cbr 600f;yzf 600 t-cat
• Strona 1 z 2 • 1, 2
cbr 600f;yzf 600 t-cat
koledzy kolega chce kupic pierwszy moto. podoba mu sie cbr 600f i yzf 600 t-cat. doradzcie ,ktory jest mniej problemowy i przyjazny bikerowi. 

- svvr
- Świeżak
Nie wysilaj sie marcinmar111cin napisał(a):ten który będzie w stanie opanować, a nie ten który będzie opanowywał Twojego kolege.

-
icid - VIP Ścigacz.pl
a czy ten Twój kolega nie ma przypadkiem nicka svvr
? Który to juz temat że '......... kolega chce kupic r1 na poczatek i nie wie czy bedzie to dobry wybór ....'
polecam ten rodzaj maszyny:
http://www.sklep-presto.pl/photo/hulajnoga.jpg
ile razy sie odepchniesz na sekunde , tyle pojedziesz kilometrów na godzine. Proporcja prosta i do opanowania nawet przez laika =]

polecam ten rodzaj maszyny:
http://www.sklep-presto.pl/photo/hulajnoga.jpg
ile razy sie odepchniesz na sekunde , tyle pojedziesz kilometrów na godzine. Proporcja prosta i do opanowania nawet przez laika =]
- pk.
- Świeżak
jak jeździł troche motorami to myśle że da rade jakoś je okiełznać(jeśli jest rozsądny)...powodzenia dla "kolegi"
-
FZR600R - Świeżak
icid napisał(a):Nie wysilaj sie marcinmar111cin napisał(a):ten który będzie w stanie opanować, a nie ten który będzie opanowywał Twojego kolege.Ja polecam twojemu koledze tunderrace 1000 Jest lepszy na pierwsze moto bo ma więcej koni i lepszy moment obrotowy, trzeba sie tylko mocniej trzymać jak odkręcasz gaz ale poza tym spokojnie da rade do tego kask tiger są na allegro.
w ogóle nie idziesz z techniką ;P na allegro są dostępne takie kajdanki z gustownym różowym futerkiem (to tak na zime;) ) dzięki którym nie trzeba wcale tak mocno się trzymać tej kierownicy ; )
Ale przyznam thunderace jest lepszy na początek bo ma większy moment i nie trzeba tak często biegów zmieniać, a wiadomo poczatkujący mają kłopoty, tak samo nie trzeba zbytnio redukować przy wyprzedzaniu. Idealny na poczatek dla nowicjusza, tylko nagrajcie filmik z tym rodeo jakie odstawicie razem z "kolegą"

<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Ścigacz.pl
panowie to juz kolejny raz kiedy udowadniacie jak ograniczeni jestescie..... nie pytam czy bedzie wstanie opanowac, nie szukam jakiegos wspanialegoa madrego ktory sprowadzi mnie na ziemie.pytanie bylo chyba dosyc proste i ktos z odrobina MUZGU by mi napisal cos konkretnego na to pytanie. ja ujezdzam haye. zaczynalem na 600 i ZYJE. ale sorry ze zawracam WAM d..... jesli ktos z Was mial kontakt z tymi konkretnymi modelami lub wie jakie sa + i - to bede wdzieczny. pozdrawiam siedzacych w siodle a nie przed kompem MADRYCH.
- svvr
- Świeżak
svvr napisał(a):ktos z odrobina MUZGU by mi napisal cos konkretnego na to pytanie.
haha... dobre. zwlaszcza to u
jeden i drugi motocykl jest raczej dobrym niezawodnym sprzetem ale ja osobiscie wybralbym Honde...
YAMAHA YZ 125
Poszukiwania znowu rozpoczete...
Poszukiwania znowu rozpoczete...
-
M. - Świeżak
SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
-
gumis - VIP Ścigacz.pl
-
FZR600R - Świeżak
HAHAHAHAH!!!
cbr 600f lub yzf 600 t-cat na pierwszy sprzęt ilu już takich było
aczkolwiek lepiej było by zapytać ilu jeszcze zostało.
Jeszcze do niedawna mozna było mojego kumpla odwiedzic w Gdyni w szpitalu, chociaz nie nadal mozna goodwiedzać bo rehabilitacja potrwa jeszcze jakies 4-6 miechów więc jak coś to odwiedź go. A najlepiej przekaż koledze. Ale jesli nieposłucha to powiedz żeby sie ubezpieczył ale tak pożądnie!!!
Ale coja tam wiem Czas Pokaże ale niekłuć sie z kolegą bo możesz niezdążyć się Pożegnać.
BTW Ja proponuję odrazu R1, GSX-R, Hayabusa --> coś tego pokroju będzie wsam raz na PIERWSZY moto :>
cbr 600f lub yzf 600 t-cat na pierwszy sprzęt ilu już takich było

aczkolwiek lepiej było by zapytać ilu jeszcze zostało.
Jeszcze do niedawna mozna było mojego kumpla odwiedzic w Gdyni w szpitalu, chociaz nie nadal mozna goodwiedzać bo rehabilitacja potrwa jeszcze jakies 4-6 miechów więc jak coś to odwiedź go. A najlepiej przekaż koledze. Ale jesli nieposłucha to powiedz żeby sie ubezpieczył ale tak pożądnie!!!
Ale coja tam wiem Czas Pokaże ale niekłuć sie z kolegą bo możesz niezdążyć się Pożegnać.
BTW Ja proponuję odrazu R1, GSX-R, Hayabusa --> coś tego pokroju będzie wsam raz na PIERWSZY moto :>
Części do Bandita !
- Szkot :>
- Świeżak
a propo's pierwszych motocykli - Panowie, nie za bardzo rozumiem Waszej ciągłej irytacji ludźmi którzy chcą kupić inny motor niż ten na którym Wy zaczynaliście. to jest ich sprawa i ich życie. Wasze biadolenie nikogo nie uratuje!!! mam dużo znajomych którzy jeżdżą na motorach prawie 10 lat, (ja będe zaczynał tej wiosny - ale nie uważam żebym z tego powodu nie mógł zabrać głosu w tej dyskusji) gdzie wielu z nich zaczynało na sportowych 600. I jest tylko jeden fakt - że Ci którzy zgineli, zgineli z winy kierowców samochodów a nie z tego powodu że nie opanowali swoich "potworów". WYLUZUJCIE TROCHĘ. nie jesteście najmądrzejsi na świecie, a właśnie tak się zachowujecie. to jest śmieszne. pozdrawiam i bez urazy.
- donfilip
- Świeżak
donfilip napisał(a):a propo's pierwszych motocykli - Panowie, nie za bardzo rozumiem Waszej ciągłej irytacji ludźmi którzy chcą kupić inny motor niż ten na którym Wy zaczynaliście. to jest ich sprawa i ich życie. Wasze biadolenie nikogo nie uratuje!!! mam dużo znajomych którzy jeżdżą na motorach prawie 10 lat, (ja będe zaczynał tej wiosny - ale nie uważam żebym z tego powodu nie mógł zabrać głosu w tej dyskusji) gdzie wielu z nich zaczynało na sportowych 600. I jest tylko jeden fakt - że Ci którzy zgineli, zgineli z winy kierowców samochodów a nie z tego powodu że nie opanowali swoich "potworów". WYLUZUJCIE TROCHĘ. nie jesteście najmądrzejsi na świecie, a właśnie tak się zachowujecie. to jest śmieszne. pozdrawiam i bez urazy.
pierwsze co jak nie miałeś swojego motocykla to tak naprawde nie jeździłeś i troche nie wiesz co mówisz.
dwa jak chcą kupić 600 czy litr to niech kupują i nie trują tutaj dupy. Jak sami nie są pewni czy "opanują" czy to odpowiedni motocykl, czy nie wiedzą czy go kupić, to niech poprostu nie kupują i nie stanowią zagrożenia na drodze. Lepiej żeby nie jeździli tak po drodze i na każddym skrzyżowaniu zakładali na forum temat jak przez nie przejechać i żeby szybko odpisali. (to tak ogólnie żebyś zaraz nie wyskoczył że autor postu zapytał się dokładnie o dwa motocykle, 95%pyta troche inaczej)
Po trzecie to nie salon opla żeby coś polecać.
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
DOKŁADNIE. Szkoda jeszcze, że na forum nie ma tematów w stylu "Aśka czy Magda, którą polecacie?"
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Ścigacz.pl
mar111cin napisał(a):donfilip napisał(a):a propo's pierwszych motocykli - Panowie, nie za bardzo rozumiem Waszej ciągłej irytacji ludźmi którzy chcą kupić inny motor niż ten na którym Wy zaczynaliście. to jest ich sprawa i ich życie. Wasze biadolenie nikogo nie uratuje!!! mam dużo znajomych którzy jeżdżą na motorach prawie 10 lat, (ja będe zaczynał tej wiosny - ale nie uważam żebym z tego powodu nie mógł zabrać głosu w tej dyskusji) gdzie wielu z nich zaczynało na sportowych 600. I jest tylko jeden fakt - że Ci którzy zgineli, zgineli z winy kierowców samochodów a nie z tego powodu że nie opanowali swoich "potworów". WYLUZUJCIE TROCHĘ. nie jesteście najmądrzejsi na świecie, a właśnie tak się zachowujecie. to jest śmieszne. pozdrawiam i bez urazy.
pierwsze co jak nie miałeś swojego motocykla to tak naprawde nie jeździłeś i troche nie wiesz co mówisz.
dwa jak chcą kupić 600 czy litr to niech kupują i nie trują tutaj ****. Jak sami nie są pewni czy "opanują" czy to odpowiedni motocykl, czy nie wiedzą czy go kupić, to niech poprostu nie kupują i nie stanowią zagrożenia na drodze. Lepiej żeby nie jeździli tak po drodze i na każddym skrzyżowaniu zakładali na forum temat jak przez nie przejechać i żeby szybko odpisali. (to tak ogólnie żebyś zaraz nie wyskoczył że autor postu zapytał się dokładnie o dwa motocykle, 95%pyta troche inaczej)
Po trzecie to nie salon opla żeby coś polecać.
nie wypowiadam się w kwestii opanowania motocykla i jazdy bo rzeczywiście nie moge, ale ja chciałem jedynie zwrócić uwagę, że każdy wątek dotyczący pierwszego motocykla (600cm3) obfituje w wasze niewyszukane żarty i obelgi. Powiem szczerze, i g..... mnie obchodzi co sobie pomyślicie, że jak ja będe się przymierzał do kupna motoru, z całą pewnością nie poprosze Was o opinie, bo mimo że sam założyłem mało tematów, to sporo czytam na tym forum, i muszę powiedzieć, że żadko kiedy macie jakieś konstruktywne uwagi - na szczęście mam znajomych którzy naprawdę znają się na motorach, nie to co Wy (osób znających się na rzeczy oraz kulturalnych nie chciałem urazić - przepraszam)
poza tym, to jest ogólnodostępne formu i generalnie rzecz biorąc, ludzie mogą zakładać tutaj tematy jakie chcą, nawet dotyczące przejechania jakiegoś skrzyżowania - nie uwierzę, żę kiedy wsiadłeś na motor wszystko umiałeś i wiedziałeś. a jak Wam, Wielkim Motocyklistom przeszkadzają takie posty, załóżcie oddzielne "podforum" dla ludzi o doświadczeniu większym niż np. 3 lata. pozdrawiam
- donfilip
- Świeżak
donfilip napisał(a):nie wypowiadam się w kwestii opanowania motocykla i jazdy bo rzeczywiście nie moge, ale ja chciałem jedynie zwrócić uwagę, że każdy wątek dotyczący pierwszego motocykla (600cm3) obfituje w wasze niewyszukane żarty i obelgi.
Powiem szczerze, i g..... mnie obchodzi co sobie pomyślicie, że jak ja będe się przymierzał do kupna motoru, z całą pewnością nie poprosze Was o opinie, bo mimo że sam założyłem mało tematów, to sporo czytam na tym forum,
i muszę powiedzieć, że żadko kiedy macie jakieś konstruktywne uwagi - na szczęście mam znajomych którzy naprawdę znają się na motorach, nie to co Wy (osób znających się na rzeczy oraz kulturalnych nie chciałem urazić - przepraszam)
poza tym, to jest ogólnodostępne formu i generalnie rzecz biorąc, ludzie mogą zakładać tutaj tematy jakie chcą, nawet dotyczące przejechania jakiegoś skrzyżowania
- nie uwierzę, żę kiedy wsiadłeś na motor wszystko umiałeś i wiedziałeś. a jak Wam, Wielkim Motocyklistom przeszkadzają takie posty, załóżcie oddzielne "podforum" dla ludzi o doświadczeniu większym niż np. 3 lata. pozdrawiam
ad1 jak każdy wątek o pierwszej 600/1000 w to obfituje to po co zakładać nowe? poprostu ludzie piszą a nic nie czytają.
ad2 Przynajmniej będziesz wiedział co chcesz kupić, a nie jak dzieci neostrady że nawet w googlach poszukać nie potrafią.
ad3 Jak ktoś zapyta o coś co naprawde jest rzadkością to zazwyczaj dostaje odpowiedź (w dziale technika/mechanika można to naprawde zobaczyć, jak choćby ostatin temat z ABSem). Za to jak kupuje nową hayabuse i pyta się z której strony są biegi, to sorry...
ad4 nie zrozumieliśmy się, to chodziło o przykład, że wyjedzie taki na ulice i potem będzie zakładał tematy jak ma ruszyć z miejsca na skrzyżowaniu chrobrego z mickiewicza, następnie do ilu przyśpieszyć na ulicy sienkiewicza, jak przejechać rondo batorego. Najlepiej jakby jechał z laptoptem na baku.
Poprostu nie lubię niezdecydowanych ludzi, albo coś się wie i chce albo nie, to tak jakbym się pytał sąsiada z którą dziewczyną się umówić która lepiej się jemu podoba bo ja nie mam zdania.
ad5 w sumie jest hydepark. A nie zauważyłeś że Ci nowi wciąż popełniają te same błędy? duługo zaglądasz na forum ? za 3 miesiące będziesz miał tego po dziurki w nosie i też będą Cię takie problemy bawiły.
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
Ja pierd.... h.... was to obchodzi czym kto bedzie jezdzil ?
Kolega zadaje pytanie to odpowiedzcie jak cos wiecie , a nie juz coraz czesciej sie to zdarza , ze kazda osoba ktora spyta o jakies pierwsze moto i spyta o 600 to zaraz ironia , ze lepiej 1000 .
Jak ktos sie czuje na 600 i ma poukladane w glowie to dlaczego nie?
Nie wiem skad to wynika czy zazdrosci czy skad ?
Z autopsji wiem ,ze osoby zaczynajace na 600 czy wiekszych radza sobie i po kilku sezonach jezdza juz dobrze.
Kolega zadaje pytanie to odpowiedzcie jak cos wiecie , a nie juz coraz czesciej sie to zdarza , ze kazda osoba ktora spyta o jakies pierwsze moto i spyta o 600 to zaraz ironia , ze lepiej 1000 .
Jak ktos sie czuje na 600 i ma poukladane w glowie to dlaczego nie?
Nie wiem skad to wynika czy zazdrosci czy skad ?
Z autopsji wiem ,ze osoby zaczynajace na 600 czy wiekszych radza sobie i po kilku sezonach jezdza juz dobrze.
Life begins at 200 km/h
| | | http://bikepics.com/members/bmroczyk | | Fz1N 08` / Ktm 525 XC SS 08` Atv

-
bmroczyk - Bywalec
-
GregorMoto - Bywalec
• Strona 1 z 2 • 1, 2