Gaźniki Keikhin
• Strona 1 z 1
Gaźniki Keikhin
Witam i zwracam się z zapytaniem co ma być podłączone do krućców oznaczonych na zdjęciach. Dodam że gaźniki mają jeździć w samochodzie osobowym i zastanawiam się co, gdzie i jak.
Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Z góry dziękuje za odpowiedzi.
- MatiKrk
- Świeżak
1.
Podciśnienie lub zostawić tak jak jest
3
zasilanie (paliwo)
2
odpowietrzenie(ale nie jestem pewien bo zdjęcie nie jest dokładne)
Podciśnienie lub zostawić tak jak jest
3
zasilanie (paliwo)
2
odpowietrzenie(ale nie jestem pewien bo zdjęcie nie jest dokładne)
-
skwy - VIP Åšcigacz.pl
U mnie na środku (2) jest podłączony tzw, tłumik szmerów
A pod 1 to się wakuometry podłącza do synchro.
3 paliwo
3 paliwo
http://filmy.scigacz.pl/Julien_Dupont_trial_Ateny Inter:pediatric
-
Grzybu - Bywalec
Grzybu napisał(a):U mnie na środku (2) jest podłączony tzw, tłumik szmerów
3 paliwo
Czyli (3) napewno jest paliwko, trzy fifki (1) mam zaślepione, a jedną nie to może wepne się tam podciśnieniem z aparatu zapłonowego.
A ten tłumik szmerów to co to za patent? Da bez tego rade jeździć?
Podciśnienie z serwa będę musiał zaślepić.
- MatiKrk
- Świeżak
Chciałem znaleźć w serwisówce odpowiedni rysunek ale nie ma. są zdjęcia, ale mam kiepską kopię i fotki są prawie nieczytelne.
W skrócie to taki dodatkowy filterek montowany w odpowietrzeniu układu zasilania, oprócz airboxu. (z tym, że chyba nie nazywa się to tłumik szmerów
)
No serwa to ja tam raczej nie widzÄ™.
Co do podciśnienia układu zapłonowego to nie wiem na czym to ma polegać, ale jak nic tam nie podłączasz (1) to zaślep ten otwór.
a wogóle do czego chcesz to zamontować?
Sory za wprowadzenie w błąd.
W skrócie to taki dodatkowy filterek montowany w odpowietrzeniu układu zasilania, oprócz airboxu. (z tym, że chyba nie nazywa się to tłumik szmerów

Co do podciśnienia układu zapłonowego to nie wiem na czym to ma polegać, ale jak nic tam nie podłączasz (1) to zaślep ten otwór.
-
Grzybu - Bywalec
Grzybu napisał(a):Chciałem znaleźć w serwisówce odpowiedni rysunek ale nie ma. są zdjęcia, ale mam kiepską kopię i fotki są prawie nieczytelne.
W skrócie to taki dodatkowy filterek montowany w odpowietrzeniu układu zasilania, oprócz airboxu. (z tym, że chyba nie nazywa się to tłumik szmerów)
To jest silnik 1.2 8V 75KM z Fiata Palio, na osprzęcie z Uno 1,1 celem pozbycia się zbędnych rzeczy (komputera, mapsensora, TPSu, czujnika położenia wału). W Uno za rozdział iskry odpowiada rozdzielacz mechaniczny i do niego przymocowany jest siłownik podciśnieniowy sterujący kąt wyprzedzenia zapłonu.
- MatiKrk
- Świeżak
"W Uno za rozdział iskry odpowiada rozdzielacz mechaniczny i do niego przymocowany jest siłownik podciśnieniowy sterujący kąt wyprzedzenia zapłonu."
I myślisz, że nie będzie żadnych przekłamań? Chwilowa wartość podciśnienia może się zmienić - zależnie od przekroju rurki.
I myślisz, że nie będzie żadnych przekłamań? Chwilowa wartość podciśnienia może się zmienić - zależnie od przekroju rurki.
-
Grzybu - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości