[skutery] Zipp Quantum
witam! moj quantum pali bez akumulatorka na kopniak wiec to napewno nie wina akumulatora<br><hr>WalodzkaKomentatorzy napisał(a):witam,mam problem ze swoim Quantumem, iskra jest,paliwo dostaje a niezapali ani na rozrusznik ani na kopnik, jaka to może być awaria??? czekam na odpowiedź<br><hr>Adam<br>Komentatorzy napisał(a):Gdy długo postoi w zimnie to ciążko go odpalic. Pomaga próba odpalenia z pilota.Spróbuj parę razy. Jesli to nie da rady to możliwe,że masz rozładowany akumulator.<br><hr>Adam<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
moze cos z chlodzeniem silnika cos nie tak jest..<br><hr>;)Komentatorzy napisał(a):Witam, Mam Quantuma z 2006, przejechane 5900, na zimnym ładnie chodzi, pali gume itd. pojeżdżę z 10 min i zaczyna mi mulić, wie może ktoś czym to jest spowodowane ?
Z góry dziękuje za odpowiedź =) <br><hr>AdamLwUo<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Możesz mi powiedzieć jak odłoczyc ten alrm bo niewiem zgury dzienkuje<br><hr>BzdyluKomentatorzy napisał(a):jak zdiac i gdzie sa blokady w zippie quantum? bo tylko 40 idzie i ani deka wiecej<br><hr>misiek<br>Komentatorzy napisał(a):W gazniku nad przepustnicą jest plastikowa tulejka,która ogranicza ruch przepustnicy- nie ma pełnego otwarcia.
Nie ma ona aż tak dużego wpływu na obroty jak alarm.
Spróbuj odłączyć alarm wówczas nic nie ogranicza modułu
i można wyciągnąć znacznie więćej.<br><hr>henio<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Możesz mi powiedzieć jak odłoczyc ten alrm bo niewiem zgury dzienkuje<br><hr>BzdyluKomentatorzy napisał(a):jak zdiac i gdzie sa blokady w zippie quantum? bo tylko 40 idzie i ani deka wiecej<br><hr>misiek<br>Komentatorzy napisał(a):W gazniku nad przepustnicą jest plastikowa tulejka,która ogranicza ruch przepustnicy- nie ma pełnego otwarcia.
Nie ma ona aż tak dużego wpływu na obroty jak alarm.
Spróbuj odłączyć alarm wówczas nic nie ogranicza modułu
i można wyciągnąć znacznie więćej.<br><hr>henio<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
mam taki sam problem i niewiem oco chodzi prosze pomoc moje gg {7322694}<br><hr>esarieKomentatorzy napisał(a):Witam, Mam Quantuma z 2006, przejechane 5900, na zimnym ładnie chodzi, pali gume itd. pojeżdżę z 10 min i zaczyna mi mulić, wie może ktoś czym to jest spowodowane ?
Z góry dziękuje za odpowiedź =) <br><hr>AdamLwUo<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mam pytanie jestem zainteresowany kupnem tego modelu zippa czy oplaca go sie kupować nie jestem tego pewien proszę o komentarz!<br><hr>Mixahł
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Sluchajcie mam taki problem
z mojim zipem gdy sie nagrzeje czyli tak srednio po 10min jazdy, jak juz jest nagrzany to muli ledwo sie rozpedza a jak wezme manetke gazu do konca to tak jakby chcial zaraz zgasnac ,a jak jest zimny to ciagnie i smiga tak jak powinien
pomuzcie moze wieceie co sie stalo?
ze tak go przymula?
z mojim zipem gdy sie nagrzeje czyli tak srednio po 10min jazdy, jak juz jest nagrzany to muli ledwo sie rozpedza a jak wezme manetke gazu do konca to tak jakby chcial zaraz zgasnac ,a jak jest zimny to ciagnie i smiga tak jak powinien
pomuzcie moze wieceie co sie stalo?
ze tak go przymula?
- esarie
- Świeżak
ja miałem kiedyś taki sam problem ale udało mi sie to naprawićKomentatorzy napisał(a):Sluchajcie mam taki problem z mojim zipem gdy sie nagrzeje czyli tak srednio po 10min jazdy, jak juz jest nagrzany to muli ledwo sie rozpedza a jak wezme manetke gazu do konca to tak jakby chcial zaraz zgasnac ,a jak jest zimny to ciagnie i smiga tak jak powinien pomuzcie moze wieceie co sie stalo? ze tak go przymula?<br><hr>esarie<br>
musisz zmniejszyć mu dostęp powietrza- np. przytkaj troche wlot powietrza:0
powinno pomóc a jeśli nie to daj znac na numer gg. 6110293
<br><hr>p0p3k
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Blokady są bodajże dwie w silniku jedna w gażniku i jedna w tłumiku:)<br><hr>RysiuKomentatorzy napisał(a):ponawiam pytanie, odnosnie blokad w quantumie gt5 2007. zna ktos wszystkie miejsca ich wystepowania? (prosilbym o wypowiedz osob ktore to wiedzą, a nie przepisują z innych zrodel info z neta)<br><hr>_Pinhead_<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Słuchajcie ludzie potrzebuje fachowej rady co mam zrobic aby mój zipp jechał szybciej bez zdejmowania żadnych blokad piszcie wszyscy (gg 12398114)
<br><hr>Rysiu:)

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ale to zalezy od wersji skuteraKomentatorzy napisał(a):ponawiam pytanie, odnosnie blokad w quantumie gt5 2007. zna ktos wszystkie miejsca ich wystepowania? (prosilbym o wypowiedz osob ktore to wiedzą, a nie przepisują z innych zrodel info z neta)<br><hr>_Pinhead_<br>Komentatorzy napisał(a):Blokady są bodajże dwie w silniku jedna w gażniku i jedna w tłumiku:)<br><hr>Rysiu<br>
w quantumie z 2007r "5gt" test tylko jedna blokada
zeby go odblokować to trzeba wymienić moduł na ten z wcześniejszej wersji skutera<br><hr>p0p3k
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mam na sprzedaż Zippa Quantuma z 2007 roku. Przebieg: 1300 km, jak nowy - stan idealny...Komentatorzy napisał(a):Mam pytanie jestem zainteresowany kupnem tego modelu zippa czy oplaca go sie kupować nie jestem tego pewien proszę o komentarz!<br><hr>Mixahł<br>
Kontakt gg:920336<br><hr>Bartek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
słuchaj kolego dziwne niemogłes tyle jechac niepierdol bo ja mam taki sam model z 2008 i jedzie po pełnym dotarciu po 1000km 55 na godzine jak ściągniesz blokady to poleci max do 80 na godzine więc niepierdol głupot ludzią bo naprawde żal mi takich ludzi jak sie popisują .<br><hr>miszaKomentatorzy napisał(a):Witam!! Też jeżdżę na zipp quantum i jestem z niego bardzo zadowolony miałem model 2007 i sam go docierałem do 700 km potem zwiększałem obroty i jego max wynosił 95/h.Nie przerabiałem go w ogóle ani nie ściągałem blokad Teraz jeździ nim mój brat. Kupiłem nowy model z 2008 r i tez jestem z niego zadowolony zamontowałem już w nim sprzęt grający i jest nieźle. A co do psucia to sie nie psują chyba ze ktos kupi nowy i zaraz cała moc z niego wyciska to sie nie dziwie. <br><hr>MiSieQ__123<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
witam. mam quantuma GT5 2007r. i ja nic przy nim nie robilem i leci mi 55km/h czasami 57km/h. radzilbym ci wymienic teraz dysze glowna na 80mm lub wieksza i załozyc stozek.....na pewno bedize lepiej szedl jesli masz modul sportowy...pozdro...chcesz to napisz na gg 8683577 pogadamy..<br><hr>adamosKomentatorzy napisał(a):Witam serdecznie! Mam pytanie odnośnie blokad w Zipp QUANTUM GT5 2007r. Otórz czytam fora, robie to co tam piszą i nic... Byłem w serwisie zeby zdjeli mi blokady - wymienili modul na "niby" sportowy, odcięli tzw. "kiszke" przy tłumiku i zaspawali. Jechał 45 km/h a po zdjęciu blokad jedyne 55 km/h. Po pewnym czasie podeszłem i zaptalem serwisantów czy zdjęli takze blokade z wariatora, odpowiedzieli że nie. Podjąłem sie tego, i odkręciłem dekiel szukając tulejki. Ku mojemu zdziwieniu tej nie było, chociaż powinna być. Poodkrecałem wszytsko i nic tam nie znalazłem... W manetce zostaje mi jeszcze ok. 1/3 - 1/2 gazu. Jeśli ktos wie, być może miał podobny problem, prosiłbym o odpowiedz na moje pytanie, o ile zna ktoś na nie odpowiedz... Dzięki z góry<br><hr>_Pinhead_<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
podaj mi swoj numer gg albo twojego kumpla bo nie moge podpiąć nowego modułuKomentatorzy napisał(a):ponawiam pytanie, odnosnie blokad w quantumie gt5 2007. zna ktos wszystkie miejsca ich wystepowania? (prosilbym o wypowiedz osob ktore to wiedzą, a nie przepisują z innych zrodel info z neta)<br><hr>_Pinhead_<br>Komentatorzy napisał(a):W GT5 jest tylko jedna blokada- trzeba wymienic moduł na ten od modelu z poprzedniego roku(<a href="http://www.motorek.pl" target="blank" class="link">www.motorek.pl</a>). Trzeba poodcinac wszystkie kostki i przy module i skuterze. Nie daj zmylic sie kolorami kabli. Mi robil to kumpel ktory zakladal przy swoim to pamietal co i jak.<br><hr>GT5<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
odpisz na mój numer gg 2099892 -prosze o pomoc<br><hr>abusexKomentatorzy napisał(a):ponawiam pytanie, odnosnie blokad w quantumie gt5 2007. zna ktos wszystkie miejsca ich wystepowania? (prosilbym o wypowiedz osob ktore to wiedzą, a nie przepisują z innych zrodel info z neta)<br><hr>_Pinhead_<br>Komentatorzy napisał(a):W GT5 jest tylko jedna blokada- trzeba wymienic moduł na ten od modelu z poprzedniego roku(<a href="http://www.motorek.pl" target="blank" class="link">www.motorek.pl</a>). Trzeba poodcinac wszystkie kostki i przy module i skuterze. Nie daj zmylic sie kolorami kabli. Mi robil to kumpel ktory zakladal przy swoim to pamietal co i jak.<br><hr>GT5<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
mam zipp quantum gt5 2008 jedyną blokadą jest moduł warto tesz odciąć zawariowywacz spalin Moduł odblokowany mrzna dostać na allegro ja tak zrobiłem i licznika brakuje i to sporo ponad 75 km/h <br><hr>PiotrekKomentatorzy napisał(a):ponawiam pytanie, odnosnie blokad w quantumie gt5 2007. zna ktos wszystkie miejsca ich wystepowania? (prosilbym o wypowiedz osob ktore to wiedzą, a nie przepisują z innych zrodel info z neta)<br><hr>_Pinhead_<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ja mam problemy z moim zippemKomentatorzy napisał(a):ponawiam pytanie, odnosnie blokad w quantumie gt5 2007. zna ktos wszystkie miejsca ich wystepowania? (prosilbym o wypowiedz osob ktore to wiedzą, a nie przepisują z innych zrodel info z neta)<br><hr>_Pinhead_<br>Komentatorzy napisał(a): mam zipp quantum gt5 2008 jedyną blokadą jest moduł warto tesz odciąć zawariowywacz spalin Moduł odblokowany mrzna dostać na allegro ja tak zrobiłem i licznika brakuje i to sporo ponad 75 km/h <br><hr>Piotrek<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot] i 2 gości