Zobacz wÄ…tek - NSR 125 vs CBR 125
NAS Analytics TAG

NSR 125 vs CBR 125

i inne małe pojemności
_________

Postprzez mezdej » 21/6/2006, 06:51

Kwazi napisał(a):Jesli kupisz zadbana

z tym moze byc problem ;)
czesto skatowane... wlochy to wiadomo :)
mezdej
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Manhatan » 21/6/2006, 11:36

Desing?? Jak już to ta najnowsza wersja!! :) Te starsze mają okropne te przednie światła, zdecydowanie wole przód od RS-ki 8) (tył mógłby zostać od Mito)

Wziąłbym Cagive na twoim miejscu.
Tylko niestety troche drogie :?

Pozdro
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
Manhatan
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez mezdej » 21/6/2006, 11:41

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M165203 panowie czy to nie nowki rozprowadzaja??

te nowe naprawde dobrze wygladaja.. chyba najlepiej ze 125 no i reszta tylko $$$ no i balbym sie mimo wszystko o dostepnosc czesci.....

ale motorek naprawde godny uwagi :)
mezdej
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Kwazi » 21/6/2006, 18:24

Osiagami też nie odstaje -he he spokojnie tak mi sie tylko napisało :) .Naprawde polecam Mito jeśli uda ci sie zakupić szanowaną co wbrew pozorom jest mozliwe,trzeba tylko troche poszukać .Zapewniam ze daje magiczną satysfakcie z jazdy i swych osiagów.Czy jest "najmocniejsza i najszybsza" to niewiem,natomiast wiem ze jak na 125 prezętuje sie znakomicie.pozdrawiiam i polecem Mito :wink:
Piłeś?? -nie jedz
Nie piłes??- wypij

"zielona szóstka"
Kwazi
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez damiaen » 21/6/2006, 22:17

Heh, spox :) Jak się ten motorek przedstawia wobec innych "125" to ja wiem, tylko się pytałem czy sie nie sypie jak Aprilka, bo to nie jest zbyt popularny motorek u Nas :x
Ale zostaje tak jak było na początku :twisted:
damiaen
Świeżak

Postprzez cubars » 26/6/2006, 01:45

kup sobie yamaszke tzr 125 fajny bzyk z dobra prezencja i osiagami
mialem kiedys taki jak zaczynalem, teraz mam taki drugi do zabawy
fajny bzyk i nic mi sie nie psuje polecam
- jest ryzyko jest przyjemnosc -
cubars
Świeżak

Postprzez mirus » 28/6/2006, 17:30

Pomyslalem ze sie dolacze poniewaz tez akurat rozgladam sie za 125.
Skłaniam się chyba bardziej ku cbr, poniewaz slyszalem ze pali o wiele mniej niz nsr. Jest to dla mnie bardzo wazne poniewaz mam kieszonkowe a nie pensje :) .
Nie wiem tylko jakbym wygladal na takim sprzecie poniewaz mam 190cm wzrostu.
Moze jest ktos o podobnych warunkach i dosiadał nsr-ki lub cbr-ki i moglby mi pomoc... ?
Z góry thx

Pozdro
mirus
Świeżak

Postprzez davidoffs » 3/7/2006, 14:40

Ja mam Rs od 2 lat i przejechane 11tys km nic sie mi nie psuje. Chodzi jak żyleta a mocy przy wyprzedzaniu mi jeszcze nie zabraklo. Dodam ze motor jest z 98r (przebieg 24 tys) a jesli chodzi o nSr to kolega ma i cos mu szwankowala po naszym wyscigu co wygralem go ja. A ploty ze RS sie psuje wymyslili posiadacze nSr. Pozdro dla mądrych co nigdy nie probowali
davidoffs
Świeżak

Postprzez Zwierzu » 3/7/2006, 17:47

hmm ja jestem posiadaczem detki :P i widzialem dwie ryski bo kumple mieli i obie byly w warsztaccie.. no ale to trzeba zawsze pamietac ze nie mozna tak uogólniac...
Zwierzu
Świeżak

Postprzez RazR34 » 24/8/2006, 11:28

trafna uwaga Zwierzu :] ale ja równierz słyszałem że RS'ki sie psują..s.zkoda bo motorek jest naprawde ładny :) Mój wujek który miał już nie jeden moto w życiu...stwierdził że Włoskie są tylko ładne ... A co do NSR i CBR zdecydowanie stawiam na NSR jej moc <odblokowanej> to 28,5 KM a można trafić nawet na 36 :D:D:D CBR ma nowoczesny design opierający sie na większych braciach CBR 600 i 900 :) Jednak NSR ma swój urok więc zdecydowanie NSR !! :)
" Don't forget the struggle ... Don't forget the streets ... "
RazR34
Świeżak

Postprzez lechu » 29/8/2006, 20:58

Ale mi namieszaliście we łbie :roll: Mam własnie do wyboru RS 125 i NSR 125!! LOL

RS ma lepsze osiągi, chyba lepiej wygląda(zależy jak kto lubi) no i jedno z bardzo ważnych rzeczy, ma swojego odpowiednika o pojemnosci 50cc a z tego co dzisiaj wycztyalem, na tym wlasnie forum, to wazne jesli masz zarejestrowaną na motorower a taką chcę kupić. NO I RS SIĘ NIBY STRASZNIE SYPIE :shock:

NSR z kolei ma bardzo ładny wygląd ale nie tak sportowy charakter jak RS ( choćby sportowe zawieszenie upside-down, u tego własnie motorku) nie ma także takich osiągów, ani nie ma swojego odpowiednika w klasie 50cc bo NSR 50cc to taki skrzat że szkoda pisać :P To co deklasuje jednak RSke (NIBY) - mniejsza awaryjność, dostępność części. Cena też chyba ''lepsza'' od RSki.
lechu
Świeżak

Postprzez RazR34 » 30/8/2006, 09:39

a więc mówisz że masz CBR :) no to powiedz mi jak to jeździ :) jak przyspieszenie, spalanie, czy nie braknie jej mocy przy wyprzedzaniu... i czy da sie nią robić jakieś podstawowe stunt'owe tricki :D

lechu...posłuchaj Ty mnie :? Apka RS 125 ma swój niepowtarzalny bo Włoski wygląd dzięki wspaniałej stylistyce. Jednakże pragne zauwarzyć że wszystko co włoskie jest niestety tylko ładne :(:( mi sie RS'ka 125 podoba bardzo :) niestety szybko sie sypie :( mojemu koledze niedawno padł silnik :( i to po 18 tys. km :shock: :( Jest równierz droga i ciężko o części, poszukaj sobie na forum...dużo osób mówi to samo co ja teraz, zaś jeśli chodzi o NSR'ke 125 to ma dobry silnik, niską cene i bardzo dobrą dostępność do części, a stylistyka równierz jest wspaniała. Dobrze sie zastanów zanim coś kupisz, to Twoja kasa, więc rób co chcesz, ale jeśli chcesz rady to zastanów sie dorbze :!: :!: :!: :!:
" Don't forget the struggle ... Don't forget the streets ... "
RazR34
Świeżak

Postprzez Bunny » 30/8/2006, 19:09

HANS napisał(a):Bunny że co niby zadużo?? to ktoś przed nim napisał że 36 :lol: :lol: :D :D

CBR 125 R Dane: rocznik'05

Silnik
Liczba cylindrów: 1
Pojemność: 124,7cc
Moc: 9,7 kW przy 10 000 rpm
Moment obrot.: 10,1 Nm przy 8000 rpm
Obrazek
Bunny
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Bunny » 31/8/2006, 12:51

seryjnie CBR125% ma ok 14-16KM i jest to 4T więc tego nie blokują.
Czym jeżdze? czasem haja, czasem ZZR-ką, 14 czasem hulanjogą :D
Gad coś tam - wiesz jeśli chcesz przycwaniakować i pozmyślać na temat motocykli to idź na gejowo.pl bu tutaj jenak jest troszke ludzi, którzy się na tym znają. Nie każdy jest takim lamerem jak ty :D
acha i Hans pewnie jeździ dla przyjemności, a ty piszesz bajki dla lansu ;]
weź no zapodaj fotencje tej twojej cbr-y bo pewnie taką maaaasz nie? :roll:
Obrazek
Bunny
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez enzo » 27/9/2006, 21:16

......tak na wstepie to witam wszystkich ;) ..... a tak po drugie to jutro mam zamiar kupić właśnie NSR'ke ..od siebie o motorku mogę powiedzieć ... cóż miałem kontakt już z 3'ma (znajomi mieli :]) więc moge powiedzieć ... HONDA, może ładna nie jest (tzn mi osobiście nie przypadła do gustu) ale chodzi ... jak przestanie to 300-400zł (tłok,pierścienie) i znów chodzi :D ..... co do osiągów ... cóż po dwóch latach jazdy na ktm'ie te nie robia na mnie większego wrażenia (nie zrozumcie mnie źle, poprostu nie ptradię się na ich temat obiektywnie wypowiedziec .... brakuje mi mocy :twisted: ! ;) ), aczkolwiek są całkiem całkiem ... co do CBR'ki to odstrasza mnie jej wygląd ... jest jakoś tak dziwnie wąska .... jak by ją któś w imadło wsadził ;) jak jest technicznie ... wiem tyle ze mało pali, ale bez specjalnych osiągów .... . Jeśli chodzi o MITO czy RS to wiem tylko że są ładne .... poza tym wiem tyle co można wyczytać na forum ... jak jest naprawde osobiście się przekonać okazji nie miałem .... . Podsumowując NSR'ke moge z czystym sumieniem polecić ....... a jeśli ktoś naprawde chcę poczuć MOC i ma A1 .... to tylko KTM EXC\SX z kołami sm (jeśłi ktoś woli po mieście ;) ) ..... (nie jezdzilem yz, rm itp. ale podejrzewam że jest podobnie :D ) .... a i ostrzegam maszyna(y) brutalna, nie wybacza błedów i jako pierwszy motocykl się raczej nie nadaje, aczkolwiek do szlifowania swoich umiejęntności IDEALNA .... . Aha co prawda 125'ki typu sx,yz troche palą ..... ale wrażenia z jazdy są bezcenne .... satysfakcja GWARANTOWANA

ps. wiem że to nie ścigacze .... ale jako pasjonat motocykli każdego rodzaju uważam że nie ma lepszych 125'ek niż wyczynowe cross/enduro ;) z takich można potem wsiadać na 600 z jakimś tam doświadczeniem, umiejętnościami .... a jak się komuś spodoba "brudzenie się" to może się przesiąsc na 250, 450, 525(ktm ... potęga!;););)) ...... a jeśli kogoś kręci tylko i wyłacznie v-max ... niech zostanie przy nsr'kach czy innych rs'kach ;);););) :twisted:

ps2 wyrażam tylko wyłacznie woją opinie ... i nie musicie się ze mną zgadzać :) ;) ;) ;)

PEACE :twisted:
enzo
Świeżak

Postprzez ZELEK RG » 28/9/2006, 15:57

mar111cin napisał(a):nsrka to dwusuw, pojedzie napewno dużo więcej od czterosuwowej cbr. Jednak cbr napewno będzie miała równiojszą charakterystyke silnika, wyższy moment już od dolnych obrotów. I zawsze trzeba pamiętać że to czterotakt, dużo mniejszy problem . Ale fakt faktem wygląd jest po stronie NSR

Zgadzam sie z Tobą nsrka to dwusuw, pojedzie napewno dużo więcej od czterosuwowej cbr i wlasnie dla tego wybral bym nsr ale jezeli chodzi o dzwiek wydobuwający sie z odbytu nsr to niejest za piękby pierdzi :twisted: a za to cbr 125 ma wiekszy bas ale neiludzcie sie ze chodzi jak jakas 600 chodzi jak 126 :lol: no to tyle polecam nsr :twisted: :!:
Każdy Temat w którym sie udziele robi się zaraz popularny...
ZELEK RG
Świeżak

Postprzez Krystian OchÄ™dalski » 12/3/2007, 20:36

tak tak... kupka a nie NSR i RS ! Z takim spalaniem to sobie można...;/ jak miesięcznie robie po 2.000km. to na nsr i rs to bym zbankrutował ;/

CBR polecam
Krystian Ochędalski
Świeżak

Postprzez Dawideos » 13/3/2007, 18:08

Zdecydowanie NSR
Dawideos
Świeżak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 30 gości

na górê