Jaki kupić motocykl do offroadu? Co sądzicie o...?
hej. Ostatnio myslalem czy niue kupic sobie jakies maszynki w teren. nie chodzi mi oto zeby nie wiadomo co na niej wyprawiac, poprostu pojezdzic po lasach i lakach.Swietna propozycja wydaje mi sie suzi dr350 co wy o tym myslicie?jednak nie mamzadnego doswiadczenia z jazda w terenie i tymbardziej z motocyklami enduro.nie bede mial tez duzo kasy bo zamierzam miec dwa moto w zwiazku z tym nie moge sobie pozwolic na kupno mlodego sprzecika i zastanawia mnie to w jakim stanie (przewaznie) sa motorki z lat94-95?i czy takie dr wlasnie z podobnych rocznikow mozna znalezc w dobrym stanie czy raczej90% z nich to szroty?jak juz mowilem nie mam doswiadczenia z takim motocyklami.
nsr125------>dr350
motocykl-5tys zl, kask300zl,rycie banki rodzicom-12/24h,paliwo-4,50litr, wrazenia z przebytej drogi=bezcenne
motocykl-5tys zl, kask300zl,rycie banki rodzicom-12/24h,paliwo-4,50litr, wrazenia z przebytej drogi=bezcenne
- patrykmulek
- Bywalec
Jak w terenie zaczynasz, to może kup jakąś setę na początek, potem dr.
Husqvarna WR

motoktos napisał(a):Bez obaw możesz kupić takową Yamahę, właśnie dla początkujących jest ten sprzęt, dla początkujących jest on właśnie.
-
panzernacker - Bywalec
tez troche o tym myslalem tymbardziej ze na przyklad dt125 mozna za 4 tys wyrwac a dr z 6. ale zdrugiej strony to dr nie ma nie wiadomo jak duzo mocy.wiadomo ze mocniejsza niz dt ale bez przesady.a w tym terenie nie bde robil nie wiadomo czego.I jestem pewien ze dam sobie z tym rade tylko gdzie indziej tkwi problem ktory juz opisale wczesniej
nsr125------>dr350
- patrykmulek
- Bywalec
Co sądzicie o tym moto?? http://motoars.pl/pl/index.php?action=main&id=26
Czy zdoła jazdy w terenie?? (i do szkoly
)

- krishi
- Świeżak
jeżeli wiele nie oczekujesz po tym lesie i nie będzie to ciężki teren czyli strome góry i bagna że się bedzie rył po pół koła i oczywiście w 1 osobe to powinien wystarczyć bo to tylko 50ccm ale jeżeli troche po dołkach po lesie pojeździć i po jakichś górkach to lux ale w p*** pewnie i tak będzie musiał dostać
Bo ja wole jazde na jednym kole ;]
-
kusy - Świeżak
Korciło mnie żeby założyć osobny temat ale napisze tutaj.
Chce kupić motocykl crossoowy na początek lecz praktykę w jeździe mam. Na motorze będę głównie tory zaliczał, czasami w góry i las.
Co lepiej 125 2t czy 250 4t. Motor będzie wiadomo niezarejestrowany lecz po ulicach będę nim śmigał... Zależy mi na tym aby motor był niezawodny (bede o niego dbał) Słyszałem ze żywotność 2t jest krótka... a ja chce przejeździć na nim jeden sezon bez zbędnych remontów wydatków itd.... Mój dylemat na początek padł na yamahę yz i hondę cr (z tego co wiem to oba to sa 2t). Chyba ze coś innego ktoś zaproponuje. Cena to około 5000 lecz jak sie coś trafi fajnego to może być i w okolicach 7000
Chce kupić motocykl crossoowy na początek lecz praktykę w jeździe mam. Na motorze będę głównie tory zaliczał, czasami w góry i las.
Co lepiej 125 2t czy 250 4t. Motor będzie wiadomo niezarejestrowany lecz po ulicach będę nim śmigał... Zależy mi na tym aby motor był niezawodny (bede o niego dbał) Słyszałem ze żywotność 2t jest krótka... a ja chce przejeździć na nim jeden sezon bez zbędnych remontów wydatków itd.... Mój dylemat na początek padł na yamahę yz i hondę cr (z tego co wiem to oba to sa 2t). Chyba ze coś innego ktoś zaproponuje. Cena to około 5000 lecz jak sie coś trafi fajnego to może być i w okolicach 7000
- expoint
- Świeżak
zabardzo sie nie orientuje w crosach ale z tego co sie dowiedzialem nie oplaca sie kupowac cr itp za taka kase moze 7000tys predzej i raczej koszty utrzymania nie beda male
nsr125------>dr350
- patrykmulek
- Bywalec
expoint, może Suzuki DR 350 ? Łatwa dostępnośc do części, nie psuje sie jak CR. YZ itd. To jest 4t chyba :>.
Jeżeli będziesz jeździł dużo po torze to kupuj 2t ( dobrze ciągnie u góry ), a jak las to 4t ( ciągnie od dołu )
Jeżeli będziesz jeździł dużo po torze to kupuj 2t ( dobrze ciągnie u góry ), a jak las to 4t ( ciągnie od dołu )

-
radekpl - Świeżak
Dr troche trogie roczniki 95 po 6 tyś i wyglad taki se, wolał bym bardziej strikte crossa czyli raczej bede chciał 4t. Jakies inne propozycje. Co powiecie o Suzuki RM
- expoint
- Świeżak
radekpl napisał(a):Jeśli zależy ci na wyglądzie i niezawodności w 2t to może Aprilia RX ?Ja takową będę miał już niebawem. Wygląd o niebo lepszy od DR. Zawiecha lepsze (Up Side Down, czy jak tam sie to pisze).
faktem jest to ze dr ma slabsze zawieszenie ale patrz tez na osiagi. Ja bym wziął dr i sam mocno sie zastanawiam czy na lato sobie nie kupic takiej
nsr125------>dr350
- patrykmulek
- Bywalec
no ja myśle DR kupic po RX
juz mam wszystko zaplanowane. Jak słaba zawiecha do może DR 350 SH badź SHC ?? To wersja z Up side down. Tylko chyba do 95 roku, bo pozniej sa elektryczne rozruszniki i te inne bajery
I motÓr jest cięższy, a waży coś jak DT
Więc te 30 kucy to dość dużo chyba.

-
radekpl - Świeżak