Zmiana opon.
• Strona 1 z 1
Zmiana opon.
Jezdze na Bridgestone BT 014 Sport. Musze zmienic opony na nowe i zastanawiam sie na jakie. Jezeli macie jakies sugestie to prosze o rade:)
- Szachal
- Świeżak
rico777 napisał(a):poki co to mam ,Metzeler Racetec ,pasowaly mi ale na deszczu to jak na lodzie
a ty co masz za opony ??
Którą dokładnie mieszankę masz? Ile ta guma przejedzie w warunkach drogowych?
http://www.bikepics.com/members/cichy929/ | SMR450/YZ125
-
cichy - VIP Åšcigacz.pl
nie mam pojecia jaka to mieszanka ,one byly zalozone jak juz kupilem moto, zrobilem na nich jakies 2500 mil ,no i tylnia jest juz prawie na wykonczeniu ,ale szybko sie nagrzewaja i jak bylo cieplo to naprawde sie fajnie na nich latalo
- rico777
- Świeżak
BT 014 wytrzymuja okolo 4000mil pozniej zaczynaja sie slizgac. Tyl blokuje sie przy zmianie biegow i ostrym chamowaniu. Tak samo bardzo latwo zlapac uslizg przedniego kola. Nawet jak byly nowe po rozgrzaniu lapalem uslizg przedniego kola, tylko raz udalo mi sie troche uniesc tyl a pozniej dwa razy uslizg i dalem sobie spokoj. No ale najprawdopodobniej to przede wszystkim brak umiejetnosci:) Mistrzem kierownicy to ja na pewno nie jestem. A gdybym roztrzaskal bardziej moja Suzi to bym chyba ...
Chlopaki zachwalaja wlasnie Diablo Corsa moze byc niezly wybor. A tak na marginesie ricco777 to na jakim sprzecie smigasz?

- Szachal
- Świeżak
Witam!
Jezdzilem na racetec'kach na mojej poprzedniej cbr600(01), a teraz jezdze na corsa'ch pro na r6(05). Oba komplety mialy komponent miekki z przodu i sredni z tylu. Uwazam, ze za rowno metzelery jak i pirelki sa bardzo podobne w swojej charakterystyce-poprostu sa cieple nawet gdy sa zimne-oczywiscie bez przesady. Na torze nie ma wlasciwie roznicy. Z winkla na winkiel coraz mocniej i trzymaja sie jak przyklejone! Wg mnie nie ma lepszych gum na rynku tym bardziej ze sa one legalne na droge.
Jezdzilem na racetec'kach na mojej poprzedniej cbr600(01), a teraz jezdze na corsa'ch pro na r6(05). Oba komplety mialy komponent miekki z przodu i sredni z tylu. Uwazam, ze za rowno metzelery jak i pirelki sa bardzo podobne w swojej charakterystyce-poprostu sa cieple nawet gdy sa zimne-oczywiscie bez przesady. Na torze nie ma wlasciwie roznicy. Z winkla na winkiel coraz mocniej i trzymaja sie jak przyklejone! Wg mnie nie ma lepszych gum na rynku tym bardziej ze sa one legalne na droge.
- PrzemoR6
- Świeżak
siemasz Szachal
jesli juz czas na zmiane ogumienia to szczerze polecam ci pireli corsa.osobiscie nie jezdzilem na nich ale moj koleszka (R1)zmienil wlasnie na pireli i nie moze wyjsc ze zdumienia jak polepszyla mu sie przytczepnosc.jednym slowem trzymaja jak pies sołtysa
jesli juz czas na zmiane ogumienia to szczerze polecam ci pireli corsa.osobiscie nie jezdzilem na nich ale moj koleszka (R1)zmienil wlasnie na pireli i nie moze wyjsc ze zdumienia jak polepszyla mu sie przytczepnosc.jednym slowem trzymaja jak pies sołtysa
- Bolek
- Świeżak
Wiem, ze to nie dzial ogloszen, ale moja oferta tyczy sie polskich angoli. Mianowicie moge zalatwic opony z toru po sesjach kwalifikacyjnych i treningach. Sa to METZELER RACETEC albo PIRELLI DRAGON SUPERCORSA PRO, komponent miekki albo sredni, 3-4mm bierznika, ogulnie w bardzo dobrym stanie. Rozmiar 120/70/17, 180 i 190/55/17. Najstarsze z nich maja ok 2lat od daty produkcji. Sam kupuje je juz od ponad roku i jestem z nich bardzo zadowolony, a koszt to 70 funtow za komplet.
- PrzemoR6
- Świeżak
PrzemoR6 napisał(a):Interesuje mnie "eksperyment" typu: 190 zamiast 180 na tyl do 600-ki.
Prosze o wypowiedzi oparte o wydazenia autentyczne, a nie teoretyzowanie w temacie.
Z gory dzieki bardzo!
Nikt takiego patentu w sporcie nigdy nie stosował, więc parametrów raczej nie poprawi.
Słyszałem podobno zabieg jest często stosowany w tzw. lansie, ale nie wiem, nie znam się na tym.
http://www.bikepics.com/members/cichy929/ | SMR450/YZ125
-
cichy - VIP Åšcigacz.pl
ja smigam juz na drugim komplecie michelin pilot road 2ct i jestem zadowlony.wszystko zalerzy od tego, do czego chcesz tych opon urzywac.ja do jazdy codziennej wlasnie na tych latam i jest git.dobrze trzymaja i swietnie sie sprawdzaja na mokrym. polecam
pozdrawiam
pozdrawiam
GSF 600N | | http://uk.youtube.com/watch?v=-lPBgtRLmIE
-
johnmichael - VIP Åšcigacz.pl
Pytam o doswiadczenia na 190 bo sam taka zalozylem(niechcaco).
Jak juz wspominalem jezdze na oponach uzywanych wczesniej na torze i biore je zawsze z jednego zrodla wiec juz na rozmiar nie zwracalem uwagi.
Moje spostrzezenia: nie odczulem roznicy w zwrotnosci moto, "na oko" nie widac zeby byla szersza wiec "lansu" nie znajdziecie w takiej zmianie(mowie o oponach pirelli corsa pro o profilu 55), roznice sa takie, ze ciezej ja "zapiac" i przod zapina sie rowno z tylem. Na zapietej 180 mialem jeszcze z 3mm do zapiecia przodu. Na 190 mialem ok 1cm na obu przed wjazdem na tor, a teraz mam po ok 2mm na obu. Ciekaw jestem czy jak dojde do konca to przod mi nie spier....li? Zobaczymy po nastepnym trackday'u.
Jak juz wspominalem jezdze na oponach uzywanych wczesniej na torze i biore je zawsze z jednego zrodla wiec juz na rozmiar nie zwracalem uwagi.
Moje spostrzezenia: nie odczulem roznicy w zwrotnosci moto, "na oko" nie widac zeby byla szersza wiec "lansu" nie znajdziecie w takiej zmianie(mowie o oponach pirelli corsa pro o profilu 55), roznice sa takie, ze ciezej ja "zapiac" i przod zapina sie rowno z tylem. Na zapietej 180 mialem jeszcze z 3mm do zapiecia przodu. Na 190 mialem ok 1cm na obu przed wjazdem na tor, a teraz mam po ok 2mm na obu. Ciekaw jestem czy jak dojde do konca to przod mi nie spier....li? Zobaczymy po nastepnym trackday'u.
- PrzemoR6
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Emigranci Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości