Jaki ładny i tani morocykl/skuter do 125ccm?
• Strona 2 z 4 • 1, 2, 3, 4
Rolnik62 napisał(a):Ile chcesz maksymalnie! wydać na kupno ? Jak przyjdzie prawdziwa wiosna to ceny pójdą jeszcze wyżej, i wtedy nic nie kupisz... Kaski i ciuchy też pójdą w górę. Musisz się sprecyzować: chcę, lub nie chcę.
Paliwo to najmniejszy twój kłopot przy 125 w czterosuwie
Jak ci ten zippek stanie z dala od cywilizacji, to klient na pewno się ucieszy Jeżeli dojazd do klienta jest twoim obowiązkiem służbowym, to ja bym wolał mieć spokojną głowę
Cenowo określiłem się na początku - chciałbym 2000, coś sensownego używanego będzie pewnie za 3000, a realnie stanie na 4000 bo niżej się nie będzie opłacało. I takie 4000 to granica zaporowa dla mnie, bo do tego muszę sobie dokupić kufer i ciuchy. wyjątkiem może być dołożenie kilku stów do nowego egzemplarza co miało by miejsce przy kupnie junaka 122f.
Jeszcze co do tego całego dźwięku. Po wypowiedzi Rolnik62 wnioskuję, że owy tak bardzo niepodobający mi się dźwięk jest "winą" silnika dwusuwowego?
Ostatnio edytowano 3/3/2015, 15:34 przez vtream, łącznie edytowano 1 raz
- vtream
- Świeżak
vtream napisał(a):Movi napisał(a):Kolego YBR nie jeździ, to 80-90 i po wszystkim.
i to jest właśnie tyle ile potrzebuje 80 km/h bez ryczenia silnika jak u zarzynanej świni
Kolego mylisz prędkość maksymalną z przelotową.
-
Movi - Moderator
Movi napisał(a):vtream napisał(a):Movi napisał(a):Kolego YBR nie jeździ, to 80-90 i po wszystkim.
i to jest właśnie tyle ile potrzebuje 80 km/h bez ryczenia silnika jak u zarzynanej świni
Kolego mylisz prędkość maksymalną z przelotową.
a jak ma się do tego taki junak 122? tzn. czy po odblokowaniu pojedzie to 90? bo wg danych ma dziwnie wysoką moc w stosunku do prędkości maksymalnej, więc nie wiem czy tam jest coś poblokowane, czy po prostu on tyle jedzie max?
- vtream
- Świeżak
Kurde patrzałem i nie ma nic fajnego w Krakowie. Albo od handlarza sprowadzone, do tłumaczeń itd, albo prywatne trzaśnięte/malowane. Może jeszcze coś się pojawi.
Ten dźwięk, który cię drażni to jest dźwięk dwusuwa. Dwusuw jest mocniejszy i mógłbyś się roz....walić
Spytaj się przez telefon dilerów, czy mają jakiś motorek testowy z junaka 122 i czy mógłbyś się karnąć
Ten dźwięk, który cię drażni to jest dźwięk dwusuwa. Dwusuw jest mocniejszy i mógłbyś się roz....walić
Spytaj się przez telefon dilerów, czy mają jakiś motorek testowy z junaka 122 i czy mógłbyś się karnąć
Jeżdżenie "ścigaczem" po mieście to jak bieganie po lesie w garniturze.
-
Rolnik62 - Bywalec
To zdecydowanie wezmę 4suwa... ani nie chcę się rozwalić, ani nie chcę mieć większego spalania, ani nie chcę jeździć w akompaniamencie odgłosu zarzynanej świni podzwonię, popytam. niby jest dealer junaka w Krakowie, tylko coś cienko u niego z dostępnością modeli na stanie :/
- vtream
- Świeżak
gadżety mi niepotrzebne ten piaggio wygląda nie do końca tak jak bym chciał, ale cena i osiągi są nawet niezłe. Szkoda, że spalanie trochę większe niż w wymienianych wcześniej modelach, no ale te 0,5l nie robi też jakiejś kolosalnej różnicy. Na pewno wezmę pod uwagę
Wciąż jednak chciałbym, żeby ktoś wypowiedział się obiektywnie o junakach. Co nieco poczytałem o cieknących bakach, kijowych oponach itp. Podobno w nowych modelach na 2015 już jest nieco inaczej, ale jak jest z ich osiągami? bo znając życie akurat tych modeli które chciałbym zobaczyć dealer nie będzie miał na stanie i co najwyżej sprawdzę sobie jakiś inny model który może mieć się zupełnie nijak do tej 122 o której myślę
Wciąż jednak chciałbym, żeby ktoś wypowiedział się obiektywnie o junakach. Co nieco poczytałem o cieknących bakach, kijowych oponach itp. Podobno w nowych modelach na 2015 już jest nieco inaczej, ale jak jest z ich osiągami? bo znając życie akurat tych modeli które chciałbym zobaczyć dealer nie będzie miał na stanie i co najwyżej sprawdzę sobie jakiś inny model który może mieć się zupełnie nijak do tej 122 o której myślę
- vtream
- Świeżak
Powiem Ci front - dużo osób myli to z sportowym motocyklem.. Na fotkach nei wygląda ale w lusterku za to tak..
Tył - no dobra - jest troche kanciak ale za to ma mega pakowny kufer.. Wyjazd nad jezioro z moja mlodą to nie był żaden problem.. Wszystko wchodziło i jeszcze pełno miejsca zostawało.
Spalanie - nie wiem jak 125 ale 250 pali tyle co kot napłakał.. Za 60zł zrobiłem ponad 400km.. 200 w jedna, w drugą i jeszcze kilka dni po miescie na szybkie zakupy.. więc 125 myśle nie bedzie gorsze.. Ogólnie silniki hondy i fajnie sie tym jeździ.. nie kupiłbym nic innego na ciotki miejscu (bo to jej sprzeciwo) poza X9 500
Tył - no dobra - jest troche kanciak ale za to ma mega pakowny kufer.. Wyjazd nad jezioro z moja mlodą to nie był żaden problem.. Wszystko wchodziło i jeszcze pełno miejsca zostawało.
Spalanie - nie wiem jak 125 ale 250 pali tyle co kot napłakał.. Za 60zł zrobiłem ponad 400km.. 200 w jedna, w drugą i jeszcze kilka dni po miescie na szybkie zakupy.. więc 125 myśle nie bedzie gorsze.. Ogólnie silniki hondy i fajnie sie tym jeździ.. nie kupiłbym nic innego na ciotki miejscu (bo to jej sprzeciwo) poza X9 500
- Grynfix
- Świeżak
Grynfix napisał(a):Piaggio x9
W 100% wolałbym taki albo jakikolwiek inny markowy skuter niż junaka.
(otwórz link)
Tylko, czy chłopak się zmieści finansowo ?
-
Rolnik62 - Bywalec
No właśnie junak NOWY jest finansowo dla mnie idealny. Na necie są różne opinie na jego temat, niektóre dobre, inne złe.. ale tak może być o każdym moto napisane, gdzie bez argumentów ludzie piszą tylko "chiński badziew" albo "dołóż 1000zł bo niewarto tego czegoś brać"... tylko skąd taka opinia o tym junaku? Bo może rzeczywiście jest tak, że lubią się psuć więc co z tego, że dobrze mi się będzie jeździło na jeździe próbnej, jak potem mi wysiądzie gdzieś w polu. Tylko najlepiej jak by się wypowiedziała osoba która wie coś na ten temat, a nie domniemywa ;P
- vtream
- Świeżak
vtream napisał(a):może nie taki diabeł straszny..
MOŻE... a jeśli nie?
Ja regularnie słucham historii ludzi którzy kupili chińszczyznę.. naprawdę rzadko są tymi z "happy end'em".
Masz powiedzmy do wydania 3,5 koła na nowy sprzęt który MOŻE pochodzi, lub dokładasz 1000 i masz sprzęt nawet kilkunastoletni który chodzi NA PEWNO, na pewno serwisy będą działać w tym kraju jeszcze wiele wiele lat i na pewno wszystkie części dostaniesz, nie czekając na nie 5 miesięcy bo są transportowane na osłach z Chin
-
Movi - Moderator
Movi napisał(a):vtream napisał(a):może nie taki diabeł straszny..
MOŻE... a jeśli nie?
Ja regularnie słucham historii ludzi którzy kupili chińszczyznę.. naprawdę rzadko są tymi z "happy end'em".
Masz powiedzmy do wydania 3,5 koła na nowy sprzęt który MOŻE pochodzi, lub dokładasz 1000 i masz sprzęt nawet kilkunastoletni który chodzi NA PEWNO, na pewno serwisy będą działać w tym kraju jeszcze wiele wiele lat i na pewno wszystkie części dostaniesz, nie czekając na nie 5 miesięcy bo są transportowane na osłach z Chin
4000 km i jestem zadowolony strasznie Trochę kombinowania i dłubania jest, ale daje to dużą frajdę.
ale z częściami są jaja, bo ich nie ma. Cały czas czekam na nową lagę...
- Verteru
- Świeżak
Verteru napisał(a):Cały czas czekam na nową lagę...
To nie ma tego w kioskach ruchu ?
Verteru napisał(a):Trochę kombinowania i dłubania jest, ale daje to dużą frajdę.
Nie w czasie ulewy, na wygwizdowie, z ważnymi papierami w przemakalnym plecaku
Chłopak nie może sobie pozwolić na takie właśnie rzeczy, bo go wywalą z roboty.
-
Rolnik62 - Bywalec
Rolnik62 napisał(a):Chłopak nie może sobie pozwolić na takie właśnie rzeczy, bo go wywalą z roboty.
Akurat to jest motocykl, które nie psuje się totalnie.
Padnie akumulator? Trudno jest starter nożny.
Pójdą szpilki kolektora? Trudno będzie głośniejszy i szybszy , ale dojedzie.
Nie ma benzyny? Jest 2l rezerwy
Przegrzeje się? Trudno, trzeba poczekać 10 minut i jechać dalej, bo chłodzony powietrzem
Nie ma tutaj żadnej zbędnej elektroniki jak zabezpieczenie od odpalenia jak nóżka jest rozłożona czy tego typu rzeczy. Chłodzony powietrzej, więc i części mniej.
- Verteru
- Świeżak
• Strona 2 z 4 • 1, 2, 3, 4
Powrót do Motocykle od 51 do 125 ccm - kategoria A1/B