Buty OUTSTARS - proszę o opinię
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Buty OUTSTARS - proszę o opinię
Szukam butów do jazdy Hornetem, głównie po mieście.
Co sądzicie o OUTSTARS FORCE RO 007?
http://www.akcesoriamotocyklowe.pl/prod ... cts_id=141
Poza jazdą jak się w tym chodzi?
W miarę swobobnie?
A może lepsze dla mnie byłyby OUTSTARS RO 005 ESTORIL
http://www.akcesoriamotocyklowe.pl/prod ... cts_id=154
Jakie są plusy, a jakie minusy jednych i drugich?
Z góry dzięki za opinie!
Co sądzicie o OUTSTARS FORCE RO 007?
http://www.akcesoriamotocyklowe.pl/prod ... cts_id=141
Poza jazdą jak się w tym chodzi?
W miarę swobobnie?
A może lepsze dla mnie byłyby OUTSTARS RO 005 ESTORIL
http://www.akcesoriamotocyklowe.pl/prod ... cts_id=154
Jakie są plusy, a jakie minusy jednych i drugich?
Z góry dzięki za opinie!
Grzegorz
Hornet ('08)
Hornet ('08)
-
eleventh - Świeżak
Wedlug mnie lepsze bylyby te drugie. Ochrona zapewniona przez obydwa modele jest niemal identyczna, a model do jazdy turystycznej bedzie o wiele lzejszy i wygodniejszy. To sie tyczy rowniez chodzenia. Poza tym jest spora roznica w cenie, a buty w drugim linku sa wedlug mnie o wiele ladniejsze, nie przesadzone.
Never let your FEAR decide your FUTURE.
-
CalibraHunter - VIP Ścigacz.pl
Ja bym stawiał na te z 1 linku wyglądają na solidniejsze a co za tym idzie bezpieczniejsze i droższe , chodz te z linku 2 mogą być wygodniejsze .
www.kamikazedriver.prv.pl | !!!Lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem!!! | !!!Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy !!! | !!! GSX_R 750 Srad !!!
-
P_R_O_T_E_Z_A - Świeżak
No i wlasnie w tym jest szkopul, ze obydwa modele wyposazone sa w te same oslony, z ta roznica, ze w tych sportowych nawalili wiecej plastiku
Buty beda o wiele sztywniejsze i bardziej niewygodne.
Fakt, w turystykach brak bocznej oslony piszczela i przedniej szyny jak pisze producent. Ale jak dla mnie za te 2 elementy 100zl roznicy to przesada.
Musisz sie zastanowic, czy wolisz wygode, czy wyglad. Bo o bezpieczenstwie nie ma co gadac... Obydwa spelniaja te same wymagania.

Fakt, w turystykach brak bocznej oslony piszczela i przedniej szyny jak pisze producent. Ale jak dla mnie za te 2 elementy 100zl roznicy to przesada.
Musisz sie zastanowic, czy wolisz wygode, czy wyglad. Bo o bezpieczenstwie nie ma co gadac... Obydwa spelniaja te same wymagania.
-
Dziękuję za te opinie.
Cena w tym wypadku nie jest dla mnie kryterium - stać mnie na droższe również.
Głównym kryterium jest wygoda i bezpieczeństwo.
Pytanie czy da się to pogodzić???
Chciałbym buty które z jednej strony dają pewien poziom bezpieczeństwa a jednocześnie gdy będę chciał w nich przejść z parkingu do sklepu to nie będę chodził jak w butach narciarskich
Chętnie poczytam kolejne opinie.
Może inne propozycje?
Cena w tym wypadku nie jest dla mnie kryterium - stać mnie na droższe również.
Głównym kryterium jest wygoda i bezpieczeństwo.
Pytanie czy da się to pogodzić???
Chciałbym buty które z jednej strony dają pewien poziom bezpieczeństwa a jednocześnie gdy będę chciał w nich przejść z parkingu do sklepu to nie będę chodził jak w butach narciarskich

Chętnie poczytam kolejne opinie.
Może inne propozycje?
Grzegorz
Hornet ('08)
Hornet ('08)
-
eleventh - Świeżak
Ja mam te drugie w wersji "no name".
Swego czasu byly sprzedawane w Niemczech w niemieckich marketach Plus i zrobily nie mala furore.
W tej chwili na allegro tez da sie je spotkac.
Tu masz linka do miejsca w ktorym o nich pisalem:
viewtopic.php?t=3739&postdays=0&postorder=asc&start=105
Po ponad roku jestem z nich wiecej jak zadowolony.
Swego czasu byly sprzedawane w Niemczech w niemieckich marketach Plus i zrobily nie mala furore.
W tej chwili na allegro tez da sie je spotkac.
Tu masz linka do miejsca w ktorym o nich pisalem:
viewtopic.php?t=3739&postdays=0&postorder=asc&start=105
Po ponad roku jestem z nich wiecej jak zadowolony.
GS 500E '93 --> VFR 800 '00
-
Kris2k - VIP Ścigacz.pl
spazz napisał(a):jak wiadomo w butach nie chodzi o bezpieczenstwo tylko o gruby lans dlatego ja osobisciwe wybral bym te bardzije plastikowe
nie ma to jak sidi vertigo corsa, najbardziej odpustowe buty jakiem zem widzial, mozna na niej dziołchy rwac bez moto, bedzie macańsko pod obora na dyskotece
- fandzoilisz
- Bywalec

