Ankieta MZ ETZ 150 elektronik czy poleci 150
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Sądzę, że jak zjedziesz z duuuuuuużej górki to powinna pójść nawet "dwiście".
Chciałbym zobaczyć twoją ETZ z obrotami 9-11tyś. Szlak by ją trafił przy 6k.
Pozdrawiam i życzę miłego eksperymentowania.

- zieluch
- Świeżak
leyek napisał(a):ahh ludzie...icid to nie bylo robione w garazu..tylko tam u wujka na jakis tokarkach frezarkach jakos tak..i nie jestem z 5 klasy tylko z 3-ciej gimnazjum....pozdro..!!!!
ehhhhhhh co ja tam u swojego wujka nie robiłem.......normalnie nawet raz samolot z jednym skrzydłem...baaa nawet latał

Weź człowieku się nie kompromituj......
Bandit 1200
-
Kedar-88 - Stały bywalec
leyek napisał(a): (...) i nie jestem z 5 klasy tylko z 3-ciej gimnazjum....
to wiele zmienia

Szkoda ze ja nie pokombinowalem z moim GSem ktory lecial tylko 180.. a to 500ccm, wiec 300 spokojnie dalby rade. Zostawialbym Hayki z tylu - szkoda tylko ze nie mam wujka z frezarka co bym mi tak odpicowal moto.
Jazda na moto to najprzyjemniejsza rzecz jaką można robić w ubraniu 

-
MadboY - VIP Ścigacz.pl
Tak i wujek na frezarkach i tokarkach dorobił ci tak zajebiste części że MZ kręci 10 tys obrotów
Dzieciaku po pierwsze to tuning silników dwusówowych to moja specjalność, po drugie w motocyklu MZ który zresztą miałem kiedyś jest cała masa części które nie pozwalają mu sie rozpędzić do 10 tys obrotów jest to za ciężki cylinder który ma dodatkowo za długi skok, za ciężki i za długi korbowód mierna panewka, za słabe simeringi, za ciężki wał, za kiepski gaźnik, tłumik który z pewnością nie nadąży z tworzeniem sprzyjających zjawisk falowych które są niezbędne do wkręcenia silnika na takie obroty i do tego zbyt prymitywny gaźnik! Oczywiście można to wszystko zmienić na niefabryczne (co nie oznacza że dorobione na tokarce frezarce bo na takim silnik nie wkręci sie nawet na 5 tys) Po przerobieniu wszystkiego silnik może pojechać ok 150 ale i tak nie będzie kręcił wyższych obrotów niż fabrycznie. Więc przestań dzieciaku wypisywać bzdury bo jest na tym forum sporo ludzi którzy troche sie na tym znają!!!!!

-
icid - VIP Ścigacz.pl
ale zapomnieliscie o najwazniejszym, nie wiadomo ile ta mz ma naklejek mocy 

Suzi GSX 600F `97 | <a href="http://quadylodz.pl"target="_blank">Imprezy integracyjne dla firm</a> | http://bikepics.com/members/the69x/ | http://www.youtube.com/watch?v=lAjMBxQhTGs
-
the69x - Świeżak
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/MZ/ETZ%20150/15942
tutaj jest ta fenomenalna wspaniała MZ co leci 150 km/h
kto by powiedział takie niewiniątko
tutaj jest ta fenomenalna wspaniała MZ co leci 150 km/h

Korek rozporek.
- korek31
- Świeżak
leyek napisał(a):Tuning
Skrocilem tylni blotnik, lampe wraz z kierunkowskazami podnioslem i zalozylem blizej siedzenia, biale tarcze zegarow, neony UV z tylu.. czerwone wkladki w amortyzartorach z tylu... tuning wydechu... :
I TO NIE KONIEC
planowane;
zrobienie "angel eye" w przedniej lampie
zadupek i owiewka czacha od jakiegos sciga
oponka z tylu 110mm
naklejki na bak cool...
skrocenie przedniego blotnika
i to nie koniec....w zimę tuning cylindra...
Silnik
Silnik igła.. 130km/h.. po szlifie i wymianie tłoka...reszta nomnial.. oczywiscie wszystkie czesci orginalne..
Silnik zimą bedzie poddany tuningowi...wyciagniete z niego zostanie okolo 5km wiecej
Nadwozie
bardzo dobre..... ladny kolorek i wszystko gites:);)
Zawieszenie
Dla mnie okt... prowadzi sie doskonale
Pamiętna podróż/przygoda
uuu.. ciezko o tym mowic... ale coz to najlepiej pamietam.... 100km/h przez wies i gleba... motoe wyszlo bez zadrapania.. a ja tylko lekko kolanko "sprułem"
Perspektywy
sprzedaz MZ....zamiana na simka sr50 (z powodow sasiadki i polizei) przykro...data zamiany 18listopad 2007 rok....
Plusy i minusy pojazdu
Plusy :
pieknie pracujaca skrzynia biegow
niewielkie spalanie
dobrze sie prowadzi
niesamowity wyglad jak na tamte lata
znakomite przyspieszenie
Minusy:
W tej chwili nic nie powiem negatywnie na mz
Osiągnięcia
*Dopracowanie sprzegła -działa idealnie!!!!Kilka metrow na tylnim kole....
*Silnik lapie okolo11-12 tys na luzie....
podczas jazdy na 1 i 2 spokojnie 8 tys. BEZ PIŁOWANIA!!!!!
na 5 7tys rpm..... ladnie?????
* 3500km przez jeden miesiac!!!(lipiec) zadnej awarii
Marzę o...
prawku... i moze jakims innym moto yamaha r6 ale narazie wystarcza mi 150e w wersji 150X
Pozwolilem sobie wkleic
Icid nie pisz glupot

<a href="http://h-tsz.com/amFzcWxh">Dostaniesz w PYSK jak klikniesz.
-
jasql - Bywalec
no przecież to ta jego.............zaje***** sprzęt, tuningowe kanapa, sportowa opona michelin z tyłu.
Czytał ktoś "pamiętną podróż" jaka mu się wydarzyła..........ehhhhh opowieści jak z gwiezdnych wojen.
Czytał ktoś "pamiętną podróż" jaka mu się wydarzyła..........ehhhhh opowieści jak z gwiezdnych wojen.
Bandit 1200
-
Kedar-88 - Stały bywalec
100km/h przez wies i gleba... motoe wyszlo bez zadrapania.. a ja tylko lekko kolanko "sprułem"
ja mysle ze wystarczy to przeczytac i juz mozna sporo sie dowiedziec na temat wlasciciela.
YAMAHA YZ 125
Poszukiwania znowu rozpoczete...
Poszukiwania znowu rozpoczete...
-
M. - Świeżak
Mnie się wydaje że ten gość dostał się do dokumentacji(TAJNEJ) MZ i wie co zrobić z silnikiem żeby osiągnął takie parametry.
To jest po prostu DZINIJAS(GIENIJUSZ).
Chciałbym żeby mi też taka dokumentacja wpadła w ręce to chińskie skutery 50ccm ganiały by po 120km/h.
Kolego LEYEK czy dał byś się namówić aby zaprezentować dokładny opis wraz ze zdjęciami przeróbrk w silniku który osiąga takie duże obroty.
Ciekaw jestem czy dałbyś się namówić na hamownie.
Ja pokrywam koszty hamowni.Co ty na to?
To jest po prostu DZINIJAS(GIENIJUSZ).

Chciałbym żeby mi też taka dokumentacja wpadła w ręce to chińskie skutery 50ccm ganiały by po 120km/h.

Kolego LEYEK czy dał byś się namówić aby zaprezentować dokładny opis wraz ze zdjęciami przeróbrk w silniku który osiąga takie duże obroty.

Ciekaw jestem czy dałbyś się namówić na hamownie.
Ja pokrywam koszty hamowni.Co ty na to?

-
skwy - VIP Ścigacz.pl
haha skwy dzieki tobie juz leyek nigdy sie nie pojawi na forum 

nsr125------>dr350
motocykl-5tys zl, kask300zl,rycie banki rodzicom-12/24h,paliwo-4,50litr, wrazenia z przebytej drogi=bezcenne
motocykl-5tys zl, kask300zl,rycie banki rodzicom-12/24h,paliwo-4,50litr, wrazenia z przebytej drogi=bezcenne
- patrykmulek
- Bywalec
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3