Yamaha MT-03
• Strona 3 z 4 • 1, 2, 3, 4
Poważnie blokuje
jeździłem 03 przez jeden sezon. Motor super w prowadzeniu, leciutki przewidywalny ale, niestety jeden cylinder (660cm) lubi zgasnąć przy odjęciu gazu, dlatego dogazówki zalecane. 

MT-03,-01,KTM SuperDuke, RC8 

-
BekuMT01 - Świeżak
gelo400 napisał(a):Tylko w Polsce jest takie glupie przyzwyczajenie ze musi byc 4cyl, minimun 600ccm, minimum 100Km i duzo plastiku.
Gówniarzeria tak mysli. prawdziwy motocyklista jak go najdzie to chowa do garażu ciężki sportowy motocykl o pojemności 1000 i wyciąga pięknego Junaka czy jakąś M-kę i cieszy sie z jazdy i nie patrzy na to ile ma koni ile v-max i ile do 100km/h bo nie to się liczy! liczy się radość z jazdy a nie pierdoły!!!!
Beku a jak twoje wrażenia jesli chodzi o elastyczność bo dla mnie tragedia
-
YZF R1 - Moderator
YZF R1. Niestety bardzo czesto slysze kolesi co w zyciu nie jezdzili motocyklem, ba nie siedzieli na motocyklu i mówią..."....a 600ccm malo jak bede kupowal to 1000.600-tka dla mnie za slaba.''.Ostatnio koles do mnie ja to kupie sobie R jedymke albo R dwojke. A gdy pytaja mnie co teraz kupiles i odbpowaiadam ze Mt03 660ccm i 48Km to sie smieją ze zminilem z z750 110km na 48 .Ale gdy śmigne kolo nich na 2 na jednym kole to kopara opada.
ER 5 :]
- gelo400
- Świeżak
http://www.bikepics.com/members/bandit2004/[url]
Lukni sie.Takie Sprzety mialem.Często zmieniam,taka natura.Teraz mam MT03 ale lubuje sie w Kawasaki. A o R2 to znajomy mi wkrecal ze chce kupic,przytaknolem mu i poszedlem sie wysmiać do kibla.[/url]
Lukni sie.Takie Sprzety mialem.Często zmieniam,taka natura.Teraz mam MT03 ale lubuje sie w Kawasaki. A o R2 to znajomy mi wkrecal ze chce kupic,przytaknolem mu i poszedlem sie wysmiać do kibla.[/url]
ER 5 :]
- gelo400
- Świeżak
Witam
Panowie mam 22 lata zapisałem sie na kurs i zaczynam od 16 lutego:) Niestety nie mam nikogo kto mógłby mi doradzić przy kupnie pierwszego moto... Nie jestem samobójcą wiec uważam 500 to max! Nieukrywam jednak ze jestem zakochany w GSR 600:) Jednak rozważam kupno MT badz er 6n. Moze byscie mi pomogli
Dzięki.
Panowie mam 22 lata zapisałem sie na kurs i zaczynam od 16 lutego:) Niestety nie mam nikogo kto mógłby mi doradzić przy kupnie pierwszego moto... Nie jestem samobójcą wiec uważam 500 to max! Nieukrywam jednak ze jestem zakochany w GSR 600:) Jednak rozważam kupno MT badz er 6n. Moze byscie mi pomogli
Dzięki.
- Soski
- Świeżak
Odświeżę temat.
Czy ten motor naprawdę jest taki narowisty?
To by trochę przeczyło marketingowym sloganom, że idealny na miasto.
Przecież do przeciskania się w korkach powinien być spokojny przy niskich prędkościach.
Czy ktoś jeździ takim motorkiem w korkach w mieście?
Czy ten motor naprawdę jest taki narowisty?
To by trochę przeczyło marketingowym sloganom, że idealny na miasto.
Przecież do przeciskania się w korkach powinien być spokojny przy niskich prędkościach.
Czy ktoś jeździ takim motorkiem w korkach w mieście?
- rafal9
- Świeżak
webber napisał(a):Nie pisze, ze mt 03 to bestia... do bestii mu daleko... chodzi mi o to, ze jako pierwszy motocykl to nie jest dobre rozwiazanie ze wzgledu na charakterystyke silnika... Ten motor ciagnie juz od niskich obrotow i gwaltowne puszczenie manetki moze spowodowac zablokowanie kola. Poprostu niedoswiadczony kierowca moze miec problem jak zablokuje kolo na zakrecie. Fz6 lub fz6 s2 to wg mnie duzo lepszy wybor. Spokojna i latwiejsza jazda na niskich obrotach a jak juz wyczujesz o co chodzi to mozesz docisnac i zaczyna sie zabawa.
Pozdrawiam
Sorry ale pierdolisz głupoty.. straszne... jeżdżę sv650, która ma jeszcze mocniejszy dół. Jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby przez puszczenie gazu zblokować tylne koło!!! Może jak zrzucę z 6 na 2 przy 140 to tak się stanie, ale w normalnej jeździe nie ma opcji IMHO.
Mocny dół ma jedne duży plus - kop w czasie przyspieszania, od którego prędzej czy później się uzależnisz, dostępny jest przy relatywnie małych prędkościach i nie musisz kręcić moto jak rzędowej 4 do wysokich obrotów, które zazwyczaj łączą się z dużą prędkością.
Jeżeli popełnisz błąd, to prędkość będzie duuużo mniejsza niż na R4, więc i konsekwencje mogą być mniejsze.
Nie wiem czym jeździsz webber, ale wydaje mi się, że nigdy nie smigałeś na moto z mocnym dołem i tylko powielasz durne stereotypy.
Rafał, co do narowistości moto - nawet jeżeli jest, ze spokojem, w ciągu tygodnia będzie pod tobą jeździł bez szarpnięć, no może kilka ci się zdarzy, ale najważniejsze jest to, że będziesz wiedział czemu szarpnęło i będziesz na to przygotowany.
kostek
- kostekw
- Świeżak
Witam
Śmigam od czerwca MT-03. Na miasto i kręte trasy genialny. Jazda po autostradzie to już raczej zło koniecznie, bo powyżej 130km/h robi się męcząco.
Jeżdżę nim codziennie w korkach bez problemu. Jasne, że reakcja na gaz jest dość brutalna ale w tym cała przyjemność z jazdy. Radość ze strzelania w rurę przy redukcji... bezcenne ;-]
Historie o zablokowaniu tylnego koła, gaśnięciu można raczej między bajki włożyć. Redukując biegi po kolei nie takiego się nie zdarzy.
Śmigam od czerwca MT-03. Na miasto i kręte trasy genialny. Jazda po autostradzie to już raczej zło koniecznie, bo powyżej 130km/h robi się męcząco.
Jeżdżę nim codziennie w korkach bez problemu. Jasne, że reakcja na gaz jest dość brutalna ale w tym cała przyjemność z jazdy. Radość ze strzelania w rurę przy redukcji... bezcenne ;-]
Historie o zablokowaniu tylnego koła, gaśnięciu można raczej między bajki włożyć. Redukując biegi po kolei nie takiego się nie zdarzy.
- szu
- Świeżak
Hej.
Kupilem mt-03 w tym roku, jestem bardzo zadowolony. O blokowaniu kola pierwsze slysze, a przejechalem pol Norwegii na niej. Uzywam jej na dojazd do pracy i turystycznie. Sprawdza sie w 100%. Fakt, ze po zrobieniu 300 km nadgarstki protestuja, ale to juz inna bajka. Super moto na gorskie serpentyny. W korku nieprzyjemnie sie jedzie, za bardzo ciagnie
pozdrawiam
Kupilem mt-03 w tym roku, jestem bardzo zadowolony. O blokowaniu kola pierwsze slysze, a przejechalem pol Norwegii na niej. Uzywam jej na dojazd do pracy i turystycznie. Sprawdza sie w 100%. Fakt, ze po zrobieniu 300 km nadgarstki protestuja, ale to juz inna bajka. Super moto na gorskie serpentyny. W korku nieprzyjemnie sie jedzie, za bardzo ciagnie

pozdrawiam
-
dolarek69 - Świeżak
corst napisał(a):Witam!
Mam pytanko,bo jak narazie nie mam mozliwosci wskoczenia na siodlo:-)Mam 183cm czy bede mial wygodna pozycje na MT?
Ja mam 183 i daje rade i wcale nie odczuwam by moto było za małe

Co wad -zblokowanie tylnego kola - zablokowało mi kolo nie raz ale to urok singli, trzeba być na to przygotowanym

zdarza mu sie zgasnąć - no to tez urok singli

Jazda w korkach dość gwałtowna reakcja na gaz - mnie naparza łapa od częstego wciskania sprzęgła jak sie przeciskam pomiędzy samochodami.
Najlepsze sa miny kolesi na ścigaczach zwłaszcza jak ze swoimi sprzętami nie sa za bardzo za pan brat (a takich jest większość -tzw mistrzowie długiej prostej):) Na starcie wszystkie szlifierki zostaja daleko w tyle bo MT ma start atomowy

Ja juz sie kulam nia 3 sezon i nie zamierzam zmieniac.
Na dalesze trasy to motor nie jest ale nie koniecznie trzeba w trasie trzymać 150 - przy predkosic 105-120 dalsza droga jest całkiem znośna minusem jest sposób przytroczenia bagażu.
W sumie gdybym mial jeszcze raz kupowac maszyne to nadal bylaby to MT.
W razie pytan piszcie na priva.
MT-03 Biala jak snieg 

- rafal74
- Świeżak
To ktory najlepiej
Witam
przeczytalam wszystko to co bylo do przeczytania i nadal niewiem ktory motocykl wybrac.
Otoz nie moge sie zdecydowac miedzy Yamaha Xj6, Suzuki Gladius,Honda Hornet oraz piekna MT 03.
Niestety nie mam jeszcze prawka ( egzamin za dwa tyg ) stad mialam mozliwosc przejechac sie tylko MT 03 i to moze max 2 km po wiejskiej drodze.
Hmm motor swietny i najbardziej bym ten model chciala ALE czytaja wszystkie posty budzi sie jednak coraz wiekszy respekt niektorzy pisza ze blokuje sie kolo ze w korkach jest nerwowy itd. Hmm i tak juz sama nie jestem pewna czy to dobre moto dla mnie. Jezdze na quadzie Yamaha Raptor 700 ale nie to jednak quad i ma 4 kola i tam jakos jest latwiej nawet w terenie czy na torze. Prosze o info co wy byscie doradzali? Dodam ze dla mnie absolutnie nie istotna jest moc i jakies tam bzdety,jestem poczatkujaca motocyklistka. Dodam ze motorek ktory kupie powinnien sie dobrze nadawac na treningi bezpiecznej jazdy. Na kazda rade bede ogromnie wdzieczna
przeczytalam wszystko to co bylo do przeczytania i nadal niewiem ktory motocykl wybrac.
Otoz nie moge sie zdecydowac miedzy Yamaha Xj6, Suzuki Gladius,Honda Hornet oraz piekna MT 03.
Niestety nie mam jeszcze prawka ( egzamin za dwa tyg ) stad mialam mozliwosc przejechac sie tylko MT 03 i to moze max 2 km po wiejskiej drodze.
Hmm motor swietny i najbardziej bym ten model chciala ALE czytaja wszystkie posty budzi sie jednak coraz wiekszy respekt niektorzy pisza ze blokuje sie kolo ze w korkach jest nerwowy itd. Hmm i tak juz sama nie jestem pewna czy to dobre moto dla mnie. Jezdze na quadzie Yamaha Raptor 700 ale nie to jednak quad i ma 4 kola i tam jakos jest latwiej nawet w terenie czy na torze. Prosze o info co wy byscie doradzali? Dodam ze dla mnie absolutnie nie istotna jest moc i jakies tam bzdety,jestem poczatkujaca motocyklistka. Dodam ze motorek ktory kupie powinnien sie dobrze nadawac na treningi bezpiecznej jazdy. Na kazda rade bede ogromnie wdzieczna
- lewa03
- Świeżak
• Strona 3 z 4 • 1, 2, 3, 4