http://www.jsaccessories.co.uk/Picts/St ... 000001.jpg
-
fandzoilisz napisał(a):spazz napisał(a):jak wiadomo w butach nie chodzi o bezpieczenstwo tylko o gruby lans dlatego ja osobisciwe wybral bym te bardzije plastikowe
nie ma to jak sidi vertigo corsa, najbardziej odpustowe buty jakiem zem widzial, mozna na niej dziołchy rwac bez moto, bedzie macańsko pod obora na dyskotece
no wlasnie o tym mialem mowic. gruby lans panie nawet motura nie trza wtedy.ciekawe czy sie da w ten plastik wkleic diode?
-
spazz - VIP Ścigacz.pl
ja mam te pierwsze, są całkiem wygodne chodzi się porównywalnie do obuwia wojskowego... są całkiem nieźle wykonane, co prawda zrobiłem w nich dopiero kilkaset km ale myślę że można je polecić, są jak dla mnie ciepłe nawet gdy temp. na dworze ma około 4 stopni... jak chcesz więcej informacji to się odezwij na gg...
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
Dzięki melvin
Podjadę do Nowego Sącza i poprostu przymierzę oba modele. I tak nie kupowałbym butów przez Internet.
Co do lansu.
Właśnie tego chciałbym uniknąć
Swoje lata już mam, a wiejskie dyskoteki szerokiem łukiem omijam
Aktualnie jeżdżę w wysokich martensach, ale ochrona kostki i piszczela w nich raczej marna.
Po ostatnim (niespodziwanym) szlifie, postanowiłem na ile się da zainwestować w bezpieczeństwo.
Przy wypadku gdyby nie to że miałem ochraniacze na kolanach (crossowe zresztą) pewnie uszkodziłbym kolano...
Podjadę do Nowego Sącza i poprostu przymierzę oba modele. I tak nie kupowałbym butów przez Internet.
Co do lansu.
Właśnie tego chciałbym uniknąć

Swoje lata już mam, a wiejskie dyskoteki szerokiem łukiem omijam

Aktualnie jeżdżę w wysokich martensach, ale ochrona kostki i piszczela w nich raczej marna.
Po ostatnim (niespodziwanym) szlifie, postanowiłem na ile się da zainwestować w bezpieczeństwo.
Przy wypadku gdyby nie to że miałem ochraniacze na kolanach (crossowe zresztą) pewnie uszkodziłbym kolano...
Grzegorz
Hornet ('08)
Hornet ('08)
-
eleventh - Świeżak
czesc ja mam FORCE RO 007 i jestem zadowolony, jak już wspomniał melvin są ok nawet jak jest niska temperatura - nie bylo mi zimno nawet jak było +1, jezdzilem na jesieni w deszczu i noga sucha, w tym 2 razy w mocnym deszczu i jestem happy, co do tych tanszych to mialem je na nodze i jak porownalem z 007 to odrazu wiedzialem ktore wezme, sa bezpieczniejsze - tamte jakies takie cieniutkie i gietkie szczerze nie zrobily na mnie wrazenia bezpiecznych a to jak dla mnie liczy sie najbardziej, 007 przetestowalem w styczniu jak sie slizgnalem i stope ochronily, co do komfortu to ja smigam w nich na uczelnie na zajecia, bez problemow chodze po schodach - szczerze to przyzwyczailem sie i wogole o nich zapominam. Co do roznic to 007 mozesz sobie wyregulowac zaleznie od grubosci lydki poprzez ochraniacz z tylu buta, ogolnie są sztywniejsze co uznaje za +. Jestes z krk wiec jak sie odezwiesz to moge Ci pokazac moje. Ogolnie to mierzylem rożne buty w cenach 400-500 i te zrobily na mnie najlepsze wrażenie, kupilem, jestem zadowolony i polecam
ps. daj znac jak kupisz lub jesli juz kupiles to co?
ps. daj znac jak kupisz lub jesli juz kupiles to co?
brak podpisu to też podpis 

-
Smoq - Świeżak
Zakupiłem.
Ostatecznie stanęło na tych: http://www.akcesoriamotocyklowe.pl/prod ... cts_id=154
FORCE RO 007 na mojej nodze były trochę gumiakowate...
Dziękuję za Wasze opinie!
Ostatecznie stanęło na tych: http://www.akcesoriamotocyklowe.pl/prod ... cts_id=154

Grzegorz
Hornet ('08)
Hornet ('08)
-
eleventh - Świeżak
eleventh napisał(a):Zakupiłem.
No i dobrze

Tradycyjnie zapraszam do wpisania w tym temacie jakiej recenzji jak juz troszke pojezdzisz

GS 500E '93 --> VFR 800 '00
-
Kris2k - VIP Ścigacz.pl
Eleventh ja również czekam na Twoją relacje z użytkowania tych cholewek
Zastanawiam się czy warto za nie zapłacić 2 razy więcej niż Kris2k za prawie identyczne noname'y.
p.s Kris2k byłbym wdzięczny gdybyś i Ty napisał 2 słowa po dłuższym romansie z tymi bucikami.

Zastanawiam się czy warto za nie zapłacić 2 razy więcej niż Kris2k za prawie identyczne noname'y.
p.s Kris2k byłbym wdzięczny gdybyś i Ty napisał 2 słowa po dłuższym romansie z tymi bucikami.

- markuz
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Akcesoria motocyklowe