Jak na 100% określić rocznik skutera??
• Strona 1 z 1
Jak na 100% określić rocznik skutera??
Witam
Niedawno kupiłem używany skuter sprowadzony z Niemiec. Konkretnie jest to Piaggio Nrg na wtrysku. Sprzedawca mówil ze to rocznik 2006 i tak ma w dokumentach jednak jest to data rejestracji a w 2006 Nrg miało juz nową stylistykę, dlatego teraz nie moge na pewno określić rocznika swojego skutera. A może ktoś z was wie od którego roku Nrg zaczęto wyposażać we wtrysk paliwa. Czy na podstawie nr ramy lub silnika moge określić date produkcji? Z góry dzięki za pomoc ;]
Niedawno kupiłem używany skuter sprowadzony z Niemiec. Konkretnie jest to Piaggio Nrg na wtrysku. Sprzedawca mówil ze to rocznik 2006 i tak ma w dokumentach jednak jest to data rejestracji a w 2006 Nrg miało juz nową stylistykę, dlatego teraz nie moge na pewno określić rocznika swojego skutera. A może ktoś z was wie od którego roku Nrg zaczęto wyposażać we wtrysk paliwa. Czy na podstawie nr ramy lub silnika moge określić date produkcji? Z góry dzięki za pomoc ;]
- tomekleba
- Świeżak
- pawlak200192
- VIP Ścigacz.pl
zdarzaja sie przypadki, ze w jednym roczniku sa produkowane te same modele, inne budy ale wydaje mi sie ze tylko w samochodach(np bmw e34 i 39).
zx12r-sprzedane.w dalekich planach zx14. | www.fight-club.pl | Don Bolo | Masz coś do mnie?Z bani?
-
bolokolo - Bywalec
Po numerach ramy powinieneś sprawdzić, plastiki od Piaggio i inne elementy mają wytłoczony znaczek i datę produkcji (rok).
http://www.Skutery.Org (otwórz link) - forum, skutery, tuning, stunt
-
Kox - Świeżak
bolokolo napisał(a):zdarzaja sie przypadki, ze w jednym roczniku sa produkowane te same modele, inne budy ale wydaje mi sie ze tylko w samochodach(np bmw e34 i 39).
w motocyklach takze sie tak zdarza - linia HOND CBR, mianowicie chodzi o przejscie z f2 do f3 w 94'. Pojawily sie juz pierwsze modele F3, a konczac produkcje F2 zmieniono kilka detali jak np. centralny element resorujacy - tlumiacy.
do autora: w wielu motocyklach date produkcji zaznacza sie na takich elementach jak przewody hamulcowe, plastiki, amortyzatory - moze ktoras z tych dat cos ci podpowie - chociaz czesci mogly zostac wyprodukowane znacznie wczesniej
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
to niezle cie wykiwal na 4 lata
zx12r-sprzedane.w dalekich planach zx14. | www.fight-club.pl | Don Bolo | Masz coś do mnie?Z bani?
-
bolokolo - Bywalec
- maczo1232
- Świeżak
No to tylko pech
Następnym razem, sprawdź najlepiej sam po nr ramy (czasami jest wybity rok prod.) lub na plastikach 

http://www.Skutery.Org (otwórz link) - forum, skutery, tuning, stunt
-
Kox - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm