Jak na 100% określić rocznik skutera??
			 • Strona 1 z 1

Jak na 100% określić rocznik skutera??
Witam
Niedawno kupiłem używany skuter sprowadzony z Niemiec. Konkretnie jest to Piaggio Nrg na wtrysku. Sprzedawca mówil ze to rocznik 2006 i tak ma w dokumentach jednak jest to data rejestracji a w 2006 Nrg miało juz nową stylistykę, dlatego teraz nie moge na pewno określić rocznika swojego skutera. A może ktoś z was wie od którego roku Nrg zaczęto wyposażać we wtrysk paliwa. Czy na podstawie nr ramy lub silnika moge określić date produkcji? Z góry dzięki za pomoc ;]

Niedawno kupiłem używany skuter sprowadzony z Niemiec. Konkretnie jest to Piaggio Nrg na wtrysku. Sprzedawca mówil ze to rocznik 2006 i tak ma w dokumentach jednak jest to data rejestracji a w 2006 Nrg miało juz nową stylistykę, dlatego teraz nie moge na pewno określić rocznika swojego skutera. A może ktoś z was wie od którego roku Nrg zaczęto wyposażać we wtrysk paliwa. Czy na podstawie nr ramy lub silnika moge określić date produkcji? Z góry dzięki za pomoc ;]
- tomekleba
- Świeżak
- pawlak200192
- VIP Ścigacz.pl
zdarzaja sie przypadki, ze w jednym roczniku sa produkowane te same modele, inne budy ale wydaje mi sie ze tylko w samochodach(np bmw e34 i 39).
				zx12r-sprzedane.w dalekich planach zx14. | www.fight-club.pl | Don Bolo | Masz coś do mnie?Z bani?
			- 

bolokolo
- Bywalec
Po numerach ramy powinieneś sprawdzić, plastiki od Piaggio i inne elementy mają wytłoczony znaczek i datę produkcji (rok).
				http://www.Skutery.Org  (otwórz link) - forum, skutery, tuning, stunt
			- 

Kox
- Świeżak
bolokolo napisał(a):zdarzaja sie przypadki, ze w jednym roczniku sa produkowane te same modele, inne budy ale wydaje mi sie ze tylko w samochodach(np bmw e34 i 39).
w motocyklach takze sie tak zdarza - linia HOND CBR, mianowicie chodzi o przejscie z f2 do f3 w 94'. Pojawily sie juz pierwsze modele F3, a konczac produkcje F2 zmieniono kilka detali jak np. centralny element resorujacy - tlumiacy.
do autora: w wielu motocyklach date produkcji zaznacza sie na takich elementach jak przewody hamulcowe, plastiki, amortyzatory - moze ktoras z tych dat cos ci podpowie - chociaz czesci mogly zostac wyprodukowane znacznie wczesniej
Honda VFR 800 FI
			- 

elco
- Moderator
to niezle cie wykiwal na 4 lata
				zx12r-sprzedane.w dalekich planach zx14. | www.fight-club.pl | Don Bolo | Masz coś do mnie?Z bani?
			- 

bolokolo
- Bywalec
- maczo1232
- Świeżak
No to tylko pech  Następnym razem, sprawdź najlepiej sam po nr ramy (czasami jest wybity rok prod.) lub na plastikach
 Następnym razem, sprawdź najlepiej sam po nr ramy (czasami jest wybity rok prod.) lub na plastikach 
				 Następnym razem, sprawdź najlepiej sam po nr ramy (czasami jest wybity rok prod.) lub na plastikach
http://www.Skutery.Org  (otwórz link) - forum, skutery, tuning, stunt
			- 

Kox
- Świeżak
			 • Strona 1 z 1

Powrót do Motorowery do 50 ccm