Wszystko o kaskach motocyklowych, pytania o cenÄ™, opinie
Moim zdaniem Shoeie są przereklamowane. Mam Sharka s900c za połowę ceny Shoeia GTAir i jestem zadowolony: po rozbiciu wnętrza kasku dociskam go do głowy pompowanymi poduszkami. Fabryczny pinlock daje rade parowaniu, bardzo dobra wentylacja (której nie można niestety wyłączyć), fajne malowania. Zwróć uwagę na Sharka Speed-R - kumpel ma, jest zachwycony i mówi, że lepszy od Shoeiów, które miał wcześniej. Ja znowu czekam, aż pojawi się Shark Skwal z diodami, które można włączyć w nocy - to dopiero jest czaderski kask.
Moto Guzzi V7 - szkoda życia na brzydkie motocykle.
-
Zimny72 - Zimny Drań
Witam
poszukuje kasku cross/enduro w kolorystyce czarny, szary, biały, zielony, nie chcę innych kolorów na kasku. Cena maksymalna to 300zł, zastanawiałem się nad https://www.google.com/search?q=ozone+k ... B900%3B900 oraz http://www.24mx.pl/kask-cross-fly-kinet ... rny-hi-viz oraz http://www.24mx.pl/kask-cross-oneal-2-s ... lat-czarny zwracam sie do was o pomoc ponieważ nie znam się na kaskach.
Dzięki
poszukuje kasku cross/enduro w kolorystyce czarny, szary, biały, zielony, nie chcę innych kolorów na kasku. Cena maksymalna to 300zł, zastanawiałem się nad https://www.google.com/search?q=ozone+k ... B900%3B900 oraz http://www.24mx.pl/kask-cross-fly-kinet ... rny-hi-viz oraz http://www.24mx.pl/kask-cross-oneal-2-s ... lat-czarny zwracam sie do was o pomoc ponieważ nie znam się na kaskach.
Dzięki

- StunteQ
- Świeżak
-
blondynka96 - Świeżak
Witam,
Jestem na etapie poszukiwania mojego drugiego kasku. Niestety nie mam funduszy, które pozwalają na kupno kasku za nawet 1000 zł - w tym roku już miałem masę wydatków i zapewne dopiero na następny sezon będę myślał nad czymś konkretnym.
Za 399 zł znalazłem AIROH PIT ONE - po opiniach w internecie w tym segmencie cenowym i lekko powyżej nie ma chyba nic lepszego jako nowy kask. Jednak forumowicze to forumowicze i dodatkowe opinie się przydadzą.
Zastanawiam się również nad MT Revenge za 360 zł.
I tutaj moje pytanko: który kask lepiej będzie się "sprawował" - wiadomo głośność, bezpieczeństwo oraz jazda przy dużych prędkościach (chcę zwłaszcza zminimalizować podrywanie głowy przy dużych prędkościach i ew. odwróceniu się w bok - wiem, że nie będzie to tak dobre jak przy droższych kaskach).
Więc poproszę o ewentualnie opinie, krótkie opisy o ile ktoś miał styczność z tymi kaskami.
Pozdrawiam
Jestem na etapie poszukiwania mojego drugiego kasku. Niestety nie mam funduszy, które pozwalają na kupno kasku za nawet 1000 zł - w tym roku już miałem masę wydatków i zapewne dopiero na następny sezon będę myślał nad czymś konkretnym.
Za 399 zł znalazłem AIROH PIT ONE - po opiniach w internecie w tym segmencie cenowym i lekko powyżej nie ma chyba nic lepszego jako nowy kask. Jednak forumowicze to forumowicze i dodatkowe opinie się przydadzą.
Zastanawiam się również nad MT Revenge za 360 zł.
I tutaj moje pytanko: który kask lepiej będzie się "sprawował" - wiadomo głośność, bezpieczeństwo oraz jazda przy dużych prędkościach (chcę zwłaszcza zminimalizować podrywanie głowy przy dużych prędkościach i ew. odwróceniu się w bok - wiem, że nie będzie to tak dobre jak przy droższych kaskach).
Więc poproszę o ewentualnie opinie, krótkie opisy o ile ktoś miał styczność z tymi kaskami.
Pozdrawiam
- Pampalini
- Świeżak
Rolnik62 napisał(a):Ja bym brał airoha, mt to pewnie ten sam szit co naxa, ls2 itd. Przymierzałeś w sklepie który lepiej "leży" ?
Niestety nie mam takiej możliwości. Na moim zadupiu nie ma sklepów motocyklowych (są 2 z jakąś chińszczyzną).
- Pampalini
- Świeżak
Kurde przez neta to jest loteria. Niemożliwe, że nie masz w promieniu 30 kilometrów żadnego sklepu motocyklowego. A pytałeś się tam u tych chińczyków, czy mają hjc, airoh, lazer itd ? Ewentualnie na zamówienie, albo coś ?
Jeżdżenie "ścigaczem" po mieście to jak bieganie po lesie w garniturze.
-
Rolnik62 - Bywalec
Rolnik62 napisał(a):Kurde przez neta to jest loteria. Niemożliwe, że nie masz w promieniu 30 kilometrów żadnego sklepu motocyklowego. A pytałeś się tam u tych chińczyków, czy mają hjc, airoh, lazer itd ? Ewentualnie na zamówienie, albo coś ?
Najbliżej 50km Płock. Jutro podjadę do jednego punktu niedaleko mnie - może coś będą mieli na przymiarkę. U chińczyków to jakieś pewno Dragony jak kiedyś sprzed 5 lat. Coś wymyślę.
- Pampalini
- Świeżak
Witam. Zamierzam kupić kask do ceny 500zł. Chciałbym, aby miał blendę lub miejsce na nią.
Proszę o pomoc w wyborze, o opisy kasków które mi polecacie i ich +'sy i -'sy.
Z góry dziękuje.
Proszę o pomoc w wyborze, o opisy kasków które mi polecacie i ich +'sy i -'sy.
Z góry dziękuje.
Profil na PolskaJazda: | http://polskajazda.pl/Profil/95279 | Polecam! | https://www.facebook.com/125tkiTezPotrafia | https://www.facebook.com/IleNasTyleTras
- pSycho?!
- Świeżak
Chyba Kolego z byka spadłeś?
Kłania się allegro z opcją wyszukiwania "kask blenda" i ograniczeniem kwoty do 500zł. Nikt tutaj tego za ciebie nie zrobi. Możesz co najwyżej wrzucić pytanie o konkretne kaski, które ci wyjdą z wyszukiwania i ci przypasują. O tym możemy owszem podyskutować.

-
Zimny72 - Zimny Drań
pSycho?! napisał(a): Chciałbym, aby miał blendę lub miejsce na nią.
co to znaczy miejsce na nia?

Kask ma blendÄ™ albo jej nie ma.
No, chyba że się mylę.
I poprÄ™ Zimnego72 - poszukaj, popatrz co Ci siÄ™ podoba i pytaj.
A na koniec i tak na placu boju (kask z blendą do 500zł) zostanie LAZER Bayamo

Zimny72 - mylÄ™ sie?

-
qubus333 - Świeżak
qubus333 napisał(a):I poprę Zimnego72 - poszukaj, popatrz co Ci się podoba i pytaj.
A na koniec i tak na placu boju (kask z blendą do 500zł) zostanie LAZER Bayamo
Zimny72 - mylÄ™ sie?)
Co by nie było, że jestem taki okropny...

-
Zimny72 - Zimny Drań
oglądałem dzisiaj Schuberth SR1 ale nie mieli S2 bo chciałem sobie poprzymierzać. mam RPHA ST+ i X-Spirit II, pierwszy mi nie odpowiada ze względu na blendę i jest wielki jak dynia i głośny, za to jest bajecznie wygodny, drugi jest zajebiście lekki i pole widzenia jest ogromne, niestety był to mój 1 garnek i sprzedawca gówniano mi go dobrał, po godzinie zaczyna mnie cisnąć tak że muszę go zdjąć na chwilę - był taki od samego początku i ani się nie rozklepał ani nie rozciągnął i muszę go wymienić na coś co będzie porównywalne. czytałem, oglądałem, miałem w garści SR1 i jest fajniutki ale nie wiem jak ma się do S2? w ogóle zawracać sobie głowę czy po prostu wziąć większego X-spirit II? jestem z niego zadowolony poza tym że ciśnie więc ewidentnie jest za mały.
black matt=grey (color by honda)
-
lagiboy - Moderator
góra czachy i skronie przy czym góra czachy bardziej. może inaczej, nie jestem w stanie założyć kominiarki do niego, po prostu fizycznie nie ma tam już miejsca. byłem w innym sklepie i mierzyłem z innym sprzedawcą x-spirita i GT-air i okazało się że powinienem mieć rozmiar M a nie S, jestem na granicy obu skorup i wcisnę się w Skę ale Mka jest zdecydowanie lepsza. w momencie gdy kupowałem to nie było skorupy M do przymieżenia i ponieważ wsadziłem głowę w Skę sprzedawca powiedział że jest ok, L był za luźny. w innym miejscu sprzedawca mi dawał do założenia i ten i ten oba trzymały się dobrze i nie przemieszczały nawet przy szarpaniu za łeb. na końcu pomierzyli mi czache i wyszło że rozmiar 58, czego nie zrobili w pierwszym sklepie.
szukam czegoś w miarę lekkiego, sportowego, bez blendy, z możliwością dokupienia szyby i pinlocka, zbliżonego do X-spirita pod względem bezpieczeństwa, aerodynamiki, wyciszenia, w czym będzie można spokojnie zerknąć za siebie i pojechać w trasę. w HJC RPHA ST+ nie bardzo się da obejrzeć za siebie i wcale nie jest taki cichy jak podają w testach i dmucha w nim nawet po zamknięciu wszystkich otworów.
szukam czegoś w miarę lekkiego, sportowego, bez blendy, z możliwością dokupienia szyby i pinlocka, zbliżonego do X-spirita pod względem bezpieczeństwa, aerodynamiki, wyciszenia, w czym będzie można spokojnie zerknąć za siebie i pojechać w trasę. w HJC RPHA ST+ nie bardzo się da obejrzeć za siebie i wcale nie jest taki cichy jak podają w testach i dmucha w nim nawet po zamknięciu wszystkich otworów.
-
lagiboy - Moderator
@lagiboy - RPHA ST jest głośny tylko do 100km/h. Potem już szum się praktycznie nie zwiększa, więc jest lepiej. A że leży idealnie, to inna bajka 

BMW -> KTM. Mogę mieć spaczenie zawodowe.
-
jasnoksieznik - Stały bywalec
Jasnoksiężnik niby racja ale X-spirit wypada lepiej pod tym względem, nie szarpie powyżej 100 też tak za niego jak za HJC, do tego ta blenda jest mi do niczego potrzebna, taki zbędny bajer który chciałem mieć, spróbowałem i nie chce więcej
szczerze, gdybym wiedział to co wiem teraz to bym wziął rpha 10, bez blendy.
szukam jakiegoś środka pomiędzy tymi dwoma i wiem że X-spirit II M jest rozwiązaniem ale chciałbym spróbować czegoś innego, wiem że ludzie chwalą schubertha ale tak naprawdę nie wiem za co... jest jeszcze Shark, który też jest fajną pozycją. W Arai niezbyt mi się podoba kształt skorupy, AGV w ogóle do mnie nie przemawia. mam na kask ok 500 funtów i trochę będę wybrzydzał

szukam jakiegoś środka pomiędzy tymi dwoma i wiem że X-spirit II M jest rozwiązaniem ale chciałbym spróbować czegoś innego, wiem że ludzie chwalą schubertha ale tak naprawdę nie wiem za co... jest jeszcze Shark, który też jest fajną pozycją. W Arai niezbyt mi się podoba kształt skorupy, AGV w ogóle do mnie nie przemawia. mam na kask ok 500 funtów i trochę będę wybrzydzał

-
lagiboy - Moderator
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości