Kompresor do pompowania kół
• Strona 1 z 1
Ja kupiłem w promocji za 399zł w Castoramie normalny kompresor Specair HL275/50 - 50l. z zestawem akcesoriów (pistolet do przedmuchiwania, pompowania (+ adaptery do starych wentli i pompowania piłki), ropownice i prosty pistolet do malowania)
Co ciekawe przy zastosowaniu przewodu fi 8 działa z nim pneumatyczny klucz... Który dokupiłem za 108zł - i też do amatorki starcza... (zawias w Vectrze zrobiłem)
Jak na amatorskie potrzeby - super

Co ciekawe przy zastosowaniu przewodu fi 8 działa z nim pneumatyczny klucz... Który dokupiłem za 108zł - i też do amatorki starcza... (zawias w Vectrze zrobiłem)
Jak na amatorskie potrzeby - super

Jak fenix z popiołów 

-
miki1406 - VIP Ścigacz.pl
Jeśli nie będziesz używał narzędzi pneumatycznych i potrzebny jest Ci tylko do pompowania kół to się opłaca. Tylko nie za 30zł z Lidla. Mam już 2 lata jakiś solidniejszy za który zapłaciłem 100zł i jestem zadowolony. Kika razy pompowałem w busie koła na 4,5 bar i dawał radę. Fajny jest B&D za punkty z orlenu.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
Mam ją 2gi rok. Na oryginalnym wężyku z zestawu była słaaaabaaa...
Kupiłem tani pneumat i byłem pewny, że wtopiłem kasę...
Kumpel podpowiedział, żebym kupisz szybkozłączne i nypel (airpress - w Castoramie) i węża zbrojonego sznurkiem 9ke.
Tak zrobiłem i daje radę... Piasty odkręca.
Często się włącza... Przy takim zbiorniczku norma.
Gdybym miał teraz kupować - kupiłbym to samo...
Naprawdę fajna rzecz - dziwie się jak mogłem tego wcześniej nie mieć
No i 220V nie musiałem ciągnąć "siły".
Aha - przy sprężarkach 24 i 50l nie patrzcie na markę - czy to Metabo, czy Casto -> jedna china... Ale mimo to nie jest zła...
Kupiłem tani pneumat i byłem pewny, że wtopiłem kasę...
Kumpel podpowiedział, żebym kupisz szybkozłączne i nypel (airpress - w Castoramie) i węża zbrojonego sznurkiem 9ke.
Tak zrobiłem i daje radę... Piasty odkręca.
Często się włącza... Przy takim zbiorniczku norma.
Gdybym miał teraz kupować - kupiłbym to samo...
Naprawdę fajna rzecz - dziwie się jak mogłem tego wcześniej nie mieć

Aha - przy sprężarkach 24 i 50l nie patrzcie na markę - czy to Metabo, czy Casto -> jedna china... Ale mimo to nie jest zła...
Jak fenix z popiołów 

-
No oczywiście żartowałem... Jakoś tam pompują, zawsze lepiej niż nożną doginać... Podłączasz, dzwonisz do znajomka pogadać o moto i jak skończysz to dopompowane
W motocyklu nawet lepiej bo mniej powietrza potrzeba, a i lekkie toto... I materac napompuje...
W trasę - jak najbardziej... Myślę, że lepsze parametry uzyskują te pompeczki markowe - np. Black&Decker
Spray'e do kół mają "drugie dno", wulkanizator pobierze 2x tyle za naprawę bo będzie musiał czyścić tą marmoladę z opony

W motocyklu nawet lepiej bo mniej powietrza potrzeba, a i lekkie toto... I materac napompuje...
W trasę - jak najbardziej... Myślę, że lepsze parametry uzyskują te pompeczki markowe - np. Black&Decker
Spray'e do kół mają "drugie dno", wulkanizator pobierze 2x tyle za naprawę bo będzie musiał czyścić tą marmoladę z opony

Jak fenix z popiołów 

-
Faktycznie nie na temat ale nie moge się nie oprzeć aby nie odpowiedzieć.
Najlepsze cisnienie do przedniego jak i tylnego koła jest kiedy jest Właściwe!!!!
Najlepsze cisnienie do przedniego jak i tylnego koła jest kiedy jest Właściwe!!!!
-
Croowab - Bywalec
co do kompresora - też wolałbym 10X mały kompresor niz pompeczke na 12V. taki kompresorek jest przydatny do wielu zadań. sam mam niewiele wiekszy a spoko malowałem tym jakieś skuterki jak było trzeba ;D fakt że prawie chodzi non stop ale mozna nim rózne rszeczy robic. pneumat też u mnie smiga.
co do pompki na 12V mam taki jump starter i w niego wbudowana jest pompka, malutkie ustrojstwo ale cisnienie ładuje bardzo wysokie. nie pamietam do ilu da rade, ale jak przytkam palcem to ponad 3 bary łapie wiec znacznie wiecej niz przeciętne oponki.
a na trase najlepiej jakas lepsza pompka rowerowa w awaryjną sytuacje. mam kellys do offroadu niezła, plastikowa leciutka, ma z 25 cm wiec nie zajmuje duzo miejsca a spoko oponke w pare minut napompuje na kamień
co do pompki na 12V mam taki jump starter i w niego wbudowana jest pompka, malutkie ustrojstwo ale cisnienie ładuje bardzo wysokie. nie pamietam do ilu da rade, ale jak przytkam palcem to ponad 3 bary łapie wiec znacznie wiecej niz przeciętne oponki.
a na trase najlepiej jakas lepsza pompka rowerowa w awaryjną sytuacje. mam kellys do offroadu niezła, plastikowa leciutka, ma z 25 cm wiec nie zajmuje duzo miejsca a spoko oponke w pare minut napompuje na kamień

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Gnomen napisał(a):Może trochę nie na temat.. Ale jakie ciśnienie najlepsze do przedniego i tylnego koła?
Jest to zależne od wagi i charakterystyki konkretnego modelu, najczęściej jest podane na naklejce pod siedziskiem

coś w tym stylu - to od autka akurat
Co do kompresorów wracając
Zawsze mały kompresor 220V będzie lepszy niż brzęczyk 12v. Należy jednak zwrócić uwagę, na to o czym wspomniał senek - mobilność i gabaryt...
W trasę do plecaka na moto 12v zabierzemy... Do 220v trzeba by dospawać generator i ucho haka

Jak fenix z popiołów 

-
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa