Zobacz wÄ…tek - <i>[biblioteka]</i> Pierwszy motocykl - najgorsze...
NAS Analytics TAG

[biblioteka] Pierwszy motocykl - najgorsze...

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez Komentatorzy » 5/5/2014, 17:29

Komentatorzy napisał(a):najgorszy wybór? krzywy, spawany, niesprawny etc. a triumph street triple albo honda hornet to swietny wybor na pierwszy motocykl, byleby sprawny<br><hr>txa<br>
Komentatorzy napisał(a):Na pierwszy motocykl to co najwyżej coś typu yamaha dt 125, mz 150, cbr 125, a to i tak dużo dla osoby która ma zacząć dopiero jeździć (uczyć się jeździć). Ty chcesz dać komuś kto pierwszy raz, czy po kilkunastu godz. jeżdżeniu na prawko hondę hornet ? Jak jest jakaś 125 hornet to spoko, ale 600 to się ten ktoś zabije albo skończy się kalectwem jak tylko mu się zamarzy trochę bardziej odkręcić.<br><hr>Michu1342<br>
Komentatorzy napisał(a):Mialem tego nie pisac, ale juz sie przyznam. Po zdaniu prawka kupilem Hayabuse. Zyje juz 3ci sezon, zrobilem 20 tysiecy. Codziennie jezdze nia do pracy. Wiec nie opowiadaj o CBR 125.<br><hr>FirstToFight<br>
Poznałem kilka lat temu ,w policyjnym zamorskim kraju, motocyklistę o przydomku "Orca".
Okazało się, że pseudo "Orca" jest związane z jego lataniem "od zawsze" na Hajkach.
Ponoć Hajka jest jak orka tj. nie wybacza trenerowi błędów i zapominania o jej drapieżnej naturze oraz potrafi zabić nawet doświadczonego trenera.
Piszę o tym, gdyż Kolega z 3-tenim stażem i 20kkm wkracza właśnie w okres krytycznych relacji z moto.<br><hr>rami
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 6/5/2014, 09:56

Komentatorzy napisał(a):najgorszy wybór? krzywy, spawany, niesprawny etc. a triumph street triple albo honda hornet to swietny wybor na pierwszy motocykl, byleby sprawny<br><hr>txa<br>
Komentatorzy napisał(a):Na pierwszy motocykl to co najwyżej coś typu yamaha dt 125, mz 150, cbr 125, a to i tak dużo dla osoby która ma zacząć dopiero jeździć (uczyć się jeździć). Ty chcesz dać komuś kto pierwszy raz, czy po kilkunastu godz. jeżdżeniu na prawko hondę hornet ? Jak jest jakaś 125 hornet to spoko, ale 600 to się ten ktoś zabije albo skończy się kalectwem jak tylko mu się zamarzy trochę bardziej odkręcić.<br><hr>Michu1342<br>
Hornet- super łatwe prowadzenie,bardzo dobry wtrysk,lekka,dobrze hamuje.Czego więcej chcieć od pierwszego motocykla?<br><hr>x
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 6/5/2014, 10:07

Komentatorzy napisał(a):Przypuszczam , iż kryterium "najgorszego wyboru" wypełnił mój sąsiad, człowiek przyzwoity i dobry ojciec dzieciom.
Otóż zrobił prawko i nie mając, poza jazdami szkolnymi, JAKIEGOKOLWIEK doświadczenia z motocyklami, wiedziony czyjąś "światłą" poradą, sprowadził sobie z USA używaną , tanią Haykę . Przyjechała więc ta Hayka, model starszy, onegdaj udostępniany w USA z Biblią lecz bez ABS, dodatkowo ubarwiony tuningowym przelotowym wydechem pracującym na rzecz podrasowanego silnika ( !!!) . Kilka razy tej bestii ostrożnie dosiadł, nie wiem czy podówczas doznał objawienia, niemniej Hayka szczęśliwe zmieniła właściciela. Podśmiewa się Boczo nt. "Hayabusy Turbo" , a to historia zaczerpnięta z życia warszawskich motocyklistów :))<br><hr>rami<br>
I to był błąd bo była używana i tania.Powinien kupic nową i byłoby super.<br><hr>x
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 6/5/2014, 16:24

Komentatorzy napisał(a):Hornet- super łatwe prowadzenie,bardzo dobry wtrysk,lekka,dobrze hamuje.Czego więcej chcieć od pierwszego motocykla?<br><hr>x<br>
No i Gymkhany na Hornecie można wygrywać :)<br><hr>adam57
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 6/5/2014, 21:30

Komentatorzy napisał(a):Hornet- super łatwe prowadzenie,bardzo dobry wtrysk,lekka,dobrze hamuje.Czego więcej chcieć od pierwszego motocykla?<br><hr>x<br>
Komentatorzy napisał(a):No i Gymkhany na Hornecie można wygrywać :)<br><hr>adam57<br>
O tym zapomniałem...<br><hr>x
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 7/5/2014, 12:57

Artykuł ok , choć wiadomo można tu jeszcze parę motocykli dodać. Jak mam się czegoś czepić to z uprzejmym zapytaniem do autora: Co bmw wygrało poza testami dziennikarzy? Nie rozumiem stwierdzenia. W sporcie motocyklowym to raczej chyba nic.
Nie twierdzę że to zły pocisk ale żeby od razu wygrało wszystko? Obiektywne myślenie na tak dobrym portalu jest wskazane.<br><hr>Fan Moto bez Moto
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 7/5/2014, 13:55

Komentatorzy napisał(a):Artykuł ok , choć wiadomo można tu jeszcze parę motocykli dodać. Jak mam się czegoś czepić to z uprzejmym zapytaniem do autora: Co bmw wygrało poza testami dziennikarzy? Nie rozumiem stwierdzenia. W sporcie motocyklowym to raczej chyba nic.
Nie twierdzę że to zły pocisk ale żeby od razu wygrało wszystko? Obiektywne myślenie na tak dobrym portalu jest wskazane.<br><hr>Fan Moto bez Moto<br>
Być może chodziło o WMMP.<br><hr>x
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 7/5/2014, 15:36

Komentatorzy napisał(a):Artykuł ok , choć wiadomo można tu jeszcze parę motocykli dodać. Jak mam się czegoś czepić to z uprzejmym zapytaniem do autora: Co bmw wygrało poza testami dziennikarzy? Nie rozumiem stwierdzenia. W sporcie motocyklowym to raczej chyba nic.
Nie twierdzę że to zły pocisk ale żeby od razu wygrało wszystko? Obiektywne myślenie na tak dobrym portalu jest wskazane.<br><hr>Fan Moto bez Moto<br>
Co tam wygrało w sporcie BMW, Honda czy Ducati ma znaczenie jedynie dla kibiców.
Pomiędzy tym , co na torach, a realiami salonów sprzedaży, jest dystans niezmierzony.
Przecież nie wybiorę moto Hondy dlatego, że team zamiata w GP - idę do sprzedawcy, a tam "pospolitość skrzeczy".<br><hr>adamm57
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 10/5/2014, 07:53

Ja wstawiłbym jeszcze Boss Hoss :-)<br><hr>Janek Testastretta
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 10/5/2014, 07:56

Komentatorzy napisał(a):Być może chodziło o WMMP.<br><hr>x<br>
No prawda, BMW wygrało wszystkie sponsorowane testy... :-) a poważnie w zeszłym roku STK 1000 ... Pozdr.<br><hr>Janek Testastretta
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 9/7/2014, 10:49

wstawiłbym r6 i zx6r, bo za duzo rdzicó kupuje je dzieciakom na koniec ogólniaka, a potem są pogrzeby, ostatnio w mojej okolicy w sobotę dziewczyna 20 lat<br><hr>sfd
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 28/3/2015, 17:31

o to samo chciałem zapytać... w SBK BMW się nie liczy, a to jest chyba w świecie motocykli klasy Superbike wykładnia nr1<br><hr>jo
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 29/3/2015, 07:15

Ja zaczynałem od Rometa 50 :) i jeżeli masz poukładane w głowie to zaczniesz i spokojnie jeździć 600-tką.. oczywiście mądrych jest bardzo małe grono :) przeszedłem przez 125.. w między czasie cbr600, i końcówka bmw k12000rs :) Kup sobie motocykl na jaki cię stać i jeździj z głową, tylko tą głową z mózgiem a nie w rozporku :) Pozdrawiam Gruby.<br><hr>Gruby
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 3/11/2015, 19:05

Ludzie, ale o czym mowa...powyższy art jest idealny dla ułomów, którzy biorą się za coś do czego (przynajmniej w danym momencie) nie mają predyspozycji. To jak z samochodami - byłem świadkiem jak prawdopodobnie 18 letni dzieciak zadzwonił po ojca żeby zatankować Nissana GT-R, bo nie wiedział jak się to robi i faktycznie tamten przyjechał dosłownie w 2-3 minuty (sam nie zdążyłem jeszcze odjechać ze stacji) i mu zatankował - taki "mistrz" to się nadaje do fiata punto, bo z motoryzacją pewnie nie ma nic wspólnego, więc co on niby wyciśnie z jednego z najszybciej przyśpieszających aut świata? Wracając do 2 kółek - znam ludzi, którzy zaczynali od R6, GSX-R 600/750 i żaden z nich się nie zabił, a dzisiaj ujeżdżają już 2-3 sprzęt z kolei. Są to ludzie, którzy od małego bawili się w motorowery, mzki 250, jawy 350, crossy 125/250 i inne zabawki, które można było nabyć za kasę z roboty w wakacje. Oczywiście przeskok np. z Jawy 350 na GSX-R 750 jest ogromny, ale jeżeli szanujesz moto i uczysz się go to w czym problem? Znam tą teorię, że powinno się najpierw odpalić sobie jakieś żwawe 250 czy mulastą 500'tkę żeby nauczyć się w pełni wykorzystywać jego potencjał i dopiero wskakiwać wyżej...dobra, ale czy każdy rider 848 musi i chce być królem winkli i lawirowania pomiędzy autami? A może nawet lepiej, że będzie co najwyżej "mistrzem prostej"? To jak z samochodami - ilu kierowców 911 turbo robi sobie przejażdżki w stylu torowym? Jeden na 10'ciu, a reszta aby odwija na prostych? Z resztą współczesne motocykle mają tyle systemów bezpieczeństwa, że musiałbyś wszystko powyłączać żeby cokolwiek mogło się stać skoro masz abs, esp i kontrolę wzniesienia koła, przykład RSV4 - silna v'ka, ale kiedy wszystkie systemy masz na full i masz najsłabszą mapę to naprawdę tylko jakieś chucherko nieprzygotowane na przyśpieszenie mogłoby się "zerwać" z tego motocykla. Wspomniani koledzy zaczynali od modeli jeszcze bez żadnych systemów i dali sobie radę. Jednakże domyślam się że ten tekst może dotyczyć właśnie bardziej ludzi, którym nagle ubzdurał się motocykl, a w młodości nie siedzieli nawet na komarze. Dla takich faktycznie jeszcze długa droga do przebycia. <br><hr>CarreraSport
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Poprzednia strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości

na górê