Yamaha MT-03
• Strona 2 z 4 • 1, 2, 3, 4
Dalej napisał(a):Szkrab napisał(a):Sprowadziłem sobie szybę z Włoch i teraz jest rewelka. Jak ktoś chce namiary na firmę to zapraszam.
Bardzo chętnie bym zobaczył jak wygląda teraz z tą szybą którą ściągnąłeś.
Szukałem zdjęć w necie ale nie znalazłem, tylko jakieś właśnie miniaturki.
Witam,
Wygląda to mniej więcej tak:

Jeśli ktoś chce zdjęcia mojej maszynki to proszę o info na priv. Moja jest w kolorze białym
- Szkrab
- Świeżak
Re: MT-03 cd
YO napisał(a):Witam,
a co gorsze światło jest tak wyprofilowane że wpycha powietrze pod szybę kasku otwartego. Ciekawe czy akcesoryjna szybka to niweluje, może kolega Szkrab to powie skoro taką miał. Przynajmniej żeby łzy nie płynęły z oczu bo to naprawdę utrudnia jazdę(czy to dlatego na wszytkich reklamówkach Yamahy widać kierowców w kaskach i okularach do enduro?) Aha, i jeszcze trzeba wspomnieć że schowek tam nie istnieje, to co tam jest to coś na kartę formatu A5
Witam,
Standardowa akcesoryjna szybka niestety nie poprawia powyższej kwestii przy jeździe w kasku otwartym. Natomiast szyba, którą zakupiłem zdecydowanie odgina i podnosi strugę powietrza. Nawet wyprostowana pozycja nie jest przeszkoda w jeździe z max predkością.
Co do lusterek i widoczności w szczęce to dużo zależy od kasku. U mnie jest ok.
Pozdrawiam
- Szkrab
- Świeżak
gilbera napisał(a):Witam,
Może ktoś chciałby gdzieś w niedalekiej przyszłości wymienić się jakimiś informacjami odnośnie MT-03 w realu niż pisać o nich. Jestem aktualnie w Warszawie i czuję że tak pozostanie jeszcze przez trochę...
Pozdrawiam wszystkich posiadaczy MT-03 oraz pojazdów z trójką w nazwie (duży uśmiech dla Kamusi od A3)
Witam,
Jak najbardziej jestem skłonny pogadać o MT-03 w realu. Czekam na znak-sygnał gdzie i kiedy.
Pozdrawiam
- Szkrab
- Świeżak
Szkrab widze z episesz cos o MZ 251 ja chetnie kupie
mam zainteresownych 

Motur nigdy nie umiera
Motur jest wieczny 

-
Adamo _CBR - Świeżak
No wygląda troche jak szyba od czegoś innego doczepiona na 2 kawałki metalu ale ja tam cenie sobie wygode bardziej niż szpan, a motorek ładny dzisiaj na takim siedziałem myślałem że jest ciężki a jak sie na nim siedzi to czuje sie że lekki jak rower 

-
icid - VIP Ścigacz.pl
Szukając motocykla dla siebie, jako że głównie jeżdżę po mieście, również brałem pod uwagę MT-03. Miałem okazję się nim przejechać i moja rada: jeśli rozważasz jego zakup jedź na jazdę próbną!
Moto rzeczywiście wygląda ciekawie, jest mały, łatwy do manewrowania w mieście, ale...
Problem dla mnie zaczął się wtedy kiedy wyjechałem nim w miasto.
Jedynka spoko, ale na drugim biegu moto zaczyna pracować metodą 0-1. Albo wyrywa do przodu jak szalony, zlbo gdy odpuszczasz gaz blokuje tylne koło i gaśnie. W korkach to koszmar! Silnik ciągnie z dołu. I to z samego dołu!
Dużo bardziej wygodniejsze do jazdy po mieście sa nakedy z silnikami czterocylindrowymi. Łagodne oddawanie mocy daje możliwość pojechać powoli na niskich obrotach, a gdy chcę pocisnąć to poprostu odkręcam manetekę.
Oczywiście to tylko moje spostrzeżenia i być może komuś innemu taki styl jazdy odpowiada. Dlatego napisałem wcześniej że warto się wybrać na przejażdżkę
Przed, a nie po zakupie 
Moto rzeczywiście wygląda ciekawie, jest mały, łatwy do manewrowania w mieście, ale...
Problem dla mnie zaczął się wtedy kiedy wyjechałem nim w miasto.
Jedynka spoko, ale na drugim biegu moto zaczyna pracować metodą 0-1. Albo wyrywa do przodu jak szalony, zlbo gdy odpuszczasz gaz blokuje tylne koło i gaśnie. W korkach to koszmar! Silnik ciągnie z dołu. I to z samego dołu!
Dużo bardziej wygodniejsze do jazdy po mieście sa nakedy z silnikami czterocylindrowymi. Łagodne oddawanie mocy daje możliwość pojechać powoli na niskich obrotach, a gdy chcę pocisnąć to poprostu odkręcam manetekę.
Oczywiście to tylko moje spostrzeżenia i być może komuś innemu taki styl jazdy odpowiada. Dlatego napisałem wcześniej że warto się wybrać na przejażdżkę

Grzegorz
Hornet ('08)
Hornet ('08)
-
eleventh - Świeżak
edynka spoko, ale na drugim biegu moto zaczyna pracować metodą 0-1. Albo wyrywa do przodu jak szalony, zlbo gdy odpuszczasz gaz blokuje tylne koło i gaśnie. W korkach to koszmar! Silnik ciągnie z dołu. I to z samego dołu!
Noo to poznałeś uroki V-ki:)
Bandit 1200
-
Kedar-88 - Stały bywalec
Kedar-88 napisał(a):edynka spoko, ale na drugim biegu moto zaczyna pracować metodą 0-1. Albo wyrywa do przodu jak szalony, zlbo gdy odpuszczasz gaz blokuje tylne koło i gaśnie. W korkach to koszmar! Silnik ciągnie z dołu. I to z samego dołu!
Noo to poznałeś uroki V-ki:)
Z tego co pamiętam to nie jest V-ka

Tam jest jeden cylinder

Singiel znaczy

Grzegorz
Hornet ('08)
Hornet ('08)
-
eleventh - Świeżak
Witam,
Tez jestem szczesliwym posiadaczem bialej MT-03.
Moje doswiadczenie z motocyklami bylo/jest raczej znikome wczesniej przed jej zakupem bylem pisadaczem crossowej RM250 ale dosc wiekowej i zajezdzilem ja na smierc.
W zeszlym roku pod wplywem tego co sie zaczelo dziac na poznanskich ulicach zaczalem rozgladac sie za jakims motorkiem, tak naprawde moj pierwszy motor szosowy, z ukierunkowaniem na miasto ewentualnie przejazdzki niezbyt dalekie od miasta.
Dlaczego MT-03 ?
Napewno bardzo niebanalny wyglad, pozycja za kierwnica - jak na rowerze lub na enduro - rewelacuyjna zero garbienia sie.
Silnik tez do mnie przemawia po pierwsze dzwiek jest naprawde niczego sobie i jak mawia moj kolega najlepiej wykorzystane 50 KM w motorze.
porzadne heble na przednim kole -podwojna tarcza poradza sobie z hamowaniem bez problemu.
Naprawde super motor do smiagania po miescie ciagnie od dolu no i to przeciskanie sie pomiedzy samochdami jak na rowerze.
Polecam ludziom ktorzy nie sa fetyszystami predkosci a motor ma im dawac frajde a jednoczesnie wygladac niebanalnie rasowo.
Silnik to dobrze znana jednostka z XT czego wiecej potrzeba?
Przeciez to miejski neked.
pozdrawiam
R.
Tez jestem szczesliwym posiadaczem bialej MT-03.
Moje doswiadczenie z motocyklami bylo/jest raczej znikome wczesniej przed jej zakupem bylem pisadaczem crossowej RM250 ale dosc wiekowej i zajezdzilem ja na smierc.
W zeszlym roku pod wplywem tego co sie zaczelo dziac na poznanskich ulicach zaczalem rozgladac sie za jakims motorkiem, tak naprawde moj pierwszy motor szosowy, z ukierunkowaniem na miasto ewentualnie przejazdzki niezbyt dalekie od miasta.
Dlaczego MT-03 ?
Napewno bardzo niebanalny wyglad, pozycja za kierwnica - jak na rowerze lub na enduro - rewelacuyjna zero garbienia sie.
Silnik tez do mnie przemawia po pierwsze dzwiek jest naprawde niczego sobie i jak mawia moj kolega najlepiej wykorzystane 50 KM w motorze.
porzadne heble na przednim kole -podwojna tarcza poradza sobie z hamowaniem bez problemu.
Naprawde super motor do smiagania po miescie ciagnie od dolu no i to przeciskanie sie pomiedzy samochdami jak na rowerze.
Polecam ludziom ktorzy nie sa fetyszystami predkosci a motor ma im dawac frajde a jednoczesnie wygladac niebanalnie rasowo.
Silnik to dobrze znana jednostka z XT czego wiecej potrzeba?
Przeciez to miejski neked.
pozdrawiam
R.
MT-03 Biala jak snieg 

- rafal74
- Świeżak
Witam,
Mysle o tym sprzecie na przyszly rok. Mam tylko dylemat czy wybrac MT-03: http://www.yamaha-motor.pl/products/mot ... /MT-03.jsp czy tez taki FZ6: http://www.yamaha-motor.pl/products/mot ... es/FZ6.jsp
Bedzie to moj pierwszy motocykl. Raczej nie bede nim jezdzil bardzo duzo. Ma to byc motocykl miejski do weekendowych wycieczek. Moze ktos potrafilby mi pomoc w wyborze i dac kilka wskazowek.
Pozdrawiam
Mysle o tym sprzecie na przyszly rok. Mam tylko dylemat czy wybrac MT-03: http://www.yamaha-motor.pl/products/mot ... /MT-03.jsp czy tez taki FZ6: http://www.yamaha-motor.pl/products/mot ... es/FZ6.jsp
Bedzie to moj pierwszy motocykl. Raczej nie bede nim jezdzil bardzo duzo. Ma to byc motocykl miejski do weekendowych wycieczek. Moze ktos potrafilby mi pomoc w wyborze i dac kilka wskazowek.
Pozdrawiam
- klos
- Świeżak
Symał: Yamaha Motor Polska organizuje cały czas jazdy testowe jeśli posiadasz prawo jazdy, kartępłatniczą i podpiszesz odpowiednie dokumenty dostajesz moto na cały dzień oddajesz z pełnym bakiem i już wiesz jakie jest MT-03 Naprawdę polecam...
-
YZF R1 - Moderator
zajebisty street kocham single starszy brat mojej ybr 250 może za jakiś czas kupie sobie ta yamahe
jak mi się znudzi ybr 250 na razie mi wystarczy. dzisiaj ostro spaliłem kapcia hehe pod knajpa ludzi sie wku.... chyba:)))) na singlu od razu pali się guma
ciągnie od dołu ossstroo

- motosport
- Świeżak
senekkorzenna napisał(a):Z opisu i zdjęć ten motocykl wygląda na fantastyczny pojazd miejski ,zastanawia mnie tylko dlaczego ten sprzęt z takim silnikiem aż tyle waży?.
dokladnie... na sprzecie co prawda tylko siedzialem chyba rok temu na expo i mocno mnie zdziwila jego waga. Sprawia wrażenie lekkiego, a tu wsiadam i ooo kurde... lekkie to to nie jest jak na takie moto.
-
kravec - Administrator
• Strona 2 z 4 • 1, 2, 3, 4