[skutery] Zipp Quantum
Komentatorzy napisał(a):kupiłem quanyuma i niestety sie zepsuł.w serwisie stoi juz prawie 2 miesiace,a cześć nadal jedzie.jeżeli jest to dobra marka to dlaczego to tak długo trwa.<br><hr>grzesiek.
zalezy od punktu w kturym kupiłeś. kiedy popękał mi ten prostokątny plastik z tylu siedzenia, poszedlem zamowic... od tamtej pory minelo juz ok. 10 miesiecy i do tej pory nie dostalem tego plastiku
- _Pinhead_
- Świeżak
Około 4-5mm, aby na pełnym gazie oba talerze wariatora stykały się. Automatycznie zwiększa się przełożenie i jest konieczna wymiana sprężyn<br><hr>k@zikKomentatorzy napisał(a):Tuleja wario jest za długa trza skrócić i mienić sprezyny na sprzegle na twardsze<br><hr>k@zik<br>Komentatorzy napisał(a): ile mm trzeba ja skrócić?<br><hr>_Pinhead_<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Około 4-5mm, aby na pełnym gazie oba talerze wariatora stykały się. Automatycznie zwiększa się przełożenie i jest konieczna wymiana sprężyn bo będzie miał muła<br><hr>k@zikKomentatorzy napisał(a):Tuleja wario jest za długa trza skrócić i mienić sprezyny na sprzegle na twardsze<br><hr>k@zik<br>Komentatorzy napisał(a): ile mm trzeba ja skrócić?<br><hr>_Pinhead_<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam, Mam Quantuma z 2006, przejechane 5900, na zimnym ładnie chodzi, pali gume itd. pojeżdżę z 10 min i zaczyna mi mulić, wie może ktoś czym to jest spowodowane ?
Z góry dziękuje za odpowiedź =) <br><hr>AdamLwUo
Z góry dziękuje za odpowiedź =) <br><hr>AdamLwUo
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
no własnie.w sumie myślę jak sie pozbyć tego kłopotu.jeżeli ktoś wie jak na gwarancji moge zrezygnować z zakupionego skutera prosze o porade.<br><hr>grzesiek.Komentatorzy napisał(a):kupiłem quanyuma i niestety sie zepsuł.w serwisie stoi juz prawie 2 miesiace,a cześć nadal jedzie.jeżeli jest to dobra marka to dlaczego to tak długo trwa.<br><hr>grzesiek.<br>Komentatorzy napisał(a): zalezy od punktu w kturym kupiłeś. kiedy popękał mi ten prostokątny plastik z tylu siedzenia, poszedlem zamowic... od tamtej pory minelo juz ok. 10 miesiecy i do tej pory nie dostalem tego plastiku<br><hr>_Pinhead_<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
prożba daj ktos link do strony czy czegos gdzie jest opisane jak mozna zdjac blokade z quantuma z góry dziekujem piszcie jak najszybciej moje gg 6192682<br><hr>pele
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
W GT5 jest tylko jedna blokada- trzeba wymienic moduł na ten od modelu z poprzedniego roku(<a href="http://www.motorek.pl" target="blank" class="link">www.motorek.pl</a>). Trzeba poodcinac wszystkie kostki i przy module i skuterze. Nie daj zmylic sie kolorami kabli. Mi robil to kumpel ktory zakladal przy swoim to pamietal co i jak.<br><hr>GT5Komentatorzy napisał(a):ponawiam pytanie, odnosnie blokad w quantumie gt5 2007. zna ktos wszystkie miejsca ich wystepowania? (prosilbym o wypowiedz osob ktore to wiedzą, a nie przepisują z innych zrodel info z neta)<br><hr>_Pinhead_<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
DLA WSZYSTKICH
W GT5 2007r jest tylko jedna blokada na bank. Trzeba wymienic modul(<a href="http://www.motorek.pl" target="blank" class="link">www.motorek.pl</a>) Tam jest napisane ze to jakies tam niewiadomo jakie cudo ten modul ale to nic innego jak ten od starego modelu 2006r. Nalezy odciac wszystkie kostki i podlaczyc co takie proste nie jest poniewaz kolory kabli sie nie zgadzaja
P.S tylko miernik<br><hr>GT5
W GT5 2007r jest tylko jedna blokada na bank. Trzeba wymienic modul(<a href="http://www.motorek.pl" target="blank" class="link">www.motorek.pl</a>) Tam jest napisane ze to jakies tam niewiadomo jakie cudo ten modul ale to nic innego jak ten od starego modelu 2006r. Nalezy odciac wszystkie kostki i podlaczyc co takie proste nie jest poniewaz kolory kabli sie nie zgadzaja
P.S tylko miernik<br><hr>GT5
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
zeby jechal ci szybciej musisz splanowac głowice wtedy automatycznie zyska mocy bo bedzie mial wieksze sprezanie i tez tak mialem jak mojego odblokowalem ale ze mam znajomego serwisanta to mi tak powiedzial ze trzeba zrobic i nie dlugo tez tak zrobie ale narazie nie mam kasy bo to koszt ok 200zl u znajomego jak bys cos jeszcze chcial to pisz na gg 7812421 <br><hr>tomekKomentatorzy napisał(a):Witam serdecznie! Mam pytanie odnośnie blokad w Zipp QUANTUM GT5 2007r. Otórz czytam fora, robie to co tam piszą i nic... Byłem w serwisie zeby zdjeli mi blokady - wymienili modul na "niby" sportowy, odcięli tzw. "kiszke" przy tłumiku i zaspawali. Jechał 45 km/h a po zdjęciu blokad jedyne 55 km/h. Po pewnym czasie podeszłem i zaptalem serwisantów czy zdjęli takze blokade z wariatora, odpowiedzieli że nie. Podjąłem sie tego, i odkręciłem dekiel szukając tulejki. Ku mojemu zdziwieniu tej nie było, chociaż powinna być. Poodkrecałem wszytsko i nic tam nie znalazłem... W manetce zostaje mi jeszcze ok. 1/3 - 1/2 gazu. Jeśli ktos wie, być może miał podobny problem, prosiłbym o odpowiedz na moje pytanie, o ile zna ktoś na nie odpowiedz... Dzięki z góry<br><hr>_Pinhead_<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
http://http://forum.scigacz.pl/about2802-0-asc-540.html forum.scigacz.pl/about2802-0-asc-480.html
- egon
- Świeżak
kupiłem moduł do quantuma, ale kable są innego koloru niz przyKomentatorzy napisał(a):ponawiam pytanie, odnosnie blokad w quantumie gt5 2007. zna ktos wszystkie miejsca ich wystepowania? (prosilbym o wypowiedz osob ktore to wiedzą, a nie przepisują z innych zrodel info z neta)<br><hr>_Pinhead_<br>Komentatorzy napisał(a):W GT5 jest tylko jedna blokada- trzeba wymienic moduł na ten od modelu z poprzedniego roku(<a href="http://www.motorek.pl" target="blank" class="link">www.motorek.pl</a>). Trzeba poodcinac wszystkie kostki i przy module i skuterze. Nie daj zmylic sie kolorami kabli. Mi robil to kumpel ktory zakladal przy swoim to pamietal co i jak.<br><hr>GT5<br>
skuterze

BARDZO PROSZE O POMOC W TEJ SPRAWIE

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
kupiłem moduł do quantuma, ale kable są innego koloru niz przyKomentatorzy napisał(a):ponawiam pytanie, odnosnie blokad w quantumie gt5 2007. zna ktos wszystkie miejsca ich wystepowania? (prosilbym o wypowiedz osob ktore to wiedzą, a nie przepisują z innych zrodel info z neta)<br><hr>_Pinhead_<br>Komentatorzy napisał(a):W GT5 jest tylko jedna blokada- trzeba wymienic moduł na ten od modelu z poprzedniego roku(<a href="http://www.motorek.pl" target="blank" class="link">www.motorek.pl</a>). Trzeba poodcinac wszystkie kostki i przy module i skuterze. Nie daj zmylic sie kolorami kabli. Mi robil to kumpel ktory zakladal przy swoim to pamietal co i jak.<br><hr>GT5<br>
skuterze

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
skuterze

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
skuterze

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
skuterze

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
W gazniku nad przepustnicą jest plastikowa tulejka,która ogranicza ruch przepustnicy- nie ma pełnego otwarcia.Komentatorzy napisał(a):jak zdiac i gdzie sa blokady w zippie quantum? bo tylko 40 idzie i ani deka wiecej<br><hr>misiek<br>
Nie ma ona aż tak dużego wpływu na obroty jak alarm.
Spróbuj odłączyć alarm wówczas nic nie ogranicza modułu
i można wyciągnąć znacznie więćej.<br><hr>henio
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google Adsense [Bot] i 5 gości