Zobacz wÄ…tek - wie ktoÅ› coÅ› na temat prostowania ramy KAWASA ZX 12R
NAS Analytics TAG

wie ktoÅ› coÅ› na temat prostowania ramy KAWASA ZX 12R

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

wie ktoÅ› coÅ› na temat prostowania ramy KAWASA ZX 12R

Postprzez maniekrider » 15/12/2007, 18:30

kupiłem motor z podgiętą do środka ramą z obu stron tzn dostał z przodu ale wygląda tak jakby chciała się pod bakiem złozyć w poł a widełki nawet się nie zgieły!jest to w ogóle do zrobienia? :?:
maniekrider
Świeżak

Postprzez skwy » 15/12/2007, 19:14

Tak młotek i przecinak i pojechali!!! :lol:

Zależy jak jest zgięta.Raczej ram aluminiowych sie nie prostuje gdyż powoduje w jej strukturze wewnętrznej mikro pęknięcia.
A wyobrażasz sobie co si może stać jak ci moto się złoży przy 200km/h? :shock:
skwy
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez maniekrider » 15/12/2007, 20:34

jakoś wszyscy prostują i jest dobrze!oczywiście na specjalistycznym sprzęcie!pytam czy w ogóle się da bo słyszałem że z tym modelem jest ciężko...a jak da to szukam firmy która mi to zrobi!a wgięsie nie jest duże bo jakieś 2 cm tylko że przez to bak troszeczkę poszedł do góry a koło zblizyło się do chłodnicy!w tym cały problem...
maniekrider
Świeżak

Postprzez simonw » 15/12/2007, 20:45

mikropekniecia w strukturze aluminium moga sie zemscic w najmniej odpowiednim momencie a to ze inni robia, owszem z kulki złomu tez naciągaja samochody i nawet to jezdzi ale bezpieczenstwa pozniej zero po takiej akcji.
Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
Obrazek (otwórz link)
simonw
Mieszkaniec forum

Postprzez cichy » 15/12/2007, 21:44

Należy także dodać, że taki sprzęt już nigdy nie będzie sie tak dobrze zachowywał w zakręcie, jak przed wypadkiem.
Jego możliwości bojowe zostaną poważnie ograniczone. Pozostanie sprzęt dla mistrza prostej, który i tak nie będzie bezpieczny. Poszpanować też się nie da bo jak go na gumę poderwiesz, to się złoży na pół.

Strasznego szrota ktoś ci wcisnął, w to że lagi są proste też wątpię, chociaż skrzywienie może być niewidoczne gołym okiem.
cichy
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez maniekrider » 16/12/2007, 09:33

i tak się opłacało!bo kupiłem go za grosze!jak człowieka nie stać na nowy to kupuje taki...jeszcze się wypytam fachowców!ewentualnie może ktoś wie kto ma ramę do 12-stki z papierkiem za rozsądne pieniadze...?
maniekrider
Świeżak

Postprzez mar111cin » 16/12/2007, 12:58

maniekrider napisał(a):jak człowieka nie stać na nowy to kupuje taki...

Ty wiesz co powiedziałeś ? bez urazy ale mówisz o kawasaki ZX12 a nie o simsonie.

Rame naprostujesz no pewnie, tylko wiesz jest coś takiego jak zmęczenie materiału, jego HV w tym miejscu już napewno będzie mniejsza, tak samo jak podatność na udarność. Zresztą rama to jest odlew a nie że jest gięta z rurek. Sam bym tego nie prostował. A jeżeli naprawde to jest taka okazja to sprzedałby na części i bym wyszedł na swoje, bo coś mi się wydaje że zakup ramy i tak jak Cichy mówił przedniego zawieszenia przekroczy racjonalną cene tego motocykla.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R :(, jest V-Strom 650 AK8 :)
mar111cin
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez maniekrider » 16/12/2007, 14:44

Przyznam wam chłopaki rację!!!chciałem się tylko poradzić bo dużo już motorów robiłem ale z prostowaniem ramy jeszcze nigdy nie miałem doczynienia bo nigdy nie miałem okazji się w to wgłębiać!a jak mam się zabić albo mieć kogoś potem na sumieniu to ja to pierdolę!!!motor to nie kupa złomu a dzięcinka którą trzeba pieścić!dobrze mówie? :lol: ja zawsze dbałem o wszystkie motocykle i tak zostanie!a ramy poszukam bo chcę siąść na tą suczkę :D i już wiem że widełki są w 100% proste! :wink:
maniekrider
Świeżak

Postprzez simonw » 16/12/2007, 15:39

no i bardzo dobrze !!!!
zostaniesz z nami :)
Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
Obrazek (otwórz link)
simonw
Mieszkaniec forum

Postprzez maniekrider » 16/12/2007, 21:28

jestem i zostanę!w końcu wszystkich nas łączy to samo!wiatr we włosach :)
maniekrider
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości

na górê