Offtop dla Vip'ów
senekkorzenna napisał(a):Walenty napisał(a):Lodowaty wiatr zrywa przedostatnie złote liście :0
Walek Jezus Maryja co ty znowu wziÄ…Å‚eÅ›
walnÄ…Å‚ kreskÄ™ z chrzanu ...
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
Czester co to za zima bez śniegu? Trochę musi być żeby moje e30 1.8 mogło w końcu bokami polatać
,,De gustibus non est disputandum"(Å‚ac.)-O gustach siÄ™ nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
fakt, niedziela była dużo spokojniejsza.|
Ale i sobota nie była taka groźna.
W środę łamało drzewa.
W poprzednią niedzielę też.
Ale i sobota nie była taka groźna.
W środę łamało drzewa.
W poprzednią niedzielę też.
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
Nie nie- w czapce to kolega Ja na pierwszym zdjęciu wbiegam do wody, na drugim jestem po prawej. Sobota nie była taka tragiczna ale zasiedzieliśmy się w domu whisky i wróciliśmy już po ciemnicy- uznaliśmy że w niedziele lepiej
Dziwne uczucie kiedy po niecałej minucie nie czuje się stóp
Dziwne uczucie kiedy po niecałej minucie nie czuje się stóp
-
kravec - Administrator
oj tam.
mamy swój morświnowy klub i w każdą niedzielę na plaży przy wlocie na półwysep morświny się spotykają.
mamy swój morświnowy klub i w każdą niedzielę na plaży przy wlocie na półwysep morświny się spotykają.
-
madcap - Administrator
Gówno- może ale nie musi. Więcej niż 50% szans że po jakimś czasie będą komplikacje. Najczęściej resorpcje, później kościozrosty, rzadziej obumarcie miazgi zęba. Ile wnuczka ma lat? Podejrzewam że byłą to szóstka?
I jak kur... można pomylić mleczaka ze stałym przy usuwaniu...
I jak kur... można pomylić mleczaka ze stałym przy usuwaniu...
-
kravec - Administrator
5'kę mleczną pomylił z 6ką? Nie jest najlepiej bo największe szanse na pełne powodzenie replantacji mamy przy nie zakończonym rozwoju wierzchołka korzenia. Skoro w wieku 12 lat 5'ka jeszcze siedziała to podejrzewam że nie wyrzynały jej się zbyt szybko zęby co nie zmienia faktu że 6'ki pojawiły się jakieś 5 lat wcześniej. Wierzchołki zamykają się około 3 lat w zębach stałych, choć miałem na fotelu dziewczynkę u której w wieku 12 lat jeszcze nie były do końca uformowane w 6'kach więc może i tutaj tak jest- oby Kluczowe jest to żeby teraz to przypilnować- z tego co napisałeś ząb jest zszynowany- to dobrze. Powinno to być utrzymane jakieś 2 tygodnie. Później kontrola czy ząb "zyje" i kontrole radiologiczne. Na razie ząb może nie dawać pozytywnych wyników testów na żywotność. Ważne żeby po czasie dawał. Jeśli będzie dawał dolegliwości natychmiast dzwońcie do gabinetu.
-
kravec - Administrator
senekkorzenna napisał(a):Dzięki serdeczne za radę.
Kurde trudno być dziadkiem ponieważ człowiek bardziej przeżywa taką sytuację niż rodzic.
Ponieważ na forum zawiązał się klub morsów to ja postanowiłem do niego dołączyć.
Na zachętę niech będzie Ale za to że we wrześniu było niby za zimno jest mały minus!
-
kravec - Administrator
jakie zimno? we wrześniu?
ja przy takich temperaturach jak teraz to koszulkę techniczną z długim rękawem zakładam i drugą - bezrękawnik na pierwszą.
jak pizgało, to zamiast drugiej zakładałem wiatrówkę choć nie lubię.
nawet jeszcze nie myślałem o odzieży termicznej.
ja przy takich temperaturach jak teraz to koszulkę techniczną z długim rękawem zakładam i drugą - bezrękawnik na pierwszą.
jak pizgało, to zamiast drugiej zakładałem wiatrówkę choć nie lubię.
nawet jeszcze nie myślałem o odzieży termicznej.
-
madcap - Administrator
Pany jak znaleźć profesjonalny kurs pierwszej pomocy? Ofert jest od zayebania, ale jak już mam na to iść to chciałbym trafić na kogoś kto poprowadzi to na wysokim poziomie a nie na sanitariusza po liceum.
W jakich miejscach tego szukać i gdzie pytać? Jakieś fora "branżowe"?
W jakich miejscach tego szukać i gdzie pytać? Jakieś fora "branżowe"?
-
Vergon - VIP Åšcigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości