[biblioteka] Przerejestrowanie motocykla -...
• Strona 3 z 4 • 1, 2, 3, 4
czy to prawda że są problemy z przerejstrowaniem motocykla z UK, jeśli jest właśnie tam zarejstrowany na mnie i na umowie kupna, jak i w dowodzie rejstracyjnym podany jest adres Angielski, a w moim dowodzie osobistym zameldowany jastem pod Polskim adresem i jeszcze kwestja VAT-u: czy to prawda że obowiązują jakieś procedury nakazujące zapłacenia 22% VAT (dotyczy motocykli do 6 miesięcy i z przebiegiem do 6000km) ? moja tenerka ma 3000km i 2 latka (takie dane są na umowie kupna) -czy będę musiał zapłacić ten gigantyczny 22%VAT ??? jeśli tak, to kapa na całego, bo koszt całości z transportem i papierkami przekroczy cenę zakupu moto w PL:((( POMOCY DOBRE MOTO-LUDKI!!! <br><hr>pawlenin
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Właśnie przerejestrowałem motocykl w Toruniu i tak:
- łączna kwota przerejestrowania - 121 zł.
- blachy dostałem od ręki w dniu złożenia dokumentów, po uprzednim zapisaniu się do kolejki oczekujących na rejestrację motocykla<br><hr>karollo
- blachy dostałem od ręki w dniu złożenia dokumentów, po uprzednim zapisaniu się do kolejki oczekujących na rejestrację motocykla<br><hr>karollo
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
male sprostowanie odnosnie rejestracji i wydania blachy otoz dostajemy ja wraz z tymczasowym dowodem rejestracyjnym a nie stalym po 30 dniach...niby po co nam tymczasowe pozwolenie jak nie mamy blachy i nie mozemy sie poruszac :/<br><hr>Majkel
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A ja mam taki problem (a w zasadzie to Pani w UK)
Kupiłem zarejestrowany w Polsce motorower r.prod.2004 w dowodzie jest wpisane PRZEGLĄD BEZTERMINOWO (07.2009) A Pani mówi że muszę jechać na przegląd że muszę mieć wpis terminowo.
Czy to prawda czy Urzędnik jest niezbyt zorientowany ?<br><hr>Edi
Kupiłem zarejestrowany w Polsce motorower r.prod.2004 w dowodzie jest wpisane PRZEGLĄD BEZTERMINOWO (07.2009) A Pani mówi że muszę jechać na przegląd że muszę mieć wpis terminowo.
Czy to prawda czy Urzędnik jest niezbyt zorientowany ?<br><hr>Edi
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Głowy nie dam, ale zdaje się, że juz nie ma bezterminowych przeglądów. Ja też mam "nieśmiertelny" skuter sprzed lat, ale jak go sprzedam, to nowy użytkownik będzie musiał jechać na przegląd...<br><hr>mmKomentatorzy napisał(a):A ja mam taki problem (a w zasadzie to Pani w UK)
Czy to prawda czy Urzędnik jest niezbyt zorientowany ?<br><hr>Edi<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Sprowadzając pojazdy z UE nie płacimy podatku VAT. <br><hr>mmKomentatorzy napisał(a):czy to prawda że są problemy z przerejstrowaniem motocykla z UK, jeśli jest właśnie tam zarejstrowany na mnie i na umowie kupna, jak i w dowodzie rejstracyjnym podany jest adres Angielski, a w moim dowodzie osobistym zameldowany jastem pod Polskim adresem i jeszcze kwestja VAT-u: czy to prawda że obowiązują jakieś procedury nakazujące zapłacenia 22% VAT (dotyczy motocykli do 6 miesięcy i z przebiegiem do 6000km) ? moja tenerka ma 3000km i 2 latka (takie dane są na umowie kupna) -czy będę musiał zapłacić ten gigantyczny 22%VAT ??? jeśli tak, to kapa na całego, bo koszt całości z transportem i papierkami przekroczy cenę zakupu moto w PL:((( POMOCY DOBRE MOTO-LUDKI!!! <br><hr>pawlenin<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Przegląd zrobiony, skuter przerejestrowany i już pomyka po drogach.<br><hr>EdiKomentatorzy napisał(a):A ja mam taki problem (a w zasadzie to Pani w UK)
Czy to prawda czy Urzędnik jest niezbyt zorientowany ?<br><hr>Edi<br>Komentatorzy napisał(a):Głowy nie dam, ale zdaje się, że juz nie ma bezterminowych przeglądów. Ja też mam "nieśmiertelny" skuter sprzed lat, ale jak go sprzedam, to nowy użytkownik będzie musiał jechać na przegląd...<br><hr>mm<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ile wyniesie mnie zarejestrowanie skutera z Włoch, pojemność 150cm, rocznik 2007? Odkupie od chandlarza. Z góry dziekuje
<br><hr>fred

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam,czy będąc ZAMELDOWANYM w mieście / powiecie X, mogę zarejestrować motocykl w mieście / powiecie Y, w którym MIESZKAM?<br><hr>Laszlo
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
jak to jest z tym OC? kupilem moto, OC oplacone do przyszlego roku, jestem jeszcze przed przerejestrowywanie, moto nie ma jeszcze oplaconego podatku od zakupionego pojazdu, chociaz wniosek do US juz zlozylem. czy takie oc przechodzi jakos automatycznie na nowego wlasciciela (wlasciciel zdazyl go juz wyrejestrowac) czy trzeba cos jeszcze zrobic.
- DunPeal
- Świeżak
gdzie przerejestrowałes motocykl bo teraz nie wiem gdzie iść każdy mówi gdzie indziej i czy trzeba dzwonić się zarejestrować żeby przerejestrować motocykl bo tablice chyba nie będe musiał wymieniać bo motocykl kupiłem od kumpla też z torunia.<br><hr>RobertKomentatorzy napisał(a):Właśnie przerejestrowałem motocykl w Toruniu i tak:
- blachy dostałem od ręki w dniu złożenia dokumentów, po uprzednim zapisaniu się do kolejki oczekujących na rejestrację motocykla<br><hr>karollo<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Podejrzewam, że trzeba zadzwonić, żeby umówić się na określony termin - tam nie można tak od ręki przyjść i załatwić co się chce.Komentatorzy napisał(a):Właśnie przerejestrowałem motocykl w Toruniu i tak:
- blachy dostałem od ręki w dniu złożenia dokumentów, po uprzednim zapisaniu się do kolejki oczekujących na rejestrację motocykla<br><hr>karollo<br>Komentatorzy napisał(a):gdzie przerejestrowałes motocykl bo teraz nie wiem gdzie iść każdy mówi gdzie indziej i czy trzeba dzwonić się zarejestrować żeby przerejestrować motocykl bo tablice chyba nie będe musiał wymieniać bo motocykl kupiłem od kumpla też z torunia.<br><hr>Robert<br>
A przerejestrowujemy w Wydziałe Ewidencji i Rejestracji, ul. Wały gen. Sikorskiego 25 (koło dworca PKS).<br><hr>karollo
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam, jestem już po zarejestrowaniu mojego moto, odpowiem na własne pytanie i dodam kilka innych informacji:Komentatorzy napisał(a):Witam,czy będąc ZAMELDOWANYM w mieście / powiecie X, mogę zarejestrować motocykl w mieście / powiecie Y, w którym MIESZKAM?<br><hr>Laszlo<br>
1. Pojazd możemy zarejestrować tylko w powiecie, w którym mamy zameldowanie (nie mylić z miejscem zamieszkania).
2. Podatek PCC-3 możemy zapłacić tylko w tym urzędzie, w którym wyrobiono nam NIP.
3. Na zapłacenie podatku jest tylko 14 dni, więc jeśli ktoś cofa datę na umowie, niech o tym pamięta.
<br><hr>Laszlo
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam!
Mała poprawka na dzień aktualny. Kosz przerejestrowania motocykla kupionego w Polsce to kosz 121,50 PLN. Informacja z dziś (19.09.2011)
Mam nadziejÄ™, ze siÄ™ przyda.
Pzdr.<br><hr>Gogu
Mała poprawka na dzień aktualny. Kosz przerejestrowania motocykla kupionego w Polsce to kosz 121,50 PLN. Informacja z dziś (19.09.2011)
Mam nadziejÄ™, ze siÄ™ przyda.
Pzdr.<br><hr>Gogu
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
dokładnie. właśnie byłem w urzędzie' wszystko trwało może 10min nic strasznego. a koszt to 122,50gr.pozdrawiam miłośników motocykli,ja i mój BANDZIOREK właśnie dołączymy do miłośników. 13. 01. 2011<br><hr>biniu
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Panowie mam pytanie.. Powiedzcie mi czy będą jakieś problemy z przerejestrowaniem pojazdu kupionego od gościa tzw. nieżyjącego który zmarł dokładnie rok temu. Czy urząd komunikacji sprawdza to czy jak to działa a jak nie to powiedzcie mi z kim podpisać tą umowę jeśli spadek nie jest wpisany tzw. testament po zmarłym bo gość zginą w wypadku ale jego obojga rodzice żyją i brat... Pomóżcie w tym temacie . Pozdrawiam Krzysiek <br><hr>Krzysiek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
nie sprawdza mozesz isc smialo<br><hr>xxxKomentatorzy napisał(a):Panowie mam pytanie.. Powiedzcie mi czy będą jakieś problemy z przerejestrowaniem pojazdu kupionego od gościa tzw. nieżyjącego który zmarł dokładnie rok temu. Czy urząd komunikacji sprawdza to czy jak to działa a jak nie to powiedzcie mi z kim podpisać tą umowę jeśli spadek nie jest wpisany tzw. testament po zmarłym bo gość zginą w wypadku ale jego obojga rodzice żyją i brat... Pomóżcie w tym temacie . Pozdrawiam Krzysiek <br><hr>Krzysiek<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Okim dzieki za odpowiedz na taka czekalem pozdrawiam krzysiek<br><hr>krzysiekKomentatorzy napisał(a):Panowie mam pytanie.. Powiedzcie mi czy będą jakieś problemy z przerejestrowaniem pojazdu kupionego od gościa tzw. nieżyjącego który zmarł dokładnie rok temu. Czy urząd komunikacji sprawdza to czy jak to działa a jak nie to powiedzcie mi z kim podpisać tą umowę jeśli spadek nie jest wpisany tzw. testament po zmarłym bo gość zginą w wypadku ale jego obojga rodzice żyją i brat... Pomóżcie w tym temacie . Pozdrawiam Krzysiek <br><hr>Krzysiek<br>Komentatorzy napisał(a):nie sprawdza mozesz isc smialo<br><hr>xxx<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
1. Bzdura. Rejestracji pojazdu dokonuje, na wniosek właściciela, starosta właściwy ze względu na miejsce jego zamieszkania (Art. 73. USTAWY z dnia 20 czerwca 1997 r. - Prawo o ruchu drogowym). Pani/pan w okienku NIE MA PODSTAWY PRAWNEJ ABY ODMÓWIĆ ZAREJESTROWANIA POJAZDU W MIEJSCU ZAMIESZKANIA.Komentatorzy napisał(a):Witam,czy będąc ZAMELDOWANYM w mieście / powiecie X, mogę zarejestrować motocykl w mieście / powiecie Y, w którym MIESZKAM?<br><hr>Laszlo<br>Komentatorzy napisał(a):Witam, jestem już po zarejestrowaniu mojego moto, odpowiem na własne pytanie i dodam kilka innych informacji:
1. Pojazd możemy zarejestrować tylko w powiecie, w którym mamy zameldowanie (nie mylić z miejscem zamieszkania).
2. Podatek PCC-3 możemy zapłacić tylko w tym urzędzie, w którym wyrobiono nam NIP.
3. Na zapłacenie podatku jest tylko 14 dni, więc jeśli ktoś cofa datę na umowie, niech o tym pamięta.
<br><hr>Laszlo<br>
2. Totalna bzdura. Co w przypadku jeśli po wyrobieniu NIP-u przeprowadzasz się do innego miasta na drugim końcu kraju i np. dokonujesz tam zameldowania? Będziesz jechał np z Ustrzyk do Świnoujścia żeby zapłacić 20 zł za kupno starego strucla wartego 1 tys zł?
3. Tu akurat prawda<br><hr>M52
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam.
Idę do wydziału komunikacji ze wszystkimi potrzebnymi dokumentami -> dostaję tymczasowy dowód rejestracyjny. Tylko co się dzieje z tablicami rejestracyjnymi? Pani mi zmienia tylko naklejkę/hologram czy jak to wygląda? Pytam ponieważ chciałem pojechac bezpośrednio pod urząd i rzeby nie było tak że wrócę bez tablic ;p Jak t owygląda dokładnie?<br><hr>bajk
Idę do wydziału komunikacji ze wszystkimi potrzebnymi dokumentami -> dostaję tymczasowy dowód rejestracyjny. Tylko co się dzieje z tablicami rejestracyjnymi? Pani mi zmienia tylko naklejkę/hologram czy jak to wygląda? Pytam ponieważ chciałem pojechac bezpośrednio pod urząd i rzeby nie było tak że wrócę bez tablic ;p Jak t owygląda dokładnie?<br><hr>bajk
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 3 z 4 • 1, 2, 3, 4
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości