WYPADKI
Mjaja napisał(a):MAM takie pytanko jest to mój 1 sezon na motorku mam yamahe tzr 50 wiec mozna sie domyslicz ze mlody jestem ;p ale ostatnio czyli wczoraj mialem wypadek troszke mnie ponioslo i zaliczylem glebe i jest to mój 3 dzien na motorku i troche w siebie zwatpilem i nie wiem czy nadal mam jezdzic czy to normalka ze na swoim pierwszym moto ma sie wypadek
Postaraj sie narazie nie przekraczac dozwolonej predkosci, no chyba ze na prostej, a po tygodniu juz chyba nie bedziesz mial oporow przed v-maxem tzrki
Moja moto | | http://www.bikepics.com/members/Neos007/
-
Neos007 - Świeżak
U mnie to było tak kupiłem motor i po 2 tygodniach użytkowania miałem na koncie 2 kraksy ( zbyt brawurowa jazda [jak tu nie pocisnać z Yamaha dt ] dobrze że to było na bezdrożach [łąki jakieś pagórki ]) ale się nie łamię dalej mam chęci na jazdę nawet większą niż przedtem i napewno nie skończę z agresywną jazdą pozostaje mi tylko naprawić moto po ostatnim upadku i śmigam
- Ghost_xXx
- Świeżak
Magik napisał(a):Wszystkim zdarzają się gleby, nawet parkingowe Tak sobie myślę czy jest ktoś na tym forum co jeździ na motocyklu dłużej niż parę miesięcy i nie ma gleby....
ja jak do tej pory mam czyste konto - odpukac
Nie wliczam tego jak mnie 2go dnia motorower przewazyl przy zawracaniu - mialem 12lat
Jazda na moto to najprzyjemniejsza rzecz jaką można robić w ubraniu
-
MadboY - VIP Ścigacz.pl
michael ja sie wywalilem bo mnie ponioslo bo kumple przyjechali zobaczyc sprzet skuterkami i chcialem im uswiadomic ze szans nie mają no i jeden mnie wziol bo ma skutra po tuningu ale na dlusza mete by wymiekl. Ale pzuniej sie konczyla droga juz i ja sie odwrucilem na chwile i nie zauwazylem ze on schamowal to zeby w niego nie wywalic zlapalem za przedni i kolo mi sie przegielo gdybym trzymal lepiej kolo to bym moze zrobil tzw stujke ale mi troszke nie wyszlo na szczescie sie nie zalamalem bo sobie wytlumaczylem to tak nawet ci najlepsi sie wywalaja taki Valentino rosi tez hehe
- Mjaja
- Świeżak
Mjaja napisał(a):michael ja sie wywalilem bo mnie ponioslo bo kumple przyjechali zobaczyc sprzet skuterkami i chcialem im uswiadomic ze szans nie mają no i jeden mnie wziol bo ma skutra po tuningu ale na dlusza mete by wymiekl. Ale pzuniej sie konczyla droga juz i ja sie odwrucilem na chwile i nie zauwazylem ze on schamowal to zeby w niego nie wywalic zlapalem za przedni i kolo mi sie przegielo gdybym trzymal lepiej kolo to bym moze zrobil tzw stujke ale mi troszke nie wyszlo na szczescie sie nie zalamalem bo sobie wytlumaczylem to tak nawet ci najlepsi sie wywalaja taki Valentino rosi tez hehe
Zmieniales biegi? rotfl
-
Traperoso - Mieszkaniec forum
http://moto.allegro.pl/item214270565_ya ... 7_rok.html
to daje do myślenia...
Kupił Gostek nówka funkiel z salonu 2007r. ErŁana... daleko nie zajechał, dużo nie pojeździł, tys. km nawet nie zrobił...z moto zostało co zostało, teraz opychają toto na allegro...ale ciekawe co zostało z niego....
to daje do myślenia...
Kupił Gostek nówka funkiel z salonu 2007r. ErŁana... daleko nie zajechał, dużo nie pojeździł, tys. km nawet nie zrobił...z moto zostało co zostało, teraz opychają toto na allegro...ale ciekawe co zostało z niego....
1. Romet ogar 200 (1989r.)
2. Kawasaki gpz 500s (1994r.)
3. Honda cbr600 F4i sport (2001r.)
4. Suzuki GSX-650F - nówka sztuka na dotarciu
...FJR1300 - my dream (może jak się zestarzeję...)
Nie Jedź Szybciej Niż Twój Anioł Stróż Potrafi Latać
2. Kawasaki gpz 500s (1994r.)
3. Honda cbr600 F4i sport (2001r.)
4. Suzuki GSX-650F - nówka sztuka na dotarciu
...FJR1300 - my dream (może jak się zestarzeję...)
Nie Jedź Szybciej Niż Twój Anioł Stróż Potrafi Latać
-
xatt - Świeżak
-
Meciek - VIP Ścigacz.pl
Trzy sytuacje:
1. Skrzyżowanie z sygnalizacją świetlną pełno samochodów. Ja jechałem z kumplem furą -czerwone.... z przeciwka pojawia się koleś (pseudo motocyklista) na czymś co kiedyś może było ZX7R a teraz wygląda jak streetfighter na rencie, robi się żółte a ten ziomek wbija się po liniach przed stojace fury ...zielone wszyscy ruszaja my też i ......ledwo mój kumpel odbił samochodem bo musiałby już stać u lakiernika.
2. Pogoda iście angielska, jedzie grupka motocyklistów głównie same "ścigacze" na przodzie koleś na GSX-R 1000. Przed cała grupką jedzie tudzież stara się jechać bladoniebieski Peugeot. Kierowca samochodu gwałtownie zachamował <sarna>w efekcie GSX-R'a wylądowała na pokrytej rdzą klapie. <niedostosowanie prędkości do warunków atm.)
3. Jedzie starszy pan na swoim chopperku. Droga prosta jak okiem sięgnąć prędkość około 80/90 km'h
nagle z drogi podporządkowanej wypada sobie jakiś koleś mercem-nawet się nie rozejrzał czy coś nie jedzie... w ostatniej chwili jakoś <cudem chyba> motocyklista wymanewrował i wyszli bez uszczerbku.
1. Skrzyżowanie z sygnalizacją świetlną pełno samochodów. Ja jechałem z kumplem furą -czerwone.... z przeciwka pojawia się koleś (pseudo motocyklista) na czymś co kiedyś może było ZX7R a teraz wygląda jak streetfighter na rencie, robi się żółte a ten ziomek wbija się po liniach przed stojace fury ...zielone wszyscy ruszaja my też i ......ledwo mój kumpel odbił samochodem bo musiałby już stać u lakiernika.
2. Pogoda iście angielska, jedzie grupka motocyklistów głównie same "ścigacze" na przodzie koleś na GSX-R 1000. Przed cała grupką jedzie tudzież stara się jechać bladoniebieski Peugeot. Kierowca samochodu gwałtownie zachamował <sarna>w efekcie GSX-R'a wylądowała na pokrytej rdzą klapie. <niedostosowanie prędkości do warunków atm.)
3. Jedzie starszy pan na swoim chopperku. Droga prosta jak okiem sięgnąć prędkość około 80/90 km'h
nagle z drogi podporządkowanej wypada sobie jakiś koleś mercem-nawet się nie rozejrzał czy coś nie jedzie... w ostatniej chwili jakoś <cudem chyba> motocyklista wymanewrował i wyszli bez uszczerbku.
Nothing's impossible ];->
-
Vince - Świeżak
Wniosek jest prosty: tak samo jak kierowcy samochodów również motocykliści często powodują zagrożenia. Nie należy obarczać się wzajemnie winą lecz wspólnie przeciwdziałać podobnym sytuacją żeby motocykliści bezpiecznie wracali z tras a kierowcy czterech kółek nie mięli nikogo na sumieniu! V 4 all
Nothing's impossible ];->
-
Vince - Świeżak
Labiss napisał(a):*** na tym motorze to raczej ktoś umarł.
Niekoniecznie Owszem, może z kolesia zostało niewiele, ale równie dobrze mógł mieć kupę szczęścia i spaść z moto zanim ten uległ aż takiej destrukcji. Skąd taki wniosek? Ano stąd, że właśnie sam wyłażę z kraksy, po której nie powinienem w ogóle wyłazić. Moto wygląda brzydko ale jako, że odpadłem od niego na samym początku przygody, skończyło się na stosunkowo niewielkich obrażeniach u mnie.
Pozdrawiam.
będzie co ma być... nie ma się co spinać...
- łysy_głupek
- Świeżak
Muszę się podzielić z wami moim nie miłym zajściem , w sobotę roz.... motocykl ,moja pani w szpitalu , a ja prawie urwałem sobie przyrodzenie bo pewna pani postanowiła zawracać bez kierunku nie patrząc w swoje lustereczka. Moja dziewczyna ma pękniętą miednicę i naderwane mięśnie bodbrzusza , ja 2 lewe mięśnie brzucha zerwane , naciągnięte scięgna i sine jajka , a motocykl wszystkie plastiki połamane , lagi krzywe , olej z silnika wyciekł , kicha na całego sezon zakończony ..... Czekam teraz na wyjście mojej ukochanej ze szpitala i co opisze rzeczoznawca.....
- GROSIK
- Świeżak
-
Piankowy Marynarzyk - VIP Ścigacz.pl