Zobacz wątek - Pierwszy motor sportowy + kombinezon + kask za 10 tys
NAS Analytics TAG

Pierwszy motor sportowy + kombinezon + kask za 10 tys

Chcesz kupić swój pierwszy lub kolejny motocykl. Nie wiesz jak wybrać. Zadaj pytanie tutaj.
Pytania o enduro, cross-y, skutery, motorowery, motocykle o pojemności do 250 ccm odpowiednio w działach niżej.
_________
Moderują: Black-Ghost, Boshi, Rosiboj, Lagiboy

Postprzez andy7 » 6/4/2015, 08:09

To moze ktos z was, zwlaszcza jedna osoba wytlumaczy niewiedzacemu, dlaczego producenci motocykli wogole konstruuja motocykle o mniejszej pojemnosci i o mniejszej mocy ?

Pwenie o motocyklizmie pojecia nie Maja. w wiekszosci krajow po zdaniu PJ zaczyna sie od motocykla na ktorym jezdzilo sie na kursie, lub jemu podobnym, tylko w Polszy od razu bierze sie .....

Normalnie przerost formy nad trescia.

Pisal o tym Lech potynski, pisali inni ale co oni wogole wiedza o zabijaniu, tyle, ze oni dalej jezdza a mondralinskich juz robaki gryza.

:wink:
kuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videos
andy7
Moderator

Postprzez lagiboy » 6/4/2015, 10:08

bo w polsce człowiek w życiu ma tak niewiele frajdy, i w myśl zasady jak się bawić to się bawić, drzwi roz*ebać - nowe wstawić. trzeba lecieć po bandzie. ciężko odkładany zł na moto i wcale się nie dziwię że ludzie nie chcą GSa, w jakiś sposób ludzie potrzebują się dowartowściować i uważają że im się należy, ze względu na poświęcenie - coś lepszego. Nie neguję tego i nie oceniam. Większość chce zainwestować ciężko zbierane pieniądze w coś ekstra, dziwi mnie tylko że skoro już inwestycja jest takiego kalibru (supersport/superbike) to czemu nie idzie za tym inwestycja w siebie? kursy doszkalające i dni na torze. Ja wiem, łatwo jest powiedzieć że lepiej tą kasę dołożyć do inwestycji w sprzęt, niestety życie to nie gra, nie ma 3 żyć ani nie można załadować save, tylko to takie polskie, mądry Polak po szkodzie - mogłem kurna tego nie robić, co mnie podkusiło - własna głupota i zarozumiałość, wiem po sobie. umiejętności się na plecach nie nosi. Szkoda kasy? weekend na torze nie kosztuje więcej niż chlanie w weekend w klubie. a porządny kurs jest tańszy niż naprawa po wywrotce. do przemyslenia, pozdrawiam.
black matt=grey (color by honda)
lagiboy
Moderator

Postprzez SkoQ » 6/4/2015, 14:10

Nie słyszałem dawno większej głupoty niż polecanie R6 na pierwsze moto :) Ten motocykl znajduje się w ścisłej top 10 motocykli które na pierwsze moto się nie nadają kompletnie, idiotyzmem jest komuś to polecać na pierwszy motocykl i kompletnym brakiem odpowiedzialności. Ludzi którzy ,,radzą" takie rzeczy powinni przechodzić jakieś specjalne testy, w stylu... zakreśl wszystkie trójkąty, albo nie wiem, pokoloruj rysunek... Wiedza o charakterystyce silnika tych motocykli jest u niektórych tak znikoma że mi się scyzoryk sam w kieszeni otwiera jak czytam takie wierutne bzdury.
Motocykle sportowe są do jazdy sportowej, a nie do nauki.
SkoQ
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Movi » 13/4/2015, 11:47

Ja też porozglądał bym się za ER6.. ja nie należę do tych którzy tak się zachwycają i polecają klasę 500 (chociaż oczywiście nie neguje tego).

Znacznie bardziej skłaniam się ku większym pojemnością, ale słabszym.
Movi
Moderator

Poprzednia strona

Powrót do Chcę kupić motocykl - kat A