nauka wheelie
No i tutaj jest właśnie problem - chłopie schudnij
a tak na poważnie to kwestia techniki.

Dream ride... www.youtube.com/watch?v=6EyJz46EMWk
-
Fikol - Świeżak
Ze mnie zaden fachman w tej dziedzinie, ale mam 929. Cos musisz miec nie tak ze sprzetem albo boisz sie odkrecic
Na jedynce wystarczy miec 4-5k obr/min na chwile przymknac gaz i energicznie odwinac tak z 1cm rollgazu i kolo samo idzie do gory.

Na jedynce wystarczy miec 4-5k obr/min na chwile przymknac gaz i energicznie odwinac tak z 1cm rollgazu i kolo samo idzie do gory.
Jazda na moto to najprzyjemniejsza rzecz jaką można robić w ubraniu 

-
MadboY - VIP Åšcigacz.pl
MadboY napisał(a):Ze mnie zaden fachman w tej dziedzinie, ale mam 929. Cos musisz miec nie tak ze sprzetem albo boisz sie odkrecic![]()
Ja też fachurą nie jestem ale jak R1 z trzeciego biegu z gazu idzie to twoja Niunia z 1-ego powinna iść be żadnych problemów.
-
TomoR1 - Świeżak
Hmm Madboy piszesz tu o technice 101 a ja próbowałem poprostu odkrecac manetke w czasie jazdy ze stala predkoscia.
I motong tylko mi przyspieszal (nie liczac wysuwajacych sie teleskopow).
A udalo ci sie poderwac bladego bez puszczania gazu na moment?
Poprostu jedziesz ok 5k rpm odkrecasz i gumujesz?
Moze ten typ tak ma ze bez 101 nie da rady poderwac?
Z gory dziekuje wszytkim za rady i zycze wesolych swiat i szerokosci!
I motong tylko mi przyspieszal (nie liczac wysuwajacych sie teleskopow).
A udalo ci sie poderwac bladego bez puszczania gazu na moment?
Poprostu jedziesz ok 5k rpm odkrecasz i gumujesz?
Moze ten typ tak ma ze bez 101 nie da rady poderwac?
Z gory dziekuje wszytkim za rady i zycze wesolych swiat i szerokosci!

- ygor
- Świeżak
Nie przejmuj się waleniem z gazu, i tak kiedyś dojdziesz do wniosku ,że strzelanie ze sprzęgła jest o wiele lepsze 

-
Meciek - VIP Åšcigacz.pl
ja mam sporo słabszy sprzęt ale np. tak jak ty ze stałą prędkością jakbym jechał i odkręcił to o podniesieniu koła można pomarzyć...a jeśli przymknę i odkręce to dość ładnie wstaje..
-
FZR600R - Świeżak
Weźcie się za jazdę, a nie pisanie zbędnych pytań na forum i sami dojdziecie w czym rzecz. Zanim jeszcze proponowałbym dobrze się wjeździć w moto i dopiero wtedy próbować, bo cały czas mam nieodparte wrażenie, że większość osób pytających w tym temacie nie potrafi biegów poprawnie zmieniać, a pyta jak na gumie latać. Trochę ogłady panowie...
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Åšcigacz.pl
Manhatan napisał(a):Weźcie się za jazdę, a nie pisanie zbędnych pytań na forum i sami dojdziecie w czym rzecz. Zanim jeszcze proponowałbym dobrze się wjeździć w moto i dopiero wtedy próbować, bo cały czas mam nieodparte wrażenie, że większość osób pytających w tym temacie nie potrafi biegów poprawnie zmieniać, a pyta jak na gumie latać. Trochę ogłady panowie...
Sporo w tym racji, dlatego zazwyczaj sie tu nie wypowiadam. Jednak ygor musisz miec cos nie tak albo jestes w ogole nie wjezdzony w moto, bo od zwyklego pociagniecia gazu tez wskakuje na gume bez problemu. Takze najpierw pocwicz dobra jazde na 2 kolkach, a potem gumy

Jazda na moto to najprzyjemniejsza rzecz jaką można robić w ubraniu 

-
MadboY - VIP Åšcigacz.pl
I zawsze znajdzie sie ktos "zyczliwy".
Poprosilem grzecznie o pomoc poniewarz nie potrafie wykonac tej ewolucji (ale zato potrafie zmieniac biegi).
I probowalem moze ze 40-50x i tylko raz fartem jakos postawilem bladego na kolo.Dostalem wiele cennych wskazówek i jestem bardzo za nie wdzieczny postaram sie wprowadzic je w zycie jak najszybciej.
Ale jak juz napisalem zawsze znajdzie sie ktos "zyczliwy"

Poprosilem grzecznie o pomoc poniewarz nie potrafie wykonac tej ewolucji (ale zato potrafie zmieniac biegi).
I probowalem moze ze 40-50x i tylko raz fartem jakos postawilem bladego na kolo.Dostalem wiele cennych wskazówek i jestem bardzo za nie wdzieczny postaram sie wprowadzic je w zycie jak najszybciej.
Ale jak juz napisalem zawsze znajdzie sie ktos "zyczliwy"
- ygor
- Świeżak
Nie tyle życzliwy, co myślący racjonalnie. Jest jedna zasada w jeździe na gumie - trening. To nie przychodzi z dnia na dzień. Nie zrażaj się, że pierwszy, drugi czy dziesiąty raz Ci nie wyszło, tylko staraj się samemu dojść do tego jak to zrobić. Ważną sprawą jest również regularna jazda. Dzień w dzień wyjazd na miejscówkę i próbuj do oporu, aż się uda! Multum pytań jest wtedy, kiedy nie bardzo rozumie się samą zasadę jazdy na kole. Jak już się w końcu przełamiesz i Ci się uda, to gwarantuję, że później będzie już tylko lepiej. Będziesz łapał wyższe piony, powoli ogarniał tylny hamulec dla asekuracji i balansował ciałem. Póki co zamiast siedzieć na forum bierz sprzęt i trenuj. I bez tych wszystkich informacji w końcu samemu dojdziesz do tego, de facto, do czego mimo wskazówek musiałbyś samemu dojść.
I nie oburzaj siÄ™ tak!
Pozdrawiam,
D.
I nie oburzaj siÄ™ tak!
Pozdrawiam,
D.
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Åšcigacz.pl
Nigdzie nie znalazłem na forum, więc też się dołącze - czy jak na pierwszym biegu przekroczymy punkt równowagi, to odkręcenie manetki do zera nie spowoduje gwałtownego opadania na ziemię?? Bo wszyscy piszą, że jedynym ratunkiem to hamulec, a jak mocno się wychylę na koło i puszczę gaz, to ostro lecę na dwa koła. Pytam, bo chciałbym nauczyć się gumować na stojąco i mnie strach oblatuje:)
- arcadioo997
- Świeżak
ygor napisał(a):I probowalem moze ze 40-50x i tylko raz fartem jakos postawilem bladego na kolo
To popróbuj 1400-1500 razy i wtedy napisz na forum

PS powiedzcie mi? czemu wy sie boicie strzelić ze sprzęgła? przecież to nie znaczy,że masz dać na maksa gazu i odrazu wy**bać

ADHD Squad | | http://www.bikepics.com/members/pisiu/
- Pisiu
- VIP Åšcigacz.pl
Ja bym chciał sie dowiedzieć jak zrobić wolną gume (no nie mówie już wolną żeby nie być zachłannym) jechać te 50km/h i nie przyspiesząć na siedząco. Gdy jade a moto zaczyna zasłaniać mi droge, patrze bokiem na droge ale moje ruchy robią się nerwowe i nie ma mowy o postawieniu moto w wiekszy pion. jakieś rady;)?
P.S. Dla mnie wolna guma na siedząco to jest mistrz świata i nie potrafie tego ogarnąć;)
P.S. Dla mnie wolna guma na siedząco to jest mistrz świata i nie potrafie tego ogarnąć;)
lubie sobie zjechać z gixera^^.
-
motoman - VIP Åšcigacz.pl
Jest tylko jadna rada ... jeździj tyle aż samo przyjdzie. Nic mądrego tu Ci nikt nie powie
Podkręć może troszkę obroty żeby tak nie targać manetą bo wtedy moto bardziej buja na boki, pobaw się może ciśnieniem w tylnej oponce ( spuść troszkę i zobacz czy lepiej ).

Śmierć, kutazzz i zniszczenie. Jakie życie taki rap.
- Szafa
- VIP Åšcigacz.pl
CeBeRek napisał(a):Warsaw Stunt Squad napisał(a):siemka mam pytanie raczej do stunterów. Czy cyrkle mozna robic tylko przez operowanie hamulcem czy mozna samym gazem ??
Idz na stunt poland to CI powiedzą, ale najpierw załatw zdjęcia jakiejś fajnej suczki
tak jest dawaj tam i moment sie dowiesz o co w tym wszystkim chodzi. a tak wogóle to widze że kolega CeBeRek tez próbował?
motoman do wolnej trzeba miec zajebiś......cie ogarniety hamulec nożny bez tego wogóle nie podchodź
- GrzeÅ›
- Świeżak
Motoman mówisz że jak zaczynasz patrzeć na boki to ruchy nerwowe itp.jest jedna rada... nie patrz na boki
wogóle zamknij oczy i sie skup
PS GrzeÅ›,a Ty cos latasz na gumie hie hie?

PS GrzeÅ›,a Ty cos latasz na gumie hie hie?
ADHD Squad | | http://www.bikepics.com/members/pisiu/
- Pisiu
- VIP Åšcigacz.pl
Bandit 600 wheele
Mam pytanko z jakich obrotow najlepiej stawiac bandyte na kolo ??
- damian1989pl
- Świeżak
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości