zostałem oskarzony :(POTRZEBUJE INFO
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
zostałem oskarzony :(POTRZEBUJE INFO
zostałem oskarzony o udostepnienie motocykla osobie nie posiadajacej uprawnień ktora pozniej miała wypadek,ale nie spowodowała zadnych szkod oraz sama nie została poszkodowana,ale państwo jednek chce mi sie dobrac do d*** i prawdopodobnie oskubac z jakiegos grosza.
wczesniej zeznałem ze nie wiedziałem ze ta osoba nie posiada uprawnień i ogolnie zadej sprawy jej nie zalozyłem,a straty miałem dosyć spore(około 1500 tys serwis).
czy ktos miał podobny przypadek i czy ktos sie orientuje jaka kara moze mi grozic ???
wczesniej zeznałem ze nie wiedziałem ze ta osoba nie posiada uprawnień i ogolnie zadej sprawy jej nie zalozyłem,a straty miałem dosyć spore(około 1500 tys serwis).
czy ktos miał podobny przypadek i czy ktos sie orientuje jaka kara moze mi grozic ???
- Miłosz
- Świeżak
Popełniłeś wykroczenie:
"Dopuszczenie przez właściciela, posiadacza, użytkownika lub prowadzącego pojazd do prowadzenia pojazdu na drodze publicznej przez osobę niemającą wymaganych uprawnień"
za co zgodnie z Ustawą jest mandat w wysokości 300pln.
Obstawiam, że w Sądzie Grodzkim zostaniesz ukarany właśnie taką grzywną + 80pln kosztów (m.in. za posiedzenie Sądu)
"Dopuszczenie przez właściciela, posiadacza, użytkownika lub prowadzącego pojazd do prowadzenia pojazdu na drodze publicznej przez osobę niemającą wymaganych uprawnień"
Obstawiam, że w Sądzie Grodzkim zostaniesz ukarany właśnie taką grzywną + 80pln kosztów (m.in. za posiedzenie Sądu)
SUPERMOTO.PL
-
kildow - Świeżak
sory ze wtrace nowy wontek. .to jak ja bym jedzil na motocyklu ktory jest mojego taty i spowoduje wypadek to on dostanmie mandat?
pomoz to nic nie kosztuje a ratuje..! | viewtopic.php?t=12608 | | zbiorka pieniedzy dla Olafa!wejdz,zobacz,przeczytaj,przemysl.. pomoz. | viewtopic.php?t=19003
-
spoyler92 - Świeżak
Nie myślę, że babcia albo dziadek, ewentualnie pies jeżeli masz...
Hornet-->929-->954-->DRZ 400 SM k6 | http://bikepics.com/members/sepo/
-
sepo - VIP Åšcigacz.pl
sepo napisał(a):Nie myślę, że babcia albo dziadek, ewentualnie pies jeżeli masz...
...
wiec trzeba uwazac..
ale z mojego moto i tak nie zsiade na mniejszy:D
tatus kupil moto to niech placi mandaty:P i tak koledzy trzeba do tego podchodzic:PP
PS. psa niema bo nie nawidze;)
pomoz to nic nie kosztuje a ratuje..! | viewtopic.php?t=12608 | | zbiorka pieniedzy dla Olafa!wejdz,zobacz,przeczytaj,przemysl.. pomoz. | viewtopic.php?t=19003
-
spoyler92 - Świeżak
kildow napisał(a):Popełniłeś wykroczenie:
dam im te 300 zł,szczerze mowiac spodziewałem sie o wiele wiecej

- Miłosz
- Świeżak
spoyler92 napisał(a):sory ze wtrace nowy wontek. .to jak ja bym jedzil na motocyklu ktory jest mojego taty i spowoduje wypadek to on dostanmie mandat?
Za udostępnienie motocykla ojciec dostanie mandat, a Ty odpowiesz za spowodowanie wypadku przed Sądem Rodzinnym.
SUPERMOTO.PL
-
kildow - Świeżak
Powoli z tym ojcem i mandatem dla niego....jak powie ze motocykl wzial bez wiedzy i zgody ojca nie powinni mu nic zrobic przynajmniej z tego co wiem....

nie polemizuj bo nie jestes predysponowany do emanowania tak apodaktycznych percepcji... | (nie dyskutuj jak nie potrafisz...)
xD | | http://www.scigacz.pl/rider/16915/foto/album/712/

-
Szopekk - Świeżak
A jakie to ma znaczenie? Jeśli dzieciak może brać ojca motor bez jego zgody to znaczy, że ojciec nad nim nie panuje i te 300pln to byłaby dla niego najmniejsza kara jeśli dzieciak by spowodował wypadek.
SUPERMOTO.PL
-
kildow - Świeżak
Milosz wcisnij ze ta osoba wziea ten moto bez twojej wiedzy.. moze sie uda. ale wiesz jesli pozwoliles jezdzic komus na tej maszynce bez uprawnien powinienes poniesc konsekwencje...
zreszta co ja gadamn jakie konsekwencje trza sie wyplatac z tego i zycze powodzenia.
zreszta co ja gadamn jakie konsekwencje trza sie wyplatac z tego i zycze powodzenia.
-
spoyler92 - Świeżak
Kildow nie mow ze nie masz roznicy jak powiesz:
1....ta bo ojciec mi pozwalal smigac tylko mowil zebym nie dal sie zlapac...
a
2. ...zrobilem tak bo mi zawsze tata zabranial nawet tknac ten motocykl...chcialem zobaczyc jak smiga i jak go nie bylo to sobie wzialem....
jest roznica?? nie wkopujesz starego...
a co do milosza to mowisz ze chcial posiedziec a kluczyki byly w stacyjce...poprosil czy moze przegazowke zrobic...no to co pozwolilem mu odpalil pogazowal i nagle wrzucil bieg i spieprzyl...i jego tez przekonaj do tej wersji ... (ja wlasnie tak mialem ze mi kumpel spierd@!$l)
1....ta bo ojciec mi pozwalal smigac tylko mowil zebym nie dal sie zlapac...
a
2. ...zrobilem tak bo mi zawsze tata zabranial nawet tknac ten motocykl...chcialem zobaczyc jak smiga i jak go nie bylo to sobie wzialem....
jest roznica?? nie wkopujesz starego...
a co do milosza to mowisz ze chcial posiedziec a kluczyki byly w stacyjce...poprosil czy moze przegazowke zrobic...no to co pozwolilem mu odpalil pogazowal i nagle wrzucil bieg i spieprzyl...i jego tez przekonaj do tej wersji ... (ja wlasnie tak mialem ze mi kumpel spierd@!$l)
-
Szopekk - Świeżak
Jeśli syn ma ukończone 17lat to sądu nie obchodzi jak to było i nie będzie syna nawet pytał tylko da ojcu grzywnę trzysta i ma sprawę z głowy. Co by nie kręcić i kombinować to nie uniemożliwienie pojechania też będzie uznana za udostępnienie. Musisz wiedzieć co się dzieje z Twoim pojazdem jak śpisz bo inaczej ... trzysta.
Jeśli dziecko nie ma skończonych 17lat to zarówno 1 jak i 2 opcja nie działa na korzyść ojca i to nie jest już tylko kwestia udostępnienia pojazdu, a niedopełnienie obowiązku opieki nad dzieckiem. "Tatuś ma piłę łańcuchową i nie pozwala mi się nią bawić, ale ja ją czasem biorę po cichu i ruszam na miasto się zabawić"
Jeśli dziecko nie ma skończonych 17lat to zarówno 1 jak i 2 opcja nie działa na korzyść ojca i to nie jest już tylko kwestia udostępnienia pojazdu, a niedopełnienie obowiązku opieki nad dzieckiem. "Tatuś ma piłę łańcuchową i nie pozwala mi się nią bawić, ale ja ją czasem biorę po cichu i ruszam na miasto się zabawić"
SUPERMOTO.PL
-
kildow - Świeżak
Zalezy od sytulacji....
nie polemizuj bo nie jestes predysponowany do emanowania tak apodaktycznych percepcji... | (nie dyskutuj jak nie potrafisz...)
xD | | http://www.scigacz.pl/rider/16915/foto/album/712/

-
Szopekk - Świeżak
kildow napisał(a):Miłosz. Ja powiem tylko, że spoyler92 udziela Ci nienajlepszych rad ale zrobisz jak uważasz.
juz zlozyłem zeznania ze mu dałem motocykl,ale nie wiedziałem ze nie ma prawka.
300 zł to pikus,oby tylko to sie okaząło prawda.
- Miłosz
- Świeżak
chlopaki ale czemu tata mialby placic 300? przeciez jesli ktos kradnie moto to wlasciciel jest bez radny na to czy zlodzij ma uprawnienia czy nie i czy nim jezdzi. wiec sie mowi na poliscji wlasnie tak jak napisal szopekk swoja druga wersje. i ze tata byl np u znajomych tylko przed zeznaniami trezba wsysko ze starszym ustalic.
i powinno byc dobrze:)
a co do milosza to co Ci powiedzieli jak zlozyl;es zeznania? mowili o jakis innych konsekwencjach?
i powinno byc dobrze:)
a co do milosza to co Ci powiedzieli jak zlozyl;es zeznania? mowili o jakis innych konsekwencjach?
-
spoyler92 - Świeżak
co jednak? nie lam sie:) bedzie dobrze:)
-
spoyler92 - Świeżak
a co w wypadku straciles?
tzn jaki moto.
tzn jaki moto.
-
spoyler92 - Świeżak
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości