Zobacz wątek - <i>[biblioteka]</i> Linka w lesie - porządni obywatele...
NAS Analytics TAG

[biblioteka] Linka w lesie - porządni obywatele...

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez Komentatorzy » 24/7/2014, 22:24

absolutnie nie popieram takich akcji ale żałosne próby usprawiedliwienia się autora, zwłaszcza że wbrew pozorom jest gdzie pojeździć. problem w tym że tych obdarzonych w niedomiarze (czytaj debili) albo na to nie stać albo im się nie chce ( patrz przypadki doskonalenia techniki jazdy motocyklem) pojechać w takie miejsce. Łatwiej przecież rozjeździć najbliższy las albo rezerwat przyrody.
Ciekawe jakbyś zareagował autorze, gdybym ci nasrał na wycieraczkę tłumacząc się brakiem dostatecznej ilości toalet w mieście? Też byłbyś taki łaskawy?<br><hr>Gregor99
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 25/7/2014, 00:12

Komentatorzy napisał(a):absolutnie nie popieram takich akcji ale żałosne próby usprawiedliwienia się autora, zwłaszcza że wbrew pozorom jest gdzie pojeździć. problem w tym że tych obdarzonych w niedomiarze (czytaj debili) albo na to nie stać albo im się nie chce ( patrz przypadki doskonalenia techniki jazdy motocyklem) pojechać w takie miejsce. Łatwiej przecież rozjeździć najbliższy las albo rezerwat przyrody.
Ciekawe jakbyś zareagował autorze, gdybym ci nasrał na wycieraczkę tłumacząc się brakiem dostatecznej ilości toalet w mieście? Też byłbyś taki łaskawy?<br><hr>Gregor99<br>
Napisałeś co chciałeś a teraz pomyśl - czy za niszczenie rezerwatu przyrody/lasu czy czegokolwiek racjonalnym pomysłem jest rozwieszenie linki na drzewach? Może to spowodować w najgorszym wypadku śmierć lub kalectwo. Istnieją inne sposoby na uchwycenie tych ludzi. Jeżeli naprawdę chcecie zadbać o to jakże wielkie środowisko to zacznijcie myśleć a nie usiłować zabić drugiego człowieka!<br><hr>PrzemiłyDupek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 25/7/2014, 00:12

Komentatorzy napisał(a):absolutnie nie popieram takich akcji ale żałosne próby usprawiedliwienia się autora, zwłaszcza że wbrew pozorom jest gdzie pojeździć. problem w tym że tych obdarzonych w niedomiarze (czytaj debili) albo na to nie stać albo im się nie chce ( patrz przypadki doskonalenia techniki jazdy motocyklem) pojechać w takie miejsce. Łatwiej przecież rozjeździć najbliższy las albo rezerwat przyrody.
Ciekawe jakbyś zareagował autorze, gdybym ci nasrał na wycieraczkę tłumacząc się brakiem dostatecznej ilości toalet w mieście? Też byłbyś taki łaskawy?<br><hr>Gregor99<br>
Napisałeś co chciałeś a teraz pomyśl - czy za niszczenie rezerwatu przyrody/lasu czy czegokolwiek racjonalnym pomysłem jest rozwieszenie linki na drzewach? Może to spowodować w najgorszym wypadku śmierć lub kalectwo. Istnieją inne sposoby na uchwycenie tych ludzi. Jeżeli naprawdę chcecie zadbać o to jakże wielkie środowisko to zacznijcie myśleć a nie usiłować zabić drugiego człowieka!<br><hr>Przemiły
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 25/7/2014, 06:47

Na wycieraczkę to nie, ale jakby załatwiał potrzeby w krzakach to nie miałbym nic przeciw, bo ilość szaletów miejskich jest żenująca <br><hr>kk
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 25/7/2014, 08:32

Tak tak, a ile w zakład że jadąc taką leśna drogą spotkasz kilka a nawet kilkanaście dzikich wysypisk śmieci, i co??
I to ludziom nie przeszkadza i za to "pro eko obrońcy" się nie wezmą. Motocykliści zawsze będą "skazą" w polskim społeczeństwie, sam to przerabiam u siebie we własnym domu...<br><hr>Yhym
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 25/7/2014, 10:13

Eko debile.. to może zakopywać miny na tysiące samochodów grzybiarzy okupujących lasy jesienią?Nie mam enduro bo nie lubię takiej jazdy ale rozwieszanie linek to zwykła zawiść,debilstwo,robienie na złość.W tym katolickim kraju zawsze coś musi komuś przeszkadzać.Założę się że ten kto to zrobił pewnie nie raz jeździł autem po lesie srał po krzakach a może i kradł drewno z lasu.<br><hr>szosowy motocyklista
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 26/7/2014, 22:47

Ja powiem tak- pomimo iż jestem przeciwnikiem jazdy po lesie w miejscach do tego nie przeznaczonych, to jakbym zobaczył, że ktoś wiesza taką linkę z miejsca wezwałbym policję i oskarżył o usiłowanie morderstwa.

Natomiast co tyczy się niszczenia środowiska- gościu tu nie chodzi o ślad Twojej opony, bo to pikuś- tu chodzi o to, że silniki enduro generują niesamowity hałas, który zaburza pracę ekosystemu. Ja już od kilku lat walczę u siebie (z nędznym skutkiem niestety) o wzmożenie patroli przez straż leśną i policję w miejscach gdzie to takiego procederu (jazdy motocyklem/quadem po lesie) dochodzi. Chcesz sobie śmigać w terenie- jedź na tor! Mało ich? To na poligon jedź- tych Ci u nas pod dostatkiem, tylko trzeba się wysilić i popyta zorientowanych. <br><hr>Qbengrimm
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 26/7/2014, 22:47

Ja powiem tak- pomimo iż jestem przeciwnikiem jazdy po lesie w miejscach do tego nie przeznaczonych, to jakbym zobaczył, że ktoś wiesza taką linkę z miejsca wezwałbym policję i oskarżył o usiłowanie morderstwa.

Natomiast co tyczy się niszczenia środowiska- gościu tu nie chodzi o ślad Twojej opony, bo to pikuś- tu chodzi o to, że silniki enduro generują niesamowity hałas, który zaburza pracę ekosystemu. Ja już od kilku lat walczę u siebie (z nędznym skutkiem niestety) o wzmożenie patroli przez straż leśną i policję w miejscach gdzie to takiego procederu (jazdy motocyklem/quadem po lesie) dochodzi. Chcesz sobie śmigać w terenie- jedź na tor! Mało ich? To na poligon jedź- tych Ci u nas pod dostatkiem, tylko trzeba się wysilić i popyta zorientowanych. <br><hr>Qbengrimm
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 27/7/2014, 12:31

A ja bym za taki numer połamał ręce i nogi i to w odstępach przynajmniej kilkunasto minutowych, żeby taka *** cierpiała jak najwięcej.. Z góry przepraszam co bardziej wrażliwsze osoby za wypowiedź i przekleństwo ale to jest po prostu usiłowanie zabójstwa i nic więcej .. Rozumiem argumenty eko ludzi którzy niespecjalnie chcą, żeby ktoś jeździł po lasach (sam nie jestem tym zachwycony), ale bez przesady! Nagrać, zawołać policje, nawet zebrać się kiedyś razem i złapać takową osobę i doprowadzić na policje bądź nawet samemu "wytłumaczyć", ale bez przesady! Zabijać ? <br><hr>vess
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 28/7/2014, 12:34

Kierujmy się zdrowym rozsądkiem. Przytoczone fakty w tym artykule są równie nierozsądne co wieszanie stalowej linki w lesie. Co ma pożar/wiatrołom w lesie do płoszenia dzikiej zwierzyny lub wjeżdżania motocyklami do ścisłych rezerwatów?! Na spokojnie Panowie, ważny jest chłodny dialog a nie okładanie się na gorąco po mordzie. <br><hr>the Age of Reason
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 30/7/2014, 09:18

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=HgD4NiBJycs" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://www.youtube.com/watch?v=HgD4NiBJycs</a>

Po czymś takim sam jestem za rozwieszaniem linek!!<br><hr>Top
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 4/8/2014, 23:13

Jak to mówią - TRAFIŁA KOSA NA KAMIEŃ - JAK NIE WIESZ GDZIE I JAK TYM JEŹDZIĆ - SIADAJ NA ROWER I NIE MĘDRKUJ ŻE JESTEŚ ŚWIĘTY<br><hr>dzik z lasu
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 5/8/2014, 20:33

Jedni i drudzy są siebie warci. Nic nie dzieje się bez przyczyny.<br><hr>rotuA
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 11/9/2014, 12:50

Komentatorzy napisał(a):<a href="http://www.youtube.com/watch?v=HgD4NiBJycs" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://www.youtube.com/watch?v=HgD4NiBJycs</a>

Po czymś takim sam jestem za rozwieszaniem linek!!<br><hr>Top<br>
Wiesz co Ty kur** pajacu mowisz? Chyba jestes tym wiesniakiem z grabiami z filmiku. Wywieszenie takiej linki moze wiazac sie z obcieciem glowy, albo kalectwem do konca zycia. A ja zycze zeby Taki gosc jak na filmie wsadzil Twojemu synowi jesli bedziesz go mial badz lub maszz pomiedzy zebra te grabie jak Twoje dziecko "wkradnie" sie mu na jablka z kolegami. Skonczony idiota<br><hr>ABC123DEF456
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 21/1/2015, 00:08

Szlaki piesze w lasach a szczególnie na terenach chronionych to nie jest miejsce dla motorów co najmniej z 3 powodów: 1. bezpieczeństwo pieszych, 2.płoszenie zwierząt, 3.hałas - to są nieliczne miejsca gdzie jeszcze jest w miarę cicho.
Choć skuteczność policji jest raczej mała to zawsze dzwonię do nich jak w lesie mijają mnie goście którzy nie potrafią uszanować takich spokojnych miejsc.
Podobnie jest z autami terenowymi - mam to mam prawo jeździć w lesie - w niedzielę byłem na Magurce Wilkowickiej koło bielska na biegówkach - trasy biegowe przygotowywane przez ratrak regularnie są rozjeżdżane przez kolesi na quadach czy w terenówkach. Problem w tym że takich kolein nie da się zlikwidować przy pojedynczym przejechaniu ratrakiem. I pewnie każdy zacznie tłumaczenia: bo nie ma torów itp. ściema, każdy woli jeździć za free w okolicy gdzie mieszka wybierać sobie nowe miejsca i dlatego pchają się tam gdzie nie wolno.

W żaden sposób nie popieram linek - sam bym rozwieszających zgłosił na policję, natomiast ekstremalne zachowania niektórych wywołane są pewnie przez to że goście na motorach/quadach/terenówkach mają wszystkich gdzieś a policja jest nieskuteczna i niezainteresowana rozwiązaniem problemu - stąd ktoś bardziej lub mniej niezrównoważony może sięgnąć po pułapki<br><hr>ep
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 14/8/2015, 01:01

Sam prawie wleciałem w taka linkę jadąc rowerem przez las w Otwocku. Nie widać takiej linki jak się jedzie!
Można naprawdę stracić życie. Kto to wymyślił?<br><hr>ernest90s
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 14/8/2015, 01:01

Sam prawie wleciałem w taka linkę jadąc rowerem przez las w Otwocku. Nie widać takiej linki jak się jedzie!
Można naprawdę stracić życie. Kto to wymyślił?<br><hr>ernest90s
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 14/8/2015, 07:16

Żeby robić takie rzeczy to chyba trzeba być nienormalnym. Wystarczy trochę pomyśleć, przecież jak by ktoś na to wjechał z większą prędkością to mu może nawet głowę uciąć.<br><hr>Headstrong
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 14/8/2015, 09:31

Trzeba było trzymać się z dala od lasu. Nie wbijecie sobie do tych tępych pał że motocyklem po lesie się nie jezdzi?
Pcha sie jeden z drugim do lasu gdzie mu jezdzić nie wolno i gdzie go nikt nie chce i jeszcze wylewa żale. A łeb powinien z jeden stracić to może reszta się zastanowi. nie zal mi cymbała ani trochę, bardzo dobrze.<br><hr>mw
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 14/8/2015, 09:34

Komentatorzy napisał(a):Jak to mówią - TRAFIŁA KOSA NA KAMIEŃ - JAK NIE WIESZ GDZIE I JAK TYM JEŹDZIĆ - SIADAJ NA ROWER I NIE MĘDRKUJ ŻE JESTEŚ ŚWIĘTY<br><hr>dzik z lasu<br>
Tak? Ostatnio wybrałem się z kolegami na rowerach do DH na małą przejażdżkę. Jedziemy sobie przez las i nagle kolega leży na ziemi z zakrwawioną szyją. Jechał szybko? Nie. Rozwieszona linka jest bardzo cienka ale tez bardzo wytrzymała. Skończyło się na szczęście na 'niedużym' urazie, o ile tak można nazwać rozciętą skórę
<br><hr>Mr.Shefu
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl