[Yamaha] Yamaha FZS 600 Fazer 1998 - 2003
Proponuje najpierw sprawdzic filtr powietrza byc moze jest juz tak zawalony że nie przepuszcza odpowiednio powietrza i dlatego sie dławi albo go przedmuchac lub po prostu kupic nowy ok 50 zł jesli to nie pomoze to trzeba bedzie wyregulowc gazniki i przeczyscic koszt w serwisie ok 200- 300 zł jesli motor ma ok 40 tys to trzeba wyregulowac zawory takrze. Powodzenia<br><hr>Artur Kopytko500@wp.plKomentatorzy napisał(a):Witam !! mam pytanko odnośnie Fazerka!! mój sprzęt tak jakby sie dławil pomiedzi 4-5tys obr póxniej jak przeskoczy te obr to wszysko jest ok!! ale przy ok 5 tys szarpie i tak jakby sie dlawil na 1 baniak!! Niewiem jaka jest tego przyczyna wydaje mi sie ze krućce ssące od gaznika! bo sa popekane troche;/ moze ktos sie spotkal z podobna sytuacja to prosze o pomoc z góry dzieki<br><hr>P@vlo RBR Fazer<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
jesli krucce sase sa juz ppenkane to na 100 procent bedzie to ciagnie poprostu lewe powietrze przez te kruucce koszt ok 500 zł z wymianą wystarcza na ok 5 lat zanim znowu poekają<br><hr>artur Kopztko500"wp.plKomentatorzy napisał(a):Witam !! mam pytanko odnośnie Fazerka!! mój sprzęt tak jakby sie dławil pomiedzi 4-5tys obr póxniej jak przeskoczy te obr to wszysko jest ok!! ale przy ok 5 tys szarpie i tak jakby sie dlawil na 1 baniak!! Niewiem jaka jest tego przyczyna wydaje mi sie ze krućce ssące od gaznika! bo sa popekane troche;/ moze ktos sie spotkal z podobna sytuacja to prosze o pomoc z góry dzieki<br><hr>P@vlo RBR Fazer<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam. Zakupiłem niedawno Fazera 600 2003r i mam pytanie odnosnie zużywania bieżnika tylnej opony-zauważyłem ze zdziera sie ona nierównomiernie na obwodzie, większe zużycie wykazuje strona lewa od strony zębatki - czy to kwestia braku idealnego pionu koła,czy może w tym modelu to naturalne ?
<br><hr>mart
<br><hr>mart
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
w moim Fazerku tez zauwazylem ze po ciaglym przejechaniu ok 250 km lewa strona byla wyraxniej zuzyta!! niewiem czemu moze wiecej bylo zakretów w lewo<br><hr>pavlorbr
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
witam mial ktoś moze problem z tymi krućcami w fazerce??? jakie sa tego objawy prosze o pomoc?? bo moje moto sie dlawi na ok 5 tys obr:(
< Biker Boyz Team W-ów > CBR & FAZER & FZ6 & GSF 650 Bandit | | http://www.bikepics.com/members/pavlorbr/
- PavloRBR
- Świeżak
witam mial ktoś problem z krućcami ssącymi w FZS 600 Fazer?? jakie sa tego objawy ?? prosze o pomoc
z góry dzieki (mozna pisac na priva)<br><hr>PavloRBR

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mam pytanie chcę kupić sobie fazera 600. Jakie jest spalanie takiego motoru i jaka jest prędkosć maksymalna. POZDRAWIAM<br><hr>LEON...
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Dla Ciebie LEON na duża jest ta prędkość... Kup sobie najpierw skuter i naucz się jeździć, a potem kupuj prawdziwy motocykl...Komentatorzy napisał(a):Mam pytanie chcę kupić sobie fazera 600. Jakie jest spalanie takiego motoru i jaka jest prędkosć maksymalna. POZDRAWIAM<br><hr>LEON...<br>
A pali tyle że może nie będzie Cie stać.<br><hr>Myślący
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
witam
jestem poczatkujacy i szukam odpowiedniego motoru bardzo podoba mi sie fazerka 600 i chce zapytac czy jak na pierwszy raz nie jest mocna<br><hr>mich88
jestem poczatkujacy i szukam odpowiedniego motoru bardzo podoba mi sie fazerka 600 i chce zapytac czy jak na pierwszy raz nie jest mocna<br><hr>mich88
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Fazer 600 jest szybki ma lepsze osiągi niż bandit 600 czy np suzuki sv 600 ale jesli chce się jezdzic na poczatku spokojnie t nie ma najmniejszego problemu fazer dostaje kopa od około 6 tys obrotów. Ja się nauczyłem na nim jezdzic bez gleby mysle że kazdy z odrobina oleju w głowie to może><br><hr>Don KazoKomentatorzy napisał(a):witam
jestem poczatkujacy i szukam odpowiedniego motoru bardzo podoba mi sie fazerka 600 i chce zapytac czy jak na pierwszy raz nie jest mocna<br><hr>mich88<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Spoko też to miałem, wydaje się to normalne a nie wynik "nie ustawienia w lini zębatek." Ten typ tak ma, smaruj a nie będzie denerwująceKomentatorzy napisał(a):Witam. Zakupiłem niedawno Fazera 600 2003r i mam pytanie odnosnie zużywania bieżnika tylnej opony-zauważyłem ze zdziera sie ona nierównomiernie na obwodzie, większe zużycie wykazuje strona lewa od strony zębatki - czy to kwestia braku idealnego pionu koła,czy może w tym modelu to naturalne ?
<br><hr>mart<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
motorek super przy zakupie sprawdź czy nie był po dzwonie i w jakim stanie są napęd, krućce gumowe przy gaźniku, jeśli chcesz moge Ci polecić solidnego goscia od sprowadzonych sprzętów - pozdro uważaj na aukcje wiekszość to złom<br><hr>SławekKomentatorzy napisał(a):witam
jestem poczatkujacy i szukam odpowiedniego motoru bardzo podoba mi sie fazerka 600 i chce zapytac czy jak na pierwszy raz nie jest mocna<br><hr>mich88<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
witam pierwsze objawy to będą bedzie sie dusil motocykl jak bedziesz go wkrecal na wyzsze obroty to znaczy bedzie bral lewe powietrze przez popękane króćće ssące ja tez mam popekane ale jeszcze chodzi w miare bezobjawowo jedyny ratunek to wymiana na nowe ale to się wiąże z kosztem rzędu 600 zl sam śię zdziwiłem ceny pozdrawiam<br><hr>piter1 fazer to jest toKomentatorzy napisał(a):witam mial ktoś problem z krućcami ssącymi w FZS 600 Fazer?? jakie sa tego objawy ?? prosze o pomocz góry dzieki (mozna pisac na priva)<br><hr>PavloRBR<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
kto odpowie mi na pytanie .Czy fazerka fzs 600 ma czujnik ciśnienia oleju czy czujnik poziomu oleju? Czy jest to normalne że po włączeniu zapłonu pali się tylko zielona kontrolka?<br><hr>kniaz
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Dzięki kolego za tak szybą odpowiedż .Pozdrawiam <br><hr>kniazKomentatorzy napisał(a):Tam jest czujnik POZIOMU oleju i przy niskim stanie (a te silniki lubią wciągnąć trochę oleju) czasem lampka potrafi przerazić kierowcę nagłym zapaleniem się. Wystarczy dolać oleju, a najlepiej to generalnie warto pilnować wysokiego stanu oleju w tych silnikach. Pozdrawiam,<br><hr>Lovtza<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam
Wie ktos do czego sluzy zbiorniczek umieszczony tuz za silnikiem ? jest on pusty i po analizie biegnacych wezykow dochodza one do chlodnicy a dokladnie do zaworu odcinajacego plyn wlasnie do tego zbiorniczka... dzieki<br><hr>slawek
Wie ktos do czego sluzy zbiorniczek umieszczony tuz za silnikiem ? jest on pusty i po analizie biegnacych wezykow dochodza one do chlodnicy a dokladnie do zaworu odcinajacego plyn wlasnie do tego zbiorniczka... dzieki<br><hr>slawek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
zbiorniczek wyrównawczy to chyba jest (jak woda w chłodnicy jest zbyt gorąca to wpływa do tego zbiorniczka i się ochładza a gdy silnik traci temperature to wraca zpowrotem)<br><hr>sportbike-customKomentatorzy napisał(a):Witam
Wie ktos do czego sluzy zbiorniczek umieszczony tuz za silnikiem ? jest on pusty i po analizie biegnacych wezykow dochodza one do chlodnicy a dokladnie do zaworu odcinajacego plyn wlasnie do tego zbiorniczka... dzieki<br><hr>slawek<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mam podobny problem w swojej fazerce przy obratach ok 6 tys dlawi sie i nie wchodzi wyzej, mysle ze to krucce ssace laczace gazniki z silnikiem. Tak jak w wiekszosci fazerek u mnie tez juz sa popekane. PYTANIE: gdzie moge zamowic takie krucce ?
Prosze o pomoc na email lupiniak@poczta.fm
dzieki i pozdrawiam<br><hr>Lupiniak
Prosze o pomoc na email lupiniak@poczta.fm
dzieki i pozdrawiam<br><hr>Lupiniak
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
jest zbiorniczek wyrównawczy płynu chłodniczego tam zawsze ma być płyn i jest tam kreska ile tego ma tam być <br><hr>fazeriuszKomentatorzy napisał(a):Witam
Wie ktos do czego sluzy zbiorniczek umieszczony tuz za silnikiem ? jest on pusty i po analizie biegnacych wezykow dochodza one do chlodnicy a dokladnie do zaworu odcinajacego plyn wlasnie do tego zbiorniczka... dzieki<br><hr>slawek<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam Wszystkich Szczęśliwych posiadaczy fazerka I mam pytanie . Czy dwie osoby to dla niego DUŻO czy raczej da sie jeździć ( przynajmniej krótkie dystanse ) POZDRAWIAM !<br><hr>GREGO
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości