Trwałość silnika
• Strona 1 z 1
Trwałość silnika
Siema
Chce sobie kupic inazume 750 i mam pytanko jaka jest trwałość silników w tym modelu ? Oczywiscie chce kupic motor uzywany wieć prosze takze o rade , czy mam sie mocno sugerowac przebiegiem czy raczej zwracac uwage na to jak chodzi silnik itp.
Chce sobie kupic inazume 750 i mam pytanko jaka jest trwałość silników w tym modelu ? Oczywiscie chce kupic motor uzywany wieć prosze takze o rade , czy mam sie mocno sugerowac przebiegiem czy raczej zwracac uwage na to jak chodzi silnik itp.
- b4ndzior
- Świeżak
przebieg nigdy nie oddaje faktycznego stanu licznika bo tak naprawde nie wiadomo ile ray byl cofany i czy wogole byl cofany.tak jak mowial chlopaki sluchaj pracy silnika przed odpaleniem sprawdz czy silnik jest cieply najlepiej by byl zimny oczywiscie. a i przyjrzyj sie czy jest bardzo zuzyty tzn w jakim stanie sa manetki zawieszenie,podnozki bo to bardziej oddaje rzeczywisty stan przebiegu niz licznik tylko tyle ze dokladnego przebiegu w ten sposob nie okreslisz ale bedziesz widzial czybyl duzo jezdzony czy tez sporadycznie a co do silnikow to mysle ze powinnien duzo wytrzymac oczywiscie w warunkach normalnego uzytkowania
nsr125------>dr350
motocykl-5tys zl, kask300zl,rycie banki rodzicom-12/24h,paliwo-4,50litr, wrazenia z przebytej drogi=bezcenne
motocykl-5tys zl, kask300zl,rycie banki rodzicom-12/24h,paliwo-4,50litr, wrazenia z przebytej drogi=bezcenne
- patrykmulek
- Bywalec
Dobrze serwisowane bez więkrzego problemu robią 100 tys km a zazwyczaj są dobrze eksploatowane bo nie jest to motor dla gówniarza do ścigania sie.
-
icid - VIP Åšcigacz.pl
W samochodzie najlepszym testem jest sprawdzenie przez bagnet lub korek wlewu oleju czy nie ma przedmuchów.
Eliminuje to przypadek kompletnych padaczek. Nie wiem czy można w moto ruszyć taki korek wlewu żeby nie bluznęło w pysk(?)
Inna metoda jak bardzo chcesz wstawić na pomiar kompresji do mechanika.
Ostateczna metoda to liczenie średniego przebiegu po sezonach (ok.7tys. u mnie)
Eliminuje to przypadek kompletnych padaczek. Nie wiem czy można w moto ruszyć taki korek wlewu żeby nie bluznęło w pysk(?)
Inna metoda jak bardzo chcesz wstawić na pomiar kompresji do mechanika.
Ostateczna metoda to liczenie średniego przebiegu po sezonach (ok.7tys. u mnie)
-
SpeedyG - Świeżak
twoja ostatnia metoda jest bezsensu poniewaz kazdy inaczej jezdzi roznymi pojazdami a tymbardziej motocyklami. Jedni napaleni gówniarze(np ja) jezdza codziennie do poki paliwa starczy, inni majacy mniej czasu jezdza tylko w niedziele jeszcze inni dojezdzaja codziennie do pracy. ja moto odstawilem juz w polowie pazdziernika a inni jezdza do pierwszych sniegow wiec srednie przebiegi sezonowe moga byc u niektorych kilkakrotnie wieksze niz u innych
nsr125------>dr350
- patrykmulek
- Bywalec
Najlepiej kupic od motocyklisty z prywatnego ogloszenia, bo on po prostu sprzedaje moto - zazwyczaj zeby kupic lepsze.
A handlarz to jak w handlu. Tanio kupic, drogo sprzedac. Co nie znaczy ze moto od handlarza musi byc zle. Ale na pewno trzeba dobrze je sprawdzic, zeby odpicowanego trupa nie kupic.
A handlarz to jak w handlu. Tanio kupic, drogo sprzedac. Co nie znaczy ze moto od handlarza musi byc zle. Ale na pewno trzeba dobrze je sprawdzic, zeby odpicowanego trupa nie kupic.
Jazda na moto to najprzyjemniejsza rzecz jaką można robić w ubraniu 

-
MadboY - VIP Åšcigacz.pl
- Haemophilus
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 91 gości