Zobacz wątek - cbr 600f;yzf 600 t-cat
NAS Analytics TAG

cbr 600f;yzf 600 t-cat

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

cbr 600f;yzf 600 t-cat

Postprzez svvr » 4/11/2007, 11:31

koledzy kolega chce kupic pierwszy moto. podoba mu sie cbr 600f i yzf 600 t-cat. doradzcie ,ktory jest mniej problemowy i przyjazny bikerowi. :shock:
svvr
Świeżak

Postprzez mar111cin » 4/11/2007, 14:33

ten który będzie w stanie opanować, a nie ten który będzie opanowywał Twojego kolege.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R :(, jest V-Strom 650 AK8 :)
mar111cin
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Leitho » 4/11/2007, 15:13

to sa w sumie identycznie motorki, jednak tcat ma przewage kilku plusow
Na kolana chamy !
Leitho
VIP Ścigacz.pl

Postprzez icid » 4/11/2007, 16:48

mar111cin napisał(a):ten który będzie w stanie opanować, a nie ten który będzie opanowywał Twojego kolege.
Nie wysilaj sie marcin :lol: Ja polecam twojemu koledze tunderrace 1000 Jest lepszy na pierwsze moto bo ma więcej koni i lepszy moment obrotowy, trzeba sie tylko mocniej trzymać jak odkręcasz gaz ale poza tym spokojnie da rade do tego kask tiger są na allegro.
icid
VIP Ścigacz.pl

Postprzez pk. » 4/11/2007, 18:23

a czy ten Twój kolega nie ma przypadkiem nicka svvr :D? Który to juz temat że '......... kolega chce kupic r1 na poczatek i nie wie czy bedzie to dobry wybór ....'

polecam ten rodzaj maszyny:
http://www.sklep-presto.pl/photo/hulajnoga.jpg

ile razy sie odepchniesz na sekunde , tyle pojedziesz kilometrów na godzine. Proporcja prosta i do opanowania nawet przez laika =]
pk.
Świeżak

Postprzez FZR600R » 4/11/2007, 20:42

jak jeździł troche motorami to myśle że da rade jakoś je okiełznać(jeśli jest rozsądny)...powodzenia dla "kolegi"
FZR600R ---> GSX-R 1000 K6
ET 11.851

Obrazek (otwórz link)
FZR600R
Świeżak

Postprzez mar111cin » 4/11/2007, 22:24

icid napisał(a):
mar111cin napisał(a):ten który będzie w stanie opanować, a nie ten który będzie opanowywał Twojego kolege.
Nie wysilaj sie marcin :lol: Ja polecam twojemu koledze tunderrace 1000 Jest lepszy na pierwsze moto bo ma więcej koni i lepszy moment obrotowy, trzeba sie tylko mocniej trzymać jak odkręcasz gaz ale poza tym spokojnie da rade do tego kask tiger są na allegro.

w ogóle nie idziesz z techniką ;P na allegro są dostępne takie kajdanki z gustownym różowym futerkiem (to tak na zime;) ) dzięki którym nie trzeba wcale tak mocno się trzymać tej kierownicy ; )

Ale przyznam thunderace jest lepszy na początek bo ma większy moment i nie trzeba tak często biegów zmieniać, a wiadomo poczatkujący mają kłopoty, tak samo nie trzeba zbytnio redukować przy wyprzedzaniu. Idealny na poczatek dla nowicjusza, tylko nagrajcie filmik z tym rodeo jakie odstawicie razem z "kolegą" :lol:
mar111cin
VIP Ścigacz.pl

Postprzez svvr » 5/11/2007, 21:23

panowie to juz kolejny raz kiedy udowadniacie jak ograniczeni jestescie..... nie pytam czy bedzie wstanie opanowac, nie szukam jakiegos wspanialegoa madrego ktory sprowadzi mnie na ziemie.pytanie bylo chyba dosyc proste i ktos z odrobina MUZGU by mi napisal cos konkretnego na to pytanie. ja ujezdzam haye. zaczynalem na 600 i ZYJE. ale sorry ze zawracam WAM d..... jesli ktos z Was mial kontakt z tymi konkretnymi modelami lub wie jakie sa + i - to bede wdzieczny. pozdrawiam siedzacych w siodle a nie przed kompem MADRYCH.
svvr
Świeżak

Postprzez M. » 5/11/2007, 21:30

svvr napisał(a):ktos z odrobina MUZGU by mi napisal cos konkretnego na to pytanie.

haha... dobre. zwlaszcza to u
jeden i drugi motocykl jest raczej dobrym niezawodnym sprzetem ale ja osobiscie wybralbym Honde...
YAMAHA YZ 125
Poszukiwania znowu rozpoczete...
M.
Świeżak

Postprzez gumis » 5/11/2007, 21:34

SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
gumis
VIP Ścigacz.pl

Postprzez mar111cin » 5/11/2007, 21:59

jakbyś używał mUzgu to byś znalazł to co Gumiś tutaj pokazał. pozdrawiam gorąco :lol:
mar111cin
VIP Ścigacz.pl

Postprzez FZR600R » 5/11/2007, 22:01

i kto tu nie ma "musku" :D

jesli chodzi o yamahe to ja mam z nią styczność więc pytaj !
FZR600R ---> GSX-R 1000 K6
ET 11.851

Obrazek (otwórz link)
FZR600R
Świeżak

Postprzez Szkot :> » 5/11/2007, 22:18

HAHAHAHAH!!!
cbr 600f lub yzf 600 t-cat na pierwszy sprzęt ilu już takich było :)
aczkolwiek lepiej było by zapytać ilu jeszcze zostało.
Jeszcze do niedawna mozna było mojego kumpla odwiedzic w Gdyni w szpitalu, chociaz nie nadal mozna goodwiedzać bo rehabilitacja potrwa jeszcze jakies 4-6 miechów więc jak coś to odwiedź go. A najlepiej przekaż koledze. Ale jesli nieposłucha to powiedz żeby sie ubezpieczył ale tak pożądnie!!!
Ale coja tam wiem Czas Pokaże ale niekłuć sie z kolegą bo możesz niezdążyć się Pożegnać.

BTW Ja proponuję odrazu R1, GSX-R, Hayabusa --> coś tego pokroju będzie wsam raz na PIERWSZY moto :>
Części do Bandita !
Szkot :>
Świeżak

Postprzez donfilip » 6/11/2007, 09:10

a propo's pierwszych motocykli - Panowie, nie za bardzo rozumiem Waszej ciągłej irytacji ludźmi którzy chcą kupić inny motor niż ten na którym Wy zaczynaliście. to jest ich sprawa i ich życie. Wasze biadolenie nikogo nie uratuje!!! mam dużo znajomych którzy jeżdżą na motorach prawie 10 lat, (ja będe zaczynał tej wiosny - ale nie uważam żebym z tego powodu nie mógł zabrać głosu w tej dyskusji) gdzie wielu z nich zaczynało na sportowych 600. I jest tylko jeden fakt - że Ci którzy zgineli, zgineli z winy kierowców samochodów a nie z tego powodu że nie opanowali swoich "potworów". WYLUZUJCIE TROCHĘ. nie jesteście najmądrzejsi na świecie, a właśnie tak się zachowujecie. to jest śmieszne. pozdrawiam i bez urazy.
donfilip
Świeżak

Postprzez mar111cin » 6/11/2007, 10:44

donfilip napisał(a):a propo's pierwszych motocykli - Panowie, nie za bardzo rozumiem Waszej ciągłej irytacji ludźmi którzy chcą kupić inny motor niż ten na którym Wy zaczynaliście. to jest ich sprawa i ich życie. Wasze biadolenie nikogo nie uratuje!!! mam dużo znajomych którzy jeżdżą na motorach prawie 10 lat, (ja będe zaczynał tej wiosny - ale nie uważam żebym z tego powodu nie mógł zabrać głosu w tej dyskusji) gdzie wielu z nich zaczynało na sportowych 600. I jest tylko jeden fakt - że Ci którzy zgineli, zgineli z winy kierowców samochodów a nie z tego powodu że nie opanowali swoich "potworów". WYLUZUJCIE TROCHĘ. nie jesteście najmądrzejsi na świecie, a właśnie tak się zachowujecie. to jest śmieszne. pozdrawiam i bez urazy.

pierwsze co jak nie miałeś swojego motocykla to tak naprawde nie jeździłeś i troche nie wiesz co mówisz.
dwa jak chcą kupić 600 czy litr to niech kupują i nie trują tutaj dupy. Jak sami nie są pewni czy "opanują" czy to odpowiedni motocykl, czy nie wiedzą czy go kupić, to niech poprostu nie kupują i nie stanowią zagrożenia na drodze. Lepiej żeby nie jeździli tak po drodze i na każddym skrzyżowaniu zakładali na forum temat jak przez nie przejechać i żeby szybko odpisali. (to tak ogólnie żebyś zaraz nie wyskoczył że autor postu zapytał się dokładnie o dwa motocykle, 95%pyta troche inaczej)
Po trzecie to nie salon opla żeby coś polecać.
mar111cin
VIP Ścigacz.pl

Postprzez falconiforme » 6/11/2007, 13:14

DOKŁADNIE. Szkoda jeszcze, że na forum nie ma tematów w stylu "Aśka czy Magda, którą polecacie?"
Ongoing Success
falconiforme
VIP Ścigacz.pl

Postprzez donfilip » 6/11/2007, 16:17

mar111cin napisał(a):
donfilip napisał(a):a propo's pierwszych motocykli - Panowie, nie za bardzo rozumiem Waszej ciągłej irytacji ludźmi którzy chcą kupić inny motor niż ten na którym Wy zaczynaliście. to jest ich sprawa i ich życie. Wasze biadolenie nikogo nie uratuje!!! mam dużo znajomych którzy jeżdżą na motorach prawie 10 lat, (ja będe zaczynał tej wiosny - ale nie uważam żebym z tego powodu nie mógł zabrać głosu w tej dyskusji) gdzie wielu z nich zaczynało na sportowych 600. I jest tylko jeden fakt - że Ci którzy zgineli, zgineli z winy kierowców samochodów a nie z tego powodu że nie opanowali swoich "potworów". WYLUZUJCIE TROCHĘ. nie jesteście najmądrzejsi na świecie, a właśnie tak się zachowujecie. to jest śmieszne. pozdrawiam i bez urazy.

pierwsze co jak nie miałeś swojego motocykla to tak naprawde nie jeździłeś i troche nie wiesz co mówisz.
dwa jak chcą kupić 600 czy litr to niech kupują i nie trują tutaj ****. Jak sami nie są pewni czy "opanują" czy to odpowiedni motocykl, czy nie wiedzą czy go kupić, to niech poprostu nie kupują i nie stanowią zagrożenia na drodze. Lepiej żeby nie jeździli tak po drodze i na każddym skrzyżowaniu zakładali na forum temat jak przez nie przejechać i żeby szybko odpisali. (to tak ogólnie żebyś zaraz nie wyskoczył że autor postu zapytał się dokładnie o dwa motocykle, 95%pyta troche inaczej)
Po trzecie to nie salon opla żeby coś polecać.

nie wypowiadam się w kwestii opanowania motocykla i jazdy bo rzeczywiście nie moge, ale ja chciałem jedynie zwrócić uwagę, że każdy wątek dotyczący pierwszego motocykla (600cm3) obfituje w wasze niewyszukane żarty i obelgi. Powiem szczerze, i g..... mnie obchodzi co sobie pomyślicie, że jak ja będe się przymierzał do kupna motoru, z całą pewnością nie poprosze Was o opinie, bo mimo że sam założyłem mało tematów, to sporo czytam na tym forum, i muszę powiedzieć, że żadko kiedy macie jakieś konstruktywne uwagi - na szczęście mam znajomych którzy naprawdę znają się na motorach, nie to co Wy (osób znających się na rzeczy oraz kulturalnych nie chciałem urazić - przepraszam)
poza tym, to jest ogólnodostępne formu i generalnie rzecz biorąc, ludzie mogą zakładać tutaj tematy jakie chcą, nawet dotyczące przejechania jakiegoś skrzyżowania - nie uwierzę, żę kiedy wsiadłeś na motor wszystko umiałeś i wiedziałeś. a jak Wam, Wielkim Motocyklistom przeszkadzają takie posty, załóżcie oddzielne "podforum" dla ludzi o doświadczeniu większym niż np. 3 lata. pozdrawiam
donfilip
Świeżak

Postprzez mar111cin » 6/11/2007, 16:56

donfilip napisał(a):nie wypowiadam się w kwestii opanowania motocykla i jazdy bo rzeczywiście nie moge, ale ja chciałem jedynie zwrócić uwagę, że każdy wątek dotyczący pierwszego motocykla (600cm3) obfituje w wasze niewyszukane żarty i obelgi.

Powiem szczerze, i g..... mnie obchodzi co sobie pomyślicie, że jak ja będe się przymierzał do kupna motoru, z całą pewnością nie poprosze Was o opinie, bo mimo że sam założyłem mało tematów, to sporo czytam na tym forum,

i muszę powiedzieć, że żadko kiedy macie jakieś konstruktywne uwagi - na szczęście mam znajomych którzy naprawdę znają się na motorach, nie to co Wy (osób znających się na rzeczy oraz kulturalnych nie chciałem urazić - przepraszam)

poza tym, to jest ogólnodostępne formu i generalnie rzecz biorąc, ludzie mogą zakładać tutaj tematy jakie chcą, nawet dotyczące przejechania jakiegoś skrzyżowania

- nie uwierzę, żę kiedy wsiadłeś na motor wszystko umiałeś i wiedziałeś. a jak Wam, Wielkim Motocyklistom przeszkadzają takie posty, załóżcie oddzielne "podforum" dla ludzi o doświadczeniu większym niż np. 3 lata. pozdrawiam

ad1 jak każdy wątek o pierwszej 600/1000 w to obfituje to po co zakładać nowe? poprostu ludzie piszą a nic nie czytają.
ad2 Przynajmniej będziesz wiedział co chcesz kupić, a nie jak dzieci neostrady że nawet w googlach poszukać nie potrafią.
ad3 Jak ktoś zapyta o coś co naprawde jest rzadkością to zazwyczaj dostaje odpowiedź (w dziale technika/mechanika można to naprawde zobaczyć, jak choćby ostatin temat z ABSem). Za to jak kupuje nową hayabuse i pyta się z której strony są biegi, to sorry...
ad4 nie zrozumieliśmy się, to chodziło o przykład, że wyjedzie taki na ulice i potem będzie zakładał tematy jak ma ruszyć z miejsca na skrzyżowaniu chrobrego z mickiewicza, następnie do ilu przyśpieszyć na ulicy sienkiewicza, jak przejechać rondo batorego. Najlepiej jakby jechał z laptoptem na baku.
Poprostu nie lubię niezdecydowanych ludzi, albo coś się wie i chce albo nie, to tak jakbym się pytał sąsiada z którą dziewczyną się umówić która lepiej się jemu podoba bo ja nie mam zdania.
ad5 w sumie jest hydepark. A nie zauważyłeś że Ci nowi wciąż popełniają te same błędy? duługo zaglądasz na forum ? za 3 miesiące będziesz miał tego po dziurki w nosie i też będą Cię takie problemy bawiły.
mar111cin
VIP Ścigacz.pl

Postprzez bmroczyk » 6/11/2007, 17:09

Ja pierd.... h.... was to obchodzi czym kto bedzie jezdzil ?
Kolega zadaje pytanie to odpowiedzcie jak cos wiecie , a nie juz coraz czesciej sie to zdarza , ze kazda osoba ktora spyta o jakies pierwsze moto i spyta o 600 to zaraz ironia , ze lepiej 1000 .
Jak ktos sie czuje na 600 i ma poukladane w glowie to dlaczego nie?
Nie wiem skad to wynika czy zazdrosci czy skad ?
Z autopsji wiem ,ze osoby zaczynajace na 600 czy wiekszych radza sobie i po kilku sezonach jezdza juz dobrze.
Life begins at 200 km/h :) | | | http://bikepics.com/members/bmroczyk | | Fz1N 08` / Ktm 525 XC SS 08` Atv
bmroczyk
Bywalec

Postprzez GregorMoto » 6/11/2007, 18:09

a łuldlajk tel ju dat TUNDERKAT is gut :)
Yamaha R1 RN19 :)
GregorMoto
Bywalec

Następna strona

Powrót do Motocykle