[skutery] Simpli - nowy skuter ZICO
Siemka widze ze wiekszosc osob wie tylko o jednej blokadzie a w rzeczywistosci blokad jest 3 na module na tłumiku i radze sprawdzic cyliner jesli juz ktos chce sobie odblkowac na maxa skuter...<br><hr>Dzaki
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
BLokady są 3 ale w cylindrze nic nie ma... ;/Komentatorzy napisał(a):Siemka widze ze wiekszosc osob wie tylko o jednej blokadzie a w rzeczywistosci blokad jest 3 na module na tłumiku i radze sprawdzic cyliner jesli juz ktos chce sobie odblkowac na maxa skuter...<br><hr>Dzaki<br>
Wariator (kostka), moduł (różowy kabelek) no i tłumik...
Więcej tam nic nie znajdziecie

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Sluchajcie mam ten skuter od 2 dni zrobilem nim juz 120km bez jaj ale rozj.ebal mi sie budzik bo zatankowane mam na fula a pokazuje rezerwe a i nie chce mi wskoczyc powyzej 7tys obr
nie powiem troche mu dawalem w p*** ale bez przesady
no i naprawde pokazuje od 3-5kmh za duzo.<br><hr>Majster

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam wszystkich mam pytanko jak odblokowac zico simple??bo jedzie mi tylko 50km/h prosze o odpowiedz<br><hr>piwek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
siemka
Jeżeli twierdzicie sa trzy blokad to prosze powiedzcie jak je zdmontowac. Jeszcze jedno nie tak dawno wjechałem tym motorkiem w dziure przy dosc duzej predkosci a on nagle zaczoł chodzic jak kros ochodzim mi odzwięk pochwili jednak przestał lecz stał sie słabszy. Jezeli ktos wie co mogło sie stac niech pisze <br><hr>Biały WIlk
Jeżeli twierdzicie sa trzy blokad to prosze powiedzcie jak je zdmontowac. Jeszcze jedno nie tak dawno wjechałem tym motorkiem w dziure przy dosc duzej predkosci a on nagle zaczoł chodzic jak kros ochodzim mi odzwięk pochwili jednak przestał lecz stał sie słabszy. Jezeli ktos wie co mogło sie stac niech pisze <br><hr>Biały WIlk
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Filtr powietrza ci sie wysunolKomentatorzy napisał(a):siemka
Jeżeli twierdzicie sa trzy blokad to prosze powiedzcie jak je zdmontowac. Jeszcze jedno nie tak dawno wjechałem tym motorkiem w dziure przy dosc duzej predkosci a on nagle zaczoł chodzic jak kros ochodzim mi odzwięk pochwili jednak przestał lecz stał sie słabszy. Jezeli ktos wie co mogło sie stac niech pisze <br><hr>Biały WIlk<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam wszystkich mam pytanko jechałem sobie z 57 km/h i skuter stracił moc zaczeło mi cos jakby strzelac z tłumnika i zgasł i nie moge go odpalic !! co to może być ?? świeca ??<br><hr>bartus
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
kolego ja tez tak mam z tym skaznikiem od paliwa ! nie ma co sie martwicKomentatorzy napisał(a):Sluchajcie mam ten skuter od 2 dni zrobilem nim juz 120km bez jaj ale rozj.ebal mi sie budzik bo zatankowane mam na fula a pokazuje rezerwe a i nie chce mi wskoczyc powyzej 7tys obrnie powiem troche mu dawalem w p*** ale bez przesady
no i naprawde pokazuje od 3-5kmh za duzo.<br><hr>Majster<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
bo jakbys wiedzial na czym polega modul zaplonowy to bys wiedzial.... powyzej 7 tys nie idzie bo jest blokada<br><hr>tworekKomentatorzy napisał(a):Sluchajcie mam ten skuter od 2 dni zrobilem nim juz 120km bez jaj ale rozj.ebal mi sie budzik bo zatankowane mam na fula a pokazuje rezerwe a i nie chce mi wskoczyc powyzej 7tys obrnie powiem troche mu dawalem w p*** ale bez przesady
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Twoj problem to to ze ci sie tlumik musial przekrzywic i nie dosciska do cylindra i przez to traci moc, zobacz czy napewno z tlumikiem od dolu wszystko ok. prodrawiam<br><hr>OmeN!Komentatorzy napisał(a):siemka
Jeżeli twierdzicie sa trzy blokad to prosze powiedzcie jak je zdmontowac. Jeszcze jedno nie tak dawno wjechałem tym motorkiem w dziure przy dosc duzej predkosci a on nagle zaczoł chodzic jak kros ochodzim mi odzwięk pochwili jednak przestał lecz stał sie słabszy. Jezeli ktos wie co mogło sie stac niech pisze <br><hr>Biały WIlk<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Napiszcie czy wam też się zawiesza wskaźnik paliwa. Jak jest pełny zbiornik to mruga rezerwa?? I czy też przekłamuje w ilościach kilomerów. Dodaje około 15% ???<br><hr>kreon
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
najlepiej jest sprawdzić dokładność pokazywania licznika w km. Na słupkach drogowych, które są rostawione równo co 100m.
Można też sprawdzić za pomocą GPS.
<br><hr>kreon
Można też sprawdzić za pomocą GPS.
<br><hr>kreon
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Najpierw "dajesz mu w pizdę" a potem będzie "Zico szajs!"... n/c.<br><hr>MajKeR_Komentatorzy napisał(a):Sluchajcie mam ten skuter od 2 dni zrobilem nim juz 120km bez jaj ale rozj.ebal mi sie budzik bo zatankowane mam na fula a pokazuje rezerwe a i nie chce mi wskoczyc powyzej 7tys obrnie powiem troche mu dawalem w p*** ale bez przesady
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A moj Simpli sie zespuł:(( 1. Wczoraj juz przekroczylem 1000km to chcialem zobaczyc ile pojedzie to wyciaglem rozowy kabelek i jazda. Jechalem 68km/h to nie byl max i gdy nawrocalem czulem ze sie pomalej zbiera niz przedtem . 2 Zostawilem go nie ch sie dychnie. 3 Gdy pod wieczor szlem schowac moja niezawodna Jawa 50 musialem go wyciagnac z garazu. I tu zaskoczenie ze niechcial odpalic;/:( Za jakims tam odpalił. 4 Nie mial obrotow poprosu gasl bez dodawania gazu. 5 Gdy jechalem nim to poprostu czulem jak go muli i przestaje jechac i go szybko wylaczylem. 6 Chodzi jak Najcizszy odkurzacz do dywanow. Pomozcie mi odpowiedziec na to pytania . Co sie z nim stalo nigdy nie byl kapiony. Mysle ze to wina modulu zapłonowego, moze jest zbyt za słaby i trzeba kupic odblokowany. Skuter mam od 18 sierpnia i mam gwarancje tylko musze jakos nim dojechac do Serwisu;/<br><hr>>>Roberto
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mi tez sie zawiesze wzkaznik paliwa przy pelnym zbiorniku paliwa.Ale jach sie zmniejszy ilosc paliwa to juz normalnie wyswietla:)<br><hr>>>RobertoKomentatorzy napisał(a):Napiszcie czy wam też się zawiesza wskaźnik paliwa. Jak jest pełny zbiornik to mruga rezerwa?? I czy też przekłamuje w ilościach kilomerów. Dodaje około 15% ???<br><hr>kreon<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ja tez mam tak ze mruga mi i pokazuje zero paliwa wkuza mnie ale to elektronika ale ponoc to nic złego mam jakies 600km mam zamiar go na 800km odblokowac jak wiesz czy to prawda z tym kabelkiem<br><hr>grzegorz krupaKomentatorzy napisał(a):Napiszcie czy wam też się zawiesza wskaźnik paliwa. Jak jest pełny zbiornik to mruga rezerwa?? I czy też przekłamuje w ilościach kilomerów. Dodaje około 15% ???<br><hr>kreon<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
SIema. Mam 2500km skuter chodzi jak burza. zdjąłem blokade i jezdze se 70 km/h. dzis rano wyjezdzam z domu troche go muli bo zimny:). rozgrzał sie no to dałem mu pełny gaz jade se 70 km/h i nagle jak cos pierdykło to zgasł i potem juz nie odpalił. zatarłem go albo wał mi pękł. no i moze tez byc to ze cylinder tłok pękł. Sami widzicie chinolów sie opłaca sie odblokowywac bo juz przy 70 nie wytrzymaja. mam zamiar kupic aplilke sr 50. ale to dopiero jak naprawie Zico Simpli. Pozdro i uwazajcie. . .<br><hr>Michał
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości