wie ktoÅ› coÅ› na temat prostowania ramy KAWASA ZX 12R
• Strona 1 z 1
wie ktoÅ› coÅ› na temat prostowania ramy KAWASA ZX 12R
kupiłem motor z podgiętą do środka ramą z obu stron tzn dostał z przodu ale wygląda tak jakby chciała się pod bakiem złozyć w poł a widełki nawet się nie zgieły!jest to w ogóle do zrobienia? 

- maniekrider
- Świeżak
Tak młotek i przecinak i pojechali!!!
Zależy jak jest zgięta.Raczej ram aluminiowych sie nie prostuje gdyż powoduje w jej strukturze wewnętrznej mikro pęknięcia.
A wyobrażasz sobie co si może stać jak ci moto się złoży przy 200km/h?

Zależy jak jest zgięta.Raczej ram aluminiowych sie nie prostuje gdyż powoduje w jej strukturze wewnętrznej mikro pęknięcia.
A wyobrażasz sobie co si może stać jak ci moto się złoży przy 200km/h?

-
skwy - VIP Åšcigacz.pl
jakoś wszyscy prostują i jest dobrze!oczywiście na specjalistycznym sprzęcie!pytam czy w ogóle się da bo słyszałem że z tym modelem jest ciężko...a jak da to szukam firmy która mi to zrobi!a wgięsie nie jest duże bo jakieś 2 cm tylko że przez to bak troszeczkę poszedł do góry a koło zblizyło się do chłodnicy!w tym cały problem...
- maniekrider
- Świeżak
mikropekniecia w strukturze aluminium moga sie zemscic w najmniej odpowiednim momencie a to ze inni robia, owszem z kulki złomu tez naciągaja samochody i nawet to jezdzi ale bezpieczenstwa pozniej zero po takiej akcji.
Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
(otwórz link)

-
simonw - Mieszkaniec forum
Należy także dodać, że taki sprzęt już nigdy nie będzie sie tak dobrze zachowywał w zakręcie, jak przed wypadkiem.
Jego możliwości bojowe zostaną poważnie ograniczone. Pozostanie sprzęt dla mistrza prostej, który i tak nie będzie bezpieczny. Poszpanować też się nie da bo jak go na gumę poderwiesz, to się złoży na pół.
Strasznego szrota ktoś ci wcisnął, w to że lagi są proste też wątpię, chociaż skrzywienie może być niewidoczne gołym okiem.
Jego możliwości bojowe zostaną poważnie ograniczone. Pozostanie sprzęt dla mistrza prostej, który i tak nie będzie bezpieczny. Poszpanować też się nie da bo jak go na gumę poderwiesz, to się złoży na pół.
Strasznego szrota ktoś ci wcisnął, w to że lagi są proste też wątpię, chociaż skrzywienie może być niewidoczne gołym okiem.
http://www.bikepics.com/members/cichy929/ | SMR450/YZ125
-
cichy - VIP Åšcigacz.pl
i tak się opłacało!bo kupiłem go za grosze!jak człowieka nie stać na nowy to kupuje taki...jeszcze się wypytam fachowców!ewentualnie może ktoś wie kto ma ramę do 12-stki z papierkiem za rozsądne pieniadze...?
- maniekrider
- Świeżak
maniekrider napisał(a):jak człowieka nie stać na nowy to kupuje taki...
Ty wiesz co powiedziałeś ? bez urazy ale mówisz o kawasaki ZX12 a nie o simsonie.
Rame naprostujesz no pewnie, tylko wiesz jest coś takiego jak zmęczenie materiału, jego HV w tym miejscu już napewno będzie mniejsza, tak samo jak podatność na udarność. Zresztą rama to jest odlew a nie że jest gięta z rurek. Sam bym tego nie prostował. A jeżeli naprawde to jest taka okazja to sprzedałby na części i bym wyszedł na swoje, bo coś mi się wydaje że zakup ramy i tak jak Cichy mówił przedniego zawieszenia przekroczy racjonalną cene tego motocykla.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
Przyznam wam chłopaki rację!!!chciałem się tylko poradzić bo dużo już motorów robiłem ale z prostowaniem ramy jeszcze nigdy nie miałem doczynienia bo nigdy nie miałem okazji się w to wgłębiać!a jak mam się zabić albo mieć kogoś potem na sumieniu to ja to pierdolę!!!motor to nie kupa złomu a dzięcinka którą trzeba pieścić!dobrze mówie?
ja zawsze dbałem o wszystkie motocykle i tak zostanie!a ramy poszukam bo chcę siąść na tą suczkę
i już wiem że widełki są w 100% proste! 

- maniekrider
- Świeżak
no i bardzo dobrze !!!!
zostaniesz z nami
zostaniesz z nami

Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
(otwórz link)

-
simonw - Mieszkaniec forum
- maniekrider
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 34 gości