link">http://sonda.hanzo.pl/sondy,1904,n2xakpj8F29Sg2c0.html</a><br><hr>K1C3K (16 lat)
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam! Też przeczytałem o tym dziadostwie w metrze. Mi 18-stka stuknie dopiero 20 września i jak to nie daj Bóg wejdzie w życie(odpukać w niemalowane ;-p) to ja i i tysiące młodych ludzi będzie marzyło o prawie jazdy! Przez ten "wybryk" będzie mnóstwo osób poruszających się bez uprawnień. Ja też nie mam zamiaru czekać do 24 urodzin żeby poruszać sie po drodze. Teraz też latam bez prawka i niestety trzeba to będzie kontynuować ;-(
Pozdro<br><hr>kriss147
Pozdro<br><hr>kriss147
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powiem tak popierdoliło ich całkiem w tym rządzie:) kto będzie czekał do 24 roku życia;p to ze niektórzy nie mają oleju w głowie to nie znaczy ze innym można odbierac przyjemnosc... Walic ten przepis<br><hr>Street Racer AEROX
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
I po co to? Teraz jak jedzie się na motorze to jedziesz legalnie jak Cię łapią na foto radar to masz mandat albo jak jada za tobą z foto radarem a tak to też będą wszyscy jezdzić tylko nielegalnie wiec jak policja będzie chciała zatrzymać to po gazie i ucieczka będzie bo nie ma uprawnień i w tedy jeszcze większe niebezpieczeństwo na polskich drogach będzie !! moim zdaniem to głupot w innych krajach UE jest prawo jazdy od 16 na auto a nie tak jak w Polsce B1 na którym nawet maluch się nie zalicza... <br><hr>Damian
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Dlaczego wszedzie w Europie mogli sobie z tym poradzic wprowadzajac ogranicznia na moc??? A u nas wiadomo od razu wszystkiego zabronic to wypadkow nie bedzie!!! Genialne ku..a!!!<br><hr>...Komentatorzy napisał(a):Idioci!!!!!!!!!!! Szkoda slow.<br><hr>Laur<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Dla mnie prawko powinno zależeć od tego czy człowiek dorósł na tyle aby jeździć moto. Mnie najbardziej denerwuje jak ktoś jeździ 600 i nie wie nawet jak działa silnik, nie wie nawet, że jest coś takiego jak tłoki itp. ale jeździ z manetą odkręconą do końca, dla mnie ludzie którzy nawet nie wiedzą co mają pod bakiem nie powinni dostać prawka choćby mieli nawet 40lat, a nie szczyl dostanie od ojca 900 i kozaczy.<br><hr>Młody
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 12 gości